Συμπλέκτης - Δίσκος - Πλατώ
Συμπλέκτης - Δίσκος - Πλατώ
Χτες, μετά από μια εκκίνηση, antispin-off, νεκρά 5.000σαλ-1ή, μύρισε ο δίσκος
. Μέχρι τώρα, σύνολο, είχε μυρίσει 2 φορές ... σε πολύ κακοτράχαλους δρόμους δρόμους/πέτρες κτλ ανηφορικούς που για να περάσω τον είχα πατινάρει αρκετά .... ελπίζω να μην κατάφερα να τον βγάλω off, μετά από 40.000χλμ
. Έχει δοκιμάσει κανείς κανένα σετ πιο ενισχυμένο με ελατήρια πάντα... πχ sachs performance ?
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Re: Συμπλέκτης - Δίσκος - Πλατώ
Johnkyr μη μου αγχώνεσαι, μου έχει μυρίσει ο δίσκος 3 φορές συνολικά και κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα! Τις δύο ήταν σε μεγάλη ανηφόρα με πρώτη και την άλλη φορά με όπισθεν... Ανηφορικά εδάφη και τις 3 φορές, με μεγάλη κλίση! Δε νομίζω ότι πρέπει να σε ανησυχεί, καθώς ο δίσκος δεν παραδίδει τόσο εύκολα πνεύμα...
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
-
DOULGERAKIS
- T2
o Δουλγερακης φοραει μαμα δισκο πλατο απο V70RDIKASTIS-T5 έγραψε:Φανταζομαι θα υπαρχουν αρκετοι....ο DOULGERAKIS πρεπει να φοραει ενισχυμενο εξαφτερο...νομιζω...με εχει μπερδεψει αυτο το παιδι με τον ταφο του..!!!![]()
Εμενα μου μυρισε μια και μοναδικη φορα το καλοκαιρι τον Αυγουστο του 2009 στον Αγιο Ιωαννη Πηλιου οπου προσπαθουσα με τονκωλο να το ανεβασω σε μια ανηφορα με μανουβρα και τελικα ειχε βρει το κατω μερος του πισω προφυλακτηρα στο εδαφος και δεν προχωραγε...αλλα δε το καταλαβα ο μακακας!Το αμαξι τοτε ηταν μολις 6 μηνες στα χερια μου.Απο κει και περα εκκινησεις σαν αυτες που λες εχω κανει απειρες αλλα ουδεν προβλημα μεχρι στιγμης.Πλεον εχω σταματησει να το μαμαω απο σταση το αμαξι.
C70 R T3/T4turbo-External westgate 38mm TIAL-T3 Manifold by ATP.....Project by VRT Turbo Development
μην αγχωνεσαι τζαμπα.εχω καταφερει τον δισκο να μυρισει αρκετες φορες στα προηγουμενα αυτ/τα μου και σε πληροφορω οτι ποτε δεν αλλαξα δισκο-πλατο σε κανενα.και μιλαμε οτι τα αλλαζα μεταξυ 85.000-150.000 χλμ.δεν χαλαει τοσο ευκολα.απλως απεφευγε οσο μπορεις τις εκκινησεις σε ανηφορια με οπισθεν.
S40 1.6 MY 2011
Ρίξε μια ματιά αν θες και σε ACT. (Δεν ανοίγει το Link της SRP για σου το δείξω)
Σε προηγούμενο αυτοκίνητο που το φορούσα,
με 10 κιλά ελαφρύτερο βολάν [πολύ καλό στροφάρισμα απο χαμηλά,αν και με 2871 (http://www.turbobygarrett.com/turbobyga ... 160_10.htm)],
Δεν είχα κανένα παράπονο ούτε απο θόρυβο υπερβολικό (φυσικά και έκανε λίγο σαν ξερό),
ούτε απο τρελά σκληρό συμπλέκτη.
Το αμάξι είχε δύναμη και είχε φάει τρελά σκισήματα.
Ο συμπλέκτης δεν με πρόδωσε ποτέ...
Σε προηγούμενο αυτοκίνητο που το φορούσα,
με 10 κιλά ελαφρύτερο βολάν [πολύ καλό στροφάρισμα απο χαμηλά,αν και με 2871 (http://www.turbobygarrett.com/turbobyga ... 160_10.htm)],
Δεν είχα κανένα παράπονο ούτε απο θόρυβο υπερβολικό (φυσικά και έκανε λίγο σαν ξερό),
ούτε απο τρελά σκληρό συμπλέκτη.
Το αμάξι είχε δύναμη και είχε φάει τρελά σκισήματα.
Ο συμπλέκτης δεν με πρόδωσε ποτέ...
johnkyr έγραψε:Έχει δοκιμάσει κανείς κανένα σετ πιο ενισχυμένο με ελατήρια πάντα... πχ sachs performance ?
Ξέρεις αν έχεις βολάν μονής ή διπλής μάζας?
NA (Natural Aspiration) = Never Ending Turbo Lag
Διπλής. Αλήθεια γιατί είναι ΤΟΣΟ πιο βαρύ από το μονής ? να μειώνει τους κραδασμούς, για να είναι πιο ομαλές οι αλλαγές.
λίγο που ψάχνω στο νετ, βλέπω ότι ο δίσκος στα διπλής μάζας βολάν, δεν έχει ελατήρια αλλά έχει το αντίβαρο του πλατό το οποίο τραβάει πλέον όλα τα ζόρια ώστε να μη τα "φτύνει" ο δίσκος.
http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=DbvP5Evp ... re=related
λίγο που ψάχνω στο νετ, βλέπω ότι ο δίσκος στα διπλής μάζας βολάν, δεν έχει ελατήρια αλλά έχει το αντίβαρο του πλατό το οποίο τραβάει πλέον όλα τα ζόρια ώστε να μη τα "φτύνει" ο δίσκος.
http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=DbvP5Evp ... re=related
+του ότι στα πολλά,το μονής και ελαφρύ,δεν θα σε κρατάει τόσο όσο το ποιο ελαφρύ.
Λογικό είναι,βάση φυσικής και για ένα άλλο..."λόγο",
στο σβήσημο του κινητήρα,να μην έχει τρέμουλο πολύ
(και μενα μου ήρθε κάπως μόλις το άκουσα αυτό...)
Λογικό είναι,βάση φυσικής και για ένα άλλο..."λόγο",
στο σβήσημο του κινητήρα,να μην έχει τρέμουλο πολύ
(και μενα μου ήρθε κάπως μόλις το άκουσα αυτό...)- SverigePower850T-5
- T3
Για μενα οταν φαγωθει....βαλε παλι μαμα,μην μπλεκεις με αλχημειες και πανακριβα επωνυμα σετ,ανευ λογου και ουσιας.
VOLVO 850 T-5 2.3
http://www.youtube.com/watch?v=cpzuhD1qdKY ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΛΑΓΟΙ
http://www.youtube.com/watch?v=cpzuhD1qdKY ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΛΑΓΟΙ
Εδώ και λίγο καιρό ακούω ένα ελαφρύ τρίξιμο στο συμπλέκτη.Παρότι λίπανα το πεντάλ με spray σιλικόνης εξακολουθεί.Επίσης έχει σκληραίνει αρκετά.Ξέρει κάποιος κάτι???
DADOUDIS-V50 T5 AWD
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!
Γνωστο προβλημα των πρωτων S40, βγηκε διαφορετικο ελατηριο πενταλ και λυθηκε το προβλημα...
Updated clutch pedal spring installed.
Part Number: SPO 31200942
Description: Spring kit
...ειχα και το ΤΝΝ αλλα ηταν στον σκληρο που καταστραφηκε
Λογικα ομως εσενα πρεπει να εχει την βελτιωμενη εκδοση...παρολα αυτα εκει πρεπει να εστιασεις. Στο κανει οταν ειναι ζεστο μονο?
Updated clutch pedal spring installed.
Part Number: SPO 31200942
Description: Spring kit
...ειχα και το ΤΝΝ αλλα ηταν στον σκληρο που καταστραφηκε

Λογικα ομως εσενα πρεπει να εχει την βελτιωμενη εκδοση...παρολα αυτα εκει πρεπει να εστιασεις. Στο κανει οταν ειναι ζεστο μονο?
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Οχι.Και κρυο.Πάντως ευχαριστώ
Θα το δω τη Δευτέρα που θα κάνω service για 40000km.
DADOUDIS-V50 T5 AWD
-
gnkgr
- T2
- Τοποθεσία: Πατρα βασικα.... αλλα και Ηγουμενιτσα, Θεσσαλονικη, Καλυμνο, Λαμια, Αγρινιο............
καλημερα παιδες και απο εμενα....
Μετα απο 303000 χιλ. στο V 50 χρειαζομαι αλλαγη Βολαν....... δυστυχως.
Στην αντιπροσωπια μου ειπαν ενα ποσο που ξεπερναει τα 600 €....
Εχετε υποψην σας τιποτα πιο οικονομικο μιας και εχω την εντυπωση οτι οι Ελληνικες αντιπροσωπειες εχουν την ιδια νοοτροπια με το ΔΝΤ......
Ζητουν ολο και περισσοτερα.
Μετα απο 303000 χιλ. στο V 50 χρειαζομαι αλλαγη Βολαν....... δυστυχως.
Στην αντιπροσωπια μου ειπαν ενα ποσο που ξεπερναει τα 600 €....
Εχετε υποψην σας τιποτα πιο οικονομικο μιας και εχω την εντυπωση οτι οι Ελληνικες αντιπροσωπειες εχουν την ιδια νοοτροπια με το ΔΝΤ......
Ζητουν ολο και περισσοτερα.
Βολάν??? Για ποιο λόγο?? Αυτά είναι. Δεν πιστεύω να βρεις εδώ πολλούς που να άλλαξαν βολάν.
pgp
-
gnkgr
- T2
- Τοποθεσία: Πατρα βασικα.... αλλα και Ηγουμενιτσα, Θεσσαλονικη, Καλυμνο, Λαμια, Αγρινιο............
Και ομως Βολαν.....
Βεβαια οπως ειπα και πιο πριν εχει κανει 303.000 χιλ.
Δεν ειναι και λιγα.
Βεβαια οπως ειπα και πιο πριν εχει κανει 303.000 χιλ.
Δεν ειναι και λιγα.
Διπλης μαζας ειναι...την ακουνε τα ελατηρια..303000 ειναι καλα. Εγω μετα απο τα καψιματα που του εκανα αλλαξα στις 85000km 
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
-
gnkgr
- T2
Λοιπον για ενημερωση.
Πριν απο 3 μερες αλλαξα Βολαν στο V50 1,8.
Με μεγαλη μου λυπη σας ενημερωνω οτι ολη η ιστορια εφτασε λιγο πανω απο 1.600€....
Ναι δεν διαβασατε λαθος 1.600+€.
Και αυτο γιατι.
Γιατι μαζι με το Βολαν που πλεον ειναι νεας κατασκευης και κοστιζει 1082€ μονο του θελει αλλαγη και το δισκοπλατο που φτανει τα 590+€ μαζι με τα παρελκομενα.
Οποτε συνοψιζοντας εχουμε ενα ποσο 1700€ περιπου για τα ανταλακτικα, βαλτε και την εργασια αλλα 400€ φτανουμε στα 2100€.....
Στην αντιπροσωπια μου εκαναν μια εκπτωση 25% οποτε πεσαμε στα 1600 €υρωρπουλα....
Το παραδοξο της ολης ιστοριας ειναι το εξης.
Το νεο (πλεον) βολαν ειναι κατασκευης Ford (εχω φωτογραφιες που το αποδεικνυουν) και αν καποιος το παραγγειλει στην Ford κοστιζει μολις κατι παραπανω απο 600€.....
Δηλ. το ιδιο βολαν στην Volvo κοστιζει 1082€ και στη Ford 600€ και κατι.
Τωρα θα μου πεις γιατι δεν το παρειγγειλες στην Ford και το πηρες απο την Volvo.
Γιατι απλα πριν να το δω δεν το ηξερα οπως και κατα τα λεγομενα τους δεν το ηξεραν και στην αντιπροσωπια της Volvo.....
και για να μην μακρηγορω ειμαι ετοιμος να στειλω email στην Volvo για να τονισω το γεγονος οτι το ιδιο πραγμα εχει δυο διαφορετικες τιμες στις Ελληνικες αντιπροσωπειες.
Επισης οπως ειπα και παραπανω εχω τους κωδικους καθως και φωτογραφιες διαθεσιμες για οποιον ενδιαφερετε να αλλαξεις βολαν και να το παραγγειλει στην Ford.
Φιλικα Γιωργος.
Πριν απο 3 μερες αλλαξα Βολαν στο V50 1,8.
Με μεγαλη μου λυπη σας ενημερωνω οτι ολη η ιστορια εφτασε λιγο πανω απο 1.600€....
Ναι δεν διαβασατε λαθος 1.600+€.
Και αυτο γιατι.
Γιατι μαζι με το Βολαν που πλεον ειναι νεας κατασκευης και κοστιζει 1082€ μονο του θελει αλλαγη και το δισκοπλατο που φτανει τα 590+€ μαζι με τα παρελκομενα.
Οποτε συνοψιζοντας εχουμε ενα ποσο 1700€ περιπου για τα ανταλακτικα, βαλτε και την εργασια αλλα 400€ φτανουμε στα 2100€.....
Στην αντιπροσωπια μου εκαναν μια εκπτωση 25% οποτε πεσαμε στα 1600 €υρωρπουλα....
Το παραδοξο της ολης ιστοριας ειναι το εξης.
Το νεο (πλεον) βολαν ειναι κατασκευης Ford (εχω φωτογραφιες που το αποδεικνυουν) και αν καποιος το παραγγειλει στην Ford κοστιζει μολις κατι παραπανω απο 600€.....
Τωρα θα μου πεις γιατι δεν το παρειγγειλες στην Ford και το πηρες απο την Volvo.
Γιατι απλα πριν να το δω δεν το ηξερα οπως και κατα τα λεγομενα τους δεν το ηξεραν και στην αντιπροσωπια της Volvo.....
και για να μην μακρηγορω ειμαι ετοιμος να στειλω email στην Volvo για να τονισω το γεγονος οτι το ιδιο πραγμα εχει δυο διαφορετικες τιμες στις Ελληνικες αντιπροσωπειες.
Επισης οπως ειπα και παραπανω εχω τους κωδικους καθως και φωτογραφιες διαθεσιμες για οποιον ενδιαφερετε να αλλαξεις βολαν και να το παραγγειλει στην Ford.
Φιλικα Γιωργος.
Φίλε μου σε ερώτησή μου για το αν μπορεί η τοπική αντιπροσωπεία της Ford να κάνει σέρβις το S40 1.8 μου, η απάντησή τους ήταν θετική, ανταλλακτικά μάλιστα είχαν διαθέσιμα καθώς πολλά ήταν ίδια με του προηγούμενου Mondeo...
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
αρκετά €€€
, τι ενδείξεις είχες και η διάγνωση ήταν ότι πρέπει να αλλάξουν βολάν ?
gnkgr έγραψε:....
.....
Έλεος, τι είναι αυτοί; Και μετά γιατί έχει κόψει η κίνηση στις αντιπροσωπείες....
Γιώργο όλα αυτά έγιναν στην αντιπροσωπεία της Πάτρας;
Γενικά έχω παρατηρήσει από όσα συζητάμε στο κλαμπ ότι εδώ στην Πάτρα κάτι τρέχει με την αντιπροσωπεία της Volvo και χρεώνουν πολύ ακριβά. Έχω την αίσθηση από όσα συζητάμε ότι στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα εκεί μέλη του κλαμπ πληρώνουν καλύτερες τιμές.
Επίσης συμφωνώ με το Θοδωρή ότι μια χαρά μπορεί και ένα συνεργείο Ford να κάνει εργασίες στο αυτοκίνητό μας, μη σου πω και οπουδήποτε συνεργείο, τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις έτσι και αλλιώς ....
Νομίζω ότι κάποιοι (δυστυχώς πολλοί) έχουν λανθασμένη αντίληψη και θεωρούν ότι είναι μονοπώλιο και χρεώνουν ότι να είναι. Οι εξελίξεις και ο κόσμος που τους γυρνάει την πλάτη θα τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα, έκτος αν δεν την βλέπουν δηλ. το γεγονός ότι βαράνε μύγες και όλο και λιγότεροι πάνε στις αντιπροσωπείες....
S40 1,8 Momentum MY08-
gnkgr
- T2
johnkyr έγραψε:αρκετά €€€, τι ενδείξεις είχες και η διάγνωση ήταν ότι πρέπει να αλλάξουν βολάν ?
Καλημερα και παλι.
Ενδειξη οτι χρειαζοταν αλλαγη Βολαν ειναι ο θορυβος που ερχετε στην καμπινα απο την περιοχη του σασμαν (σαν καποια λαμαρινα να γυριζει και να τριβετε πανω σε καποια αλλη) και ο ο οποιος σταδιακα δυναμωνει και επισης οτι απο καποιο σημειο και μετα αρχιζε ο συμπλεκτης να πατιναρει και ειδικα σε ανηφορες και δυσκολα σημεια και με τον κλιματισμο ανοικτο να φτανεις 2500 στροφες για να ξεκινησεις......
georgosk έγραψε:
Έλεος, τι είναι αυτοί; Και μετά γιατί έχει κόψει η κίνηση στις αντιπροσωπείες....
Γιώργο όλα αυτά έγιναν στην αντιπροσωπεία της Πάτρας;
Γενικά έχω παρατηρήσει από όσα συζητάμε στο κλαμπ ότι εδώ στην Πάτρα κάτι τρέχει με την αντιπροσωπεία της Volvo και χρεώνουν πολύ ακριβά. Έχω την αίσθηση από όσα συζητάμε ότι στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα εκεί μέλη του κλαμπ πληρώνουν καλύτερες τιμές.
Επίσης συμφωνώ με το Θοδωρή ότι μια χαρά μπορεί και ένα συνεργείο Ford να κάνει εργασίες στο αυτοκίνητό μας, μη σου πω και οπουδήποτε συνεργείο, τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις έτσι και αλλιώς ....
Νομίζω ότι κάποιοι (δυστυχώς πολλοί) έχουν λανθασμένη αντίληψη και θεωρούν ότι είναι μονοπώλιο και χρεώνουν ότι να είναι. Οι εξελίξεις και ο κόσμος που τους γυρνάει την πλάτη θα τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα, έκτος αν δεν την βλέπουν δηλ. το γεγονός ότι βαράνε μύγες και όλο και λιγότεροι πάνε στις αντιπροσωπείες....
johnkyr έγραψε:αρκετά €€€, τι ενδείξεις είχες και η διάγνωση ήταν ότι πρέπει να αλλάξουν βολάν ?
Ναι στην αντιπροσωπια της Πατρας αλλα για να ταλεμε και ολα επικοινωνησα με το συνολο σχεδον των αντιπροσωπειων Πανελαδικα και μονο στη Πατρα μου εκαναν εκπτωση 25% αλλα με την προυποθεση να κανω την τοποθετηση στο συνεργειο τους.
Σε οποιαδηποτε αλλη αντιπροσωπια η εκπτωση δε ξεπερνουσε το 10% ακομα και αν εκανα την τοποθετηση εκει.....
Και κατι ακομα παντου το βολαν εχει την ιδια τιμη 1082€υροπουλα......
gnkgr έγραψε:Ναι στην αντιπροσωπια της Πατρας αλλα για να ταλεμε και ολα επικοινωνησα με το συνολο σχεδον των αντιπροσωπειων Πανελαδικα και μονο στη Πατρα μου εκαναν εκπτωση 25% αλλα με την προυποθεση να κανω την τοποθετηση στο συνεργειο τους.
Σε οποιαδηποτε αλλη αντιπροσωπια η εκπτωση δε ξεπερνουσε το 10% ακομα και αν εκανα την τοποθετηση εκει.....
Και κατι ακομα παντου το βολαν εχει την ιδια τιμη 1082€υροπουλα......
Αν είναι έτσι (και φυσικά δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ) πάω πάσο για το θέμα...
Επειδή είμαι λίγο
για την αντιπροσωπεία της Πάτρας το συνεχίζω εδώ: viewtopic.php?f=17&t=240&start=36
S40 1,8 Momentum MY08Re: Συμπλέκτης - Δίσκος - Πλατώ
Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να μάθω αν στο δικό μου Volvo S40II 2006 o συμπλέκτης είναι μηχανικός η υδραυλικός και γιατί όταν οδηγώ σε ταξίδι αρκετή ώρα χωρίς να τον χρησιμοποιήσω, το πρώτο πάτημα πχ σε διόδια, είναι πολύ σκληρό. Ευχαριστώ!
Volvo S40 1.6 Momentum, ΜΥ07
υδραυλικός ... χρησιμοποιεί τα υγρά του συστήματος πέδησης ...
Σωστός, είναι υδραυλικός όπως είπε ο Johnkyr!
Αλήθεια, υγρά φρένων έχεις αλλάξει ποτέ;
Αλήθεια, υγρά φρένων έχεις αλλάξει ποτέ;
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
-
nikos40momentum18
- T2
θα αλλαξουν και σ' εμενα το βολαν χωρις ομως να ειναι σιγουροι οτι αυτο ειναι το προβλημα...
