Γεια σας και πάλι !!
ενω στις χαμηλες στροφες η αποκριση του γκαζιου ειναι καλη μετα τις 3000 στροφες περιπου και με τριτη στο κιβωτιο η μεγαλυτερη σχεση νιωθεις σαν να γεμιζει πολυ αργα....θορυβο κανει στροφες ανεβαζει αλλα η επιταχυνση ειναι ....αδυναμη...της υπομονης ενα πραμα...
δισκος πλατο; πεταλουδα γκαζιου;...η τιποτα πιο σοβαρο;
η μηπως ετσι ειναι το 1.6 μοτερ;
ευχαριστω.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΚΑΖΙΟΥ
Re: ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΚΑΖΙΟΥ
kotsion έγραψε:Γεια σας και πάλι !!
ενω στις χαμηλες στροφες η αποκριση του γκαζιου ειναι καλη μετα τις 3000 στροφες περιπου και με τριτη στο κιβωτιο η μεγαλυτερη σχεση νιωθεις σαν να γεμιζει πολυ αργα....θορυβο κανει στροφες ανεβαζει αλλα η επιταχυνση ειναι ....αδυναμη...της υπομονης ενα πραμα...
δισκος πλατο; πεταλουδα γκαζιου;...η τιποτα πιο σοβαρο;
η μηπως ετσι ειναι το 1.6 μοτερ;
ευχαριστω.
Όχι δεν είναι έτσι το 1,6 μοτέρ. Εγώ με 109000 χιλιόμετρα η τρίτη μου σκοτώνει (για τα δεδομένα του αυτοκινήτου πάντα μιλάω). Συνεπώς πας για έλεγχο σε αυτά που ανέφερες. Επίσης έλεγχος στα μπεκ του αυτοκινήτου επιβάλλεται. Φίλτρο αέρος πότε άλλαξες τελευταία φορά; Δες και αυτό...
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
ευχαριστω Jim_C30 για ολες σου τις απαντησεις στις αποριες μου που εχω ποσταρει ανα καιρους....
μακαρι να ειναι κανενα αναλωσιμο οπως δισκος πλατο γιατι θα με στεναχωρησει πολυ να αρχισω απο τα 89000 χλμ τα σκαψιματα στο μοτερ....
τελως παντων αντε τωρα μαζευε λεφτα για επισκευες σε τετοιους καιρους....
μακαρι να ειναι κανενα αναλωσιμο οπως δισκος πλατο γιατι θα με στεναχωρησει πολυ να αρχισω απο τα 89000 χλμ τα σκαψιματα στο μοτερ....

s40 1.6 2008 summum
kotsion έγραψε:ευχαριστω Jim_C30 για ολες σου τις απαντησεις στις αποριες μου που εχω ποσταρει ανα καιρους....
Αν εχεις προβλημα με τον συμπλεκτη και πατιναρει θα εχεις το εξεις φαινομενο: με μεγαλη ταχυτητα στο κιβωτιο 4η ή ακομα καλυτερα 5η, θα πατας γκαζη το στροφομετρο θα ανεβαζει στροφες αλλα δεν ανεβενουν τα χλμ ή θα αργουν να ανεβουν κατι σαν αυτοματο παπι...
Αλλα θα εχεις εντονη μυρωδια καμενου φερμουιτ και οταν σταματας μπωρει να το δεις να καπνιζει κιολας!
Ενας σχετικα ευκολος τροπος να τεσταρεις τον συμπλεκτη σου ειναι να πας σε ενα ανοιχτο μερος (να μην εχεις εμποδια εμπρος σου κοντα), τραβας τερμα το χειροφρενω (που υποτιθεται δουλεβει σωστα) βαζεις 5η μαρσαρεις να ξεκινησεις (χειροφρενο παντα τραβηγμενο) αφινοντας κανονικα τον συμπλεκτη σαν να ξεκινουσες με πρωτη.
Αν δεν σβησει ο κινητηρας αμεσα εχεις προβλημα.
Ολη η διαδικασια δεν πρεπει να διαρκεσει πανω απο 1 - 2 δευτολεπτα!
Μην το ζορισεις πολυ και αποκτισεις προβλημα ενω δεν εχει.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
ευχαριστω για την απαντηση....λοιπον το φαινομενο αυτο ιδιως με 5 υπαρχει...αλλα στο τεσταρισμα με εκκινηση με μεγαλη σχεση σβηνει....πφφφφφφ
s40 1.6 2008 summum
Αν με 5η ανεβενουν οι στορφες χωρις να ανεβενουν τα χλμ τοτε πας για συμπλεκτη.
Και συντομα μαλιστα γιατι θα σε αφισει, και μην χρειστεις ποιο πολλα, οπως βολαν π.χ.
Και συντομα μαλιστα γιατι θα σε αφισει, και μην χρειστεις ποιο πολλα, οπως βολαν π.χ.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
ευχαριστω Thanosgr ....μαιο περιπου ειναι γενικο σερβις...θα αλλαξω και δισκο πλατο οπως λες και οτι αλλο προκυψει απο ενδελεχη ελεγχο που θα ζητησω να γινει...μεχρι τοτε ελπιζω να μην με αφησει .
s40 1.6 2008 summum
μαλλον ετσι θα ειναι lefteris...υπομονη η νεκροψια θα δειξει !!
s40 1.6 2008 summum
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 24 επισκέπτες