Υγραεριοκίνηση

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Gbouzou
T2

Re: Υγραεριοκίνηση

Δημοσίευσηαπό Gbouzou » 11 Ιαν 2019, 21:55

Σκέφτομαι για την Vialle στον Τσοπελογιαννη.
Να το τολμήσω?

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 12 Ιαν 2019, 21:30

ΓΙΑΤΙ?
Σε τι εφταιξε το καημενο το αμαξακι...??? :q
Να το κανετε σουρωτηρι απο μπρος μεχρι πισω και να το αναγκαζετε να καιει ενα καυσιμο που του καει στην κυριολεξια τα σωθικα :cry:
Ποσα χλμ κανετε το χρονο για να κανετε αποσβεση το κοστος με την διαφορα τιμης αεριου - βενζινης με 20 ή 30€ στο γεμισμα και μετα να αρχησετε να εχετε κερδος? :q
Και ολα αυτα αν δεν "χτυπησει" κινητηρα...
Γιατι αν διαβασατε προηγουμενα post, λιγο πολυ οσα γλιτωσαν απο το καυσιμο τα εδωσαν για επισκευη κινητηρα.
Και μαλιστα περασμενο το συστημα σε αντιπροσωπεια...
Αν παλι ειστε αποφασισμενος να το κανετε, ζητηστε εγγυηση καλης λειτουργιας του κινητηρα, και οχι μονο του συστηματος.
Και οσον αφορα τα αυτοκινητα της εταιρειας, αγοραζονται (η μαλλον νοικιαζονται) καινουργια, και οταν φανε τα ψωμια τους, θα πεταχτουν και θα ερθουν καινουργια.
Και το χειροτερο, αυτοι που θα τα παρουν ισως τα πληρωσουν περισσοτερο γιατι θα εχουν "οικονομια"...
Αλλα στο υπογραφω οτι θα κλαψουν πικρα.

Συγνωμη αν σας εκοψα τα φτερα αλλα εδω δεν εχουμε συμφεροντα οποτε λεμε τα πραγματα ωμα.
Καλα ενταξει μην βαρατε οι παλιοι, εγω τα λεω και χοντρα... :whistling
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Άβαταρ μέλους
Αντώνης
D2

Δημοσίευσηαπό Αντώνης » 14 Ιαν 2019, 22:10

Καλά τα είπες Θανο κι εγώ θα συμπληρώσω και μια άλλη παράμετρο, θέτοντας μια ερώτηση στον φίλο Gbouzou.
Θα αγόραζε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που έχει υποστεί μετατροπή, η οποία μάλιστα δεν συμβαδίζει
με τις εργοστασιακές προδιαγραφές ?
Προσωπικά πιστεύω πως, τα αυτοκίνητα με "μετατροπές" χάνουν μέρος της εμπορικής τους αξίας !
V40, Τ3, RDesing, AllCarTuning

MONMAN
T2

Δημοσίευσηαπό MONMAN » 20 Ιαν 2019, 16:49

Αντώνης έγραψε:Καλά τα είπες Θανο κι εγώ θα συμπληρώσω και μια άλλη παράμετρο, θέτοντας μια ερώτηση στον φίλο Gbouzou.
Θα αγόραζε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που έχει υποστεί μετατροπή, η οποία μάλιστα δεν συμβαδίζει
με τις εργοστασιακές προδιαγραφές ?
Προσωπικά πιστεύω πως, τα αυτοκίνητα με "μετατροπές" χάνουν μέρος της εμπορικής τους αξίας !

Αυτό ακριβώς, η όποια αξία μεταπώλησης εξανεμίζεται όταν υπάρχει μετατροπή σε υγραέριο!

Το έμαθα με τον άσχημο τρόπο όταν προσπαθούσα να πουλήσω το mondeo που είχα κάνει το λάθος να το μετατρέψω σε υγραεριοκίνητο, όταν το άκουγαν οι υποψήφιοι αγοραστές την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια ,ενας μου είπε μάλιστα οτι και τζάμπα να το έπαιρνε δεν συνέφερε γιατί σε ενδεχόμενη βλάβη τα έξοδα ξεπερνούν την αξία του αυτοκινήτου . Όταν μετα απο ενα χρόνο πήρα το χαρτί της εκτίμησης για τα ρεκτιφιέ και λοιπές εργασίες αφού κλασικά κάηκαν οι βαλβίδες εξαγωγής είδα ότι είχε δίκιο , οπώς ήταν πήγε για διάλυση και πήρα το χαρτί απόσυρσης, η καλλίτερη κίνηση που έκανα ποτέ ! Μετά την χειρότερη βέβαια ... την μετατροπή σε lpg :doh !

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 05 Απρ 2022, 04:35

Θα αναφέρω τη άποψη μου . Πριν τη αγορά του Volvo V40 στην οικογένεια υπηρχαν 2 όχηματα σε μετατροπή υγραερίου. Πιο συγκεκριμένα Mazda 6 του 2005 , Honda Accord. Και στα 2 όταν μπήκε το υγραερίο είχαν 200,000. Και έκαναν με υγραέριο 150,000 χωρίς οποιοδήποτε με βαλβίδες .

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί :
α) Μερικοί κινητήρες είναι πιο ευαίσθητοι στο υγραέριο.
β) Υπάρχει αρκετοί ημιμαθεία όσο αφορά τη ρύθμιση του υγραερίου , και τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι αρυθμιστα.
- Μικρό ποσοστό συνεργείων , αναφέρουν το έλεγχο διακενων βαλβίδων σε όσους κινητήρες έχουν μηχανικές βαλβίδες.
Δ) Πλέον έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα και αρκετά έχουν μεικτο ψεκασμο ,εάν κάνει ο κάτοχος ≥15,000 χιλιόμετρα / ετησίως συμφέρει , καθώς δε έχει τη δυνατότητα να αλλάχτει αμάξι. Το αμάξι θα πρέπει να δουλεύει σωστά πριν τη οποιαδήποτε μετατροπή
Volvo V40 d2 2014 optimum

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 05 Απρ 2022, 07:30

ΣΩΣΤΟΣ!!! :applause
Απλα πράγματα, κανενας (η σχεδόν κανένας) κινητήρας, δεν εχει έχει σχεδιαστεί για να καίει αεριο (CNG, LPG κ.τ.λ.)!
Ιδικα η κυλινδροκεφαλή!
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 13 Απρ 2022, 17:06

Έκανα μια θεωρητική ερώτηση σε γιο συναδέλφου που δουλεύει σε συνεργείο που κάνει μετατροπές.
Κόστος για μεικτό σύστημα, μαζί με το ΚΤΕΟ, στα 700€.
Εννοείται μου είπε ότι θα μπει μεικτό κιτ, για να ψεκάζεται και βενζίνη.
Για τον κινητήρα 1.8 μου ανέφερε ουδέν πρόβλημα, ιδιαίτερα αφού Mazda 6 και ford mondeo φοράνε το ίδιο μοτέρ.
Με δεδομένο οτι το αμάξι μετακινείται μόνο για εκδρομές, άρα εκτός πόλης και κάνει 7-10.000 χλμ το έτος, το σκέπτομαι, γιατί είναι λίγα τα χλμ, αλλιώς θα το είχα τολμήσει, ειδικά με την τιμή της βενζίνης σήμερα.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 13 Απρ 2022, 22:22

deadp έγραψε:Έκανα μια θεωρητική ερώτηση σε γιο συναδέλφου που δουλεύει σε συνεργείο που κάνει μετατροπές.
Κόστος για μεικτό σύστημα, μαζί με το ΚΤΕΟ, στα 700€.
Εννοείται μου είπε ότι θα μπει μεικτό κιτ, για να ψεκάζεται και βενζίνη.
Για τον κινητήρα 1.8 μου ανέφερε ουδέν πρόβλημα, ιδιαίτερα αφού Mazda 6 και ford mondeo φοράνε το ίδιο μοτέρ.
Με δεδομένο οτι το αμάξι μετακινείται μόνο για εκδρομές, άρα εκτός πόλης και κάνει 7-10.000 χλμ το έτος, το σκέπτομαι, γιατί είναι λίγα τα χλμ, αλλιώς θα το είχα τολμήσει, ειδικά με την τιμή της βενζίνης σήμερα.

Επειδή είχα Mazda 6 πρίν πάρουμε το V40 . Το Mazda 6 τουλάχιστον μέχρι το 2005 GG έχει διαφορετικό μοτέρ , συγκεκριμένα το MZR .
Τώρα όσο αφορά το υγραέριο , είχα και υγραέριο και εγω στο Mazda 6 με πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα με υγραέριο . Δε είχα θέμα .
Ποιο κίτ θα βάλεις , βάλε εννοείται μεικτό ψεκασμό βενζίνης , να ρίχνει πάντα αναλόγως το φορτίο . Εγω είχα πολωνικό . Προτίμησε με obd , αλλα να συνδεθεί κιόλας με τη obd .
Και βάλε και μπέκ τύπου βενζίνης , το πλεονεκτημα με αυτά τα μπέκ είναι ο χρόνος ψεκασμου .
Εσυ ποιο μοτέρ έχεις ;

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 14 Απρ 2022, 16:23

Τα μοντέλα P1 (c30, s40, v50) με κινητήρα 1.8 λίτρων, φοράνε το MZR της Mazda.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 15 Απρ 2022, 16:13

deadp έγραψε:Τα μοντέλα P1 (c30, s40, v50) με κινητήρα 1.8 λίτρων, φοράνε το MZR της Mazda.

Σε ακριβώς ίδιο μοτέρ είχα τότε στο Mazda 6.
Έκανα 130.000 χιλιόμετρα χωρίς κανένα θέμα .
Έχουν μηχανικές βαλβίδες με καπελωτα.
Είχε μεικτό ψεκασμο σε όλο το φάσμα , αναλόγως το φορτίο του .

thnszgns
T2

Δημοσίευσηαπό thnszgns » 23 Ιαν 2025, 19:10

Παιδιά όσοι έχετε 1.8 τελικά τι εντυπώσεις έχετε;
Σκέφτομαι να βάλω ένα κιτ με παράλληλο ψεκασμό βενζίνης landi renzo γιατί εμπιστεύομαι τον εγκαταστατη στην περιοχή μου.
Κόστος για έλεγχο ή για έλεγχο και ρύθμιση βαλβίδων πόσο σας έχει πάει;
Η λογική είναι να φτάσει 80000 και μετά λογικά θα είναι για απόσυρση όλο το αυτοκίνητο. Εχω ένα s40 του 2008 σε πολύ καλή κατάσταση με 270000 χλμ και ολική επισκευή κινητήρα προληπτικά στις 190000

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 23 Ιαν 2025, 19:50

Απο εμένα είναι ΟΧΙ... :oops:

Η συντριπτική πλειοψηφία τον συστημάτων αερίου είναι με ψεκασμό βενζίνης!

Το να καίει μόνο αέριο είναι άλλη μια ελληνική πατέντα.

Αν ο εγκατάστασης σου, που τόν έχεις εμπιστοσύνη, λέει βάλτο τότε προχωράς.

Υπολόγισε όμως, βάσει το πόσα χλμ κάνεις τον χρόνο, το κόστος εγκατάστασης.
Μετα υπολόγισε τα λίτρα πού καίει ανά 100χλμ, και πολλαπλασίασε την διαφορά τιμής βενζίνης - αερίου και δες πόσα € θα γλιτώσεις σε 80.000χλμ.
Αυτό θα σού πει αν αξίζει τον κόπο, και προπαντός τα € που θα (αν) κερδίσεις.
Το κέρδος να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο του κόστους εγκατάστασης.

Ναι ξέρω, είναι λίγο μπέρδεμα αλλά στην τελική όλα εκεί καταλήγουν!

Έχε στο νου σου και μία ενδεχόμενη βλάβη, και το κόστος συντήρησης (επιπλέον του αυτοκινήτου) του συστήματος αερίου.

ΥΓ. Μήπως στην επισκευή προνόησες να βάλεις βαλβίδες για αέριο;
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

thnszgns
T2

Δημοσίευσηαπό thnszgns » 23 Ιαν 2025, 22:44

Εννοείται με ψεκασμό βενζίνης.
Δυστυχώς δεν είχα προνοήσει για ειδικές βαλβίδες.
Τα χρήματα λόγω υψηλής κατανάλωσης που έχει ο κινητήρας μπορώ να πω ότι αποσβένουν πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι με κάποια προληπτικά μέτρα όπως έλεγχος βαλβίδων, ψεκασμός βενζίνης, καλό λάδι να φτάσει 100000χλμ.
Ο εγκατάστατης έχει περίπτωση με 150000χλμ απροβλημάτιστα σε ford focus 1800. Θα τον ρωτήσω αν έχει βάλει αρκετά σε αυτό το αυτοκίνητο.
Γνωρίζει κανένας κόστος για έλεγχο και ρύθμιση βαλβίδων;

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 24 Ιαν 2025, 12:43

thnszgns έγραψε:Παιδιά όσοι έχετε 1.8 τελικά τι εντυπώσεις έχετε;
Σκέφτομαι να βάλω ένα κιτ με παράλληλο ψεκασμό βενζίνης landi renzo γιατί εμπιστεύομαι τον εγκαταστατη στην περιοχή μου.
Κόστος για έλεγχο ή για έλεγχο και ρύθμιση βαλβίδων πόσο σας έχει πάει;
Η λογική είναι να φτάσει 80000 και μετά λογικά θα είναι για απόσυρση όλο το αυτοκίνητο. Εχω ένα s40 του 2008 σε πολύ καλή κατάσταση με 270000 χλμ και ολική επισκευή κινητήρα προληπτικά στις 190000

