Γνωρίζατε ότι μία από τις παθογένειες των αγαπημένων μας 5κύλινδρων Volvo, πέρα από τα γνωστά θέματα με το μεταβλητό χρονισμό και τις τουρμπίνες, είναι και η οξειδωση των καλωδίων των πολλαπλασιαστών και η καταστροφή των φις? Τα φις ψήνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί που είναι χωμένα, το υλικό τους γίνεται ψαθυρό και θριματίζεται, καθώς είναι αρκετά μικρά και λεπτά, σε σχέση με εφαρμογές άλλων κατασκευαστών.
Ούτε εγώ το γνώριζα, μέχρι χθες που σε επαγγελματικό ταξίδι αστραπή για Αθήνα, ρέταρε με διακοπές στο πήγαινε, και χωρίς διακοπές στο γύρνα, το οποίο ολοκληρώθηκε με την οδική βοήθεια. Η διάγνωνση ήταν λειτουργία με 3 ή 4 κυλίνδρους και η καλωδίωση σε τραγική κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που στο skandix υπάρχει αυτό: https://www.skandix.de/en/spare-parts/e ... t/1101206/
Το οποίο και θεωρητικά επισκευάζει το παραπάνω πρόβλημα. Παρήγγειλα χθες 5 τέτοια, παρήγγειλα και πολλαπλασιαστές, επ' ευκαιρίας θα αλλάξω και τακάκια και μια βάση μηχανής, και πρέπει να το πάρω απόφαση να αλλάξω και τουρμπίνα.
Αν είστε οπαδοί του preventative maintenance, έχε το στο νου σας. Αν όχι, απλά να πω ότι οι 5κύλινδροι δεν είναι και οι πιο ισορροπημένοι κινητήρες γενικά. Αν, δε, δουλεύουν με λιγότερους κύλινδρους είναι όσο στρωτοί, όσο ένα πλυντήριο ρούχων που προσπαθεί να στεγνώσει δύο πέτρες.
2005 S60 2.0T (Β5204Τ5): Πολλαπλασιαστές
- GiannisRob
- T2
Re: 2005 S60 2.0T (Β5204Τ5): Πολλαπλασιαστές
Για την ιστορία, αφού αλλάξαμε μπουζί, πολλαπλασιαστές και καλωδίωση και το πρόβλημα του ρεταρίσματος δε λύθηκε, είπαμε να μετρήσουμε και μια συμπίεση, η οποία και έδειξε μηδενική συμπίεση στον πρώτο κύλινδρο και η οποία οφείλεται σε καμμένη βαλβίδα, από την οποία λείπει ένα ολόκληρο κομμάτι.
Οπότε αυτή τη βδομάδα βγάζουμε καπάκι (αφού πρώτα κάνουμε το σταυρό μας), ελπίζουμε ότι το πιστόνι και ο κύλινδρος είναι καλά στην υγεία τους, και ξοδεύουμε δύο (ή τρεις) βασικούς μισθούς στο Skandix για να τα κάνουμε όλα καινούρια.
Πάντως, απ' όλα τα αυτοκίνητα στο γκαράζ μου, πάντα πίστευα ότι το S60 θα πεθάνει τελευταίο, δεύτερο το Yaris της συζύγου και πρώτο (με διαφορά) το Ε39. Τελικά το S60 με απογοήτευσε οικτρά!
Οπότε αυτή τη βδομάδα βγάζουμε καπάκι (αφού πρώτα κάνουμε το σταυρό μας), ελπίζουμε ότι το πιστόνι και ο κύλινδρος είναι καλά στην υγεία τους, και ξοδεύουμε δύο (ή τρεις) βασικούς μισθούς στο Skandix για να τα κάνουμε όλα καινούρια.
Πάντως, απ' όλα τα αυτοκίνητα στο γκαράζ μου, πάντα πίστευα ότι το S60 θα πεθάνει τελευταίο, δεύτερο το Yaris της συζύγου και πρώτο (με διαφορά) το Ε39. Τελικά το S60 με απογοήτευσε οικτρά!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Έχεις και ωραίο τρόπο γραφής.
Περιμένουμε νέα.
Έχεις και ωραίο τρόπο γραφής.
Περιμένουμε νέα.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
- GiannisRob
- T2
deadp έγραψε:Έχεις και ωραίο τρόπο γραφής.
Ευχαριστώ! Δυστυχώς όλα τα κοπλιμέντα που λαμβάνω ενίοτε σταματάνε εκεί, και δε συνεχίζουν ποτέ στην εμφάνιση μου ή σε άλλες χάρες...
deadp έγραψε:Περιμένουμε νέα.
Την Παρασκευή ξεκίνησε να λύνεται το αυτοκίνητο, οπότε έκατσα και γω στα τέσσερα και περίμενα το τηλέφωνο να χτυπήσει. Σε αντίθεση με τους νόμου του Μέρφυ, δεν πήγαν στραβά τα πάντα. Το πιστόνι και ο κύλινδρος του οποίου η μια βαλβίδα εισαγωγής έσπασε, είναι άθικτα.
Και εκεί τελειώνουν τα καλά νέα. Παμέ στα λιγότερο καλά. Η διαρροή λαδιού από το τούρμπο τελικά έμοιαζε με παροχή πυροσβεστικού κρουνού. Όλα μέσα είναι στο μοτέρ κολυμπάνε στην καρβουνίλα και τη λαδούρα, λες και το μοτέρ κάπνιζε τρία πακέτα τσιγάρα άφιλτρα τη μέρα. Τελικά οι συχνές αλλαγές λαδιού πήγαν όλες στράφι. Βασικά το μοτέρ έκαιγε λάδι και ήταν πάντα φρεσκότατο. Ο κύλινδρος που έπαθε τη ζημιά έχει δύο (ίσως και 4) καρβουνισμένες βαλβίδες, ενώ οι υπόλοιποι δείχνουν μια χαρά. Άρα κάτι έπαιζε με θερμοκρασίες στον πρώτο κύλινδρο και ίσως προέρχεται από το μπεκ. Θα δείξει...
Σίγουρα αντικαθιστούμε και τις 20 βαλδίβες, όλες τις φλάτζες και τα τσιμουχάκια, όλες τις βίδες κεφαλής (που η ροπή σύσφιγξης ξεπερνά τη διαρροή τους, άρα είναι μιας χρήσης) και την τουρμπίνα. Η νεκροψία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο. Αλλά μάλλον θα πάρω και 5 καινούρια μπεκ. Από τα solenoid και τα actuators του μεταβλητού χρονισμού δεν ξέρω τι βγήκε άθικτο. Πάντως τα γρανάζια τα είχα αντικαταστήσει και τα δύο πριν 80.000 χλμ.
Επίσης, το καπάκι θα πάει μηχανουργείο για ένα πλάνισμα (καλού κακού) και καθάρισμα (ή αντικατάσταση) στις βάσεις των βαλβίδων, που ανάθεμα και αν στεγανώνουν καθόλου μετά από 300.000 χλμ.
Το κύκλωμα εισαγωγής αέρα θα λυθεί όλο και θα πλυθεί, γιατί βρωμάνε τα πόδια του και γιατί όλα κολυμπάνε στο λάδι που έφτυνε το τούρμπο.
Νομίζω ότι καβαλάμε τα 2.000€ με 2.500€ για πλάκα, για ένα αυτοκίνητο με εμπορική αξία στα καλά του, φρεσκοπλυμμένο και με γεμάτο ρεζερβουάρ, γύρω στα 3.000€. Ναι, είναι Κυριακή και είμαι αισιόδοξος.
Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι θα μπορούσα να ρίξω αυτά τα χρήματα στο άλλο πηγάδι του γκαράζ μου, το Ε39, αλλά εκεί θα ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Δυστυχώς έχω αποφασίσει να το επισκευάσω, αλλά ποτέ δεν έβαζα ιδιαίτερη σκέψη στις αποφάσεις μου. Δεν πειράζει, όλα θα πάνε καλούτσικα.
ΥΓ. Για μερικές μέρες σκεφτόμουν να το σπάσω σε ανταλλακτικά και να πάρω κάτι άλλο αντίστοιχο. Στην αρχή έλεγα να πάρω ένα XC90 facelift diesel, αλλά ξεκινάνε από 20.000€ για ένα αξιοπρεπές, που δεν έχει πάει μέχρι το φεγγάρι, από χιλιόμετρα. Είναι πολλά για 20 ετών αυτοκίνητο. Μετά έλεγα να πάρω ένα Ε46 για κάθε μέρα, αλλά τα περισσότερα που είδα στο car ήταν πιο φτωχά και από Yugo σε εξοπλισμό, και από τιμές ήταν λες και θες να αγοράσεις το Άγιο Δισκοπότηρο. Άσε που με τα μυαλά που κουβαλάω θα ήθελα εξακύλινδρο (που έχω), γιατί τα 316i δεν πάνε βήμα (που δεν πάνε). Μετά έλεγα να πάρω ένα Countryman που αρέσει και στη σύζυγο, αλλά θυμηθηκα ότι αν πρόκειται να ξανααγοράσω αυτοκίνητο, δεν θα πάρω ποτέ προσθιοκίνητο.
- GiannisRob
- T2
Το πιο εντυπωσιακό στην Οδύσσεια που περνάει κανείς όταν χαλάει το παλιό Volvo του, είναι ότι τα πεντακύλινδρα δεν έχουν υδραυλικά ρυθμιζόμενα καπελώτα στις βαλβίδες. Άρα ο φτωχός Γιάννης, που θέλει να πάρει ένα πάσο το καπάκι του στο μηχανουργείο, και να αλλάξει τις βαλβίδες, πρέπει να πληρώσει μια μικρή περιουσία για να ρυθμιστούν, δηλαδή να γίνει ακόμα φτωχότερος! Αν ο μηχανουργός κατεργαστεί τις νέες βαλβίδες ή τα παλιά καπελώτα, θα τη βγάλουμε οικονομικά. Διαφορετικά πρέπει να πάρω καινούρια, και με 30,5€ το καθένα, θέλουμε 610€ μόνο για καπελώτα. Δεν είμαστε καλά...
Χθες το βράδυ παρήγγειλα σετ φλάτζες, 20 βαλβίδες, 12 βίδες, και κάτι σωλήνες υποπίεσης και έδωσα 531,92€ στο Skandix. Ήταν το πρώτο αίμα, αν εξαιρέσεις το πακέτο τσιγάρα που αγόρασα από τα νεύρα μου όσο περίμενα την οδική βοήθεια να με φορτώσει, όταν με άφησε.
Λογικά η αστοχία οφείλεται στην καρβουνίλα που έχει το μοτέρ στο εσωτερικό του, και όχι σε κάποιο μπεκ, τα οποία έτσι και αλλιώς θα στείλουμε για έλεγχο και καθάρισμα. Σίγουρα, πάντως, θα αντικαταστήσω το τούρμπο.
Αυτά.
Χθες το βράδυ παρήγγειλα σετ φλάτζες, 20 βαλβίδες, 12 βίδες, και κάτι σωλήνες υποπίεσης και έδωσα 531,92€ στο Skandix. Ήταν το πρώτο αίμα, αν εξαιρέσεις το πακέτο τσιγάρα που αγόρασα από τα νεύρα μου όσο περίμενα την οδική βοήθεια να με φορτώσει, όταν με άφησε.
Λογικά η αστοχία οφείλεται στην καρβουνίλα που έχει το μοτέρ στο εσωτερικό του, και όχι σε κάποιο μπεκ, τα οποία έτσι και αλλιώς θα στείλουμε για έλεγχο και καθάρισμα. Σίγουρα, πάντως, θα αντικαταστήσω το τούρμπο.
Αυτά.
- GiannisRob
- T2
Μιας και έχω δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων συμπαράστασης, να ενημερώσω ότι ήρθαν οι γαμω-βαλβίδες από το Skandix, μαζί με το σετ φλάτζες και μερικά ακόμα τζάτζαλα. 537.92€ με τα μεταφορικά.
Το τούρμπο πήγε στο Μαραβέλια σε μέτρια κατάσταση και γύρισε μετά από μια βδομάδα σε άψογη, με κόστος 310€ με ΦΠΑ, χωρίς μεταφορικά.
Η κυλινδροκεφαλή γούσταρε και αυτή πρωτεύουσα, και εστάλη στο Δάκη, ο οποίος την πλάνησε, την αποπλάνησε, άλλαξε έδρανα και τσιμουχάκια βαλβίδων και ρύθμισε διάκενα. Κόστος μόλις 240€ συν ΦΠΑ.
Τώρα είμαστε εν αναμονή των μπεκ και πάμε για συναρμολόγηση!
Το τούρμπο πήγε στο Μαραβέλια σε μέτρια κατάσταση και γύρισε μετά από μια βδομάδα σε άψογη, με κόστος 310€ με ΦΠΑ, χωρίς μεταφορικά.
Η κυλινδροκεφαλή γούσταρε και αυτή πρωτεύουσα, και εστάλη στο Δάκη, ο οποίος την πλάνησε, την αποπλάνησε, άλλαξε έδρανα και τσιμουχάκια βαλβίδων και ρύθμισε διάκενα. Κόστος μόλις 240€ συν ΦΠΑ.
Τώρα είμαστε εν αναμονή των μπεκ και πάμε για συναρμολόγηση!
Μάλλον θα ξεκίνησες και ναργιλέ, έτσι όπως πάει το πράγμα…
Από την άλλη, όταν φτιαχτεί το πιστόλι, να προσέχεις όταν πυροβολείς, ο νέος ΚΟΚ δεν αστειεύεται….
Από την άλλη, όταν φτιαχτεί το πιστόλι, να προσέχεις όταν πυροβολείς, ο νέος ΚΟΚ δεν αστειεύεται….
- GiannisRob
- T2
deadp έγραψε:Μάλλον θα ξεκίνησες και ναργιλέ, έτσι όπως πάει το πράγμα…
Το S60 πρώτης γενιάς είναι, αγαπητέ, ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και μου έχει χαρίσει εκατοντάδες όμορφες στιγμές, πολλά συναρπαστικά ταξίδια, ατελείωτες ώρες ξεκούραστης οδήγησης και πραγματικά ελάχιστες στιγμές άγχους ή φόβου. Αυτό που δεν μου έχει δώσει ποτέ (και ούτε πρόκειται) είναι οδηγική ευχαρίστηση. Του έχω φορτώσει πάνω από 200.000 χλμ, όμως ούτε μια φορά δεν είχα την περιέργεια να διαπιστώσω ποια είναι η τελική του ταχύτητα. Υποστρέφει στο όριο, σα να μην υπάρχει αύριο. Το να του ζητάς να μπει με το πλάι σε στροφή (προφανώς με φλικάρισμα) είναι σα να του ζητάς να σου λύσει διαφορική εξίσωση. Νομίζω ότι με αυτό δεν έχω περάσει ποτέ τα 180 km/h σε ευθεία. Σε στροφή δεν το συζητάμε καν. Δε σου εμπνέει καμία ασφάλεια σε αυτές τις ταχύτητες, στις οποίες αισθάνεσαι τέτοια φυσικότητα στη συμπεριφορά του, σα να τρέχει σε μαραθώνιο με ένα μπουκάλι σαμπάνια σφηνωμένο στον πισινό του.
Σύντομα θα είναι έτοιμο να καταναλώσει χιλιόμετρα με την ίδια ευκολία που εγώ καταναλώνω αλκοόλ για να ξεχάσω τι μου έχει στοιχίσει αυτή η επισκευή. Για όλα τα υπόλοιπα, ευτυχώς υπάρχει το Ε39.
- GiannisRob
- T2
Πάνω που είχα αρχίσει να απελπίζομαι, να πιστεύω τους κακεντρεχείς που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει Άη Βασίλης και να αποδέχομαι την ιδέα ότι το αξιόπιστο αυτοκίνητο της οικογένειας είναι το BMW, είχαμε επιτέλους εξελίξεις.
- Παραλάβαμε την κυλινδροκεφαλή από το μηχανουργείο του Δάκη. Άριστη δουλειά, σε τιμή που (εμένα τουλάχιστον) μου φάνηκε φθηνή και γρήγορα. Πολλά μπράβο στο συγκεκριμένο μηχανουργείο.
- Παραλάβαμε το τούρμπο από τον Μαραβέλια. Πολύ ευχαριστημένος και από εκεί. Ισχύουν τα ίδια.
- Στείλαμε τα μπεκ για μέτρηση, καθάρισμα και πάλι μέτρηση. Δεν έχουν προστάτη, κατουράνε μια χαρά και όλα το ίδιο. Άρα δεν την πατήσαμε από καύσιμο.
- Παραγγείλαμε ιμάντες και τεντωτήρες που είχαμε ξεχάσει, τσιμουχάκια μπεκ που είχαμε ξεχάσει, διάφορα άλλα που είχαμε επίσης ξεχάσει και μερικά ακόμα που είχαμε απλά χάσει, και μετά δέσαμε. Το συνεργείο δηλαδή, όχι εγώ. Η δική μου αρμοδιότητα ήταν να εργάζομαι σα σύγχρονος σκλάβος σε γαλέρα προκειμένου να χρηματοδοτήσω όλα τα παραπάνω.
Αφού συναρμολογήσαμε, το αμάξι γενικά δούλευε καλά, αν εξαιρέσεις ένα check engine λόγω σφάλματος θέσης εκκεντροφόρου εξαγωγής. Το δούλεψα έτσι μια βδομάδα. Είχε καλές μέρες και κακές μέρες, σαν τη γιαγιά, πριν μας χαιρετίσει και ταξιδέψει σε άλλους τόπους, αναπαύσεως και αναψύξεως, και μας αφήσει να τρωγόμαστε για την κληρονομιά. Σημειώνω ότι σε αυτό το σημείο δεν έχουμε ακόμα βρει την αιτία που προκάλεσε αυτή τη ζημιά (στο μοτέρ, όχι στη γιαγιά).
Ε, τελικά τη βρήκαμε. Η τροχαλία του εκκεντροφόρου εξαγωγής, αυτό το γρανάζι του σατανά που δεν επισκευάζεται, είχε αποκτήσει τζόγους και με το μοτέρ κρύο (και την αντίστοιχη πίεση λαδιού) είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στο χρονισμό. Ζεστό δούλευε μια χαρά. Κρύο, τα γ@μαγε όλα. Τώρα είμαστε στη φάση που το περιμένουμε να έρθει με ανυπομονησία από το εξωτερικό, να τοποθετηθεί στη θέση του και με χαρά να κάνουμε όλοι γιορτές, όπως τότε που περιμέναμε το θείο που ήταν μετανάστης στη γερμανία, και νομίζαμε ότι θα έρθει ο Χέλμουτ Κολ και θα μας φέρει δώρα, αλλά ερχόταν ο μπαρμπα-Πάνος, που δούλευε σε φάμπρικα, και μας έφερνε την ευχή του.
Εξαιρετικό το διαγνωστικό VDash. Βοήθησε πάρα πολύ. Αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι. Ναι, είναι software και είναι άυλο.
Αυτά.
- Παραλάβαμε την κυλινδροκεφαλή από το μηχανουργείο του Δάκη. Άριστη δουλειά, σε τιμή που (εμένα τουλάχιστον) μου φάνηκε φθηνή και γρήγορα. Πολλά μπράβο στο συγκεκριμένο μηχανουργείο.
- Παραλάβαμε το τούρμπο από τον Μαραβέλια. Πολύ ευχαριστημένος και από εκεί. Ισχύουν τα ίδια.
- Στείλαμε τα μπεκ για μέτρηση, καθάρισμα και πάλι μέτρηση. Δεν έχουν προστάτη, κατουράνε μια χαρά και όλα το ίδιο. Άρα δεν την πατήσαμε από καύσιμο.
- Παραγγείλαμε ιμάντες και τεντωτήρες που είχαμε ξεχάσει, τσιμουχάκια μπεκ που είχαμε ξεχάσει, διάφορα άλλα που είχαμε επίσης ξεχάσει και μερικά ακόμα που είχαμε απλά χάσει, και μετά δέσαμε. Το συνεργείο δηλαδή, όχι εγώ. Η δική μου αρμοδιότητα ήταν να εργάζομαι σα σύγχρονος σκλάβος σε γαλέρα προκειμένου να χρηματοδοτήσω όλα τα παραπάνω.
Αφού συναρμολογήσαμε, το αμάξι γενικά δούλευε καλά, αν εξαιρέσεις ένα check engine λόγω σφάλματος θέσης εκκεντροφόρου εξαγωγής. Το δούλεψα έτσι μια βδομάδα. Είχε καλές μέρες και κακές μέρες, σαν τη γιαγιά, πριν μας χαιρετίσει και ταξιδέψει σε άλλους τόπους, αναπαύσεως και αναψύξεως, και μας αφήσει να τρωγόμαστε για την κληρονομιά. Σημειώνω ότι σε αυτό το σημείο δεν έχουμε ακόμα βρει την αιτία που προκάλεσε αυτή τη ζημιά (στο μοτέρ, όχι στη γιαγιά).
Ε, τελικά τη βρήκαμε. Η τροχαλία του εκκεντροφόρου εξαγωγής, αυτό το γρανάζι του σατανά που δεν επισκευάζεται, είχε αποκτήσει τζόγους και με το μοτέρ κρύο (και την αντίστοιχη πίεση λαδιού) είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στο χρονισμό. Ζεστό δούλευε μια χαρά. Κρύο, τα γ@μαγε όλα. Τώρα είμαστε στη φάση που το περιμένουμε να έρθει με ανυπομονησία από το εξωτερικό, να τοποθετηθεί στη θέση του και με χαρά να κάνουμε όλοι γιορτές, όπως τότε που περιμέναμε το θείο που ήταν μετανάστης στη γερμανία, και νομίζαμε ότι θα έρθει ο Χέλμουτ Κολ και θα μας φέρει δώρα, αλλά ερχόταν ο μπαρμπα-Πάνος, που δούλευε σε φάμπρικα, και μας έφερνε την ευχή του.
Εξαιρετικό το διαγνωστικό VDash. Βοήθησε πάρα πολύ. Αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι. Ναι, είναι software και είναι άυλο.
Αυτά.
Τουλάχιστο θα έχεις ένα νέο ουσιαστικά μοτέρ για τα επόμενα 200.000 χιλιόμετρα.
Να έχει καλό καιρό τις γιορτές, για να ευχαριστηθείς βόλτες και ταξίδια
Να έχει καλό καιρό τις γιορτές, για να ευχαριστηθείς βόλτες και ταξίδια
- GiannisRob
- T2
Οι μέρες παιρνούν και ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, μόνο για τα προβλήματα ερωτικής φύσεως. Για τα μηχανολογικά, άστα να πάνε καλύτερα.
Παρά την αντικατάσταση των τροχαλιών και των solenoid του μεταβλητού χρονισμού, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να μη δουλεύει σωστά. Δεν έχω μεν check engine, αλλά έχω τραχιά λειτουργία, λες και κάποιος πολλαπλασιαστής ετοιμάζεται να πεθάνει. Πιθανότατα φταίει η καλωδίωση, η οποία επισκευάστηκε με kit από το Skandix. Μάλλον ο ηλεκτρολόγος δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά. Παρήγγειλα νέα, γνήσια πριζάκια και την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσω άλλον ηλεκτρολόγο.
Τις προάλλες, εντωμεταξύ, ανακάλυψα ότι στο μηχανοστάσιο ζει ποντικός. Σήμερα το πρωί μπούκωσα το μοτέρ με κάτι μπαλάκια ναφθαλίνης που πήρα από το σούπερ μάρκετ. Έβαλα και τη μάνα μου να το ξεματιάσει. Σκέφτομαι να νοικιάσω για μερικές μέρες και τη γάτα ενός γείτονα, μπας και καταφέρει και αυτή κάτι.
Κατά τα λοιπά φλερτάρω με την απελπισία. Βαρέθηκα. Τα έξοδα πλέον είναι πολλά, πάρα πολλά και σκέφτομαι ότι αν λεγόμουν Μπόντ, Τζέιμς Μποντ και είχα να συντηρώ μια Aston Martin, λιγότερο θα μου κόστιζε. Αν δεν είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 ίσως και να το παρόπλιζα (γιατί σιγά μην το αγόραζε κανείς). Αλλά επειδή είμαι ήδη 3.000€ μέσα συν τέλη πληρωμένα, λέω να προσπαθήσω λίγο ακόμα.
Παρά την αντικατάσταση των τροχαλιών και των solenoid του μεταβλητού χρονισμού, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να μη δουλεύει σωστά. Δεν έχω μεν check engine, αλλά έχω τραχιά λειτουργία, λες και κάποιος πολλαπλασιαστής ετοιμάζεται να πεθάνει. Πιθανότατα φταίει η καλωδίωση, η οποία επισκευάστηκε με kit από το Skandix. Μάλλον ο ηλεκτρολόγος δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά. Παρήγγειλα νέα, γνήσια πριζάκια και την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσω άλλον ηλεκτρολόγο.
Τις προάλλες, εντωμεταξύ, ανακάλυψα ότι στο μηχανοστάσιο ζει ποντικός. Σήμερα το πρωί μπούκωσα το μοτέρ με κάτι μπαλάκια ναφθαλίνης που πήρα από το σούπερ μάρκετ. Έβαλα και τη μάνα μου να το ξεματιάσει. Σκέφτομαι να νοικιάσω για μερικές μέρες και τη γάτα ενός γείτονα, μπας και καταφέρει και αυτή κάτι.
Κατά τα λοιπά φλερτάρω με την απελπισία. Βαρέθηκα. Τα έξοδα πλέον είναι πολλά, πάρα πολλά και σκέφτομαι ότι αν λεγόμουν Μπόντ, Τζέιμς Μποντ και είχα να συντηρώ μια Aston Martin, λιγότερο θα μου κόστιζε. Αν δεν είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 ίσως και να το παρόπλιζα (γιατί σιγά μην το αγόραζε κανείς). Αλλά επειδή είμαι ήδη 3.000€ μέσα συν τέλη πληρωμένα, λέω να προσπαθήσω λίγο ακόμα.
- GiannisRob
- T2
Επιτέλους τέλος! Ο Γολγοθάς τελείωσε. Το γεράκι προσγειώθηκε. Αυτό ήταν.
Το φτιάξαμε. Δεν το ξεφορτώθηκα. Διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα του και πλέον πετάει.
Για την ιστορία, το πρόβλημα ήταν τα κιτ επισκευής καλωδίωσης πολλαπλασιαστών από το Skandix, αυτά με τα γκρι πριζάκια και τα προτοποθετημένα καλώδια, που είναι αθλίας ποιότητας. Πραγματικά για πέταμα, για να μην πω τίποτα χειρότερο.
Αντικαταστάθηκαν όλα με γνήσια Bosch πριζάκια, μαύρα με πορτοκαλί μαλακό πλαστικό στεγάνωσης και φτιάχτηκε νέα καλωδίωση εξ' αρχής από σωστό και μάχιμο ηλεκτρολόγο, εδώ στην Πάτρα, τον οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα (Γιάννης Καρατζιάς, Αρέθα 27, Πάτρα) και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Οπότε έκλεισε το κεφάλαιο επισκευή άνω μισού κινητήρα. Πλέον το μοτέρ έχει το χαρακτηριστικό γλυκό και ιδιαίτερο ήχο των 5κύλινδρων Volvο που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, και το βασικότερο, ανέκτησε τη χαμένη του δύναμη.
Το φτιάξαμε. Δεν το ξεφορτώθηκα. Διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα του και πλέον πετάει.
Για την ιστορία, το πρόβλημα ήταν τα κιτ επισκευής καλωδίωσης πολλαπλασιαστών από το Skandix, αυτά με τα γκρι πριζάκια και τα προτοποθετημένα καλώδια, που είναι αθλίας ποιότητας. Πραγματικά για πέταμα, για να μην πω τίποτα χειρότερο.
Αντικαταστάθηκαν όλα με γνήσια Bosch πριζάκια, μαύρα με πορτοκαλί μαλακό πλαστικό στεγάνωσης και φτιάχτηκε νέα καλωδίωση εξ' αρχής από σωστό και μάχιμο ηλεκτρολόγο, εδώ στην Πάτρα, τον οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα (Γιάννης Καρατζιάς, Αρέθα 27, Πάτρα) και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Οπότε έκλεισε το κεφάλαιο επισκευή άνω μισού κινητήρα. Πλέον το μοτέρ έχει το χαρακτηριστικό γλυκό και ιδιαίτερο ήχο των 5κύλινδρων Volvο που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, και το βασικότερο, ανέκτησε τη χαμένη του δύναμη.
Σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα είχε γίνει έλεγχος διάκενων βαλβιδων λόγω των καπελώτων ;
Με τα πριζάκια σε πολλαπλασιαστή είχα αντιμετωπίσει και εγω θέμα σε Opel .
Με τα πριζάκια σε πολλαπλασιαστή είχα αντιμετωπίσει και εγω θέμα σε Opel .
Volvo V40 d2 2014 optimum
- GiannisRob
- T2
margmel έγραψε:Σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα είχε γίνει έλεγχος διάκενων βαλβιδων λόγω των καπελώτων;
Όχι, αυτό δεν έγινε ποτέ!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες