Λάστιχα Πόρτας C30

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Λάστιχα Πόρτας C30

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 09 Φεβ 2010, 17:44

Παιδιά μία ερώτηση θέλω να κάνω και για το λόγο αυτόν άνοιξα το νέο τόπικ!
Αισθάνομαι ότι τα λάστιχα της πόρτας του οδηγού κάνουν ένα περίεργο ήχο σαν να ξεκολλάνε όταν ανοίγω την πόρτα! Σαν δηλαδή να είναι κολλημένα και όταν ανοίγει η πόρτα να χαλαρώνουν! Έχει παρατηρήσει κανένας κάτι ανάλογο;
Υπάρχει καμία ειδική αλοιφή να τα περάσω ένα χέρι να μαλακώσουν λίγο; Σαν να μου φαίνονται λιγάκι "ξερά" σε σχέση με την πόρτα του συνοδηγού.
Μιλάω για τα λάστιχα που είναι εσωτερικά κατά μήκος της πόρτας τα οποία μονώνουν την πόρτα από τους εξωτερικούς θορύβους!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Re: Λάστιχα Πόρτας C30

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 09 Φεβ 2010, 17:48

Σπρευ καθαρης σιλικονης.....solved, περαστε απο το ταμειο κυριος! :lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 09 Φεβ 2010, 17:53

VolvoZeus έγραψε:Σπρευ καθαρης σιλικονης.....solved, περαστε απο το ταμειο κυριος! :lol:

Είσαι απίστευτος ρε άρχοντα...χαχαχαχα... Δε μου λες, έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο;
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 09 Φεβ 2010, 18:00

Jim_C30 έγραψε:
VolvoZeus έγραψε:Σπρευ καθαρης σιλικονης.....solved, περαστε απο το ταμειο κυριος! :lol:

Είσαι απίστευτος ρε άρχοντα...χαχαχαχα... Δε μου λες, έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο;

Καθε Μαιο/Ιουνιο σπαταλαω 1 ωριτσα ενα απογευμα και τα περναω ενα χερι...μαζι και αυτα της ηλιοροφης και του προτμπαγκαζ...δεν εχω ακουσει ποτε κανενα θορυβο :)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 09 Φεβ 2010, 18:05

VolvoZeus έγραψε:
Jim_C30 έγραψε:

Καθε Μαιο/Ιουνιο σπαταλαω 1 ωριτσα ενα απογευμα και τα περναω ενα χερι...μαζι και αυτα της ηλιοροφης και του προτμπαγκαζ...δεν εχω ακουσει ποτε κανενα θορυβο :)

Ίσως θα έπρεπε να το έχω κάνει κι εγώ τόσο καιρό...Απλά σου λέω κάνουν σαν να είναι κολλημένα και "ξερά" και μόλις ανοίγω την πόρτα κάνουν σαν να ξεκολλάνε! Μικρός θόρυβος αλλά μέσα στην ησυχία του πάρκινγκ γίνεται αντιληπτός. Πιθανόν ένας μικροθόρυβος που είχα αναφέρει παλιότερα και νόμιζα ότι ήταν από το παράθυρο να ήταν από κανένα λάστιχο από αυτά που αναφέρω το οποίο δεν έκανε καλή επαφή... :?:
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 09 Φεβ 2010, 18:12

Jim_C30 έγραψε:
VolvoZeus έγραψε:
Jim_C30 έγραψε:

Ίσως θα έπρεπε να το έχω κάνει κι εγώ τόσο καιρό...Απλά σου λέω κάνουν σαν να είναι κολλημένα και "ξερά" και μόλις ανοίγω την πόρτα κάνουν σαν να ξεκολλάνε! Μικρός θόρυβος αλλά μέσα στην ησυχία του πάρκινγκ γίνεται αντιληπτός. Πιθανόν ένας μικροθόρυβος που είχα αναφέρει παλιότερα και νόμιζα ότι ήταν από το παράθυρο να ήταν από κανένα λάστιχο από αυτά που αναφέρω το οποίο δεν έκανε καλή επαφή... :?:

Θορυβο...ποιο θορυβο? Αφου δεν εκανε τιποτα το αμαξακι...τα αυτια σου βουιζαν λεμε :lol:
Γενικα τα λαστιχα με την υψηλες θερμοκρασιες και την εκθεση τους στον ηλιο ξερενωντε. Λιγο σιλικονη τα κραταει moist και τα συντηρει. Καλο ειναι μια φορα το χρονο να το κανεις. Αλλα βρες καθαρη σιλικονη, γιατι κυκλοφορουν και μουφες στο εμποριο.

ΥΓ: Δεν θα τρεχω στην εκδρομη λεμε...ντε και καλα να με βαλετε να κουβαλαω ενα σωρο σπρευ να αυξηθει το βαρος θελετε? :mrgreen:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 09 Φεβ 2010, 18:18

Αν μπορείς ανέρτησε μία φωτογραφία με το σπρέυ που χρησιμοποιείς εσύ γιάτι με κόβω να αγοράζω καμία λαμακία.... :?
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
Tsakos
T2

Δημοσίευσηαπό Tsakos » 09 Φεβ 2010, 20:57

Τα 2 Καλιτερα

http://www.giatrakos.gr/product_info.ph ... ts_id=2143

http://www.marinall.gr/Index.aspx?categ ... uctIndex=6

To 3M πιστεύω ότι έιναι λίγο καλύτερο, αλλά για Ελλάδα είναι και τα δύο καλά...
GOD CREATED LAG TO GIVE NA's A CHANCE

Άβαταρ μέλους
kkkostas
T2

Δημοσίευσηαπό kkkostas » 10 Φεβ 2010, 09:50

Jim_C30 έγραψε:Παιδιά μία ερώτηση θέλω να κάνω και για το λόγο αυτόν άνοιξα το νέο τόπικ!
Αισθάνομαι ότι τα λάστιχα της πόρτας του οδηγού κάνουν ένα περίεργο ήχο σαν να ξεκολλάνε όταν ανοίγω την πόρτα! Σαν δηλαδή να είναι κολλημένα και όταν ανοίγει η πόρτα να χαλαρώνουν! Έχει παρατηρήσει κανένας κάτι ανάλογο;
Υπάρχει καμία ειδική αλοιφή να τα περάσω ένα χέρι να μαλακώσουν λίγο; Σαν να μου φαίνονται λιγάκι "ξερά" σε σχέση με την πόρτα του συνοδηγού.
Μιλάω για τα λάστιχα που είναι εσωτερικά κατά μήκος της πόρτας τα οποία μονώνουν την πόρτα από τους εξωτερικούς θορύβους!

Αυτο που λες ειναι απορροια του γεγονοτος οτι τα λαστιχα εφαρμοζουν τελεια πανω στην πορτα, δηλ. την απομονωνουν πλήρως απο νερο και ηχο. Αρα, "κολλάνε" πάνω της. Μην σ'ανησυχει ιδιαίτερα. Και σ'εμενα το κανει.

Και οσον αφορα σπρέυ και σιλικονες, μην το παρακανεις, γιατι μετα από λίγο καιρο (αν εφαρμοζεις συνεχεια) θα γινουν "θρύψαλλα" απο το πολύ μαλακωμα.

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες