Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα...
Μέσα στο επόμενο διάστημα έχω σκοπό να πάω να κάνω το remap στο αυτοκίνητό μου μιας και έχω μιλήσει με βελτιωτηβο οποίος μου είπε πως το αυτοκίνητό μου θα περάσει στα 140 άλογα.
Πριν από αυτό και μιας το αυτοκίνητό μου έχει λίγα χιλιόμετρα σκεφτόμουν να έχω όσο το δυνατόν πιο καθαρό τον κινητήρα για αυτό και θα πάω να κάνω το λεγόμενο carbon cleaning ώστε ότι επικαθήσεις έχουν μείνει να φύγουν (η έστω όσες μπορούν) και να είμαι πιο καθαρός για το ριμαπ ;) :)
Μετά από τον καθαρισμό θα χρειαστεί να κάνω service και εδώ ειναι που έχω αρκετές ερωτήσεις μιας και δεν μ λυθηκαν με το ανοιχτό τοπικ σχετικά με τα λιπαντικά!!!
Ο κατασκευαστής λοιπόν προτείνει να βάλουμε στα αυτοκίνητα μας λάδια 0-30..
Θεωρώ πως λάδια αυτού του ιξώδους για την Ελλάδα είναι υπερβολή μιας και το καλοκαίρι έχουμε θερμοκρασίες της τάξης των 40 μπορεί και παραπάνω βαθμών
Τι λάδια μου προτείνετε να βάλω? Σκεφτόμουν castrol 0-40 αλλά δεν μπορώ να βρω τέτοιου τύπου που να έχουν τις προδιαγραφές σε Acea του κατασκευαστή!
Θα ήθελα επίσης να αλλάξω και λάδια στο σασμάν και το διαφορικό και ας λέει η volvo ότι τα αλλάζουμε ανά 10 χρόνια η ανα 200.000 km...
Τι τυπο λάδια πρέπει να βάλω στο σασμάν του αυτοκινήτου μου?
Ποια είναι η ακριβής διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί ώστε να τα αλλάξουμε?
Όποιος έχει λίγο χρόνο να ασχοληθεί και να απαντήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά!!
Carbon Cleaning & ερωτήσεις σχετικά με επερχόμενο service
-
christosfazer
- T2
Carbon Cleaning & ερωτήσεις σχετικά με επερχόμενο service
Volvo V40 D2 MY14 remaped to 145 hp 

Re: Carbon Cleaning & ερωτήσεις σχετικά με επερχόμενο service
1. Ο κατασκευαστής λέει 5W30 ή 0W30 όταν λειτουργεί υπό πιο δυσμενείς συνθήκες. Με πλήρως συνθετικό 0W30 λοιπόν είσαι μια χαρά. Δε βλέπω το λόγο να επιλέξεις άλλο ιξωδες, όπως το 0W40 που λες. Το "30", δε σημαίνει ότι είναι για μέχρι 30C πάντως, νομίζω το συσχετίζεις κάπως έτσι. Οι ανοχές είναι παραπάνω. Ενδεικτικά σου λέω ότι στο προηγούμενο αμάξι μου επί 8 χρόνια έβαζα 0W20 (20, καλά διάβασες) και ακόμα και το καλοκαίρι με 40C, δεν έκαψε ποτέ ούτε σταγόνα. Το πιο σημαντικό πάντως είναι να τηρείς την προδιαγραφή του κατασκευαστή (Α5/Β5 εν προκειμένω).
2. Για το carbon cleaning, δεν ξέρω, τρώγομαι και γω να μάθω αλλά εκτός του ότι καθαρίζει, δεν ξέρω αν προκαλεί σε κάποιο επιμέρους σύστημα ζημιά.
3. Για τα υπόλοιπα, δεν είπες τι αμάξι έχεις, χλμ κλπ.
2. Για το carbon cleaning, δεν ξέρω, τρώγομαι και γω να μάθω αλλά εκτός του ότι καθαρίζει, δεν ξέρω αν προκαλεί σε κάποιο επιμέρους σύστημα ζημιά.
3. Για τα υπόλοιπα, δεν είπες τι αμάξι έχεις, χλμ κλπ.
V40 Cross Country D2 Powershift Momentum
-
christosfazer
- T2
Volvo v40 d2 my13 89000km
Σχετικά με το σασμάν?Τι λάδια θέλει?κάπου εδώ είχα διαβάσει ότι πρέπει να ακολουθηθεί εβλαβικα μια διαδικασία!Ποια είναι αυτή η διαδικασία?
Σχετικά με το σασμάν?Τι λάδια θέλει?κάπου εδώ είχα διαβάσει ότι πρέπει να ακολουθηθεί εβλαβικα μια διαδικασία!Ποια είναι αυτή η διαδικασία?

Στο βιβλιο του κατασκευαστη λεει τι λαδια και τι ποσοτητα θελει το αμαξι για ολα τα συστηματα.
Ειναι με ονομασιες Volvo αλλα αν googlαρεις σιγουρα θα βγαλει τα αντιστοιχα, και ως συνηθος ειναι της Castrol.
Για την μηχανη οπως ειπε ο φιλος GTV40CC αυτο που παιζει ρολο ειναι το Α5/Β5.
Και μεχρι προσφατα δεν ειχε πανω απο 30αρι.
Ειναι με ονομασιες Volvo αλλα αν googlαρεις σιγουρα θα βγαλει τα αντιστοιχα, και ως συνηθος ειναι της Castrol.
Για την μηχανη οπως ειπε ο φιλος GTV40CC αυτο που παιζει ρολο ειναι το Α5/Β5.
Και μεχρι προσφατα δεν ειχε πανω απο 30αρι.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
christosfazer έγραψε:Volvo v40 d2 my13 89000km
Η ειδική διαδικασία υφίσταται στο αυτόματο powershift. Αν έχεις αυτό, μπορώ να σου πω ότι θέλεις. Αν έχεις manual, δε γνωρίζω, υποθέτω όμως ότι είναι η απλή συνήθης διαδικασία αδειάζω - γεμίζω. Όμως να προσέξεις πολύ να πάρεις βαλβολινη αυστηρά με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής.
-
christosfazer
- T2
Αρκετες γνωμες μου λενε πως ειναι νωρις ακομα για αλλαγη σε βαλβολινες!Τωρα δεν ξερω...Ισως και να τις αφησω!
MANUAL εχω!
Αν θυμασαι τι τυπο βαλβολινης βαζουμε θα με υποχρεωσεις
MANUAL εχω!

christosfazer έγραψε:Αρκετες γνωμες μου λενε πως ειναι νωρις ακομα για αλλαγη σε βαλβολινες!Τωρα δεν ξερω...Ισως και να τις αφησω!
MANUAL εχω!
Διάβασε το manual σου.
Αναφέρει ποιες βαλβολινες θες, με προδιαγραφές κωδικοποίησης Volvo, οπότε μετά κάνε αναζήτηση Google για να βρεις την αντιστοίχηση στις γνωστές κατηγορίες προδιαγραφών.
Επίσης αναφέρει ότι όταν οδηγείς υπό αντίξοες συνθήκες, αλλάζεις βαλβολινες ή λάδια σαζμαν. Διάβασε ποιες είναι αυτές οι συνθήκες ώστε να αποφασίσεις αν θα κάνεις την αλλαγή.
Εγώ θα την έκανα ούτως ή άλλως πάντως στη θέση σου και ας είναι manual.
Στο δικό μου εδώ εννοείται πως άλλαξα λάδια και φίλτρο σαζμαν πάντως, είναι αυτοματο.
Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 16 επισκέπτες