XC40
Re: XC40
georgetks έγραψε:Παιδιά έχει βάλει κανένας επαγωγική φόρτιση κινητού στο XC40; Εγώ μόλις σήμερα διαπίστωσα ότι φορτίζει το iphone 12 για 5 λεπτά κ μετά σταματάει. Δοκίμασα κ χωρίς την θήκη αλλά τζίφος…
Καλή σου ημέρα.
Στο XC40 T3 του 2019, έχω one plus 8pro το οποίο φορτίζει τέλεια και με θήκη.
georgetks έγραψε:Παιδιά έχει βάλει κανένας επαγωγική φόρτιση κινητού στο XC40; Εγώ μόλις σήμερα διαπίστωσα ότι φορτίζει το iphone 12 για 5 λεπτά κ μετά σταματάει. Δοκίμασα κ χωρίς την θήκη αλλά τζίφος…
Αυτό γίνεται γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία. Λογικά όταν το κάνει η πλάτη του κινητού σου και η βάση πρέπει να είναι ζέστη αρκετά. Προστατεύει την συσκευή από υπέρ θέρμανση.
καλημέρα και καλο Σαββατοκύριακο σε όλους! Σχεδόν ένα μήνα μετά το post μου είπα να κάνω ένα update. Μετα από δύο ραντεβού στον Σαρακάκη στην Λεωφόρο Καβάλας όπου έτυχα εξαιρετικής μεταχείρισης από τον μηχανικό δυστυχώς ο θόρυβος παραμένει. Βεβαια το παλικάρι ασχολήθηκε περισσότερο κι από όσο θα ασχολιόμουν εγώ. Θωμάς λέγεται κ γενικα συστήνω ενεπιφύλακτα όποιος έχει θέμα να πάει να τον βρει. Το μόνο που μένει πλέον ειναι να ανοίξω το ραδιόφωνο κ να ευχαριστηθώ όσο περισσότερο τις βόλτες μου. Βέβαια μου ζήτησε να είμαστε σε επικοινωνία, για να του κάνω update, κι εννοείται κι εκείνος αν έχει καποια ενημέρωση από Volvo θα με καλέσει…αυτά από εμένα κι για ότι νεότερο θα ενημερώσω!
Καλησπέρα σε όλους. Σε περίπου 20 μέρες κλείνω ένα χρόνο και 8κ χιλιόμετρα οπότε όπως καταλαβαίνετε ετοιμάζομαι για το πρώτο service. Μπορεί κάποιος να μου πει τι περιλαμβάνει και σε τι κόστος περίπου. Επίσης θα κάνω και μια ανάλυση λαδιού να δούμε που βρισκόμαστε και να δούμε πως βασίζει η Volvo τα 30κ χιλιόμετρα που φαίνεται να παραείναι αρκετά.
XC40 T3 AT8 Momentum MY2020
MikeXC40 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Σε περίπου 20 μέρες κλείνω ένα χρόνο και 8κ χιλιόμετρα οπότε όπως καταλαβαίνετε ετοιμάζομαι για το πρώτο service. Μπορεί κάποιος να μου πει τι περιλαμβάνει και σε τι κόστος περίπου. Επίσης θα κάνω και μια ανάλυση λαδιού να δούμε που βρισκόμαστε και να δούμε πως βασίζει η Volvo τα 30κ χιλιόμετρα που φαίνεται να παραείναι αρκετά.
Πρώτο service στη Velmar 232 ευρώ.
Στο δεύτερο service μου άλλαξαν και τακάκια πίσω (34500 χλμ στο κοντέρ).
Καλησπέρα,
νέος κάτοχος XC40 Recharge PHEV (εδώ και 3 μήνες). 'Έχω το εξής θέμα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Καθημερινά, όταν φτάνω στα 94χλμ (πάντα εκεί), κάνει ένα στιγμιαίο μπούκωμα, σαν να πατάει φρένο, πάει στα 93 και συνεχίζει κανονικά μετά. 99/100 φορές γίνεται σε ελαφρά ανηφορική κλίση, και τις περισσότερες φορές αφού συμβεί τη πρώτη φορά, δεν ξανασυμβαίνει για αρκετή ώρα. Το έχω πάει για service, δεν έδειξε τίποτα, και δεν είδαν και τίποτα καταγεγραμμένο, κι επίσης δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Σε επικοινωνία μου με τον ιδιοκτήτη της τοπικής αντιπροσωπίας, με ενημέρωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και σ 'αυτόν και είναι σα να το βλέπει μπροστά του, ότι είναι ενήμερη η Volvo, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι γιατί το θεωρούν σαν feature (ανέφερε κάτι του στυλ ότι είναι σαν ένα feature ασφαλείας). Θυμάμαι να έχει αναφερθεί ξανά από κάποιον κάτι σχεδόν ίδιο με το δικό μου θέμα πριν κανα-δυο χρόνια στο τοπικ εδώ και απλά του έκαναν αντικατάσταση. Βέβαια το θέμα είναι οτι μιλάμε για υβριδικό πλέον, και 2 χρόνια μετά... Επίσης, κάτι που βρήκα στη Volvo ψάχνοντας online είναι το παρακάτω:
https://www.volvocars.com/gr/support/manuals/xc40-twin-engine/2019w46/ekkinisi-kai-odigisi/kivotio-tahytiton/syhnes-erotiseis-shetika-me-tin-allagi-sheseon-stin-ilektrokinisi
Αυτό βέβαια το αναφέρουν στο μοντέλο XC40 Twin Engine του 2020, αλλά πουθενά δεν υπάρχει τέτοια αναφορά όταν επιλέγω το δικό μου μοντέλο. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι όταν επιλέγω χειροκίνητες αλλαγές (B) αντί για το αυτόματο κιβώτιο, στα ακριβώς ίδια σημεία που μου παρουσιάζει το παραπάνω προβλήμα, τότε δεν το κάνει.
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ πολύ.
νέος κάτοχος XC40 Recharge PHEV (εδώ και 3 μήνες). 'Έχω το εξής θέμα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Καθημερινά, όταν φτάνω στα 94χλμ (πάντα εκεί), κάνει ένα στιγμιαίο μπούκωμα, σαν να πατάει φρένο, πάει στα 93 και συνεχίζει κανονικά μετά. 99/100 φορές γίνεται σε ελαφρά ανηφορική κλίση, και τις περισσότερες φορές αφού συμβεί τη πρώτη φορά, δεν ξανασυμβαίνει για αρκετή ώρα. Το έχω πάει για service, δεν έδειξε τίποτα, και δεν είδαν και τίποτα καταγεγραμμένο, κι επίσης δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Σε επικοινωνία μου με τον ιδιοκτήτη της τοπικής αντιπροσωπίας, με ενημέρωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και σ 'αυτόν και είναι σα να το βλέπει μπροστά του, ότι είναι ενήμερη η Volvo, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι γιατί το θεωρούν σαν feature (ανέφερε κάτι του στυλ ότι είναι σαν ένα feature ασφαλείας). Θυμάμαι να έχει αναφερθεί ξανά από κάποιον κάτι σχεδόν ίδιο με το δικό μου θέμα πριν κανα-δυο χρόνια στο τοπικ εδώ και απλά του έκαναν αντικατάσταση. Βέβαια το θέμα είναι οτι μιλάμε για υβριδικό πλέον, και 2 χρόνια μετά... Επίσης, κάτι που βρήκα στη Volvo ψάχνοντας online είναι το παρακάτω:
https://www.volvocars.com/gr/support/manuals/xc40-twin-engine/2019w46/ekkinisi-kai-odigisi/kivotio-tahytiton/syhnes-erotiseis-shetika-me-tin-allagi-sheseon-stin-ilektrokinisi
Αυτό βέβαια το αναφέρουν στο μοντέλο XC40 Twin Engine του 2020, αλλά πουθενά δεν υπάρχει τέτοια αναφορά όταν επιλέγω το δικό μου μοντέλο. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι όταν επιλέγω χειροκίνητες αλλαγές (B) αντί για το αυτόματο κιβώτιο, στα ακριβώς ίδια σημεία που μου παρουσιάζει το παραπάνω προβλήμα, τότε δεν το κάνει.
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ πολύ.
Αυτο που μπορείς να κανεις, η καλυτερα αυτο που πρεπει να κανει η αντιπροσωπεία, ειναι να συνδεσουν το διαγνωστικο και να βγάλετε το αμαξι δοκιμη!
Και απο αυτα που γραφεις να δουν το σασμαν.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες
Thanosgr έγραψε:Αυτο που μπορείς να κανεις, η καλυτερα αυτο που πρεπει να κανει η αντιπροσωπεία, ειναι να συνδεσουν το διαγνωστικο και να βγάλετε το αμαξι δοκιμη!
Υποτίθεται ότι όταν το πήγα για να το δουν (το άφησα αρκετές ώρες), έβαλε το διαγνωστικό και δεν του έβγαλε τίποτα, και απ ότι μου είπε ο μηχανικός το πήγε και ο ίδιος βόλτα αλλά δεν του το έκανε (βέβαια του είχα εξηγήσει ότι πρέπει να το κάνει υπό συγκεκριμένες συνθήκες, που απ΄ότι κατάλαβα, δεν τις έκανε). Βέβαια αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς να το κάνει βόλτα με το διαγνωστικό επάνω (?)... Αυτό χλωμό να έγινε, αλλά προφανώς μπορώ να το απαιτήσω.
Ο μηχανικός απ τη μία δεν ήξερε τίποτα, ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπίας "ήξερε"... Λίγο περίεργο να μην ενημερώνεται ένας μηχανικός απ' τον εργοδότη του για κάτι τέτοιο βέβαια, κατ' εμέ. Το θέμα είναι απ΄την άλλη ότι το παρουσιάζουν ως κάτι φυσιολογικό και στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας του αυτοκινήτου (έχω βρει να αναφέρεται σε κάνα-δυο περιπτώσεις ακόμα σε φορουμ του εξωτερικού), παρ΄ότι θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο να σε στουκαρει κάποιος από πίσω σε αυτά τα 2 δευτερόλεπτα που αυτό συμβαίνει.
Να χει δηλαδή πρόβλημα το κιβώτιο ? Θεωρείς ότι αυτό που αναγράφεται στο παραπάνω λινκ, δεν παίζει να ισχύει δηλαδή (ούτως ή άλλως, ακόμα και το Recharge, ένα Twin Engine δεν είναι ?) ? Και δεν θα πρεπε λογικά να γίνεται και όταν το βάζω στο manual ? Ή να συμβαίνει και σε άλλη ταχύτητα ? (πάντα στα 94χλμ)
Να το βγαλετε δοκιμη μαζι.
Εσυ στο τιμονη, που ξερεις που πως στο κανει, και ο μηχανικος διπλα με το λαπτοπ.
Ολα τα αλλα θα τα δει αυτος μεσα απο το διαγνωστκο.
Εσυ στο τιμονη, που ξερεις που πως στο κανει, και ο μηχανικος διπλα με το λαπτοπ.
Ολα τα αλλα θα τα δει αυτος μεσα απο το διαγνωστκο.
Καλησπέρα και πάλι,
θέλοντας να μην ξεπεράσω την ΛΤΠΦ που έπρεπε στο PHEV, και προτιμώντας τα συστήματα ασφαλείας, άφησα απ' έξω Smartphone Integration και/ή Navigation. Ψάχνω εναλλακτικές λύσεις, μιας και με το προηγούμενο όχημα, ήμουν υπερκαλυμμένος με το Android Auto. Η αντιπροσωπία μου δίνει προσφορά 500ε για να βάλει τώρα το Smartphone Integration (δεν ρώτησα καν για το Navi μιας και σίγουρα πάει διπλάσια τιμή, και δεν το θεωρώ καλύτερο από Google Maps), τα οποία τα θεωρώ πολλά, ειδικά ενώ δεν "πιάνει" όλη την οθόνη και χωρίς να είναι και wireless, ενώ έχω ασύρματη φόρτιση (ουσιαστικά ακυρώνω την ασύρματη φόρτιση).
Δοκίμασα μία βάση κινητού στην 12v υποδοχή, αλλά συνεχώς μετά από λίγο έπεφτε (είτε με 6αρι κινητό είτε με μεγαλύτερο). Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ? Θα ήθελα να είναι όσο λιγότερο παρεμβατικό στο μάτι γίνεται, απ την άποψη του να μην πιάνει χώρο στο τζάμι κτλ. Επίσης έχω διαβάσει ότι αυτά που πάνε στις γρίλιες του κλιματισμού, επίσης πέφτουν.
Ευχαριστώ.
θέλοντας να μην ξεπεράσω την ΛΤΠΦ που έπρεπε στο PHEV, και προτιμώντας τα συστήματα ασφαλείας, άφησα απ' έξω Smartphone Integration και/ή Navigation. Ψάχνω εναλλακτικές λύσεις, μιας και με το προηγούμενο όχημα, ήμουν υπερκαλυμμένος με το Android Auto. Η αντιπροσωπία μου δίνει προσφορά 500ε για να βάλει τώρα το Smartphone Integration (δεν ρώτησα καν για το Navi μιας και σίγουρα πάει διπλάσια τιμή, και δεν το θεωρώ καλύτερο από Google Maps), τα οποία τα θεωρώ πολλά, ειδικά ενώ δεν "πιάνει" όλη την οθόνη και χωρίς να είναι και wireless, ενώ έχω ασύρματη φόρτιση (ουσιαστικά ακυρώνω την ασύρματη φόρτιση).
Δοκίμασα μία βάση κινητού στην 12v υποδοχή, αλλά συνεχώς μετά από λίγο έπεφτε (είτε με 6αρι κινητό είτε με μεγαλύτερο). Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ? Θα ήθελα να είναι όσο λιγότερο παρεμβατικό στο μάτι γίνεται, απ την άποψη του να μην πιάνει χώρο στο τζάμι κτλ. Επίσης έχω διαβάσει ότι αυτά που πάνε στις γρίλιες του κλιματισμού, επίσης πέφτουν.
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σε όλους. Ξέρει κάποιος γιατί μου εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα όταν ανοίγω την εφαρμογή ''Volvo Cars'';
Q
Ωχ! Κάτι πήγε στραβά
Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει στο διαδίκτυο και προσπαθήστε ξανά σε λίγα λεπτά.
UQ
Επίσης πως μπορώ να ανεβάσω κάποια φώτο ώστε να έχετε καλύτερη άποψη;
Q
Ωχ! Κάτι πήγε στραβά
Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει στο διαδίκτυο και προσπαθήστε ξανά σε λίγα λεπτά.
UQ
Επίσης πως μπορώ να ανεβάσω κάποια φώτο ώστε να έχετε καλύτερη άποψη;
XC40 T3 AT8 Momentum MY2020
Καλησπερα.
Βρισκομαι στη Βυτινα .Το πρωι σε ανηφορα που πηγα να πιεσω το γκαζι,το αυτοκινητο εκανε 2-3 σκορταρισματα και μου εβγαλε την ενδειξη reduce perfomance και μια χελωνιτσα.Το αυτοκινητο δεν ειχε καποιο προβλημα στο να ανεβασει στροφες,αλλα εκανα στην ακρη και σε τηλ σε αντιπροσωπεια πετυχα ενα τεχνικο και μου ειπε αν δε ξαναβγει η ενδειξη δεν υπαρχει προβλημα .Πραγματι δεν την ξαναεβγαλε αλλα ενα σκορταρισμα πολυ εντονο το εκανε .Παροτι ειχα βενζινη ,την οποια χρονια βαζω απο το ιδιο βενζιναδικο (100αρα), σταματησα εβαλα οσο επαιρνε και καθαριστικο .Μεχρι στιγμης δεν το εχει ξανακανει,παω σαν την κοτα βεβαια.Εχει κανεις παρομοια εμπειρια να μην αγχωνομαι;
Εννοειται οταν γυρισω θα το παω συνεργειο.
Βρισκομαι στη Βυτινα .Το πρωι σε ανηφορα που πηγα να πιεσω το γκαζι,το αυτοκινητο εκανε 2-3 σκορταρισματα και μου εβγαλε την ενδειξη reduce perfomance και μια χελωνιτσα.Το αυτοκινητο δεν ειχε καποιο προβλημα στο να ανεβασει στροφες,αλλα εκανα στην ακρη και σε τηλ σε αντιπροσωπεια πετυχα ενα τεχνικο και μου ειπε αν δε ξαναβγει η ενδειξη δεν υπαρχει προβλημα .Πραγματι δεν την ξαναεβγαλε αλλα ενα σκορταρισμα πολυ εντονο το εκανε .Παροτι ειχα βενζινη ,την οποια χρονια βαζω απο το ιδιο βενζιναδικο (100αρα), σταματησα εβαλα οσο επαιρνε και καθαριστικο .Μεχρι στιγμης δεν το εχει ξανακανει,παω σαν την κοτα βεβαια.Εχει κανεις παρομοια εμπειρια να μην αγχωνομαι;
stratus έγραψε:Καλησπερα.
Παρουσίασε ακριβώς το ίδιο το XC40 T3 φίλου μου. Δυστυχώς οφειλόταν αποκλειστικά στην κακή ποιότητα βενζίνης την οποία είχε βάλει στο αυτοκίνητο.
Παρακολούθησέ το και βλέπεις πώς θα εξελιχθεί, πάντως μην αγχώνεσαι αν δεν είναι επαλαμβαμόμενο. Και όταν με το καλό επιστρέψεις, ένας έλεγχος στο συνεργείο για τυχόν αποθηκευμένα σφάλματα, επιβάλλεται.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Καλημέρα.
Μόλις έκλεισα το xc40 momentum t3 αυτόματο με αρκετά extras. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα μια καλή επιλογή αφού έψαχνα ένα αμάξι καθαρά οικογενειακό να μας πηγαίνει και να μας γυρίζει με ασφάλεια . Η οδήγησή μου είναι αρκετά συντηρητική χωρίς υπερβολές.
Το αναμένω Μάιο.
Μόλις έκλεισα το xc40 momentum t3 αυτόματο με αρκετά extras. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα μια καλή επιλογή αφού έψαχνα ένα αμάξι καθαρά οικογενειακό να μας πηγαίνει και να μας γυρίζει με ασφάλεια . Η οδήγησή μου είναι αρκετά συντηρητική χωρίς υπερβολές.
Το αναμένω Μάιο.
Με το καλο να το παρεις!
Μονο συντηρητική δεν ειναι η επιλογη σου!
Συντηρητικη θα ηταν αν επερνες ιαπονα ή γερμανο...
Μονο συντηρητική δεν ειναι η επιλογη σου!
Συντηρητικη θα ηταν αν επερνες ιαπονα ή γερμανο...
Καλησπερα.
Οπως εχω γραψει και παραπανω εχω παραγγειλει το xc40 momentum t3.Μιλώντας πριν λιγο με γνωστο μου που παρηγγειλε ακριβως το ιδιο, μου ειπε οτι υπεγραψε δελτιο παραγγελιας.Εμενα δε μου ανεφεραν τιποτα τετοιο απο αντιπροσωπεια volvo velmar που εκανα την παραγγελια.Εβαλα κανονικα την προκαταβολη και απο οτι μου ειπαν προχωραει η διαδικασια. Εννοειται πως απο βδομαδα θα παρω τηλ να ρωτησω αλλα θα ηθελα μια γνωμη.
Ευχαριστω.
Οπως εχω γραψει και παραπανω εχω παραγγειλει το xc40 momentum t3.Μιλώντας πριν λιγο με γνωστο μου που παρηγγειλε ακριβως το ιδιο, μου ειπε οτι υπεγραψε δελτιο παραγγελιας.Εμενα δε μου ανεφεραν τιποτα τετοιο απο αντιπροσωπεια volvo velmar που εκανα την παραγγελια.Εβαλα κανονικα την προκαταβολη και απο οτι μου ειπαν προχωραει η διαδικασια. Εννοειται πως απο βδομαδα θα παρω τηλ να ρωτησω αλλα θα ηθελα μια γνωμη.
Ευχαριστω.
Απο οσο θυμαμαι, ετσι γινετε.
Δλδ, σε καποιο εντυπο γραφει ο πωλητής τι αμαξι παραγγελνεις, μαζι γραμμενα και οτι εξτρα θελεις, και περνεις και εσυ ενα αντίτυπο με ολα αυτα + την τιμη.
Η τιμη κατα πασα πιθανότητα ειναι ενδεικτική (στο περιπου δλδ) γιατι μετα απο τοσους μηνες μπορει να αλλάξει.
Δλδ, σε καποιο εντυπο γραφει ο πωλητής τι αμαξι παραγγελνεις, μαζι γραμμενα και οτι εξτρα θελεις, και περνεις και εσυ ενα αντίτυπο με ολα αυτα + την τιμη.
Η τιμη κατα πασα πιθανότητα ειναι ενδεικτική (στο περιπου δλδ) γιατι μετα απο τοσους μηνες μπορει να αλλάξει.
Θέλω να ενημερώσω για τις συνολικές εμπειρίες μου με το XC40/Τ4 μετά από 3,5 χρόνια (55.000 περίπου χιλιόμετρα):
1. Η οδηγική συμπεριφορά είναι η ίδια όπως όταν το αγόρασα καινούριο.
2. Δεν ακούγονται θόρυβοι/τριξίματα κατά την οδήγηση.
3. Τα services έχουν γίνει στην ώρα τους όπως προβλέπεται.
4. Μέχρι σήμερα έχω αλλάξει μόνο τακάκια και ελαστικά (έβαλα τα Continental sport contact 6 - πολύ καλό κράτημα).
5. Οι επιταχύνσεις του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακές.
Γενικά
1. Η οδηγική συμπεριφορά είναι η ίδια όπως όταν το αγόρασα καινούριο.
2. Δεν ακούγονται θόρυβοι/τριξίματα κατά την οδήγηση.
3. Τα services έχουν γίνει στην ώρα τους όπως προβλέπεται.
4. Μέχρι σήμερα έχω αλλάξει μόνο τακάκια και ελαστικά (έβαλα τα Continental sport contact 6 - πολύ καλό κράτημα).
5. Οι επιταχύνσεις του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακές.
Γενικά
Δυστυχώς την έφαγα απο πίσω. Αποστέλεσμα αλλαγή πορτμπαγκαζ (όλου) μετο τζάμι, προφυλακτήρα και αριστερό φτερό.
Μέχρι εδώ καλά.
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξουν και τα παρακάτω
Πίσω άξονα,
Ποδιά πίσω μέρους
καζανάκι εξάτμισης.
Επίσης λένε ότι δεν έχει πάρει σασί. Ισχύει να μην έχει πάρει αφού έχει φτάσει στον άξονα?
Μέχρι εδώ καλά.
Πίσω άξονα,
Ποδιά πίσω μέρους
καζανάκι εξάτμισης.
Επίσης λένε ότι δεν έχει πάρει σασί. Ισχύει να μην έχει πάρει αφού έχει φτάσει στον άξονα?
Περαστικα και αλλο κακο να μην σε βρει!
Ποδια καζανακι ειναι λογικο αφου αλλαξαν ολα αυτα.
Αξονα;
Βασικα δεν εχει αξονα το αμαξι αλλα ψαλιδια βραχιονες κ.τ.λ
Μήπως το υποπλαίσιο που στηρίζονται ολα αυτα;
Εχει μια λογικη.
Η ασφαλεια δεν πληρώνει;
Ας τα αλλάξουν ολα.
Αξονα;
Εχει μια λογικη.
Η ασφαλεια δεν πληρώνει;
Ας τα αλλάξουν ολα.
-
- D2
vasim έγραψε:Δυστυχώς την έφαγα απο πίσω. Αποστέλεσμα αλλαγή πορτμπαγκαζ (όλου) μετο τζάμι, προφυλακτήρα και αριστερό φτερό.
Μέχρι εδώ καλά.
Πίσω άξονα,
Ποδιά πίσω μέρους
καζανάκι εξάτμισης.
Ετσι απο περιεργια ποσο κοστολογησαν την ζημια....?
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
Thanosgr έγραψε:Περαστικα και αλλο κακο να μην σε βρει!
Αξονα;
Εχει μια λογικη.
Η ασφαλεια δεν πληρώνει;
Ας τα αλλάξουν ολα.
Ναι κανονικά, η ασφάλεια τα έχει αναλάβει όλα. Δεν ξέρω να σου πω. Τι είναι το υποπλαίσιο? ειναι μέρος του σασί? Αλήθεια δηλαδή το αυτοκίνητο είναι δυνατόν με μία μέτρια σύγκρουση να στράβωσε;
haralabosg έγραψε:vasim έγραψε:Δυστυχώς την έφαγα απο πίσω. Αποστέλεσμα αλλαγή πορτμπαγκαζ (όλου) μετο τζάμι, προφυλακτήρα και αριστερό φτερό.
Μέχρι εδώ καλά.
Πίσω άξονα,
Ποδιά πίσω μέρους
καζανάκι εξάτμισης.
Ετσι απο περιεργια ποσο κοστολογησαν την ζημια....?
Δεν έχω ιδεά ακόμα. Πρέπει ο πραγματογνώμονας να δει λεει και τη ζημιά στον άξονα και μετά θα δούμε... Όταν έχω κόστος θα σας πω.
vasim έγραψε:Thanosgr έγραψε:Περαστικα και αλλο κακο να μην σε βρει!
Αξονα;
Εχει μια λογικη.
Η ασφαλεια δεν πληρώνει;
Ας τα αλλάξουν ολα.
Ναι κανονικά, η ασφάλεια τα έχει αναλάβει όλα. Δεν ξέρω να σου πω. Τι είναι το υποπλαίσιο? ειναι μέρος του σασί? Αλήθεια δηλαδή το αυτοκίνητο είναι δυνατόν με μία μέτρια σύγκρουση να στράβωσε; Αυτός μου είπε στην αντιπροσωπεία ότι η ζημιά είναι σχετικά μικρή δηλαδή δεν έχει πειράξει δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Αλλά μετά μου είπε για τον άξονα και την ποδία την πίσω που τελικά ήταν να την ισιώσουν αλλά τελικά θα την αλλάξουν. Όλα τα ανταλλακτικά θα μπούν μέχρι βίδας καινούρια. Αυτό που με απασχολεί είναι να γίνει το αυτοκίνητο όπως ήταν ολοκαίνουριο. Θα γίνει όμως;
-
- D2
vasim έγραψε:vasim έγραψε:Thanosgr έγραψε:Περαστικα και αλλο κακο να μην σε βρει!
Αξονα;
Εχει μια λογικη.
Η ασφαλεια δεν πληρώνει;
Ας τα αλλάξουν ολα.
Ναι κανονικά, η ασφάλεια τα έχει αναλάβει όλα. Δεν ξέρω να σου πω. Τι είναι το υποπλαίσιο? ειναι μέρος του σασί? Αλήθεια δηλαδή το αυτοκίνητο είναι δυνατόν με μία μέτρια σύγκρουση να στράβωσε; Αυτός μου είπε στην αντιπροσωπεία ότι η ζημιά είναι σχετικά μικρή δηλαδή δεν έχει πειράξει δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Αλλά μετά μου είπε για τον άξονα και την ποδία την πίσω που τελικά ήταν να την ισιώσουν αλλά τελικά θα την αλλάξουν. Όλα τα ανταλλακτικά θα μπούν μέχρι βίδας καινούρια. Αυτό που με απασχολεί είναι να γίνει το αυτοκίνητο όπως ήταν ολοκαίνουριο. Θα γίνει όμως;
To πρωτο και σημαντικοτερο ειναι οτι δεν υπηρξε τραυματισμος. Το δευτερο επειτα ειναι οτι εβγαλες ακρη με την ασφάλεια διοτι η ζημια θα ειναι τσουχτερη στο VOLVO.
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
Απο ολα αυτα που αλλαξαν και θα αλλαξουν το ποιο δυσκολο, εμενα, ειναι το φτερο...
Ολα τα αλλα ειναι λασκαρε - πεταξε - βιδωσε.
Το υποπλαισιο, οπως λεει και η λεξη, ειναι ενα πλαισιο που ολα τα εξαρτηματα της ανάρτησης βιδωνονται επανω του και αυτο επανω στο σασι - πλαισιο.
Προφανώς οι πισω βασεις ειναι κοντα στον προφυλακτήρα και στράβωσαν.
Το υποπλαισιο, οπως λεει και η λεξη, ειναι ενα πλαισιο που ολα τα εξαρτηματα της ανάρτησης βιδωνονται επανω του και αυτο επανω στο σασι - πλαισιο.
Thanosgr έγραψε:Απο ολα αυτα που αλλαξαν και θα αλλαξουν το ποιο δυσκολο, εμενα, ειναι το φτερο...
Το φτερό θεωρούσα ότι θα είναι το πιο απλό. Τέλος πάντων, θα μου πουν. Θα του κάνουν και ευθυγράμμιση μου είπαν μια μέρα στο άσχετο.
Εννοητε οτι θα κανουν ευθυγράμμιση.
Αυτη θα δείξει τι εγινε!
Αν ηρθε η οχι το αμαξι στα ισια του.
Ολα τα αλλα ειναι "διακοσμητικά"!
Αυτη θα δείξει τι εγινε!
Thanosgr έγραψε:Εννοητε οτι θα κανουν ευθυγράμμιση.
Αυτη θα δείξει τι εγινε!
Ελπίζω να μην αρχίσουμε το "τραβάει δεξιά, τραβάει αριστερά" από μία τόσο σχετικά "ανώδυνη σύγκρουση"
Νεότερα:
1. Δεν μίλησε για άξονα τελικά αλλά κοιτάνε τη γέφυρα που έχει κάποιο χτύπημα. Το πρόβλημα είναι τώρα ότι η ζημιά είναι στα όρια του φιλικού διακανονισμού άρα 6.500 περίπου, πάρα πολύ τσουχτερό!!! Ενδέχεται επομένως να φύγει απο την δική μου ασφαλιστική και να πάει στην υπαίτια... Μπλέξαμε. Θα ενεργοποίησω την μικτή αν μου πούν βλακείες και ας φάω την απαλλαγή.
1. Δεν μίλησε για άξονα τελικά αλλά κοιτάνε τη γέφυρα που έχει κάποιο χτύπημα. Το πρόβλημα είναι τώρα ότι η ζημιά είναι στα όρια του φιλικού διακανονισμού άρα 6.500 περίπου, πάρα πολύ τσουχτερό!!! Ενδέχεται επομένως να φύγει απο την δική μου ασφαλιστική και να πάει στην υπαίτια... Μπλέξαμε. Θα ενεργοποίησω την μικτή αν μου πούν βλακείες και ας φάω την απαλλαγή.
Καλησπέρα σας!
Έχω παραγγείλει εδώ και 5 μήνες το XC40 και βρίσκομαι σε αναμονή με πιθανή παράδοση τον Απρίλιο.
Ανακοινώθηκε όμως το facelift το οποίο ενδέχεται να έρθει από Σεπτέμβριο.
Δεν υπάρχει όμως πλέον η επιλογή του T3 και θα πρέπει είτε να επιλέξω T2 είτε B3 ή Β4 που είναι 2000cc.
Αξίζει να αφήσω το T3 163Ps που έχω επιλέξει και να πάω σε T2 129Ps ?
Με ανησυχεί σαν απόδοση, κατανάλωση εφόσον και το βάρος του οχήματος είναι 1600 κιλά.
Οι άλλες διαφορές του facelift είναι μια μικρή αλλαγή στον εμπρός προφυλακτήρα και στα εμπρός φώτα.
Έχω παραγγείλει εδώ και 5 μήνες το XC40 και βρίσκομαι σε αναμονή με πιθανή παράδοση τον Απρίλιο.
Δεν υπάρχει όμως πλέον η επιλογή του T3 και θα πρέπει είτε να επιλέξω T2 είτε B3 ή Β4 που είναι 2000cc.
Με ανησυχεί σαν απόδοση, κατανάλωση εφόσον και το βάρος του οχήματος είναι 1600 κιλά.
Οι άλλες διαφορές του facelift είναι μια μικρή αλλαγή στον εμπρός προφυλακτήρα και στα εμπρός φώτα.
Καλησπερα.
Για να καταλαβουμε, θα ερθει το Τ3 ή θα πρεπει να διαλεξεις απο τα νεα facelift;
Αν ερθει το Τ3, και αλλες αλλαγες δεν αξιζουν, ολα καλα.
Αν πρεπει διαλεξεις απο τα facelift, τοτε ρωτα μηπως το Τ2 γινετε Τ3/4 με Polestar!
Αν δεν γινετε, στην αγορα υπαρχουν προγραμματιστες που κανουν αναβάθμιση οικονομικα και χωρις προβληματα.
Για να καταλαβουμε, θα ερθει το Τ3 ή θα πρεπει να διαλεξεις απο τα νεα facelift;
Αν πρεπει διαλεξεις απο τα facelift, τοτε ρωτα μηπως το Τ2 γινετε Τ3/4 με Polestar!
Αν δεν γινετε, στην αγορα υπαρχουν προγραμματιστες που κανουν αναβάθμιση οικονομικα και χωρις προβληματα.
Herman έγραψε:Καλησπέρα σας!
Με το καλό να το παραλάβεις. Προσωπικά το facelift δε μου αρέσει μιας και χάνει όλο τον χαρακτήρα του το μπροστινό μέρος. Κοφτά φανάρια, κι εκεί που πριν υπήρχε κρύσταλλο πλέον υπάρχει πλαστικό.
Συνέχισε την παραγγελία σου όπως είσαι. Αν πάρεις το Τ2 100% το αμάξι θα σέρνεται λόγω βάρους και αεροδυναμικής. Με τα 163 είναι απλά σπιρτόζικο και δε σε φοβίζει να κάνεις προσπέραση.
Επίσης, αν επιλέξεις τελικώς το Τ2 είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι δε θα μπορείς να κάνεις remap τον εγκέφαλο. Εδώ η BR-Perfomance που είναι πρωτοπόρος ακόμη δεν έχει μπορέσει να ξεκλειδώσει τον εγκέφαλο του Τ3 163ps (https://www.br-performance.be/en-be/chi ... 9652-2017/).
Polestar δεν υπάρχει για τις μικρές εκδόσεις.
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον φόρο πολυτελείας πήγαινε στο 2λιτρο.
Thanosgr έγραψε:Καλησπερα.
Έχω παραγγείλει το Τ3 αλλά μπορώ να το ακυρώσω και να πάω στο facelift με Τ2 οπότε σκεφτόμουν αν αξίζει....
billviper έγραψε:Herman έγραψε:Καλησπέρα σας!
Με το καλό να το παραλάβεις. Προσωπικά το facelift δε μου αρέσει μιας και χάνει όλο τον χαρακτήρα του το μπροστινό μέρος. Κοφτά φανάρια, κι εκεί που πριν υπήρχε κρύσταλλο πλέον υπάρχει πλαστικό.
Συνέχισε την παραγγελία σου όπως είσαι. Αν πάρεις το Τ2 100% το αμάξι θα σέρνεται λόγω βάρους και αεροδυναμικής. Με τα 163 είναι απλά σπιρτόζικο και δε σε φοβίζει να κάνεις προσπέραση.
Επίσης, αν επιλέξεις τελικώς το Τ2 είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι δε θα μπορείς να κάνεις remap τον εγκέφαλο. Εδώ η BR-Perfomance που είναι πρωτοπόρος ακόμη δεν έχει μπορέσει να ξεκλειδώσει τον εγκέφαλο του Τ3 163ps (https://www.br-performance.be/en-be/chi ... 9652-2017/).
Polestar δεν υπάρχει για τις μικρές εκδόσεις.
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον φόρο πολυτελείας πήγαινε στο 2λιτρο.
Ευχαριστώ πολύ!
Συμφωνώ απόλυτα στα εμπρός φώτα μιας και εμένα το κόψιμο που έκαναν δε μου αρέσει και τόσο...
Όσον αφορά το 2λιτρο σκεφτόμουν τη τετρακίνητη έκδοση, τη Β4. Όμως η διαφορά στη τιμή σε σχέση με το Τ3 είναι αρκετά μεγάλη, πάνω από 9.000 ευρώ και έτσι το άφησα...
Ναι, είναι απολύτως κατανοητό γιατί η χρηματική διαφορά ουσιαστικά είναι ένα μεταχειρισμένο αμάξι ακόμη...
Προσωπικά, θα συνέχιζα με την ήδη υπάρχουσα παραγγελία του Τ3.
Προσωπικά, θα συνέχιζα με την ήδη υπάρχουσα παραγγελία του Τ3.
Είναι φυσιολογικό οταν κάνει kickdown σε ανηφόρα ,πάνω στην αλλαγή να κάνει και ένα μικρό κλώτσημα;Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν 2 ετών και στην αρχή δεν το έκανε και το κάνει τους τελευταίους μήνες.Το σέρβις βέβαια λέει φυσιολογικό,αλλά οταν τους ρωτάω γιατί δεν το έκανε παλιά δεν απαντάνε.Κλασσικά το διαγνωστικό δε δείχνει κάτι,βόλτα που το πήγαν δεν το κάνει και εγω θα μείνω με το κιβώτιο στο χέρι .
Σε ευθεία δεν μου το έχει κάνει,τουλάχιστον ακόμη.
Ξέχασα μοντέλο Τ3 βενζίνη.
Σε ευθεία δεν μου το έχει κάνει,τουλάχιστον ακόμη.
Ξέχασα μοντέλο Τ3 βενζίνη.
Απολύτως φυσιολογικό είναι. Από την πρώτη στιγμή στο έκανε απλά δε θα το καταλάβαινες γιατί προφανώς η οδήγηση σου είναι ήρεμη χωρίς να βυθίζεις απότομα το γκάζι.
Γενικά το 8αρι αυτόματο της Volvo δεν είναι τόσο smooth όσο π.χ. το DSG.
Και στο δικό μου Τ3 όταν βυθίζω απότομα το γκάζι το kick down σου ρίχνει "κλωτσιά" ουσιαστικά. Και σε φίλου πάλι Τ3 αυτόματο ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχει το κιβώτιο.
Γενικά το 8αρι αυτόματο της Volvo δεν είναι τόσο smooth όσο π.χ. το DSG.
Και στο δικό μου Τ3 όταν βυθίζω απότομα το γκάζι το kick down σου ρίχνει "κλωτσιά" ουσιαστικά. Και σε φίλου πάλι Τ3 αυτόματο ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχει το κιβώτιο.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες