Κατανάλωση
Re: Κατανάλωση
Η χαμηλότερη κατανάλωση που έχει καταγράψει ο υπολογιστής του S60 2000T 180PS: 7,8 Λιτ/100Km. Με ταχύτητα περίπου 120 Km/h
Volvo S60 2000cc 180PS - 2009
-
UnHaCkAbLe
- T2
Βόλτα προχτές το απόγευμα Αθήνα - Λουτράκι. 6.6 στο πήγαινε ακολουθώντας την (άπειρη!) κίνηση, παίζοντας δηλαδή από 100 μέχρι 130 στα περισσότερα χλμ αλλά χωρίς "ταρζανιές". Στο "γύρνα" 7.2 αφού έκανα ένα καλό
άνοιγμα μετά τα διόδια της Κορίνθου (σε τελείως άδειο δρόμο) και όλο το υπόλοιπο με CC στα 130.
Έχω την αίσθηση ότι στρωμένο και με ταχύτητες να παίζουν γύρω από τα 100χλμ/ώρα μπορεί να πάει πολύ κοντά στο 6 (αλλά ότι γλιτώσω σε βενζίνη θα το φάω σε ψυχοφάρμακα - εδώ με 130 πάω και νιώθω ότι αν βγώ να περπατήσω θα πάω πιο γρήγορα).
Αυτοκίνητο V40 T4 Polestar (σήμερα κόλλησα και το αυτοκολλητάκι ... δεν θα πήρα και 5 άλογα
?)
άνοιγμα μετά τα διόδια της Κορίνθου (σε τελείως άδειο δρόμο) και όλο το υπόλοιπο με CC στα 130. Έχω την αίσθηση ότι στρωμένο και με ταχύτητες να παίζουν γύρω από τα 100χλμ/ώρα μπορεί να πάει πολύ κοντά στο 6 (αλλά ότι γλιτώσω σε βενζίνη θα το φάω σε ψυχοφάρμακα - εδώ με 130 πάω και νιώθω ότι αν βγώ να περπατήσω θα πάω πιο γρήγορα).
Αυτοκίνητο V40 T4 Polestar (σήμερα κόλλησα και το αυτοκολλητάκι ... δεν θα πήρα και 5 άλογα
UnHaCkAbLe έγραψε:Βόλτα προχτές το απόγευμα Αθήνα - Λουτράκι. 6.6 στο πήγαινε ακολουθώντας την (άπειρη!) κίνηση, παίζοντας δηλαδή από 100 μέχρι 130 στα περισσότερα χλμ αλλά χωρίς "ταρζανιές". Στο "γύρνα" 7.2 αφού έκανα ένα καλόάνοιγμα μετά τα διόδια της Κορίνθου (σε τελείως άδειο δρόμο) και όλο το υπόλοιπο με CC στα 130.
Έχω την αίσθηση ότι στρωμένο και με ταχύτητες να παίζουν γύρω από τα 100χλμ/ώρα μπορεί να πάει πολύ κοντά στο 6 (αλλά ότι γλιτώσω σε βενζίνη θα το φάω σε ψυχοφάρμακα - εδώ με 130 πάω και νιώθω ότι αν βγώ να περπατήσω θα πάω πιο γρήγορα).
Αυτοκίνητο V40 T4 Polestar (σήμερα κόλλησα και το αυτοκολλητάκι ... δεν θα πήρα και 5 άλογα?)
Μπράβο σου που κρατιεσαι!
Καλά έβαλες κιαλλο σήμα;;; γραφει που γράφει την ιστορία της ζωής του εκεί πίσω
-
UnHaCkAbLe
- T2
To μπλε σηματάκι της Polestar ρε συ .. σιγά ...
467 χλμ με 67 ευρώ.
Τιμή lt 1,65 χρόνος 4:35.
Τιμή lt 1,65 χρόνος 4:35.
Ταξίδι αστραπή Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Αθήνα + 350 χιλιόμετρα στον Έβρο. Σύνολο 1930 χιλιόμετρα και μέση ταχύτητα 7,6 lt /100. 3 Ενήλικες + 1 παιδί και γεμάτο πορτμπαγκάζ, AC ανοιχτό συνέχεια. Not Bad. Πιστεύω ότι φτάνει οριακά να πας με ένα ντεπόζιτο.
Δεν μπόρεσα να κρατήσω τις επιμέρους καταναλώσεις, πάντως στο ανέβα είχα μέση ταχύτητα 104 klm/h, ενώ στο κατέβα 108 klm/h....
Δεν μπόρεσα να κρατήσω τις επιμέρους καταναλώσεις, πάντως στο ανέβα είχα μέση ταχύτητα 104 klm/h, ενώ στο κατέβα 108 klm/h....
Volvo S60 T3 Momentum MY2012
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... katanalosi
Πόσο «κλέβει» κάθε μάρκα στην κατανάλωση!
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να πιάσουν τους στόχους μείωσης εκπομπών C02
με τις ευλογίες της ΕΕ, κάνουν αλχημείες.
με τις ευλογίες της ΕΕ, κάνουν αλχημείες.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
-
Kristianstad
- D2
vrestas έγραψε:http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/669306/poso-klevei-kathe-marka-stin-katanalosi
τεράστιες διαφορές πραγματικά.
Δλδ ένας κινητήρας ford που υπόσχεται 4 καίει πάνω από 8;
Νομίζω πως πρέπει να αναφερθούν και στις συνθήκες των μετρήσεων.
Citroen C3 diesel υπόσχεται 3,4 λτ/100 και σε ημιαστική χρήση γράφει λίγο κάτω από 5. (45%+).
Αυτοί έχουν άλλο τρόπο οδήγησης...
-
Kristianstad
- D2
Μπορώ να ρωτήσω κάτι;
α) πόσα λίτρα χωράει το V40 XC D2? Εξ' αυτών πόσα λίτρα είναι η ρεζέρβα;
β) πόση είναι η μέση πραγματική κατανάλωση σε πόλη/Ε.Ο. κτλ?
γ) έχει κανείς το αυτόματο; Αν ναι, πόση επιβάρυνση στην κατανάλωση;
Άντε να περάσουν 2,5 μήνες.
Kristianstad έγραψε:Μπορώ να ρωτήσω κάτι;
Γραφει 52 lt χωρητικότητα νομίζω τα 10 είναι ραζέρβα
Γράφει 4,5 /100 υπολόγισε 5,5 ...
Συνήθως έχουν 0,5 με 1,0 lt παραπάνω , ανάλογα φυσικά πως το πατάς .
Kristianstad έγραψε:Μπορώ να ρωτήσω κάτι;
γ) https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2 auto βρίκα μόνο αυτό
β) https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2 και τα manual
Πολύ καλό !
Την Κυριακή θα γράψω τα δικά μου .
Την Κυριακή θα γράψω τα δικά μου .
-
UnHaCkAbLe
- T2
Βίντεο αυτού του είδους δεν λένε απολύτως τίποτα αν δεν φαίνεται και η κλίση του δρόμου ....
Μάλλον σε ευθεία χωρίς καμμία κλίση.
Για να δούμε οι κομπιουτεραδες θα φτιάξουν καμμία μακέτα στό Photoshop?
UnHaCkAbLe έγραψε:Βίντεο αυτού του είδους δεν λένε απολύτως τίποτα αν δεν φαίνεται και η κλίση του δρόμου ....
το βιντεάκι έιναι ενδεικτικό και περισσότερο έχει συγκριτικό χαρακτήρα με άλλα ίδιου τύπου που ανεβάζει ο ίδιος χρήστης στο Υtube
https://www.youtube.com/channel/UC3O67Z ... z3aK9padew
UnHaCkAbLe έγραψε:Βίντεο αυτού του είδους δεν λένε απολύτως τίποτα αν δεν φαίνεται και η κλίση του δρόμου ....
Συμφωνώ 100%!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Το γράφουν και στην απόδειξη και με επιγραφή στην αντλία.
-
UnHaCkAbLe
- T2
Άψογος ! Εγώ το καλύτερο που έχω δει είναι 7,4 αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Για τα κυβικά του νομίζω είναι μια χαρά.
-
Dimitris14
- T2
mco έγραψε:Άψογος ! Εγώ το καλύτερο που έχω δει είναι 7,4 αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Και εγω 6,9 σε 350 χλμ προχτες με προσπαθεια αλλα πατημενα. Apropo unchack ωραιο τραγουδι!!!
V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15
-
konstantinos
- T2
Ας γράψω κι εγώ την πρόσφατη εμπειρία μου ...
Πρώτη φορά φόρτωσα το αμάξι για οικογενειακό ταξίδι. 4 ενήλικες, παιδί σε καθισματάκι και γεμάτο χώρο αποσκευών (είχε μείνει μια μικρή τρυπούλα για να βλέπω πίσω). Όπως πρόχειρα το υπολόγισα, είχα περίπου 50 κιλά περιθώριο μέχρι το μέγιστο φορτίο.
Λίγο αφότου ξεκίνησα και λίγο πριν μείνω από καύσιμο (κάτω από 20 ένδειξη, δείχνει κάτι παύλες και το εικονίδιο της αντλίας από κίτρινο γίνεται κόκκινο), το φούλαρα όσο δεν πάει (η μάνικα σταμάτησε αυτόματα μόνη της στα 66 λίτρα και συνέχισα να βάζω λίγο λίγο ώσπου έδειξε 70
). Μηδένισα μετρητές (κατανάλωση και Τ2) και ξεκίνησα.
Αποτέλεσμα: έβγαλα 1250 χλμ με ένα τεπόζιτο και με ένδειξη μέσης κατανάλωσης 5,6 l/100
. Η διαδρομή ήταν κυρίως αυτοκινητόδρομος (max 125km/h), λιγότερο επαρχιακός και λίγο αστικό περιβάλλον. Επειδή χρειάστηκε να ξαναφουλάρω για να επιστρέψω, μηδένισα μέση κατανάλωση και συνέχισα λίγο πιο βιαστικά (140 km/h) και πήγε στο 5,8 l/100. Στο σύνολο των 1950 χλμ, πέτυχα μέση 5,7 l/100
Μετά από αυτό, δηλώνω εντυπωσιασμένος
Περίμενα χαμηλή κατανάλωση λόγω diesel αλλά όχι και τόσο . . . και 7 l/100 να είχα, πάλι ικανοποιημένος θα ήμουν, αλλά τώρα με κάτω από 6 . . .
για βαρύ αμάξι και μάλιστα γεμάτο. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά, ούτε θόρυβος, ούτε τίποτα κομπιάσματα από το ζόρι. Άνετα πήγαινε στις ανωφέρειες του αυτοκινητόδρομου με 140.
V60 - D2
Να έχετε καλά και αμέτρητα χλμ
Πρώτη φορά φόρτωσα το αμάξι για οικογενειακό ταξίδι. 4 ενήλικες, παιδί σε καθισματάκι και γεμάτο χώρο αποσκευών (είχε μείνει μια μικρή τρυπούλα για να βλέπω πίσω). Όπως πρόχειρα το υπολόγισα, είχα περίπου 50 κιλά περιθώριο μέχρι το μέγιστο φορτίο.
Λίγο αφότου ξεκίνησα και λίγο πριν μείνω από καύσιμο (κάτω από 20 ένδειξη, δείχνει κάτι παύλες και το εικονίδιο της αντλίας από κίτρινο γίνεται κόκκινο), το φούλαρα όσο δεν πάει (η μάνικα σταμάτησε αυτόματα μόνη της στα 66 λίτρα και συνέχισα να βάζω λίγο λίγο ώσπου έδειξε 70
). Μηδένισα μετρητές (κατανάλωση και Τ2) και ξεκίνησα. Αποτέλεσμα: έβγαλα 1250 χλμ με ένα τεπόζιτο και με ένδειξη μέσης κατανάλωσης 5,6 l/100
. Η διαδρομή ήταν κυρίως αυτοκινητόδρομος (max 125km/h), λιγότερο επαρχιακός και λίγο αστικό περιβάλλον. Επειδή χρειάστηκε να ξαναφουλάρω για να επιστρέψω, μηδένισα μέση κατανάλωση και συνέχισα λίγο πιο βιαστικά (140 km/h) και πήγε στο 5,8 l/100. Στο σύνολο των 1950 χλμ, πέτυχα μέση 5,7 l/100
Μετά από αυτό, δηλώνω εντυπωσιασμένος
Περίμενα χαμηλή κατανάλωση λόγω diesel αλλά όχι και τόσο . . . και 7 l/100 να είχα, πάλι ικανοποιημένος θα ήμουν, αλλά τώρα με κάτω από 6 . . .
για βαρύ αμάξι και μάλιστα γεμάτο. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά, ούτε θόρυβος, ούτε τίποτα κομπιάσματα από το ζόρι. Άνετα πήγαινε στις ανωφέρειες του αυτοκινητόδρομου με 140.V60 - D2
Να έχετε καλά και αμέτρητα χλμ
mco έγραψε:Για τα κυβικά του νομίζω είναι μια χαρά.
Ποια κυβικά του ρε Μάρκο; Ίδιο με το δικό σου είναι...

V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Μέχρι στιγμής έχω κάνει 2,300 χλμ και η μέση κατανάλωση είναι 7,1l/100km. Δείχνει να πέφτει σιγά σιγά και σε διαδρομές χωρίς πολλά σταματήματα (π.χ. Ελευσίνα - Νέα Σμύρνη, Γέρακας - Φάληρο), και με ταχύτητες μέχρι 140 km/h, καίει γύρω στα 6,2.
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!

http://minvolvo.blogspot.com/

http://minvolvo.blogspot.com/
Jim_C30 έγραψε:mco έγραψε:Για τα κυβικά του νομίζω είναι μια χαρά.
Ποια κυβικά του ρε Μάρκο; Ίδιο με το δικό σου είναι...![]()
Το γνωρίζω φίλε.
Έχεις ρωτήσει Golf fsi πόσο καίει; μην πω για το tsi (160) που κάτω από 8,5 δεν είδα ποτέ...
-
UnHaCkAbLe
- T2
mco έγραψε:Άψογος ! Εγώ το καλύτερο που έχω δει είναι 7,4 αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Μάρκο και εσύ πας άνετα παρακάτω αλλά από ότι έχω καταλάβει σε γαργαλάει το πόδι συνέχεια και δεν μπορείς να συγκρατηθείς
Dimitris14 έγραψε:mco έγραψε:Άψογος ! Εγώ το καλύτερο που έχω δει είναι 7,4 αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Και εγω 6,9 σε 350 χλμ προχτες με προσπαθεια αλλα πατημενα. Apropo unchack ωραιο τραγουδι!!!
Δημήτρη εμένα είναι βενζίνη. Για το D2 τα 6,9 είναι πάρα πολλά εκτός αν είσαι στο στρώσιμο ή αν πήγαινες με 160άρες. Σχετικά με το τραγούδι ... οταν έφτασα σπίτι και σταμάτησα να βγάλω τη φώτο είχε αλλάξει ο player σε ένα folder με τραγούδια που άκουγα παλαιότερα και εκείνη την ώρα έπαιζε Πλιάτσικα, βγάζω την πρώτη φωτογραφία και μετά σκέφτομαι "κάτσε να βάλω κανα τραγούδι της προκοπής να μη με κράξουνε στο forum
Νεα Μακρη -Μεσολογγι συνολικα 290χλμ με cruise control μεχρι 130 και πολυ χρονο μεταξυ 70/90km/h λογω μονοδρομησης στην Κορινθου -Πατρων με βαση το trip computer 4.6l/100km.
Ειχα φτασει στο Αντιριο οταν εσβησε το 2ο απο τα 8 λαμπακια στην οθονη καυσιμου,αφου νομιζα οτι χαλασε και ειχε σβησει μονο 1 στα 250km που ειχαμε διανυσει!!!!
Ειχα φτασει στο Αντιριο οταν εσβησε το 2ο απο τα 8 λαμπακια στην οθονη καυσιμου,αφου νομιζα οτι χαλασε και ειχε σβησει μονο 1 στα 250km που ειχαμε διανυσει!!!!
VOLVO S60 D4 Summum Vibrant Copper 2013-today
VOLVO V40 CROSS COUNTRY D2 Livstyl Powershift Osmium Grey 2015-today
πολύ καλή τιμή ..... είναι για το D4 ή για το D2 ?
Για το D2.Το καλυτερο που εχω πετυχει με το D4 στην ιδια διαδρομη ειναι 5.8l/100km
-
Kristianstad
- D2
SeraV60 έγραψε:Νεα Μακρη -Μεσολογγι συνολικα 290χλμ με cruise control μεχρι 130 και πολυ χρονο μεταξυ 70/90km/h λογω μονοδρομησης στην Κορινθου -Πατρων με βαση το trip computer 4.6l/100km.
με το αυτόματο;;;
Εγώ τόσο χαμηλά δεν έχω δει σε Ε.Ο...
Kristianstad έγραψε:SeraV60 έγραψε:Νεα Μακρη -Μεσολογγι συνολικα 290χλμ με cruise control μεχρι 130 και πολυ χρονο μεταξυ 70/90km/h λογω μονοδρομησης στην Κορινθου -Πατρων με βαση το trip computer 4.6l/100km.
με το αυτόματο;;;
Με 70-80 και μέχρι 130 πόσο να δει;
Αποψε που γυρισα με βροχη μεχρι Κορινθο και ταχυτητες παλι 70-90 αλλα και μεχρι 160 για αρκετο διαστημα και σιγουρα απο Κακια Σκαλα μεχρι το τελος της αττικης οδου πανω απο 140 (εκοβα μονο στα ρανταρ που γνωριζω την θεση τους, αριστερη λωριδα κανοντας ακρη για 1 s3, 1 octavia rs και 1 laguna που πηγαινε τερμα) με βαση το trip computer 5.0l/100km.
Συνολικα με λιγες βολτες εντος Μεσολογγιου το ΣΚ εκανα 650χλμ και εχουν μεινει 3/8 του ρεζερβουαρ με υπολοιπο χλμ βαση οθονης 375Κm.
Mια χαρα το D2 και αυτοματο!
Συνολικα με λιγες βολτες εντος Μεσολογγιου το ΣΚ εκανα 650χλμ και εχουν μεινει 3/8 του ρεζερβουαρ με υπολοιπο χλμ βαση οθονης 375Κm.
Mια χαρα το D2 και αυτοματο!
-
Kristianstad
- D2
mco έγραψε:Kristianstad έγραψε:SeraV60 έγραψε:Νεα Μακρη -Μεσολογγι συνολικα 290χλμ με cruise control μεχρι 130 και πολυ χρονο μεταξυ 70/90km/h λογω μονοδρομησης στην Κορινθου -Πατρων με βαση το trip computer 4.6l/100km.
με το αυτόματο;;;
Με 70-80 και μέχρι 130 πόσο να δει;
Δίκιο έχεις. Τόσο δεν ε΄χω καταφέρει να το κρατήσω σε ταξίδι.
Λοιπον, με αφορμη το παραπανω ποστ του UnHaCkAbLe και το ταξιδι Καλαμπακα προσπαθησα κατι αντιστοιχο. Δυστυχως με την κινηση στην παραλιακη και στο ποταμι να μου τα χαλαει, το δομοκο να τον ανεβαινω σβελτα, και στον καμπο να κανω καμποσες προσπερασεις. Καταφερα παντως να μεινω στα 120 με cc στην εθνικη, και δεν του επινα το αιμα ξεκινοντας απο τα διοδια. Καναμε και μια σταση...4 ατομα, φουλ αποσκευες, πορτα-πορτα, μεση ταχυτητα 98 και καταναλωση 8.8....ιστορικο χαμηλο! 
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
-
UnHaCkAbLe
- T2
Για τα δικά σου άλογα και για τετρακίνητο, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η κατανάλωση. Πάντως για να κάνεις τέτοια άσκηση θέλει σχετικά επίπεδη διαδρομή αφού οι ανηφόρες είναι αυτές που ανεβάζουν την κατανάλωση σημαντικά.
-
Dimitris14
- T2
AΘήνα Κηφισιά, σε πρωινή κίνηση.

άσχετο αλλά πώς μπορώ να ποστάρω την φωτογραφία μέσα στο κείμενο, αντί να πάω να την ανεβάζω κάπου και να επισυνάπτω το link?
Edit: Στο εφτιαξα οπως το θες...κανε εντιτ να δεις πως δουλευει η εντολη img. Για να ανεβασεις φωτογραφια στο φορουμ αυτη πρεπει να ειναι ανεβασμενη σε καποιο αλλο site. VolvoZeus

άσχετο αλλά πώς μπορώ να ποστάρω την φωτογραφία μέσα στο κείμενο, αντί να πάω να την ανεβάζω κάπου και να επισυνάπτω το link?
Edit: Στο εφτιαξα οπως το θες...κανε εντιτ να δεις πως δουλευει η εντολη img. Για να ανεβασεις φωτογραφια στο φορουμ αυτη πρεπει να ειναι ανεβασμενη σε καποιο αλλο site. VolvoZeus
V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15
-
Dimitris14
- T2
-
UnHaCkAbLe
- T2
Dimitris14 γιατί τόσο πολύ? Το D2 δεν είναι?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες