θερμοστάτης καμπίνας

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

θερμοστάτης καμπίνας

Δημοσίευσηαπό iatroud » 20 Δεκ 2011, 13:05

έχω μια περίεργη αίσθηση εδώ και λίγες μέρες στο καλοριφέρ του αυτοκινήτου. εδώ και περίπου 2 χρόνια η θερμοκρασία που ζητούσα στην καμπίνα ήταν περίπου στους 21-22 βαθμούς. ξαφνικά, ένα απόγευμα με εξωτερική θερμοκρασία περί τους 14 βαθμούς παρατήρησα ότι έβγαζε δροσερό αέρα αντί για χλιαρό. για να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα έπρεπε να ανεβάσω τον επιλογέα της θερμοκρασίας στους 26 βαθμούς. όταν το βάζω στη θέση ΜΑΧ βγάζει καυτό αέρα κανονικά. πάει το μυαλό σας πουθενά; :q
υγ η εγγύηση λήγει σε λίγες ημέρες..
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Re: θερμοστάτης καμπίνας

Δημοσίευσηαπό iatroud » 20 Δεκ 2011, 13:14

διευκρίνηση στο ανωτέρω, από τότε μέχρι και σήμερα για να ζεστάνει κανονικά πρέπει να του ζητώ 26 βαθμούς στον επιλογέα αλλιώς βγάζει δροσερό.
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 20 Δεκ 2011, 18:37

Εμενα παντα αυτη την αισθηση μου εδινε....ελαχιστες φορες εχει χρειαστει να βγαλει αισθητα καυτο αερα, η θερμοκρασια μεσα παντως παντα ευχαριστη...Στο Renault πχ βγαζει αισθητα ζεστο οταν το εχω στους 22 και αναγκαζομαι τις περισσοτερες φορες να το χαμηλωνω στους 20..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 20 Δεκ 2011, 21:03

@κωνσταντίνε, όπως λες ότι είναι η ρένα, έτσι ήταν το δικό μου μέχρι πριν από 15 μέρες. ένα απόγευμα, εν ώρα λειτουργίας άρχισε να βγάζει δροσερό ενώ ήταν στους 22 χωρίς να έχει ζεσταθεί αισθητά η καμπίνα.

νωρίς το πρωί, νύχτα ακόμα, με δροσιά και υγρασία μόλις περάσει η ένδειξη της θερμοκρασίας του μοτέρ το πρώτο τέταρτο το θέτω σε λειτουργία, στους 18-20 περίπου βαθμούς μέχρι να ζεσταθεί τελείως η μηχανή. μετά ανεβάζω στους 21-22 και είμαι οκ είτε για ταξίδι είτε για να φθάσω στη δουλειά. ο αέρας στην αρχή βγαίνει αισθητά ζεστός γιατί η καμπίνα είναι παγωμένη από το βράδυ που είναι σταθμευμένο έξω. μετά εξισώνει και γίνεται χλιαρός. πλέον είναι δροσερός στους 20-21.. :( και πρέπει να ανεβάσω 25-26 για να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα. δε μπορεί να είναι η αίσθησή μου.
θα το πάω παρασκευή να περάσει vida (αυτό μου πρότεινε ο τεχνικός του σφακ) μήπως βγάλει κάνα θέμα στον εσωτερικό θερμοστάτη. αν βρω χρόνο θα μετρήσω με ψηφιακό θερμόμετρο τη θερμοκρασία της καμπίνας και του αέρα εξόδου από τις γρίλιες να δω τι διαφορά παρουσιάζουν..
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Δεκ 2011, 17:47

τελικά μάλλον η αίσθησή μου ήταν λόγω των υψηλών σχετικά θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.. σήμερα ξεκινώντας με 6 βαθμούς από το σπίτι για έλεγχο στο συνεργείο, το καλοριφέρ δούλευε αποδοτικά από τους 18 βαθμούς! τι να πεις.. πήγα πάντως στο ραντεβού, καλημέρισα κι έφυγα!
(φεύγοντας άκουγα έναν πελάτη να αναρωτιέται πως προέκυψαν τα 700€ που του ζήτησαν για το σέρβις και ο υπάλληλος του εξηγούσε ότι το ποσό αυξήθηκε γιατί άλλαξαν και τακάκια!! :doh )
www.iatroud.gr

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 16 επισκέπτες