Υγραεριοκίνηση

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
deadp
D3

Re: Υγραεριοκίνηση

Δημοσίευσηαπό deadp » 08 Οκτ 2011, 01:31

307 1.4... Τι μου το θύμισες, κάτω το έχω παρκαρισμένο....
Με το Astra δε θα νιώθεις (πέραν των επιδόσεων) ότι άλλαξες ντε και καλά αυτοκίνητο, ενώ με το Volvo θα νιώθεις ότι οδηγείς κάτι αρκετά πιο ολοκληρωμένο κι ανταποδοτικό στην οδήγηση. Η κοπέλα μου, που οδηγεί το Peugeot, όταν οδήγησε το S40, όλο έλεγε τι μαλακά χειριστήρια έχει, παρότι δίνει την αίσθηση ότι είναι βαρύ...
Να ρίξω ένα άσο στη σύγκριση; Γιατί όχι ένα Vectra 1.6, πιο μεγάλο, πιο πολυτελές, θα πάρει και το σύστημα υγραερίου σου, αφού έχει τον ίδιο Ecotec με το Astra. Δύσκολο βέβαια να βρεις station.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

pascal85
T2

Δημοσίευσηαπό pascal85 » 08 Οκτ 2011, 21:23

αρχικά για vectra εψαχνα το οποίο έχει θείος μου και μου αρέσει πάρα πολυ. αλλά λόγο του ότι κατεβαίνουμε συχνά απο Θεσσαλονίκη στο Αγρίνιο με αρκετά πράγματα κατέληξα στο συμπέρασμα πως ενα sw θα μας εξυπηρετούσε ακόμη καλύτερα. και μελλοντικά αν κάνουμε και ενα δευτερο παιδάκι σίγουρα θα μας χρειαστεί.\

το v50 θελω .... αλλά δεν ξέρω γιατι μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι θα βγάλει προβλημα στο υγραέριο ενω αντίθετα το astra δεν νομίζω να βγάλει. απλή διαίσθηση και τιποτα παραπάνω αλλά καμιά φορά αν σου καρφωθεί κάτι στο μυαλό.... ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 09 Οκτ 2011, 15:59

pascal85 έγραψε:Γιάννη το πρόβλημα μου είναι Ότι το peugot απο το 2004 που το αγόρασα μόνο προβλήματα βγάζει σαν αυτοκίνητο. Με το υγραέριο δεν άλλαξε κάτι.. Συνεχίζει να βγάζει προβλήματα. Ακόμη και με ένα παιδι δεν μου αρκεί ένα Μικρό Αυτοκινητο. Είναι συνειδητή η απόφαση για sw. Στο θέμα μας τώρα, όπως Έχω πει προτιμώ το Volvo Τώρα τη λύση που μου προτείνεις για το 1.6 την φοβάμαι να σου πω την αλήθεια απο την άποψη Ότι δεν θα τραβάει το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά το 5ης γενιάς γνωρίζεις κάποιον που να Έχει βάλει σε Volvo χωρίς να του εχει βγάλει μετέπειτα προβλήματα;

φίλη που έχει κι αυτή 307 1.4 , τις βγάζει πολλά πολλά προβλήματα και έχει αρχίσει να καίει και πολύ λάδι με μόλις 50.000χλμ
την διαφορά του V50 1.8 σε σχέση με το 1.6, θα την δεις μετά τα 140+χαω. Μιας και έχω V50 1.8, όσο μπορώ να το ψάξω το θέμα
σχετικά με το υγραέριο, θα του έβαζα μόνο το Vialle bi-fuel, που βγαίνει προ ρυθμισμένο για το αυτοκίνητο μου, κάνει βέβαια 2.000€
Παράδειγμα πετυχημένης μετατροπής σε 1,8 duratec δεν έχω ... το αντίθετο μάλλον forum4T .... duratec 1.8 σε ford modeo με σύστημα 4ης
γενειάς έβγαλε 50.000χλμ πριν κάψει βαλβίδες (με πολύ εθνική και υψηλές ταχύτητες). Αν διαβάσεις το τόπικ από την αρχη, θα δεις μέλος
να έχει βάλει αέριο σε c30 1,6 , χωρίς πρόβλημα.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

pascal85
T2

Δημοσίευσηαπό pascal85 » 09 Οκτ 2011, 17:12

Άστο το θέμα peugot πονάει αρκετά πίστεψέ με...

πριν γράψω διάβασα και τις 9 σελίδες που υπήρχαν ανυπομονώντας να διαβάσω για κάποιον που να έχει αέριο. το ενα παράδειγμα όμως καταλαβαίνεις οτι δεν λέει και πολλά.

το 1.8 δεν θα το έπαιρνα για ταχύτητες άνω των 140 αλλά για μια προσπέραση που θα χρειαστεί, εκει θέλω το αμάξι να τραβάει καλά.

εσυ δεν έβαλες 5ης γενιάς λόγο κόστους ; η έχεις κι εσυ τους ενδοιασμούς σου;

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 09 Οκτ 2011, 18:01

πριν από κανα χρόνο, έλεγα να βάλω γκάζι, για να κάνω μια οικονομία
την τάξης του 1.000€ το χρόνο από τις βενζίνες. Μετά, άρχισε ο Γιωργάκης
να βάζει τόσους φόρους, που τα +1000€ το χρόνο, μοιάζουν πλέον, φιλοδώρημα.
Ε, για τόσα €€ το χρόνο, είπα να μην αγχώνομαι άδικα, για το αν θα βγει
off ή όχι κινητήρας μου, έχοντας λιγότερα από 3 χρόνια λειτουργίας στην πλάτη του.

Αν κάνω το βήμα .... θα βάλω αέριο σε μοτέρ 2.5Τ, να αγχώνομαι αν θα μου
μείνει στα χέρια (το μοτέρ αυτό, δεν έχει θέμα με τις βαλβίδες) ... αλλά ΚΑΙ να πηγαίνει .... :lol: :lol:

pascal85
T2

Δημοσίευσηαπό pascal85 » 10 Οκτ 2011, 22:33

την αγγελία την έχω δει. αλλα έχω δει επίσης άλλα 2 του 2005 με μέση τιμή τις 10.500 να το πουλάει με υγραέριο 3.000 πιο κάτω δεν είναι λίγο ύποπτο;
+ εδω φοβάμαι να το κάνω εγκατάσταση σε κάποιον που το εμπιστεύομαι, να το αγοράσω χωρίς να ξέρω καν που έχει γίνει η εγκατάσταση;

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Οκτ 2011, 07:31

την αγγελία, την έβαλα περισσότερο για να δούμε, ότι κάποιοι τολμάνε και βάζουν. :lol:
θετικό ότι το μοτέρ λέει ότι έχει 141.000χλμ, (βέβαια δεν ξέρουμε πόσα με γκάζι :? )

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 14 Οκτ 2011, 14:22

εχοντας διαβασει τις προηγουμενες σελιδες μπορούμε να συνοψίσουμε για τους κινητηρες volvo τι ισχύει γιατι κάπου λίγο χάθηκα?

1.6: Δεν έχει πρόβλημα με βαλβίδες εξαγωγής. Κάτι αλλο?
Συστημα που προτείνουμε?

1.8: Πρόβλημα με βαλβίδες εξαγωγής
Συστημα που προτείνουμε?

2.0: Πρόβλημα με βαλβίδες εξαγωγής
Συστημα που προτείνουμε?

Προσωπικά εχω S40 1.8 κ σκέφτομαι να βάλω για 2 λόγους:
α. οικονομια
β. αυτονομία (μικρο ρεζερβουαρ για 1.8)

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 14 Οκτ 2011, 17:42

απο autotriti ειδα το εξης για τα νεα οπελ με αεριο:
Οι σύγχρονοι κινητήρες LPG χρησιμοποιούν όλα τα πλεονεκτήματα του συστήματος επιλεκτικού ψεκασμού καυσίμου ανά κύλινδρο. Για μεγιστοποίηση των επιδόσεων, οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής, καθώς και οι έδρες τους έχουν υποστεί ειδική σκλήρυνση στα Opel LPG. Επομένως οι μηχανικοί της Opel εξουδετερώνουν το αυξημένο επίπεδο φθοράς στη λειτουργία LPG ώστε να μην χρειάζονται επιπλέον πρόσθετα για να αντισταθμίσουν τις μειωμένες λιπαντικές ιδιότητες του εναλλακτικού καυσίμου.

Προφανως το θεμα με τις βαλβίδες το φτιαχνουν στην οπελ, αλλα αυτο δεν διορθωνεταιμε μια λαδιέρα στις μετατροπες???

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 14 Οκτ 2011, 18:31

όποια αυτοκίνητα, είναι εργοστασιακά LPG, δεν έχουν θέμα με τις βαλβίδες, πχ kia picanto LPG, fiat LPG etc ....

σχετικά με τις λαδιέρες τώρα, οι απόψεις διίστανται... για το αν μπορούν να "σώσουν" κάτι, ειδικά αν λάβουμε υπ όψη ότι όταν ο βενζινοκίνητος κινητήρας δουλεύει με αέριο, δουλεύει με ΛΑΘΟΣ αβάνς και υψηλότερες θερμοκρασίες. :-(

μιας και εσύ έχεις 1.8 μοτέρ, η λύση μας, ίσως να ήταν να βάλουμε το καπάκι από τον 1.8 Ε85 (άλλες βαλβίδες), έναν κινητήρα, που όμως δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά ..... το να βάλεις LPG, στον 1.8 περιέχει ρίσκο ίσως περισσότερο από άλλα μοτέρ .... το περιορίζεις, αν πας σε λύση από εταιρία που έχει έτοιμο ΚΙΤ για αυτό τον κινητήρα και κάνεις το σταυρό σου. :roll:

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 17 Οκτ 2011, 14:07

δλδ θα συνεχίσουμε να πληρωνουμε βενζίνες????

:chair :chair :chair :chair :chair

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 17 Οκτ 2011, 14:36

ότι θα πληρώνουμε, είναι σίγουρο ... :evil: η επιλογή για το καύσιμο όμως, είναι δικη μας :lol: :lol:
με το αέριο θα είναι περίπου -30% €/χλμ

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 17 Οκτ 2011, 16:04

σκεφτομαι να βαλω κιτ της prins ολλανδικό.

Θα παω στον τυπο να ρωτησω κ επανερχομαι. Καπου υπάρχει ενα "Wiki" που τσεκαρουν για τις μηχανες αν δεχονται τα κιτ.
Ισως κ ενα τηλ. στην αντιπροσωπεία...μιας κ ειμαι ακομα εντος εγγυησης

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 17 Οκτ 2011, 16:12

η αντιπροσωπία, σίγουρα θα πει ΟΧΙ. Εκτός από PRINS (υγρού ψεκασμού?), δες την Vialle και την ΙCOM.

arist2
T2

Δημοσίευσηαπό arist2 » 31 Οκτ 2011, 01:07

παιδια καλησπέρα σε s40 1.6 2006 μοντέλο υπάρχει πρόβλημα με υγραέριο? τι λένε οι παλιοί τί προτίνουν?

επίσης για λάδια τι προτίνουν επίσης? πάω για αλλαγή και το χύμα που βάζει ο μάστορας δε μου αρέσει

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Νοέμ 2011, 12:53

Εικόνα

phantomas
T2

Δημοσίευσηαπό phantomas » 09 Νοέμ 2011, 11:42

Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάτι που δεν είναι εργοστασιακό. Απο εκεί και πέρα έπειδή λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο έχω να αναφέρω δύο εκδοχές. Η μια εκδοχή αφορά πολλούς πελάτες μου που έχουν βάλει υγραέριο σε διάφορους τύπους οχημάτων, απο cabrio εως το συνηθέστερο σε οχήματα τύπου Jeep. Μόνο ένας εξ αυτών με Range Rover μου ανέφερε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα μετά απο μερικούς μήνες χρήσης του υγραερίου, σε σημείο να το πουλήσει γιατί δεν συνέφερε το κόστος αλλαγής κινητήρα. Όλοι οι υπόλοιποι πελάτες δηλώνουν ικανοποιημένοι απο το σύστημα που έχουν.
Η άλλη εκδοχή είναι ένας άλλλος πελάτης που είναι εξουσιοδοτημένος επισκευαστής Mercedes και μου περιγράφει συμβάντα με ιδιοκτήτες οχημάτων που πάνε με κατεστραμένες βαλβίδες ή καταλύτες και φυσικά έχουν χάσει την εγγύηση της Mercedes, αλλά και ο εγκαταστάτης του υγραερίου δηλώνει αναρμόδιος γιατί η εγγύηση του καλύπτει την καλή λειτουργία του συστήματος του και όχι την λειτουργία του κινητήρα. Προσοχή λοιπόν στα ψιλά γράμματα της εγγύησης κάθε συστήματος υγραεριοκίνησης.
S40 1.8 LSE MY 04

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 10 Νοέμ 2011, 08:01

Ανακάλυψα τις τελευταίες μέρες ένα πολύ ενδιαφέρον προιόν που μπορεί να συμβάλλει σε μείωση της κατανάλωσης βενζίνης εως 25%.Η εταιρεία είναι η steinbauer (αυστριακή) και στην ουσία είναι επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου ο οποίος δίνει 2 δυνατότητες:
1.Μείωση κατανάλωσης σε λειτουργία eco με διακόπτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
2.Αύξηση της δύναμης εως και 20% σε λειτουργία sport.

Tο κόστος είναι μόλις 300€ και το έχω παραγγείλει να το δοκιμάσω,πάνω στο νέο αυτοκίνητο μου (τελικά αγόρασα μεταχειρισμένο golf vi 1.4 tsi 160 hp με 24.000 χλμ στα 12κ - όχι μόνο εμείς να τα σφάζουμε :lipssealed ).Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω,γιατί αν όντως κάνει αυτά που λέει τότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος για αμφίβολες εγκαταστάσεις υγραερίου.
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 10 Νοέμ 2011, 08:33

για να έχει μειωμένη κατανάλωση, θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο με "φτωχό" μείγμα, άρα υψηλές θερμοκρασίες στο μοτέρ....
συμβουλή, άσε τον εργοστασιακό εγκέφαλο ....

vapoli2003
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό vapoli2003 » 13 Νοέμ 2011, 21:58

Γνωρίζει κανείς εαν το σύστημα υγραεριοκίνησης brc volvo s60 δουλεύει καλά ή εαν γνωρίζετε κάποιο άλλη μάρκα λειτουργεί καλά;

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 13 Νοέμ 2011, 23:57

vapoli2003 έγραψε:Γνωρίζει κανείς εαν το σύστημα υγραεριοκίνησης brc volvo s60 δουλεύει καλά ή εαν γνωρίζετε κάποιο άλλη μάρκα λειτουργεί καλά;

Από το επίσημο site της εν λόγω εταιρείας δε γίνεται αναφορά προβλημάτων στα VOLVO, εκτός από τον κινητήρα των 1800 κυβικών με το γνωστό θέμα των βαλβίδων!

Ρίξε άμα θέλεις μια ματιά κι εδώ.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2

Δημοσίευσηαπό sprsk » 15 Νοέμ 2011, 00:59

dadoudis έγραψε:Ανακάλυψα τις τελευταίες μέρες ένα πολύ ενδιαφέρον προιόν που μπορεί να συμβάλλει σε μείωση της κατανάλωσης βενζίνης εως 25%.Η εταιρεία είναι η steinbauer (αυστριακή) και στην ουσία είναι επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου ο οποίος δίνει 2 δυνατότητες:
1.Μείωση κατανάλωσης σε λειτουργία eco με διακόπτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου

Tο κόστος είναι μόλις 300€ και το έχω παραγγείλει να το δοκιμάσω,πάνω στο νέο αυτοκίνητο μου (τελικά αγόρασα μεταχειρισμένο golf vi 1.4 tsi 160 hp με 24.000 χλμ στα 12κ - όχι μόνο εμείς να τα σφάζουμε :lipssealed ).Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω,γιατί αν όντως κάνει αυτά που λέει τότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος για αμφίβολες εγκαταστάσεις υγραερίου.

:?:
Για πες μας όταν το βάλεις .

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 15 Νοέμ 2011, 08:08

sprsk έγραψε:
dadoudis έγραψε:Ανακάλυψα τις τελευταίες μέρες ένα πολύ ενδιαφέρον προιόν που μπορεί να συμβάλλει σε μείωση της κατανάλωσης βενζίνης εως 25%.Η εταιρεία είναι η steinbauer (αυστριακή) και στην ουσία είναι επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου ο οποίος δίνει 2 δυνατότητες:

:?:
Για πες μας όταν το βάλεις .

Το τοποθέτησα χθες.Κατ'αρχας να απαντήσω στον johnkyr ότι επειδή η πλακέτα συνδέεται στο γκάζι (το προιόν λέγεται power pedal ) και όχι στον εγκέφαλο πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με το μίγμα.Οι πρώτες εντυπώσεις:
- στη θέση sport αυτό που παίρνεις είναι δύναμη στα χαμηλά με άμεση απόκριση του γκαζιού (κατάφερα να το κάνω να σπινάρει κάτι που δεν συνέβαινε με τίποτα)
- στη θέση eco στα πρώτα 30 χλμ που το οδήγησα δείχνει μέση κατανάλωση 7,7 με τα 20 χλμ να αφορούν ανηφορικές διαδρομές (ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχα 8 λτ)
- πανεύκολη τοποθέτηση μέσα σε 3 λεπτά

Οταν κάνω ένα πλήρες ρεζερβουάρ εκεί θα φανεί οπότε θα επανέλθω.

Και επίσης μου περνάει και μία σατανική σκέψη απ'το μυαλό:Εφ'όσον δεν συνδέθηκε στον εγκέφαλο μήπως αν το κάνω και πρόγραμμα θεωρεί μαμά την κατάσταση που θα βρει στη θέση off ???
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 30 Νοέμ 2011, 18:14

η αληθεια ειναι οτι ολες οι εταιριες κατασκευης αυτοκινητων δε χρησιμοποιουν καποια τεχνολογια να ριξουν καταναλωση.

Για να δουμε τι θα βγαλει η δοκιμη...

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 01 Δεκ 2011, 08:02

Το λοιπόν κύριοι.Μετά από 2 πλήρη ρεζερβουάρ και το ποντεσιόμετρο του εξαρτήματος στο φουλ γκάζι,με την καθημερινή μου οδήγηση και ως επί το πλείστον αστικές και ημιαστικές διαδρομές,τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής:
OΝΤΩΣ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ σε ένα ποσοστό 12-13 %,αν είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς το πιο ανυπάκουο γκάζι,και μπορεί να πέσει και παραπάνω αν παίξεις με το ποντεσιόμετρο και μειώσεις την απόκριση του γκαζιού.
Το αυτοκίνητο το πήρα με 24.000 χλμ και έγραφε κατανάλωση 8,7 που πιστεύω ότι είναι και η πραγματική του μέση ,μιας και τα 160 άλογα βγαίνουν ψηλά και αν θες να κρατήσεις γρήγορους ρυθμούς τότε δουλεύεις πάνω από 3000rpm οπότε και το νούμερο το βλέπω φυσιολογικό.Από το forum της vw βλέπω επίσης ότι όλοι αναφέρουν καταναλώσεις γύρω στα 9-9,5 λτ (πιτσιρικάδες γαρ...).Η δικιά μου έφτασε να πέσει στα 7 λτ και εκεί κάπου βαρέθηκα και ζήτησα την αυξημένη απόκριση.Πολύ γρήγορα το αυτοκίνητο έφτασε στα 8 λτ.Ξανά στην ένδειξη eco και έπεσε σε 50 χλμ στα 7,5.
Σε αυτονομία είδα ότι το αυτοκίνητο σε μικτή χρήση του εξαρτήματος έβγαλε 700 χλμ σε σχέση με τα 560-580 που έβγαζε προηγουμένως.Ακόμη και στην σπορ οδήγηση του καταφέρνεις να έχεις καλό τράβηγμα από χαμηλά οπότε δεν χρειάζεται να ανεβάσεις πάνω από 1800 rpm για να κάνεις αλλαγή ταχύτητας.
Πάντως για να καταλήξω θεωρώ ότι πρόκειται για μία καλύ λύση για τα Τ5 που δεν έχουν οι οδηγοί τους πάντα την ανάγκη για γκάζια.Στα 1,6 και 1,8 που είναι και ατμοσφαιρικά δεν ξέρω τι θα κατάφερνε.
Το σίγουρο είναι ότι με 300 € μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετό καύσιμο χωρίς να επέμβεις στον εγκέφαλο και να τοποθετήσεις συστήματα ξένα πάνω στο αμάξι.
DADOUDIS-V50 T5 AWD

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 01 Δεκ 2011, 15:53

δεν πρέπει να μπαίνει σε volvo http://www.tmcmotorsport.com/UserFiles/ ... rPedal.htm
εσύ πως ρυθμίζεις το γκάζι; όπως δείχνει στο βίντεο, με κατσαβίδι ή έχει κι άλλο τρόπο;
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 02 Δεκ 2011, 07:00

Ετσι όπως το δείχνει τοποθετείται ,απλά η φίσα έχει πάνω και ποντεσιόμετρο.Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο carshop.gr τηλ 2310 471006 και ρώτησε τα σχετικά.
DADOUDIS-V50 T5 AWD

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 05 Δεκ 2011, 16:27

για να επιστρεψω στο υγραεριο κλπ δειτε ενα καλο παραδειγμα

Βενζίνη Υγραέριο (LPG) Πετρέλαιο (Diesel)
Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ) 10 11 5,5
Ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα 20.000 20.000 20.000
Τιμή λίτρου 1,65 € 0,82 € 1,40 €
Ετήσιο κόστος καυσίμου 3.300€ 1.804 € 1.540 €
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΒΕΝΖΙΝΗ): 3.300€
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΥΓΡΑΕΡΙΟ-LPG): 1.804€
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - DIESEL): 1.540€

http://www.inews.gr/133/ypologismos-eti ... nikiti.htm

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 05 Δεκ 2011, 21:25

Καλησπέρα σε όλους.
Λοιπόν μετά απο αρκετούς μήνες ψαξίματος, αποφάσισα να βάλω υγραέριο στη volvάρα μου! Ναι λοιπόν, θα το τολμήσω, στο V50 1.8 που έχω ενώ τόσα εχουν ειπωθεί για την ευαισθησία στις βαλβίδες εξαγωγης. Έχοντας κάνει αρκετή ερευνα αγοράς, κατέληξα στην Tartarini. Θέλω να αποκτήσω πάλι την ωραία αισθηση του να ταξιδεύεις χωρίς να κλαίς τα λεφτά σου..
Ελπίζω να δικαιωθώ και να μην αντιμετωπίσω κάποιο προβληματάκι στο μέλλον. Ανυπομονώ να το παραλάβω την Πέμπτη, εχω αγωνία να δώ τί δουλειά θα μου κάνουν, και φυσικά, την απόδοση του συστήματος.
Θα σας πώ λεπτομέρειες σε λίγες μέρες.. ;-)
V50 1.8 LPG powered

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 05 Δεκ 2011, 21:27

αναμένουμε !!!! υπάρχουν και τολμηροί :applause :respect καλά οικονομικά χλμ

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 05 Δεκ 2011, 22:45

johnkyr έγραψε:αναμένουμε !!!! υπάρχουν και τολμηροί :applause :respect καλά οικονομικά χλμ

Ναι, είναι λιγο ριψοκίνδυνο, το ξέρω.. :? Μη νομίζεις οτι την πήρα ελαφρά την καρδία την απόφαση. Απλά με υπολογισμούς που έκανα, αξίζει τον κόπο αφου θα κερδίζω πανω απο 1000 το χρόνο. Σε 4-5 χρονια που υπολογίζω να κρατήσω ακόμα το αυτοκίνητο, θα εχω ενα κερδος 4-5 χιλιάδες (υποθετικά παντα, μεχρι τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν... this is sparta!) Ελπίζω να μου βγεί! Ακόμα και με βλάβη (χτύπα ξύλο :evil: ), μάλλον κερδισμένοι βγαίνουμε.
Μπορείτε να δείτε εδώ και ενα topic που ανέβασα στο autogasforum.gr που με βοήθησε (κάπως) να πάρω την απόφαση...
http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=10&t=698
V50 1.8 LPG powered

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 05 Δεκ 2011, 23:22

πολύ σύντομα, ίσως πάρω κι εγώ μια ανάλογη απόφαση ... μιας και το όχημα σύντομα θα κάνει minimum 80χλμ την μέρα .... :?
thanks για το λίνκ ... :-)

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 06 Δεκ 2011, 00:28

johnkyr έγραψε:πολύ σύντομα, ίσως πάρω κι εγώ μια ανάλογη απόφαση ... μιας και το όχημα σύντομα θα κάνει minimum 80χλμ την μέρα .... :?
thanks για το λίνκ ... :-)

Αν κανεις τόσα χιλιόμετρα, μιλάμε για κανα 25000 χλμ το χρόνο.. Θα το κάνεις απόσβεση σε κανα 9 μηνο! Το κόστος εγκατάστασης εχει πέσει κοντά στο χιλιάρικο, για πολύ καλό κιτ.
Θα ανεβάσω φωτο-ρεπορτάζ οταν παραλάβω το "γκαζάτο" V50 μου, και θα ενημερώνω για το πώς πηγαίνει, νομίζω οτι πολλοί θα το θέλουν...
Βέβαια, αν δεν κάνεις 40-50χιλ χιλιόμετρα, δε μπορεις να βγάλεις συμπέρασμα οτι όλα πάνε καλα με τις βαλβίδες. :!:
V50 1.8 LPG powered

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 06 Δεκ 2011, 14:59

Ο εγκαταστάτης, όταν τον ρώτησα αν πρέπει να κάνουμε ρυθμίσεις ωστε το μίγμα να είναι πιο πλούσιο, ή να έχουμε ταυτόχρονη καυση βενζίνης, για προστασία των βαλβίδων, μου απάντησε οτι όλα αυτά ερχονται προρυθμισμένα απο την Tartarini στον εγκέφαλο.
Ελπίζω να είναι έτσι, η αλήθεια είναι οτι φαίνεται να έχει κάποια εμπειρια η tartarini στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Βρήκα επίσης αυτο, οδηγίες εγκατάστασης για το V50 1.8 (στα Ιταλικά)
http://tartariniturkiye.com.tr/MontajFoto/-%20VOLVO%20V50_1.8cc_16v_92%20kw_engine%20B4184S_Euro%204_Gpl.pdf

Εδω δέν φαίνεται να προτείνει ο κατασκευαστής την τοποθέτηση λαδιέρας. Εγώ του είπα να βάλουμε, για τον φόβο των ιουδαίων...
Ο ίδιος μου είπε οτι δέν ειναι απαραίτητο, εσεις τι λετε; Να το αφήσω χωρίς λάδια-ξύδια κλπ? Ή ας το βάλω, μικρό ειναι το κόστος, για να είμαι σίγουρος? Εχω μπερδευτεί με αυτες τις λαδιέρες, αλατιέρες κλπ :dizzy
Τελευταία επεξεργασία από kbitsik σε 16 Δεκ 2011, 12:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
V50 1.8 LPG powered

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 06 Δεκ 2011, 15:25

με την λαδιέρα, μήπως όμως, έχει θέμα ο καταλύτης, που μπορεί να βγει πιο γρήγορα off :?:
εγκυκλοπαιδικά, πόσο θα κοστίσει η εγκατάσταση :?:
πόσα λτ θα είναι η μπουκάλα ? 47λτ ? ...

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 06 Δεκ 2011, 17:01

johnkyr έγραψε:με την λαδιέρα, μήπως όμως, έχει θέμα ο καταλύτης, που μπορεί να βγει πιο γρήγορα off :?:

Σκεφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να μη βάλω λαδιέρα, αφου βλέπω οτι πιο πολύ ψυχολογικό ειναι το θεμα... μαλλον αν ειναι να την πάθεις δε σε σώνει το λαδακι που στάζει.. Ασε που ακούω πολύ τα περι καταστροφής καταλύτη. Θα δω..

johnkyr έγραψε:εγκυκλοπαιδικά, πόσο θα κοστίσει η εγκατάσταση :?:

Είχα πάει στην έκθεση πριν κανα μήνα, και εκεί πληροφορήθηκα για μια προσφορά που είχε ο Μακρής (το γνωστο συνεργειο seat Makris). Εχει και τμήμα υγραεριοκίνησης, το http://www.autogashellas.gr. Τελικά επειδή έκλινα προς την Tartarini, και ο συγκεκριμένος είναι αντιπρόσωπος της, αποφάσισα να το τοποθετήσω εκει, με γνώμονα το οτι μου φαίνονται επαγγελματιες. Η τιμή της προσφοράς είναι 900€ + αυτο τον ατιμο τον ΦΠΑ :-x . Χωρίς έξοδα ΚΤΕΟ- μετρατροπη αδειας στο υπουργείο που είναι 100€. Καλή τιμη δεν ειναι για Tartarini?

johnkyr έγραψε:πόσα λτ θα είναι η μπουκάλα ? 47λτ ? ...

Νομίζω θα είναι κάτι σε 52 λτ, ζήτησα να μπεί η μεγαλύτερη που υπάρχει χωρίς ομως να ανυψωθεί το πάτωμα. Ειναι αρκετά πρατήρια πλέον με υγραέριο, μου αρκει να βγάζω περι τα 300 χλμ, και να μη χαλάσω το χώρο αποσκευών μου.
V50 1.8 LPG powered

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 07 Δεκ 2011, 11:48

με βάλατε σε σκέψεις με αυτά που γράψατε κι αποφάσισα σήμερα να πάρω τηλέφωνο στην μαμά εταιρεία. Ο πωλητής που μίλησα μου είπε ότι αγοράζουν το αυτοκίνητό μου (MY2010) στο 70% της τιμής αγοράς του δηλ. ~12K. το start/stop S40 Kinetic (χωρίς μεταλλικό χρώμα) το δίνουν (με την προσφορά) 21Κ, ήτοι διαφορά περί τα 9-10Κ. Με 15000χλμ/έτος χρειάζεται περίπου 5,5-6 χρόνια για απόσβεση με τα συγκριτικά δεδομένα που παραθέσατε παραπάνω. :| :roll: :?
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 07 Δεκ 2011, 12:44

iatroud έγραψε:με βάλατε σε σκέψεις με αυτά που γράψατε κι αποφάσισα σήμερα να πάρω τηλέφωνο στην μαμά εταιρεία. Ο πωλητής που μίλησα μου είπε ότι αγοράζουν το αυτοκίνητό μου (MY2010) στο 70% της τιμής αγοράς του δηλ. ~12K. το start/stop S40 Kinetic (χωρίς μεταλλικό χρώμα) το δίνουν (με την προσφορά) 21Κ, ήτοι διαφορά περί τα 9-10Κ. Με 15000χλμ/έτος χρειάζεται περίπου 5,5-6 χρόνια για απόσβεση με τα συγκριτικά δεδομένα που παραθέσατε παραπάνω. :| :roll: :?

ενώ .. αν βάλεις υγραέριο .... υπολόγισε κάπου 30-40% λιγότερα €/χλμ, με πολύ πιο δύσκολη μεταπώληση του οχήματος όμως, στο μέλλον.

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 07 Δεκ 2011, 13:09

Πιο δύσκολη γιατί το λες, αφού εδώ στην Αλεξάνδρεια, πολλά μεγάλα κιόλας οχήματα (Cherokee, Patriot, Antara, E200) τα δίνουν, με δωρεάν λένε κιόλας, τη μετατροπή σε υγραέριο, μπας και πουληθούν... Και με ένα φίλο που γλυκοκοιτάζει ένα Accord 2.0 μου έλεγε ότι θα έχει κι υγραέριο και το υπολόγιζε πολύ σοβαρά, άρα πλεονέκτημα το LPG στη μεταπώληση...
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 07 Δεκ 2011, 13:19

όποιο μτχ έχει υγραέριο .... είναι

1. ύποπτο για πολλά πολλά χλμ, ίσως και γυρισμένα χλμ
2. ύποπτο για προβλήματα στο μοτέρ ή σε δυσλειτουργία του συστήματος αερίου

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 07 Δεκ 2011, 14:53

Επειδη εχω βαλει prins σε πεζό το κοστος ειναι 1300 με γιαπωνεζο μπεκ. (Ακριβο- οποτε ταρταρινι κ τα μυαλα στα καγκελα- χωρις ΦΠΑ παιζει?)
Η λαδιερα δεν ειναι σιγουρο οτι σωζει την κατασταση. (-)
Η ροπή με το υγραεριο δεν παιζεται παντως (+)
Η καύση καθαρότερη κ δεν έχουμε "βηξίματα" σε ρελαντί λόγω βενζίνης (+)

Ολα αυτα μετα απο 5500 χλμ.

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 07 Δεκ 2011, 15:51

johnkyr έγραψε:όποιο μτχ έχει υγραέριο .... είναι

1. ύποπτο για πολλά πολλά χλμ, ίσως και γυρισμένα χλμ
2. ύποπτο για προβλήματα στο μοτέρ ή σε δυσλειτουργία του συστήματος αερίου

Συμφωνω...
V50 1.8 LPG powered

Άβαταρ μέλους
mayas
T2

Δημοσίευσηαπό mayas » 09 Δεκ 2011, 17:37

οτι κ να λεμε αμα κανεις πολλα χλμ συμφερει το αεριο...

αμα κερδιζεις 1500 ευρω σε καθε 20000χλμ τότε σε 200000χλμ που κανεις με ενα αυτοκινητο κερδιζεις 15000ΕΥΡΩ!!!!

Δηλαδή το ντιζελοκίνητο που ήθελες να παρεις...μετα την απελευθερωση του ντιζελ... το οποίο κοντευει να φτασει πλεον την τιμη της βενζινης

kbitsik
T2

Δημοσίευσηαπό kbitsik » 11 Δεκ 2011, 17:33

Λοιπον παιδιά το παρέλαβα το αυτοκίνητο εχτές, και οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές απο το Tartarini!
Η απόδοση φαίνεται να μην έχει πέσει καθόλου, το δοκίμασα τρέχοντας στην Αττική οδό με 140, και αλλάζοντας εν κινήσει σε βενζίνη. Καμμία διαφορά, κανένα κλώτσημα, τίποτα! :-D Τωρα βεβαια άν απο μέσα οι βαλβίδες "την ακούνε", θα δείξει σε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα.. :whistling
Η ποιότητα της εγκατάστασης είναι πάρα πολύ καλή, δεν φαίνεται τίποτα! Και το στόμιο πλήρωσης δίπλα σε αυτό της βενζίνης.
Το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι οτι η δεξαμενή ρεζέρβας των 52 λιτρων ανασήκωσε κατα 4-5 πόντους το δάπεδο του χώρου αποσκευών στο V50, και γι'αυτό θα ζητήσω μάλλον αλλαγή με την αμέσως κοντύτερη σε προφίλ, ωστε να έρθουμε στα ίσα μας...

ΘΑ ακολουθήσει φωτορεπορτάζ.. ;-)
V50 1.8 LPG powered

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Δεκ 2011, 22:15

:applause :applause πολλά απροβλημάτιστα χλμ ....

το κιτ ήταν προ-ρυθμισμένο από την tartani για το v50 ?
σε ποιο συνεργείο έκανες την εγκατάσταση ?
με 52άρα ... δεν κλίνει το "πορτάκι" στον χώρο αποσκευών (μια pic :-D )

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 25 επισκέπτες