Ειδικοτερα , ΑΜΕΣΩΣ μετα απο αλλαγη κινητηρα στα 58000 χλμ ακουγεται ενας μεταλλικος (?) θορυβος, σαν ελικα , στο πισω μερος του κινητηρα τον οποιο δεν εκανε πριν... οταν παταω συμπλεκτη ο θορυβος γινεται ανεπαισθητος... ελυσαν το σασμαν και δεν μπορεσαν να βρουν ποιο ειναι το προβλημα.... το δισκο-πλατο εχει φυσιολογικη φθορα για τα χλμ του αμαξιου και δεν εντοπισαν καποιο προβλημα στο βολαν... εστειλαν τεχνικη αναλυση στη volvo και τους απαντησαν να κανουν αλλαγη βολαν, μηπως αυτο ευθυνεται για τον θορυβο...!!!
αυριο θα γινει η αλλαγη βολαν , και αν οντως ειναι αυτο θα μιλησουμε για το κοστος...
να τονισω οτι το αμαξι το αγορασα καινουργιο τον 09/2009 και οπως προανεφερα εχω κανει 58000 χλμ , και κανω νορμαλ οδηγηση...!!!!
η αλλαγη κινητηρα εγινε επειδη ο προηγουμενος ηταν ελλατωματικος και εφτασε να καει σχεδον 1 lt λαδι στα 1000 χλμ , εχω ανοιξει και το σχετικο τοπικ http://www.volvoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=35&t=649
Ειδικοτερα , ΑΜΕΣΩΣ μετα απο αλλαγη κινητηρα στα 58000 χλμ ακουγεται ενας μεταλλικος (?) θορυβος, σαν ελικα , στο πισω μερος του κινητηρα τον οποιο δεν εκανε πριν... οταν παταω συμπλεκτη ο θορυβος γινεται ανεπαισθητος... ελυσαν το σασμαν και δεν μπορεσαν να βρουν ποιο ειναι το προβλημα.... το δισκο-πλατο εχει φυσιολογικη φθορα για τα χλμ του αμαξιου και δεν εντοπισαν καποιο προβλημα στο βολαν... εστειλαν τεχνικη αναλυση στη volvo και τους απαντησαν να κανουν αλλαγη βολαν, μηπως αυτο ευθυνεται για τον θορυβο...!!!
αυριο θα γινει η αλλαγη βολαν , και αν οντως ειναι αυτο θα μιλησουμε για το κοστος...
να τονισω οτι το αμαξι το αγορασα καινουργιο τον 09/2009 και οπως προανεφερα εχω κανει 58000 χλμ , και κανω νορμαλ οδηγηση...!!!!
η αλλαγη κινητηρα εγινε επειδη ο προηγουμενος ηταν ελλατωματικος και εφτασε να καει σχεδον 1 lt λαδι στα 1000 χλμ , εχω ανοιξει και το σχετικο τοπικ http://www.volvoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=35&t=649
-
nikos40momentum18
- T2
εγινε η αλλαγη βολαν αλλα το προβλημα δεν λυθηκε... οταν το εβαλαν μπροστα ο θορυβος ηταν ελλατωμενος , χωρις να εχει εξαφανιστει, αλλα οταν ζεσταθηκε το αμαξι ο θορυβος αρχισε να ξαναγινεται πιο εντονος... θα επανατοποθετησουν το παλιο βολαν και θα επικοινωνησουν παλι με την volvo...!!!!
Ένα αυτοκίνητο με τόσα προβλήματα, σίγουρα θα έπρεπε να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Πραγματικά είναι το μόνο αυτοκίνητο στο κλαμπ το οποίο έχει εμφανίσει τόσα πολλά προβλήματα. Το γεγονός ότι δε μπρούν να εντοπίσουν τη βλάβη, δε μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Τουλάχιστον παλεύουν να βρουν τι φταίει και αυτό είναι θετικό. Όσο για αυτοκίνητο αντικατάστασης, το ίδιο είχα πάθει κι εγώ όταν μου διέρρηξαν το αυτοκίνητο και το πήγα για επισκευή. "Δεν έχουμε διαθέσιμο", "Έπρεπε να μας ειδοποιήσετε νωρίτερα" και διάφορες άλλες τέτοιες λαμακίες... Καλή υπομονή πάντως!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Ηρθε λοιπον η ωρα να μπει το χερι βαθια στην τσεπη...
Συμπτωματα: απο 4η σχεσει και πανω, αν το "τσαρουχοσο" μετα τις 2.200 σ.α.λ. πατιναρει ανεξελεγκτα
Αν το παω μαλακα ολα καλα.
Θεραπεια: αλλαγη δισκο, πλατο, ρουλεμαν - κυλινδρακη και τσιμουχα στροφαλου μια και στο τελευταιο σερβις ειχε λερωσει η χελωνα απο κατω με λαδι
ΚΟΣΤΟΣ
λυση1 : Σφακιανακης 750€...
λυση2 : Ανταλακτικα απο SKANDIX 400€
Εργασια σε τοπικο συνεργειο (οσοι τον ξερουν βαζουν το χερι τους στη φωτια...) 150€
Αυριο θα το παω να το δει απο κοντα οποτε να δωσω παραγγελια για τα ανταλακτικα.
Συμπτωματα: απο 4η σχεσει και πανω, αν το "τσαρουχοσο" μετα τις 2.200 σ.α.λ. πατιναρει ανεξελεγκτα
Αν το παω μαλακα ολα καλα.
Θεραπεια: αλλαγη δισκο, πλατο, ρουλεμαν - κυλινδρακη και τσιμουχα στροφαλου μια και στο τελευταιο σερβις ειχε λερωσει η χελωνα απο κατω με λαδι

ΚΟΣΤΟΣ
λυση1 : Σφακιανακης 750€...
λυση2 : Ανταλακτικα απο SKANDIX 400€
Εργασια σε τοπικο συνεργειο (οσοι τον ξερουν βαζουν το χερι τους στη φωτια...) 150€
Αυριο θα το παω να το δει απο κοντα οποτε να δωσω παραγγελια για τα ανταλακτικα.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
πόσα χλμ έχεις ? επιτάχυνε την φθορά η αυξημένη ροπή ? λύση πιο ισχυρού συμπλέκτη ;
Χλμ 121.500.
Προφανως και επιταχυνε την φθορα η βελτιωση, γι'αυτο και το παρουσιαζει μετα 2.200 σαλ που κορυφωνεται η ροπη και η δυναμη και απο 4η και πανω φενεται εντονα που οι αντιστασεις (αεροδυναμικες και βαρος) μεγαλωνουν.
Ποιο ισχυρο συμπλεκτη εχει η Sachs (+15% ροπη λεει) αλλα στην αγορα οσοι το δοκιμασαν ειχαν ποιο πολλα πραβληματα.
Ποιο καλη λυση ειναι καρφωμα με μεταλικα "ειδικα παπουτσακια" στον υπαρχον δισκο (250€).
Αλλα εφοσον δεν ξερουμε τι γινετε μεσα τα αλλαζω ολα, κραταω τα παλια για επομενη φορα.
Υπαρχει και αλλη λυση ποιο προχωρημενη, αλλα για οταν θα θελει και βολαν.
Χυτο βολαν αλουμινιου μονης μαζας, δισκο χωρις ελατηρια με σκληρο φερμουιτ σετ με πλατο απο την ΑΡ.
-7 κιλα, με κοστος 1050€ (βολαν μαμα 550€ + 350€ δισκο πλατο = 900€) οποτε...
Και μην γελιεστε τα βολαν διπλης μαζας τα "τιναζουν" πολυ γρηγορα...
Προφανως και επιταχυνε την φθορα η βελτιωση, γι'αυτο και το παρουσιαζει μετα 2.200 σαλ που κορυφωνεται η ροπη και η δυναμη και απο 4η και πανω φενεται εντονα που οι αντιστασεις (αεροδυναμικες και βαρος) μεγαλωνουν.
Ποιο ισχυρο συμπλεκτη εχει η Sachs (+15% ροπη λεει) αλλα στην αγορα οσοι το δοκιμασαν ειχαν ποιο πολλα πραβληματα.
Ποιο καλη λυση ειναι καρφωμα με μεταλικα "ειδικα παπουτσακια" στον υπαρχον δισκο (250€).
Αλλα εφοσον δεν ξερουμε τι γινετε μεσα τα αλλαζω ολα, κραταω τα παλια για επομενη φορα.
Υπαρχει και αλλη λυση ποιο προχωρημενη, αλλα για οταν θα θελει και βολαν.
Χυτο βολαν αλουμινιου μονης μαζας, δισκο χωρις ελατηρια με σκληρο φερμουιτ σετ με πλατο απο την ΑΡ.
-7 κιλα, με κοστος 1050€ (βολαν μαμα 550€ + 350€ δισκο πλατο = 900€) οποτε...

Και μην γελιεστε τα βολαν διπλης μαζας τα "τιναζουν" πολυ γρηγορα...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
απλά, με το βολάν μονής μάζας ... το όχημα δεν θα είναι τόσο άνετο στις αλλαγές ... 
Το ξερω αλλα:
1ο) Δεν κινουμε στην πολη
2ο) Ειναι θεμα συνηθειας και ποδιου...
3ο) Aν και εφοσον, οταν...
1ο) Δεν κινουμε στην πολη
2ο) Ειναι θεμα συνηθειας και ποδιου...
3ο) Aν και εφοσον, οταν...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Περιμένουμε εντυπώσεις οταν το τελειώσεις...
Δεν βαζω κατι εξεζητημενω τωρα, τα "μαμα".
Απ'την επομενη φορα.
Απ'την επομενη φορα.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Εγω αλλαξα στις 75Κ, μετα απο απειρες εκκινησεις στη Βουλιαγμενης κυνηγοντας τη σκια μου
...Μια φορα ειχε μαλιστα μεινει το πενταλ κατω, μετα απο 3 απανωτες εκκινησεις...Οι διπλης μαζας με τα οικολογικα υλικα ειναι για κλωτσιες οταν το πιεζεις. Πριν τον αλλαξω, μυριζε ακομα και σε προσπερασεις με χαμηλη σχεση (2α/3η)...Οποτε αν εχεις φτασει τα 120Κ εισαι μια χαρα Θανο 
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Θα δειξει απο βδομαδα η νεκροψια...
Παιζει και μια μικρη διαρροη - "υδρομα" απο την τσιμουχα του στροφαλου...
Παιζει και μια μικρη διαρροη - "υδρομα" απο την τσιμουχα του στροφαλου...

Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Αλλαγή δίσκος ,πλατώ ,κάτω αντλία-ρουλεμάν στις 173,000 χμ. S40 1.6 2008 βενζίνη .
Δεν μπατινάριζε καθόλου.Απλά η κάτω αντλία-ρουλεμάν (είναι μαζι΄αυτά) έχασε ξαφνικά τα υγρά.Αποτέλεσμα?Αλλαγή όλα εκτός από βολάν που στα 1,6 ο συμπλέκτης δεν είναι διπλής μάζας.Ο μαμά δίσκος ήταν suchs.
Δεν μπατινάριζε καθόλου.Απλά η κάτω αντλία-ρουλεμάν (είναι μαζι΄αυτά) έχασε ξαφνικά τα υγρά.Αποτέλεσμα?Αλλαγή όλα εκτός από βολάν που στα 1,6 ο συμπλέκτης δεν είναι διπλής μάζας.Ο μαμά δίσκος ήταν suchs.
Ε βεβαια με τοσα χλμ δεν κατεβαζεις σαζμαν χωρις να τα αλλαξεις ολα.
Για τον αντιστοιχο αλλα αναποδο λογο αλλαζω το κυλινδρακι - ρουλεμαν, εχουν εμφανιστει και προβληματα με αυτο, οποτε...
Για τον αντιστοιχο αλλα αναποδο λογο αλλαζω το κυλινδρακι - ρουλεμαν, εχουν εμφανιστει και προβληματα με αυτο, οποτε...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Χτες ηρθαν τα ανταλακτικα απο SKANDIX.
Ανοιγοντας το πακετο (σφραγισμενο απο παντου και χωρις να κουναει τιποτα!) βλεπω ενα αλλο κουτι στο 60-70% του εξωτερικου.
Γυρο γυρο και απο κατω ειναι τα κουτακια απο τα ανταλακτικα...
Ανοιγοντας το αναμεσα σε πολυ χαρτι σφιχτα τοποθετημενο, αυτο!

Ποτηρι, 18 σουβερ, 2 μπρελοκ (ταρανδους) και ενα μπουκαλι 330ml μοναστηριακη μπυρα αν καταλαβα καλα.
Θα μου πειτε καθρεφτακια και χαντρες για τους ιθαγενεις αλλα η πραξη μετραει!
Αντε στην υγεια μας να πανε κατω τα φαρμακια
Ανοιγοντας το πακετο (σφραγισμενο απο παντου και χωρις να κουναει τιποτα!) βλεπω ενα αλλο κουτι στο 60-70% του εξωτερικου.
Γυρο γυρο και απο κατω ειναι τα κουτακια απο τα ανταλακτικα...
Ανοιγοντας το αναμεσα σε πολυ χαρτι σφιχτα τοποθετημενο, αυτο!

Ποτηρι, 18 σουβερ, 2 μπρελοκ (ταρανδους) και ενα μπουκαλι 330ml μοναστηριακη μπυρα αν καταλαβα καλα.
Θα μου πειτε καθρεφτακια και χαντρες για τους ιθαγενεις αλλα η πραξη μετραει!
Αντε στην υγεια μας να πανε κατω τα φαρμακια
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Ωραίοι !!!
Μην το πιεις την ώρα που θα μοντάρεις ...
Μην το πιεις την ώρα που θα μοντάρεις ...
Η ενχειριση πετυχε, ο ασθενεις επιβιωσε!
Ολα καλα αλλα με καποια ερωτιματικα και απροοπτα ...
Απο την αρχη, χτες το πρωι το άφησα στο συνεργειο.
Στην συζητηση με τον μηχανικο μου λεει οτι θα χρειαστη να βγει το transfer (εμπρος διαφορικο + εξοδος για την κινηση στον πισω αξονα)
Οποτε βγαινουν οι βαλβολινες, ξαναβαζουμε τις ιδιες?
Οχι, με ενα γρηγορο ψαξιμο στην αγορα της Θεσσαλονικης δεν υπαρχουν (SAE 75W, API GL4 ή Ford
WSS-M2C200-D2), τηλ. Σφακιανακη, εχουμε αλλα 26€ το λιτρο (χ2)
Και στο ιντερνετ που ειδαμε δεν ειχαν μεγαλη διαφορα αν βαλεις και τα εξοδα αποστολης, αν το ηξερα νωριτερα κατι θα εκανα, αλλα τωρα τρεχατε ποδαρακια μου στον Σφακιανακη 100+χλμ.
Τελικη τιμη με την εκπτωση 21€ (χ2=42€).
Παντος εχει πολυ δουλεια να βγει το σαζμαν.
Βγαινουν σωληνες και κολαρα τουρμπο, βγαινει το transfer, κεντρικος αξονας για πισω, ημιαξονια, φιτροκουτι, μπαταρια με την βαση της και το υποπλαισιο με τα εμπρος ψαλιδια αναγκαστικα
Δεν υπαρχει χώρος να τραβηχτει το σαζμαν!
Αποτελεσμα, ο δισκος ειναι μια χαρα, μικρη διαφορα με τον καινουργιο στο παχος, πλατο καθαρο, το ιδιο και το ρουλεμαν - κυλινδρακη ......
Ερωτηση του μηχανικου: "εισαι σιγουρος οτι πατιναριζε το αμαξι?"
Ενοητε οτι με το που καταλαβα το προβλημα το πηγαινα "κυρια", δεν το ζορισα καθολου.
Μενει ομως το ερωτημα "γιατι" τι εγινε, τι δεν δουλευε σωστα?
Φταιει το αυτορυθμιζομενο πλατο?
Δεν επεστρεφε σωστα το κυλινδρακι (γι'αυτο εχουν γραφτει πολλα προβληματα)?
Μαλλον θα μεινουμε με την απορια ή αν ο συμπεκτης δεν αντεχει τα επιπλεον κιλα ροπης του προγραμματος.
Ο χρονος θα δειξη.
Ιδεες κανεις?
Εντυπωση εκανε στον μηχανικο το συστημα μεταδοσης!!!
"Τι γαιδουρη ειναι αυτο" που ειπε!!!
"Πολλα καλα, δυνατα και ακριβα αμαξια θα το ζηλευαν"!
Υ.Γ. Ελαφρυνε το πενταλ, αρπαζει ποιο αποτομα και χαμηλα, μαλλον θελει λιγο να "πατησει"
Υ.Γ2 Η μεγαλητερη εκπληξει ηταν στο σαζμαν, οι αλλαγες ειναι "βουτυρο"!
Και να σκεφτει κανεις οτι ηθελε για αλλαγη βαλβολινης ακομα 40.000χλμ!
Υ.Γ3 Πισω διαφορικο και Haldex δεν εχουν εξαγωγη για να τους αλλαζεις τα λαδια....
Μονο για συμπληρωμα, γι'αυτο δεν εχει πουθενα στο βιβλιο για ποσοτητα και προδιαγραφες.
Ολα καλα αλλα με καποια ερωτιματικα και απροοπτα ...
Απο την αρχη, χτες το πρωι το άφησα στο συνεργειο.
Στην συζητηση με τον μηχανικο μου λεει οτι θα χρειαστη να βγει το transfer (εμπρος διαφορικο + εξοδος για την κινηση στον πισω αξονα)
Οποτε βγαινουν οι βαλβολινες, ξαναβαζουμε τις ιδιες?
Οχι, με ενα γρηγορο ψαξιμο στην αγορα της Θεσσαλονικης δεν υπαρχουν (SAE 75W, API GL4 ή Ford
WSS-M2C200-D2), τηλ. Σφακιανακη, εχουμε αλλα 26€ το λιτρο (χ2)
Και στο ιντερνετ που ειδαμε δεν ειχαν μεγαλη διαφορα αν βαλεις και τα εξοδα αποστολης, αν το ηξερα νωριτερα κατι θα εκανα, αλλα τωρα τρεχατε ποδαρακια μου στον Σφακιανακη 100+χλμ.
Τελικη τιμη με την εκπτωση 21€ (χ2=42€).
Παντος εχει πολυ δουλεια να βγει το σαζμαν.
Βγαινουν σωληνες και κολαρα τουρμπο, βγαινει το transfer, κεντρικος αξονας για πισω, ημιαξονια, φιτροκουτι, μπαταρια με την βαση της και το υποπλαισιο με τα εμπρος ψαλιδια αναγκαστικα

Δεν υπαρχει χώρος να τραβηχτει το σαζμαν!
Αποτελεσμα, ο δισκος ειναι μια χαρα, μικρη διαφορα με τον καινουργιο στο παχος, πλατο καθαρο, το ιδιο και το ρουλεμαν - κυλινδρακη ......
Ερωτηση του μηχανικου: "εισαι σιγουρος οτι πατιναριζε το αμαξι?"
Ενοητε οτι με το που καταλαβα το προβλημα το πηγαινα "κυρια", δεν το ζορισα καθολου.
Μενει ομως το ερωτημα "γιατι" τι εγινε, τι δεν δουλευε σωστα?
Φταιει το αυτορυθμιζομενο πλατο?
Δεν επεστρεφε σωστα το κυλινδρακι (γι'αυτο εχουν γραφτει πολλα προβληματα)?
Μαλλον θα μεινουμε με την απορια ή αν ο συμπεκτης δεν αντεχει τα επιπλεον κιλα ροπης του προγραμματος.
Ο χρονος θα δειξη.
Ιδεες κανεις?
Εντυπωση εκανε στον μηχανικο το συστημα μεταδοσης!!!
"Τι γαιδουρη ειναι αυτο" που ειπε!!!

"Πολλα καλα, δυνατα και ακριβα αμαξια θα το ζηλευαν"!
Υ.Γ. Ελαφρυνε το πενταλ, αρπαζει ποιο αποτομα και χαμηλα, μαλλον θελει λιγο να "πατησει"
Υ.Γ2 Η μεγαλητερη εκπληξει ηταν στο σαζμαν, οι αλλαγες ειναι "βουτυρο"!
Και να σκεφτει κανεις οτι ηθελε για αλλαγη βαλβολινης ακομα 40.000χλμ!
Υ.Γ3 Πισω διαφορικο και Haldex δεν εχουν εξαγωγη για να τους αλλαζεις τα λαδια....
Μονο για συμπληρωμα, γι'αυτο δεν εχει πουθενα στο βιβλιο για ποσοτητα και προδιαγραφες.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Thanosgr έγραψε:Υ.Γ3 Πισω διαφορικο και Haldex δεν εχουν εξαγωγη για να τους αλλαζεις τα λαδια....
Καλές βόλτες !!!
Ετσι είναι και τα BMW

-
dimitris20
- T2
- Επικοινωνία:
Παιδες εγώ έχω ενα Volvo S40 D2 του '11 και στα 50.000 km εκοψα πλατώ. Αλλάχτηκε δίσκος και πλατώ και χάρη σε μια έκπτωση της εταιρίες και κάτι αλλες φορολογικές αλχημειες απο 700 ευρώ το πληρωσα, 350 ευρώ. Την ημερα της ζημίας, δεν μπορουσα να κουμπωσω καμια σχέση. Τον τελευταίο Κάιρο και με μόλις 10.000 km απο την αλλαγή, εμφανίζει ξανά μερικές φορες κολλήματα στις αλλαγές. Τι μπορεί να συμβαίνει; να έχει ξανά φθορά κάποιο εξάρτημα; να μην λιπαίνεται σωστα το συστημα; Πείτε καμια ιδέα γιατί έχω ξενερωσει αρκέτα με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 25 επισκέπτες