Πόσο θα το κρατήσεις το αμάξι ;
Εάν έχεις εμπιστοσύνη στο μάστορα προχωρά .
Πριν τη μετατροπή δες την ανάφλεξη του .
Σίγουρα βάλε ψεκασμούς βενζίνης , και συζήτησε μήπως βάλεις και ηλεκτρονική λαδιερα που ρίχνει ομοιόμορφα σε όλους τους κυλινδρους ειδικό πρόσθετο . Δε είναι σαν τις απλές .
Σε 2 αμάξια που είχα πάντως πριν το V40 μόνο ψεκασμούς βενζίνης είχα .
Όταν εννοείς ολική επισκευή έκανε και ελατήρια πιστονιων και τσιμουχακια βαλβίδων ή μόνο το καπάκι επισκευή;

thnszgns
T2

Δημοσίευσηαπό thnszgns » 24 Ιαν 2025, 16:02

Είχε γίνει ελατήρια, κουζινέτα φλάντζες και καπάκι. Το αυτοκίνητο το έχω σαν 2ο και γενικά κάνω αρκετά χιλιόμετρα και με αυτό.
Ο μάστορας που βάζει το υγραέριο είναι γνωστός και γενικά στην περιοχή μου έχει βάλει πολλά και ακούγονται πολύ καλά λόγια γενικά. 850€ μου έχει πει το κόστος.

Επειδή έχω δοκιμάσει σαν 2ο μικρά αυτοκίνητα που δεν μου άρεσαν καθόλου η ιδέα είναι να κρατήσω αυτό αρκετό καιρό και να μετριάσω με το υγραέριο το αυξημένο κόστος καυσίμου που έχει. Να το αλλάξω και να μπλέξω με άλλο μεταχειρισμένο αγνώστου κατάστασης δεν θα το ήθελα. 2ο καινούργιο αυτοκίνητο να αγοράσω επίσης δεν θα το ήθελα. Οπότε με αυτό μένω. Γενικά η κατανάλωση είναι αυξημένη αλλά κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Στα αυτοκίνητα που είχες αέριο ήταν Volvo ford? Πως πήγε γενικά;
Εγώ είχα παλιότερα σε ένα Citroen c4 από τον ίδιο μάστορα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Είχα κάνει περίπου 100000 χλμ και μόνο αντλία βενζίνης είχα από δική μου αβλεψία. Το θέμα είναι ότι για τον 1800cc από αλλού ακούω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και από αλλού ότι είναι σε blacklist.

Επίσης απορία μου είναι αν έχει μηχανικά καπελώτα πόσο κοστίζει ο έλεγχος και η ρύθμιση των βαλβίδων;

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 24 Ιαν 2025, 16:32

thnszgns έγραψε:Είχε γίνει ελατήρια, κουζινέτα φλάντζες και καπάκι. Το αυτοκίνητο το έχω σαν 2ο και γενικά κάνω αρκετά χιλιόμετρα και με αυτό.
Ο μάστορας που βάζει το υγραέριο είναι γνωστός και γενικά στην περιοχή μου έχει βάλει πολλά και ακούγονται πολύ καλά λόγια γενικά. 850€ μου έχει πει το κόστος.
Είχα σε Honda accord & Mazda 6. Και τα 2 με μηχανικές βαλβίδες και το Mazda 6 είχε με καπελωτα . Μέχρι τις 130,000 που έκανε με υγραέριο δε είχα ανοίξει για έλεγχο διακενων . Στο Honda έκανα κάθε 30,000 έλεγχο με φιλερ είχε με κοκοράκια και ποτέ δε είδα μεταβολή στις βαλβίδες εξαγωγής . Και στα 2 έριχνε μεικτό ψεκασμό .
Γενικά δες να δουλεύει σωστά το αμάξι από πολλαπλασιαστές / μπουζοκαλώδια και αισθητήρα λ1 .
Τα υπόλοιπα είναι θέμα ρύθμισης . Πρέπει να βγει στο δρόμο να φτιάξει κατάλληλα το χάρτη υγραερίου στον υπολογιστή σε διάφορες συνθήκες .
Επειδή έχω δοκιμάσει σαν 2ο μικρά αυτοκίνητα που δεν μου άρεσαν καθόλου η ιδέα είναι να κρατήσω αυτό αρκετό καιρό και να μετριάσω με το υγραέριο το αυξημένο κόστος καυσίμου που έχει. Να το αλλάξω και να μπλέξω με άλλο μεταχειρισμένο αγνώστου κατάστασης δεν θα το ήθελα. 2ο καινούργιο αυτοκίνητο να αγοράσω επίσης δεν θα το ήθελα. Οπότε με αυτό μένω. Γενικά η κατανάλωση είναι αυξημένη αλλά κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Στα αυτοκίνητα που είχες αέριο ήταν Volvo ford? Πως πήγε γενικά;
Εγώ είχα παλιότερα σε ένα Citroen c4 από τον ίδιο μάστορα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Είχα κάνει περίπου 100000 χλμ και μόνο αντλία βενζίνης είχα από δική μου αβλεψία. Το θέμα είναι ότι για τον 1800cc από αλλού ακούω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και από αλλού ότι είναι σε blacklist.

Επίσης απορία μου είναι αν έχει μηχανικά καπελώτα πόσο κοστίζει ο έλεγχος και η ρύθμιση των βαλβίδων;

Είχα σε Honda accord & Mazda 6. Και τα 2 με μηχανικές βαλβίδες και το Mazda 6 είχε με καπελωτα . Μέχρι τις 130,000 που έκανε με υγραέριο δε είχα ανοίξει για έλεγχο διακενων . Στο Honda έκανα κάθε 30,000 έλεγχο με φιλερ είχε με κοκοράκια και ποτέ δε είδα μεταβολή στις βαλβίδες εξαγωγής . Και στα 2 έριχνε μεικτό ψεκασμό .
Γενικά δες να δουλεύει σωστά το αμάξι από πολλαπλασιαστές / μπουζοκαλώδια και αισθητήρα λ1 .
Τα υπόλοιπα είναι θέμα ρύθμισης . Πρέπει να βγει στο δρόμο να φτιάξει κατάλληλα το χάρτη υγραερίου στον υπολογιστή σε διάφορες συνθήκες

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 24 Ιαν 2025, 19:50

Ο 1800 Ford - Mazda εχει υδραυλικα καπελωτα βαλβιδων.
Οποτε δεν θελει ρυθμιση.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

thnszgns
T2

Δημοσίευσηαπό thnszgns » 24 Ιαν 2025, 23:13

Thanosgr έγραψε:Ο 1800 Ford - Mazda εχει υδραυλικα καπελωτα βαλβιδων.
Οποτε δεν θελει ρυθμιση.

Αυτο το γνωρίζεις από εμπειρία ή από κάποιο site?
Γνωρίζω δύο πολύ καλούς μηχανικούς που εμπιστεύομαι, ο ένας μου είπε ότι έχει υδραυλικά και ο άλλος μηχανικά.
Εδώ πάντως λέει ότι δεν έχει υδραυλικά (hydraulic lifters No)
https://mymotorlist.com/engines/volvo/b4184s11/

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 24 Ιαν 2025, 23:24

Οποτε δεν θελει ρυθμιση.

Εάν είναι ο ίδιος με το Mazda 6 L8 1800 έχει μηχανικές με καπελωτα βαλβίδες . Και δε έχουν σχέση με Ford .
Τουλάχιστον το Mazda 6 1ης γενιάς είχε το MZR

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 24 Ιαν 2025, 23:28

thnszgns έγραψε:
Οποτε δεν θελει ρυθμιση.

Αυτο το γνωρίζεις από εμπειρία ή από κάποιο site?
Γνωρίζω δύο πολύ καλούς μηχανικούς που εμπιστεύομαι, ο ένας μου είπε ότι έχει υδραυλικά και ο άλλος μηχανικά.
Εδώ πάντως λέει ότι δεν έχει υδραυλικά (hydraulic lifters No)
https://mymotorlist.com/engines/volvo/b4184s11/

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 25 Ιαν 2025, 21:29

margmel έγραψε:
Οποτε δεν θελει ρυθμιση.

Εάν είναι ο ίδιος με το Mazda 6 L8 1800 έχει μηχανικές με καπελωτα βαλβίδες . Και δε έχουν σχέση με Ford .
Τουλάχιστον το Mazda 6 1ης γενιάς είχε το MZR

Ναι σωστα.
Το Mazda 6 1ης γενιας που ειχα, ειχε τον MZR, νομιζα οτι την ιδια χρονικη περιοδο η Ford χρησιμοποιουσε τον ιδιο κινητηρα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες