Φρένα
Re: Φρένα
Thanosgr έγραψε:Ηρθε η ωρα για αλλαγη φρενων πισω μετα απο 149.500χλμ.
Δισκοι zimmerman sport διατρητους απο Skandix!
Τιμη 69€ χ 2 =138€, τακακια ειχα απο προηγουμενη παραγγελια Bosch (30€).
Φωτο πριν
Και μετα
Παντος σαν τα EBC Green Stuff τακακια δεν εχω ξανα βαλει!!!![]()
![]()
Κρατησαν σχεδον 2 χρονια, και ηταν το 4ο σετ στον πισω αξονα σε 5+ χρονια!
Εμπρος ειναι μολις το 2ο...
Οταν θα τελειωσουν τα εμπρος (στις 200.000χλμ περιπου) θα μπουν ιδιοι δισκοι zimmerman sport και EBC Green Stuff εμπρος πισω, γιατι μεχρι τοτε θα εχουν τελειωσει τα πισω.
Δες τι εχω βαλει εγω.
Δισκοι zimmerman sport διατρητους απο Skandix!
Το ιδιο και μπροστα πλεον αλλα με τακακι EBC Green Stuff εμπρος/πισω!
Αλλα κολπα, και οι δισκοι "δεν υπαρχουν"
Εμπρος δισκος "μαμα" 9kg, οι zimmerman παρ'οτι διατρητοι 12kg (ο ενας)
Δεν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω αν δεν εχει και τους δυο εξω στα χερια...
Μερα με την νυχτα!
Τακακι Bocsh μην κανεις καν τον κοπο...

XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Σε ευχαριστω για τις προτασεις. Τους zimmermann τους εχω δει και στο antallaktikaonline.gr και βγαινουν περιπου στα 60 ευρω -δεν ξερω αν ειναι ακριβως οι ιδιοι με τους δικου σου-. Εχω ομως δει σε αυτο το μαγαζι και αλλες προτασεις σε brembo, ate, textar, trw ποιο οικονομικες. Ειδομεν... Η αντιπροσωπεια τι μαρκα βαζει? Ο Φατουρος? Γενικα στην αγορα τι βαζουν περα απο τις πιο ανεβασμενες λυσεις?
Volvo XC60 T5 Momentum MY2012
sotosgr έγραψε:Καλησπέρα.
Θα χρειαστώ άμεσα τακάκια πίσω και σε 2000 με 3000 χλμ μπροστά.
Έχω v40 d2 του 2013.Τι μου προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Σου απάντησα και στο fb. Jurid ή Textar, τα οποία είναι εξαιρετικά και έχουν πολύ καλή εφαρμογή στις δισκόπλακες των αυτοκινήτων μας. Ούτε σφύριγμα ούτε τίποτα.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Εγώ σε S60 MY11 έχω βάλει ate και trw, πολύ καλή εφαρμογή και αντοχή, έχω κάνει 60,000 και ακόμα έχουν ψωμί.
Στο παρελθόν σε C70 είχα βάλει galfer & ferodo , επίσης μια χαρά.
Στο παρελθόν σε C70 είχα βάλει galfer & ferodo , επίσης μια χαρά.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
Καλημέρα
Χρειάζομαι τακάκια μπρος - πίσω.. Το αμάξι έχει 110
000 χλμ.
ΝΑ το πάω αντιπροσωπεία;; το αμάξι πρέπει να μπει εγκέφαλο για να αλλαχτούν;;;
Έχω δικό μου μηχανικό αλλά ακόμα δεν το έχω πάει σε αυτόν το αυτοκίνητο
Το πήγαινα μόνο αντιπροσωπεία
Πείτε μου κ απόψεις προτάσεις για τακακια
Ευχαριστώ
000 χλμ.
Ευχαριστώ
S60 T3 momentum MY2012
-
haralabosg
- D2
sainis έγραψε:Καλημέρα
000 χλμ.
Ευχαριστώ
Στα προηγουμενα αμαξια εβαζα textar και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Ουτε σφυριγμα ειχα, ουτε πολυ μαλακά ωστε να τρωνε την δισκοπλακα. Ποτε δεν εχω αλλαξει τακακια σε αντιπροσωπεια και φυσικα ο λογος ειναι το κοστος.... Πριν περιπου 1 χρονο που αλλαξα μπροστα - πισω (στο προηγουμενο αμαξι/C-MAX) πληρωσα ~130€ (εργασια & τακακια)
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
sainis έγραψε:ΝΑ το πάω αντιπροσωπεία;; το αμάξι πρέπει να μπει εγκέφαλο για να αλλαχτούν;;;
Το μονο που θελει απο εγκεφαλο ειναι για τα πισω που εχει το ηλεκτρικο χειροφρενο.
Οι ενημερωμενοι μηχανικοι εχουν πλεον universal διαγνωστικο που διαθετει αυτη την λειτουργια.
Οσο για τα τακακια που ρωτας, εξαρτατε τι θελεις (απο το αμαξι) και τι ζητας απο τα φρενα σου.
Δηλαδη, αν πηγαινεις ηρεμα, βαλε κατι επωνυμο.
Αν ζητας κατι παραπανω και το "κυνηγας" το αμαξι σου, θελεις κατι παραπανω.
Στο δικο μου εχω βρει λυση με τα EBC Green Stuff!

Με διατρητους δισκους Zimmerman
(οταν ηρθε η ωρα για αλλαγη λογο φθορας των μαμα)Μικρη διαφορα τιμης, μεγαλη διαφορα στο φρεναρισμα αλλα και στην αντοχη σε διαρκεια και θερμοκρασια!
Βεβαια ειναι ενα θεμα που θα τα βρεις στην Ελλαδα αυτα, αλλα γι'αυτο υπαρχει το διαδικτυο.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Καλησπέρα
Μετά από 2 μήνες χρήσης (όχι όμως καθημερινής) έχω να πω ότι τα τακάκια δεν σφιριζουν καθόλου.
Έχω παρατηρησει όμως ότι για να φρεναρω χρειάζεται να πατήσω πιο βαθιά-δυνατα το πεντάλ του φρενου από ότι παλιότερα.
Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι και οι δίσκοι μου θέλουν αλλαγή.
Τέλος το αμάξι το πήγα σε συνεργείο φίλου ο οποίος μου είπε ότι η πίσω δεξιά δαγκάνα δεν άνοιγε με τον εγκέφαλο.. Ήταν φρακαρισμενη και την ξεφρακαραν χειροκίνητα και με πολύ κόπο..μετα έστρωσε οκ
Μετά από 2 μήνες χρήσης (όχι όμως καθημερινής) έχω να πω ότι τα τακάκια δεν σφιριζουν καθόλου.
Έχω παρατηρησει όμως ότι για να φρεναρω χρειάζεται να πατήσω πιο βαθιά-δυνατα το πεντάλ του φρενου από ότι παλιότερα.
Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι και οι δίσκοι μου θέλουν αλλαγή.
Τέλος το αμάξι το πήγα σε συνεργείο φίλου ο οποίος μου είπε ότι η πίσω δεξιά δαγκάνα δεν άνοιγε με τον εγκέφαλο.. Ήταν φρακαρισμενη και την ξεφρακαραν χειροκίνητα και με πολύ κόπο..μετα έστρωσε οκ
S60 T3 momentum MY2012
Απολυτα φυσιολογικο.
Αυτα που σου ειπαν στην αντιπροσωπεια ειναι...
Γι'αυτο φταιει το DSTC, το συστημα ευσταθειας.
Στις στροφες, συνηθως, φρεναρει τον πισω εσωτερικο τροχο!
Μην περιμενεις να καταλαβεις κατι, εκτος και το "στραμπουλιξεις" πολυ και αποτομα.
Αυτα που σου ειπαν στην αντιπροσωπεια ειναι...
Γι'αυτο φταιει το DSTC, το συστημα ευσταθειας.
Στις στροφες, συνηθως, φρεναρει τον πισω εσωτερικο τροχο!
Μην περιμενεις να καταλαβεις κατι, εκτος και το "στραμπουλιξεις" πολυ και αποτομα.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
CHRIS1 έγραψε:Ποιο γρήγορα τα πίσω ; Η αντιπροσωπεία μου ειπε οτι συμβαίνει οταν το αυτοκίνητο φρενάρει φορτωμένο με πολλα χλμ !!!
Και εγώ είχα αυτό το ερώτημα και μου είπαν ότι επειδή το αμάξι κινείται μόνο εθνική οδό όλο το φρενάρισμα πέφτει στους πίσω τροχούς.
S60 2.0T MY11 Polestar Summum
-
christodoul
- T2
Καλήμερα,χθες άλλαξα δίσκους εμπρός- πίσω(zimmerman) και με τακάκια textar,εντυπώσεις ακόμα δεν μπορώ να πω γιατί δεν έστρωσαν τα φρένα,αλλά μια ερώτηση μετά τα 120χλμ αισθάνομαι σαν κραδασμούς στο αμάξωμα,όχι στο τιμόνι κάτι που δεν είχα πριν την αλλαγή των φρενών,επίσης άλλαξα και λάστιχα πριν κάνα μηνά,παίζει να θέλει τίποτα ρύθμιση πάλι στους τροχούς?η να περιμένω να στρώσουν όλα?
Δεν εχει να κανει με τα φρενα γιατι θα ειχε το ιδιο τρεμουλο και οταν φρεναρες.
Μαλλον εχει να κανει με λαστιχο-ζαντα, πηγαινε σε ενα λαστιχα να το ελεγξει.
Μαλλον εχει να κανει με λαστιχο-ζαντα, πηγαινε σε ενα λαστιχα να το ελεγξει.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
-
christodoul
- T2
Ευχαριστώ, τελικά με μια ζυγοσταθμιση πάνω στο αμάξι και με μια ευθυγράμμιση όλα ξανά φυσιολογικά στο δρόμο, είχαν κάνει πατουρα οι ζάντες με τις παλιές δισκοπλακες και γι αυτό το τρεμουλο στο αμάξωμα.
Γι'αυτο δεν κανουμε ζυγοσταθμιση επανω στο αυτοκινητο αλλα εκτος.
Και φυσικα καθε 15.000χλμ (20.000χλμ αν ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχουμε μεγαλη διαφορα) κανουμε αλλαγη εμπρος πισω για ομοιομορφη φθορα στα ελαστικα και ελεγχο της ζυγοσταθμισης.
Αν τωρα μας πει ο "μαστορας" οτι επανω ειναι καλυτερα, του λεμε να παει να παρει ενα μηχανημα της προκοπης...
Και αν εχεις διαθεση και επιμενει, τον ρωταμε πως γινετε να ζυγοσταθμισουμε την μεσα πλευρα του ζαντολαστιχου...???
Η ζυγοσταθμιση επανω στο αμαξι ειναι εσχατη λυση οταν το αμαξι εχει καποιο προβλημα και δεν γινεται αλλιως!
Μιλαμε δλδ για σαραβαλα και οχι για Volvo.
Και φυσικα καθε 15.000χλμ (20.000χλμ αν ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχουμε μεγαλη διαφορα) κανουμε αλλαγη εμπρος πισω για ομοιομορφη φθορα στα ελαστικα και ελεγχο της ζυγοσταθμισης.
Αν τωρα μας πει ο "μαστορας" οτι επανω ειναι καλυτερα, του λεμε να παει να παρει ενα μηχανημα της προκοπης...
Και αν εχεις διαθεση και επιμενει, τον ρωταμε πως γινετε να ζυγοσταθμισουμε την μεσα πλευρα του ζαντολαστιχου...???
Η ζυγοσταθμιση επανω στο αμαξι ειναι εσχατη λυση οταν το αμαξι εχει καποιο προβλημα και δεν γινεται αλλιως!
Μιλαμε δλδ για σαραβαλα και οχι για Volvo.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
-
ΧρήστοςΝικολαiδης
- T2
Thanosgr έγραψε:sainis έγραψε:ΝΑ το πάω αντιπροσωπεία;; το αμάξι πρέπει να μπει εγκέφαλο για να αλλαχτούν;;;
Το μονο που θελει απο εγκεφαλο ειναι για τα πισω που εχει το ηλεκτρικο χειροφρενο.
Οι ενημερωμενοι μηχανικοι εχουν πλεον universal διαγνωστικο που διαθετει αυτη την λειτουργια.
Οσο για τα τακακια που ρωτας, εξαρτατε τι θελεις (απο το αμαξι) και τι ζητας απο τα φρενα σου.
Δηλαδη, αν πηγαινεις ηρεμα, βαλε κατι επωνυμο.
Αν ζητας κατι παραπανω και το "κυνηγας" το αμαξι σου, θελεις κατι παραπανω.
Στο δικο μου εχω βρει λυση με τα EBC Green Stuff!
Με διατρητους δισκους Zimmerman(οταν ηρθε η ωρα για αλλαγη λογο φθορας των μαμα)
Μικρη διαφορα τιμης, μεγαλη διαφορα στο φρεναρισμα αλλα και στην αντοχη σε διαρκεια και θερμοκρασια!
Βεβαια ειναι ενα θεμα που θα τα βρεις στην Ελλαδα αυτα, αλλα γι'αυτο υπαρχει το διαδικτυο.
Έχω να αναφέρω ότι στη περίπτωσή μου, (S-60, mommentum T3, MY2001) όταν άλλαξα πίσω φρένα στα 55.000 χιλ. με τακάκια ate σε συνεργείο της περιοχής μου - όχι αντιπροσωπεία volvo- με διαγνωστικό universal, άρχισαν τα όργανα. Δηλαδή δεν άναβε το φλάς καθρέπτη συνοδηγού, δε κλείδωνε το αμάξι με το κλειδί και άλλα περίεργα. Χέστηκα πάνω μου και πήγα τρέχοντας στην αντιπροσωπεία Κοζάνης και μου είπαν θέλει reset το αμάξι μέσω vida. Κόστος 35 ευρώ. Οπότε δεν το συνιστώ. Αν ξανά αλλάξω πίσω τακάκια, θα το κάνω χειροκίνητα (έχω δει βίντεο στο utude που μαζεύουν την πίσω δαγκάνα με καρυδάκι πολύσφηνο αφού ξεβιδώσουν το μοτοράκι του ηλεκτρικού χειρόφρενου.
S - 60, T3 Mommentum, MY2011
Εισε σιγουρος οτι εχεις S-60, mommentum T3, MY2001?
Μηπως εχεις ΜΥ2010?
Οσο για το διαγνωστικο, η το διαγνωστικο η ο μηχανικος σου ειναι για
Για την μεθοδο με το λυσιμο του μοτερ ειναι ολα μια χαρα!
Προσοχη μονο στο Ο-ριγκ στεγανοποιησεις!
Μηπως εχεις ΜΥ2010?
Οσο για το διαγνωστικο, η το διαγνωστικο η ο μηχανικος σου ειναι για
Για την μεθοδο με το λυσιμο του μοτερ ειναι ολα μια χαρα!
Προσοχη μονο στο Ο-ριγκ στεγανοποιησεις!
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Στο πρόσφατο σέρβις έγινε για πρώτη φορά αλλαγή τακακιών.
Τα είχα για δέκα χρόνια με 70.000 χλμ.
Βγάζοντάς τα, ο μηχανικός μου είπε ότι είχαν μπόλικο ψωμί ακόμη, αλλά:
Οι μπροστινοί μου δίσκοι δημιούργησαν ένα ελάχιστο νυχάκι...
Κακώς άκουγα τον μηχανικό που μου έλεγε ότι είναι σαν καινούργια, δεν χρειάζεται να τα αλλάξω... ναι, δεν είχαν μεγάλη διαφορά από τα καινούργια, αλλά η ζημιά λόγω χρόνου έγινε.
Το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο φορούσε τακάκια TRW εμπρός και ATE πίσω (δεν είναι περίεργο;;;) και τοποθετήθηκαν παντού ATE και υγρά φρενών της ίδιας εταιρίας.
Το πεντάλ σαν να το νιώθω λίγο πιο «άμεσο» τώρα.
Τα είχα για δέκα χρόνια με 70.000 χλμ.
Βγάζοντάς τα, ο μηχανικός μου είπε ότι είχαν μπόλικο ψωμί ακόμη, αλλά:
Οι μπροστινοί μου δίσκοι δημιούργησαν ένα ελάχιστο νυχάκι...
Κακώς άκουγα τον μηχανικό που μου έλεγε ότι είναι σαν καινούργια, δεν χρειάζεται να τα αλλάξω... ναι, δεν είχαν μεγάλη διαφορά από τα καινούργια, αλλά η ζημιά λόγω χρόνου έγινε.
Το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο φορούσε τακάκια TRW εμπρός και ATE πίσω (δεν είναι περίεργο;;;) και τοποθετήθηκαν παντού ATE και υγρά φρενών της ίδιας εταιρίας.
Το πεντάλ σαν να το νιώθω λίγο πιο «άμεσο» τώρα.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
-
waterpipis
- T2
Γειά σας! εχω 76.000 χλμ και δεν έχω αλλάξει ούτε τακάκια ούτε υγρά φρένων. Το εγχειρίδιο γράφει ότι απαιτεί υγρά φρένων dot 4+ και αλλαγή ανά δύο χρόνια. Εχω εντοπίσει μόνο ένα συγκεκριμένο προιον με αυτές τις προδιαγραφές ( https://www.theloladia.gr/el/ygra-freno ... us-1l.html ). Να προτιμήσω το συγκεκρίμενο ή δεν υπάρχει θέμα αν επιλέξω ένα με προδιαγραφές dot 4 ή dot 5.1.? Επίσης υπάρχει καμία πρόταση για συγκεκριμένο προιόν (χαλαρή οδήγηση- λίγα φρεναρίσματα)? Σας ευχαριστώ.
VOLVO S60 2014 1.6 D2 

waterpipis έγραψε:Επίσης υπάρχει καμία πρόταση για συγκεκριμένο προιόν (χαλαρή οδήγηση- λίγα φρεναρίσματα)? Σας ευχαριστώ.
Βοηθησε με λιγο, τι εννοεις με αυτο που γραφεις ποιο πανω?
Αν εννοεις πως δουλευονται διαφορετικα υγρα απο αυτα που λεει ο κατασκευαστης, το ξεχνας!
Για φρενα μιλαμε, παταμε οσο πρεπει για να ειμαστε ασφαλεις!
Με οποιαδηποτε αμφιβολια τρεχουμε στον μηχανικο!!!
Γενικα βαζεις παντα σε ολα τα αναλωσιμα, π.χ. λαδια ή υγρα φρενων ή αντιψυκτικα κ.τ.λ, στην χειροτερη αυτο που λεει ο κατασκευαστης (DOT4+) ή νεοτερες προδιαγραφες (DOT 5)
Ποτε παλαιοτερες προδιαγραφες (DOT 4)
Προσωπικα εχω DOT 5,1 χρονια τωρα.
Για τα τακακια δεν υπαρχει χρονικο οριο, οποτε φαγωθουν τα αλλαζεις.
Βεβαια προσεχεις μην φτασουν τερμα και μεινεις χωρις φρενα, περαν του οτι θα χαλασεις τους δισκους.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
-
waterpipis
- T2
καλησπέρα,
ήρθε και για μένα η ώρα...
έλεγα να βάλω από δίσκους brembo (ίδιους με τους μαμα δλδ όχι διατριτους κλπ). με απασχολεί το θέμα με τι τακάκι να τους βάλω?? με brembo, με ferodo. εντωμεταξύ στα ferodo μόνο την PREMIER ECO σειρα βρίσκω. δεν ξέρω... για βοηθήστε
2.0 Τ πολεσταρ
ήρθε και για μένα η ώρα...
έλεγα να βάλω από δίσκους brembo (ίδιους με τους μαμα δλδ όχι διατριτους κλπ). με απασχολεί το θέμα με τι τακάκι να τους βάλω?? με brembo, με ferodo. εντωμεταξύ στα ferodo μόνο την PREMIER ECO σειρα βρίσκω. δεν ξέρω... για βοηθήστε
2.0 Τ πολεσταρ
Θα βοηθουσε να μας θυμισεις τι αμαξι εχεις...
Προσωπικα εχω Zimmermann διατρητους δισκους με EBC Green stuff τακακια!!!
Τέλειως συνδιασμος σε αποδοση, τιμη (δεν ειναι τα ποιο φθηνα αλλα ουτε και ακριβα), αντοχη στον χρονο και θερμοκρασια με δυνατο φρεναρισμα απο 0'C !
Για να καταλαβεις για τι διαφορα εχει το μεταλλο στους Zimmermann κρεμασε τον "μαμα" δισκο απο ενα συρμα και με το πλαστικο μερος απο ενα μεγαλο κατσαβιδη χτυπα την ακρη του δισκου, κανε το ιδιο και με τους Zimmermann...
Θα ακους το βομβο αρκετα δευτερολεπτα μετα, σαν καμπανα!
Π.χ. ο Zimmermann στο δικο μου ειναι 2,5 κιλα βαρυτερος απο τον "μαμα" παρ'ολο που ειναι διατρητος...
Προσωπικα εχω Zimmermann διατρητους δισκους με EBC Green stuff τακακια!!!
Τέλειως συνδιασμος σε αποδοση, τιμη (δεν ειναι τα ποιο φθηνα αλλα ουτε και ακριβα), αντοχη στον χρονο και θερμοκρασια με δυνατο φρεναρισμα απο 0'C !
Για να καταλαβεις για τι διαφορα εχει το μεταλλο στους Zimmermann κρεμασε τον "μαμα" δισκο απο ενα συρμα και με το πλαστικο μερος απο ενα μεγαλο κατσαβιδη χτυπα την ακρη του δισκου, κανε το ιδιο και με τους Zimmermann...
Θα ακους το βομβο αρκετα δευτερολεπτα μετα, σαν καμπανα!
Π.χ. ο Zimmermann στο δικο μου ειναι 2,5 κιλα βαρυτερος απο τον "μαμα" παρ'ολο που ειναι διατρητος...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
V60 2.0t με polestar my2011.
Είδα σε παραπάνω ποστ το τι έχεις βάλει. Οι δίσκοι πάνω κάτω ίδια λεφτά έχουν. Το πάντρεμα με το τακακι με ανησυχεί. Το αμάξι το δουλεύω πολύ εθνική. Και όπως καταλαβαίνετε θέλω να σταματάει από πολλά χλμ.αυτα που φοράει από την μάνα του μόνο τα πίσω βλέπω που είναι galfer. Τα μπρος δεν ξέρω. Πάντως μετά από 90000κμ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα φρένα του. Για αυτό θέλω τουλάχιστον τα ίδια ή κ κάτι λίγο καλύτερο. Θα με στεναχωρήσει αρκετά εάν βάλω κάτι καινούργιο κ αρχίσει να σφυρίζει ή να έχει σπογγοδη αίσθηση.
Είδα σε παραπάνω ποστ το τι έχεις βάλει. Οι δίσκοι πάνω κάτω ίδια λεφτά έχουν. Το πάντρεμα με το τακακι με ανησυχεί. Το αμάξι το δουλεύω πολύ εθνική. Και όπως καταλαβαίνετε θέλω να σταματάει από πολλά χλμ.αυτα που φοράει από την μάνα του μόνο τα πίσω βλέπω που είναι galfer. Τα μπρος δεν ξέρω. Πάντως μετά από 90000κμ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα φρένα του. Για αυτό θέλω τουλάχιστον τα ίδια ή κ κάτι λίγο καλύτερο. Θα με στεναχωρήσει αρκετά εάν βάλω κάτι καινούργιο κ αρχίσει να σφυρίζει ή να έχει σπογγοδη αίσθηση.
Καμια σχεσει με τα ερωτηματα που εχεις ο συνδισμος αυτος, στο δικο μου αμσξι βεβαια, αλλα δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα σε αλλα μοντελα.
Επισεις ειναι λανθασμενη η αποψει οτι οι τρυπητοι δισκοι σφυριζουν.
Τα πολυ σκληρα τακακια που βαζουν σφιριζουν που ειναι για αγωνιστικη χρεισει....
Με τα πρασινα EBC δεν εχεις τετοιο προβλημα.
Εκτος κι αν βαλεις κοκκινα οι κιτρινα.
Επισεις ειναι λανθασμενη η αποψει οτι οι τρυπητοι δισκοι σφυριζουν.
Τα πολυ σκληρα τακακια που βαζουν σφιριζουν που ειναι για αγωνιστικη χρεισει....
Με τα πρασινα EBC δεν εχεις τετοιο προβλημα.
Εκτος κι αν βαλεις κοκκινα οι κιτρινα.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
αυτό που θέλω να καταλήξω είναι συγκεκριμένα (από εμπειρία κάποιος ή εάν τα έχει δοκιμάσει):
- δίσκοι brembo (απλή σειρά) με τακάκια της brembo (για τους συγκεκριμένους δίσκους όπως τα δίνει στο σιτε της)
- δίσκοι brembo (απλή σειρά) με τακάκια της ferodo premier eco
- δίσκοι brembo (απλή σειρά) με τακάκια άλλης εταιρίας (μαρκα κ τύπος)
- δίσκοι zimmermann (απλή σειρά) με τακάκια.....ποια?
- δίσκοι brembo (απλή σειρά) με τακάκια της brembo (για τους συγκεκριμένους δίσκους όπως τα δίνει στο σιτε της)
- δίσκοι brembo (απλή σειρά) με τακάκια της ferodo premier eco
- δίσκοι brembo (απλή σειρά) με τακάκια άλλης εταιρίας (μαρκα κ τύπος)
- δίσκοι zimmermann (απλή σειρά) με τακάκια.....ποια?
-
haralabosg
- D2
Kostas244 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,
ΘΑ ήθελα τη βοήθειά σας αν είναι εύκολο, να μου πείτε τι φρένα φοράω (μπροστά άξονας) σε V40 D2 2015 με 17'' ζάντες.
Ποια από τα τρία της ιστοσελίδας κάνουν στο δικό μου? (ιδανικά αν ξέρατε το part number της Volvo).
https://www.autodoc.gr/exartimata-aftokiniton/takakia-10130/volvo/v40-kombi/v40-2012/55098-d2?criteria%5B100%5D=VA&supplier%5B1%5D=65
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
Εξαρταται τι δισκους εχεις...320mm ή 280mm (278 για την ακριβεια). Τσεκαρε τις photo και δες τις δικες σου δαγκανες μπροστα...
https://forums.swedespeed.com/showthrea ... r-brackets
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
Μπες στο mister auto και στο antalaktika online ( και στο SKADIX θα βρεις και το ΟΕΜ νουμερο της Volvo) και βρες στο σχετικο πινακα τι φοραει το αμαξι σου, αλλα και τιμες και μαρκες.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Καλησπέρα Volvo S60 T3 2017 46.500χιλ. Ήρθε η ώρα για αλλαγή τακάκια μπρος πίσω. Σκέφτομαι άμα τα παραγγείλω και πάω απλά για τοποθέτηση θα έχω κέρδος ή δεν αξίζει ο κόπος; Έχω βρει της Jurid που δουλεύει ο φατούρος απλά ενώ έχω βάλει μοντέλο στο autodoc βλέπω διάφορες τιμές από 49€ μέχρι και 92€ ανάλογα τις διαστάσεις. Εν τέλη έχουν διαφορές ακόμα και για ζάντες ίδιων ιντσών. Εγώ φοράω 17αρα αλλά όλο 16αρες έχει στο site και 17,5 οπότε δεν ξέρω πιο κάνει για το αυτοκίνητο το δικό μου. Ακόμα και στις 17,5 που είδα υπήρχε διαφορά ύψος μήκος και τιμή προφανώς οπότε δεν κατάλαβα πιο ταιριάζει για να το αγοράσω σε οποιαδήποτε καλή μάρκα. Αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία και τα έχει πάρει ηλεκτρονικά ας με βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ
Ευχαριστώ πολύ
Καλησπερα!
Η ζαντα δεν παιζει ρολο στο τακακι.
Η διαφορα τιμης εχει να κανει με την μαρκα.
Και σιγουρα δεν υπαρχουν 17,5" ζαντες, εκτος και αν εχεις φορτηγο
Ψαξε και στο SKANDIX για πιο αξιοπιστους κωδ, ανταλ.
Προσωπικα τακακια EBC GreenStuff απο eBay!
Αντοχη στο ζεσταμα, χλμ και δυναμη!!!
Και οταν αλλαξεις δισκους Zimmermann διατριτους!!!
EBC δισκους δεν δοκιμασα γιατι ειναι πολυ ακριβοι.
Η ζαντα δεν παιζει ρολο στο τακακι.
Η διαφορα τιμης εχει να κανει με την μαρκα.
Και σιγουρα δεν υπαρχουν 17,5" ζαντες, εκτος και αν εχεις φορτηγο
Ψαξε και στο SKANDIX για πιο αξιοπιστους κωδ, ανταλ.
Προσωπικα τακακια EBC GreenStuff απο eBay!
Αντοχη στο ζεσταμα, χλμ και δυναμη!!!
Και οταν αλλαξεις δισκους Zimmermann διατριτους!!!
EBC δισκους δεν δοκιμασα γιατι ειναι πολυ ακριβοι.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες