XC40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Άβαταρ μέλους
andym
T2

Re: XC40

Δημοσίευσηαπό andym » 21 Δεκ 2020, 17:40

MikeXC40 έγραψε:
andym έγραψε:Νέος στο forum και ακόμη εν αναμονή T3 AT8 μέχρι -ελπίζω τέλος Νοέμβρη- τουλάχιστο αυτό ισχυρίζεται ο πωλητής.
Σχετικά με το αυτόματο-manual: Για manual ξεκινήσαμε, αλλά όταν οδήγησα δύο διαφορετικά αυτοκίνητα σε test drives με το αυτόματο (ιαπωνικό κιβώτιο της AISIN , νομίζω AWF8G30 σύμφωνα με το site της Volvo https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/models/xc40/2020/specifications ) ενθουσιαστήκαμε, το ξανασκεφθήκαμε το επιλέξαμε και πιστεύω δε θα το μετανοιώσουμε....

Δεν θα το μετανιώσεις. Οδήγησα και τις δύο εκδόσεις και μακράν το αυτόματο του πάει καλύτερα.

μόλις την προηγούμενη τετάρτη παρέλαβα. Έχει κανένας σας κάνει μόνος του εγγραφή στο app VolvoOnCall? Έχω κάνει εγγραφή αλλά στο car-registration ζητά το "PIN" που δεν έχω πάρει ποτέ. Να απαυθυνθώ στο Service?

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 22 Δεκ 2020, 09:40

andym έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:
andym έγραψε:Νέος στο forum και ακόμη εν αναμονή T3 AT8 μέχρι -ελπίζω τέλος Νοέμβρη- τουλάχιστο αυτό ισχυρίζεται ο πωλητής.
Σχετικά με το αυτόματο-manual: Για manual ξεκινήσαμε, αλλά όταν οδήγησα δύο διαφορετικά αυτοκίνητα σε test drives με το αυτόματο (ιαπωνικό κιβώτιο της AISIN , νομίζω AWF8G30 σύμφωνα με το site της Volvo https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/models/xc40/2020/specifications ) ενθουσιαστήκαμε, το ξανασκεφθήκαμε το επιλέξαμε και πιστεύω δε θα το μετανοιώσουμε....

Δεν θα το μετανιώσεις. Οδήγησα και τις δύο εκδόσεις και μακράν το αυτόματο του πάει καλύτερα.

μόλις την προηγούμενη τετάρτη παρέλαβα. Έχει κανένας σας κάνει μόνος του εγγραφή στο app VolvoOnCall? Έχω κάνει εγγραφή αλλά στο car-registration ζητά το "PIN" που δεν έχω πάρει ποτέ. Να απαυθυνθώ στο Service?

Καλορίζικος και καλοτάξιδος. Δε στο έκαναν στην αντιπροσωπεία που το αγόρασες;
Το PIN μπορεί να στο δώσει μόνο ο πωλητής.

Άβαταρ μέλους
andym
T2

Δημοσίευσηαπό andym » 26 Δεκ 2020, 00:02

billviper έγραψε:
andym έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:

Οντως ο πωλητής είχε ήδη στείλει το PIN στην κυρία μου & το ενεργοποιήσαμε σε δύο τηλέφωνα Android 10 & iPhone και παίζει μιά χαρά.
Παρεμπιπτόντως δοκίμασα και εγώ να βάλω κάρτα SIM Vodafone -μάλλιστα με απενεργοπιημένο PIΝ- που χρησιμοποιώ χρόνια σε tablet με συνδρομή, την είδε την αναγνώρισε, αλλά πέραν τούτου ουδέν, το πρόβλημα παραμένει. Ίσως με Cosmote να παίζει, θα δοκιμάσω μία κάρτα που έχω σε συσκευούλα Huawei που δίνει η Cosmote. Με Wifi Tethering πάντως είχα data Μια χαρά κατέβασα και δούλεψα spotify, TuneIn κλπ κλπ.
Traffic Data πάντως ακόμη κει με internet συνδεδεμένο δεν είδα, μήπως στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμη πληροφορία?

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 13 Ιαν 2021, 23:50

andym έγραψε:
billviper έγραψε:
andym έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:

Οντως ο πωλητής είχε ήδη στείλει το PIN στην κυρία μου & το ενεργοποιήσαμε σε δύο τηλέφωνα Android 10 & iPhone και παίζει μιά χαρά.
Παρεμπιπτόντως δοκίμασα και εγώ να βάλω κάρτα SIM Vodafone -μάλλιστα με απενεργοπιημένο PIΝ- που χρησιμοποιώ χρόνια σε tablet με συνδρομή, την είδε την αναγνώρισε, αλλά πέραν τούτου ουδέν, το πρόβλημα παραμένει. Ίσως με Cosmote να παίζει, θα δοκιμάσω μία κάρτα που έχω σε συσκευούλα Huawei που δίνει η Cosmote. Με Wifi Tethering πάντως είχα data Μια χαρά κατέβασα και δούλεψα spotify, TuneIn κλπ κλπ.
Traffic Data πάντως ακόμη κει με internet συνδεδεμένο δεν είδα, μήπως στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμη πληροφορία?

Traffic data Τι εννοείς ;;
XC40 T3 AT8 Momentum MY2020

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 14 Ιαν 2021, 09:56

Πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους εννοεί.

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 14 Ιαν 2021, 11:59

billviper έγραψε:Πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους εννοεί.

Δυστιχως η Ελλαδα δεν ειναι μεσα στις χωρες που η VOLVO διαθετει πληροφοριες κινησης..... :swear (απαράδεκτο για premium κατασκευαστή εν έτη 2021) :

https://www.volvocars.com/gr/support/topics/hrisi-toy-aytokinitoy-sas/ti-prepei-na-gnorizete/parohoi-pliroforion-odikis-kykloforias
Τελευταία επεξεργασία από haralabosg σε 14 Ιαν 2021, 12:41, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 14 Ιαν 2021, 12:22

Δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου αλλα υπαρχει καποια υπηρεσια στην Ελλαδα που να παρεχει τετοια δυνατοτητα;;;
Εκτος ισως απο την google...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 22 Ιαν 2021, 12:20

Έχει κάποιος από εσάς κύριοι αγοράσει σχάρα για ποδήλατα που να εφαρμόζει τιν πίσω πόρτα; (χωρίς κοτσαδόρο).
Έχω ακούσει ότι δημιουργείται ζόρι στο σπόιλερ και υπάρχει πιθανότητα αποκόλλησης. Καμμία καλή πρόταση;

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 28 Ιαν 2021, 10:18

Έχει αλλάξει κανείς λάστιχα λεβέντες;
Προσπάθησα να βρω τα Continental SportContact 6 235x50x19 και μου είπαν ότι μόνο παραγγελία έρχονται...

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 28 Ιαν 2021, 11:21

wolfmandim έγραψε:Έχει αλλάξει κανείς λάστιχα λεβέντες;
Προσπάθησα να βρω τα Continental SportContact 6 235x50x19 και μου είπαν ότι μόνο παραγγελία έρχονται...

Πριν 15 μέρες πήγα από Michelin Primacy VOL 235/55/18 σε Contintental PremiumContact 6 VOL 235/50/19 τα οποία ήρθαν όπως είπες με παραγγελία από Γερμανία (έκαναν 2 εβδομάδες).
Δεν άλλαξα λόγω χιλιομέτρων μιας και το αμάξι έχει 3000km αλλά λόγω αλλαγής ζαντών.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 28 Ιαν 2021, 18:44

Η Continental δινει το Sport Contact 5 για το αμαξι σου!
Ισως γιατι το SportContact 6 δεν βγαινει σε αυτες τις διαστασει, ακομα.

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 11 Φεβ 2021, 15:27

Thanosgr έγραψε:

Η Continental δινει το Sport Contact 5 για το αμαξι σου!
Ισως γιατι το SportContact 6 δεν βγαινει σε αυτες τις διαστασει, ακομα.

Το αυτοκίνητο το πήρα καινούργιο τον 7/2018 από την Volvo με Sport Contact 6 και σε διάταση 235x50x19.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 11 Φεβ 2021, 19:09

Τι να σου πω... :q
Αυτα λεει το site της Continental...

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 13 Φεβ 2021, 18:30

billviper έγραψε:

Πριν 15 μέρες πήγα από Michelin Primacy VOL 235/55/18 σε Contintental PremiumContact 6 VOL 235/50/19 τα οποία ήρθαν όπως είπες με παραγγελία από Γερμανία (έκαναν 2 εβδομάδες).
Δεν άλλαξα λόγω χιλιομέτρων μιας και το αμάξι έχει 3000km αλλά λόγω αλλαγής ζαντών.

Πως έκανες την παραγγελία;
Με προκαταβολή στην αντιπροσωπία;

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 15 Φεβ 2021, 11:06

wolfmandim έγραψε:
billviper έγραψε:

Όχι, απευθείας σε βουλκανιζατέρ πήγα, και τα παρήγγειλε από Γερμανία.

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 16 Φεβ 2021, 09:31

billviper έγραψε:
wolfmandim έγραψε:
billviper έγραψε:

Όχι, απευθείας σε βουλκανιζατέρ πήγα, και τα παρήγγειλε από Γερμανία.

Πόσο πήγε το μαλλί;

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 16 Φεβ 2021, 11:43

billviper έγραψε:Πόσο πήγε το μαλλί;

600€

Sts4
T2

αξία μεταχειρισμένου XC40

Δημοσίευσηαπό Sts4 » 21 Φεβ 2021, 20:42

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω το εξής δίλημμα και ελπίζω να με βοηθήσετε με την γνώμη σας...

Έχω από τα μέσα του '18 μέσω εταιρικού leasing ένα XC40 1,5 T3 Inscription.
Σε λίγους μήνες τελειώνει το συγκεκριμένο συμβόλαιο και θα πάρω άλλο εταιρικό αυτοκίνητο.
Καθώς όμως είμαστε σε αναζήτηση αυτοκινήτου για την γυναίκα μου, έκανα ερώτηση στον πάροχο για το πόσο μπορούν μου το δώσουν.
Η τιμή είναι αλμυρή (€26,5Κ). Έλπιζα να κάτσει γύρω στα 21-22Κ. Τα χλμ. είναι φυσιολογικά για 3ετία (75,000) και δεν έχει καμία ζημιά.

Από την άλλη σκέφτομαι:
- Η λιανική του τιμή μετά φόρων όταν το πήρα ήταν €40Κ
- Είναι μοντέλο που ακόμη κυκλοφορεί και η τιμή της συγκεκριμένην έκδοσης δεν έχει πέσει κάτω από τα €40Κ.
- Στα websites (car.gr κλπ), βλέπω πως τα Momentum 2018-19 πωλούνται γύρω στα 29-32Κ, τα δε 1-2 R-Design που τιμή τους ως κανούργια ήταν κοντά στο inscription, παίζουν πάνω από €33Κ
- Το αυτοκίνητο το έχω χρησιμοποιήσει μόνο εγώ οπότε δεν υπάρχει κανένα ρίσκο για το τί θα πάρω
- Για να αγοράσω ένα "καλό" καινούργιο αυτοκίνητο, ένα €20Κ θα το δώσω σίγουρα και δεν θα έχει όλα τα plus του XC40. Το μόνο ίσως πλεονέκτημα του ως καινούργιου θα είναι η hybrid τεχνολογία με τις οικονομίες που επιφέρει.

Long story short...
Θεωρείτε πως αξίζουν τα €26.5 για αυτήν αγορά?
Πόσο εκτιμάτε πως μπορεί να πιάσει σε πώληση μετά από 2-3 χρόνια με περίπου 100.000 χλμ. "στην πλάτη του"? Τουλάχιστον να πάρω πίσω τα €26Κ και μετά να πάω σε κάποιο ηλεκτρικό που έχουν διαδωθεί αρκετά.

Σας ευχαριστώ εκ' των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 21 Φεβ 2021, 21:59

WOW!!! :respect
Το εχεις ψαξει τοσο πολυ, γιατι ρωτας???
Το αμαξι το ξερεις, ξερεις τι θα παρεις.
Η τιμη απ'οτι λες ειναι καλη.
Βεβαια, μεταξυ μας, να το παρεις τωρα 26,5Κ και σε 2 χρονια να το δοσεις 26Κ...
Γιατι δεν ρωτας να σου κανουν ενα διακανονισμο πληρωμης για να μην ζοριστεις?
Αφου το γουσταρεις !!!

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 02 Μαρ 2021, 11:26

Γνωρίζει κάποιος τι ρόλο παιζει ένα κόκκινο λαμπάκι το οποίο αναβοσβήνει όταν κλειδώνω το αμάξι? Βρίσκεται στο πανω μέρος του ταμπλό. Ευχαριστώ.

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 02 Μαρ 2021, 16:17

Geomomentum έγραψε:Γνωρίζει κάποιος τι ρόλο παιζει ένα κόκκινο λαμπάκι το οποίο αναβοσβήνει όταν κλειδώνω το αμάξι? Βρίσκεται στο πανω μέρος του ταμπλό. Ευχαριστώ.

Πιστοποιει οτι το αμαξι ειναι κλειδωμενο (επισης εαν εχει ενεργοποιηθει ο εργ.συναγερμος εφοσον εχεις...)

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 02 Μαρ 2021, 20:16

haralabosg έγραψε:
Geomomentum έγραψε:Γνωρίζει κάποιος τι ρόλο παιζει ένα κόκκινο λαμπάκι το οποίο αναβοσβήνει όταν κλειδώνω το αμάξι? Βρίσκεται στο πανω μέρος του ταμπλό. Ευχαριστώ.

Πιστοποιει οτι το αμαξι ειναι κλειδωμενο (επισης εαν εχει ενεργοποιηθει ο εργ.συναγερμος εφοσον εχεις...)

Ευχαριστώ!

stavrop
T2

Δημοσίευσηαπό stavrop » 12 Μάιος 2021, 15:39

καλησπέρα σε όλους,

θέλω να αλλάξω υαλοκαθαριστήρες στο XC40 μου, αλλά λέω να μην πάω στην αντιπροσωπία και με γδάρουν! :)

Αλλάζουν εύκολα; Δεν το έχω ξανακάνει..

Επίσης, αυτοί είναι οκ;
https://www.praktiker.gr/p/yalokatharis ... 00mm-87698
(απ' όσο είδα φοράμε 600 στη μεριά του οδηγού, και 500 στου συνοδηγού)

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο, ευπρόσδεκτο! (προτιμώ από Θεσσαλονίκη για να πάω να τα πάρω άμεσα)

Ευχαριστώ πολύ!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 12 Μάιος 2021, 19:33

Μια χαρα Bosch υαλοκαθαριστηρες ειναι.
Δες στο βιβλιο του αυτοκινητου η στο youtube πως αλλαζουν.
Ευκολο ειναι.
Και σε οποιδηποτε βενζιναδικο η αξεσουαρ η μπαμπριζαδικο να πας και αγορασεις θα τους περασουν αυτοι!

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 13 Μάιος 2021, 08:56

Δε θα πήγαινα στου κιλού τους υαλοκαθαριστήρες απ'έξω. Καλύτερα βρες τους εργοστασιακούς κωδικούς και παρήγγειλε τους απ'όπου βρεις φθηνότερα. Είτε Bosch βάλεις απ'έξω είτε οτιδήποτε 100% μετά από λίγο καιρό θα σκούζουν.

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 14 Μάιος 2021, 13:44

stavrop έγραψε:καλησπέρα σε όλους,

θέλω να αλλάξω υαλοκαθαριστήρες στο XC40 μου, αλλά λέω να μην πάω στην αντιπροσωπία και με γδάρουν! :)

Αλλάζουν εύκολα; Δεν το έχω ξανακάνει..

Επίσης, αυτοί είναι οκ;
https://www.praktiker.gr/p/yalokatharis ... 00mm-87698
(απ' όσο είδα φοράμε 600 στη μεριά του οδηγού, και 500 στου συνοδηγού)

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο, ευπρόσδεκτο! (προτιμώ από Θεσσαλονίκη για να πάω να τα πάρω άμεσα)

Ευχαριστώ πολύ!

Μετα απο 3 χρονια αντικαταστησα τους υαλοκαθαριστήρες στο V40CC μου . Εβαλα τους Bosch Aerotwin με περιπου στη μιση τιμή απο την αντιπροσωπεία.... Ειναι αψογοι

stavrop
T2

Δημοσίευσηαπό stavrop » 14 Μάιος 2021, 16:44

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες!
μάλλον στο βενζινάδικο θα καταλήξω να μου τους αλλάξουν αυτοί.
Bosch Aerotwin είδα έχει, οπότε αυτούς θα πάρω.

Έτσι κι αλλιώς αναλώσιμα τα θεωρώ.
Όταν αρχίσουν να μην αποδίδουν καλά, τους αλλάζεις.
Γιατί να πληρώσω παραπάνω στην αντιπροσωπεία;

ξανα-θενξ!

panosg90
T2

Δημοσίευσηαπό panosg90 » 28 Μάιος 2021, 10:07

Καλημέρα σας παίδες,

μετά από σχεδόν ένα δίμηνο αναζήτησης για αγορά νέου αυτοκινήτου και μετά από πολλές αλλαγές γνώμης (βλ.T roc, Q3, Tiguan κλπ) φαίνεται πως βλέπω φως στο τούνελ :applause
XC 40 T4 r design λοιπόν!
Θα ήθελα τις γνώμες σας όσον αφορά γενικά το αυτοκίνητο αλλά και ειδικά για τον T4. Έχει κάποιος από εσάς σχετική εμπειρία με το συγκεκριμένο κινητήρα; «Πάει;» Γνωρίζω πως τα δυνατά σημεία του Volvo είναι αλλά πχ άνεση κλπ αλλά ο συγκεκριμένος κινητήρας το κινεί καλά το αμάξι;
Κάθε γνώμη/συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πάνος

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 28 Μάιος 2021, 12:47

Καλημερα Πανο!
Χωρις να εχω γνωση για το συγκεκριμενο μοντελο, δεν εχει εκφρασει κανεις παραπονο ουτε για το Τ3.
Δεν ειναι βεβαια σενταν, εχει υψος, εχει ογκο, αποστασει απο το εδαφος....
Ολα αυτα ειναι κατα τον επιδοσεων και τις καταναλωσεις, αλλα ειναι SUV... :inlove
Και παντα μπορεις να πας σε αναβαθμιση ισχυος, "μαμα" ή απο βελτιωτη.
Τα παιδια που εχουν το ιδιο αμαξι θα σου πουν περισοτερα.

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 09 Ιουν 2021, 00:47

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη κι ευχαριστώ για την αποδοχή. Ιδιοκτήτης κι εγώ του XC 40 R-design εδώ και 3 εβδομάδες περίπου θα ήθελα να ρωτήσω 2-3 πράγματα τα πιο έμπειρα μέλη.

Καταρχήν το αμάξι με το που το πήρα ήθελε ευθυγράμμιση. Τράβαγε το τιμόνι δεξιά. Πήγα στο service, μου είπαν οτι όντως ήθελε ευθυγράμμιση, το έφτιαξαν όπως είπαν αλλά αν συνεχίσει να το κάνει να παω μετά απο 1.000-1.500 χιλιόμετρα να μου κάνουν τράμπα τα λάστιχα. Δυστυχώς το τιμόνι συνεχίζει να τραβάει και η αλήθεια είναι οτι η απάντηση δε με κάλυψε…

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όταν είμαι στο ρελαντί και πάω να παρκάρω παντώντας πολύ μαλακά το γκάζι για να πάω μπρος πίσω ακούγεται από την μηχανή ενας ήχος σαν ελατήριο να το πω, σαν έλασμα που τραντάζεται ο οποίος μπαίνει στην καμπίνα και δημιουργεί κάτι σαν «δόνηση» στο ταμπλό κ το τιμόνι. Το αυτοκίνητο να σημειώσω είναι αυτόματο αν έχει κάποια σημασία αυτό.

Τέλος ακούγεται μετά από καποια ώρα οδήγησης ένα τρίξιμο στα πλαστικά από την μεριά του συνοδηγού. Δεν έχω εντοπίσει ακριβώς απο πού αλλα φαίνεται σα να είναι από το πλαινό πλαστικό ανάμεσα στο ντουλαπάκι κ την πόρτα. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο που σε εκείνο το σημείο το «ανοιξαν» προκειμένου να τοποθετήσουν gps tracker.

Αύριο το απόγευμα έχω ραντεβού στο συνεργείο οπότε οποιαδήποτε παρατήρηση ή παρόμοια εμπειρία θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστω κ συγγνωμη για το μακροσκελές μήνυμα…

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 09 Ιουν 2021, 09:15

Καλος ηρθες στην παρεα!
Καλοταξιδο!
Δεν μας ειπες αν ειναι καινουργιο η μεταχειρισμενο.
Αν ειναι μεταχειρισμενο εχει λογικη η αλλαγη ελαστικον γιατι εχουν στραβοπατησει.
Αν δεν θελεις να τα αλλαξεις βεβαια.
Αν ειναι καινουργιο τους το αφηνεις και ας κοψουν τον λαιμο τους να το φτιαξουν!!!
Εννοητε οτι περνεις αυτοκινητο αντικαταστασεις.
Για το πλαστικο ισχυουν τα πιο πανω αν ειναι καινουργιο.
Για μεταχειρισμενο βαλε υφασματινη μονοτικη ταινια στα κλιψ και εκει που φσινεται οτι τριβοντε τα πλαστικα μεταξι τους.

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 09 Ιουν 2021, 14:19

Thanosgr έγραψε:Καλος ηρθες στην παρεα!
Καλοταξιδο!
Δεν μας ειπες αν ειναι καινουργιο η μεταχειρισμενο.
Αν ειναι μεταχειρισμενο εχει λογικη η αλλαγη ελαστικον γιατι εχουν στραβοπατησει.
Αν δεν θελεις να τα αλλαξεις βεβαια.
Αν ειναι καινουργιο τους το αφηνεις και ας κοψουν τον λαιμο τους να το φτιαξουν!!!
Εννοητε οτι περνεις αυτοκινητο αντικαταστασεις.
Για το πλαστικο ισχυουν τα πιο πανω αν ειναι καινουργιο.
Για μεταχειρισμενο βαλε υφασματινη μονοτικη ταινια στα κλιψ και εκει που φσινεται οτι τριβοντε τα πλαστικα μεταξι τους.

Καλησπέρα! Το αυτοκίνητο είναι καινούριο. Μου το παρεδωσαν 14 Μαίου κι εχει πάνω 570 χιλιομετρα…για αυτό και το ξενέρωμα μου….

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 09 Ιουν 2021, 19:49

:q
Γνωμη μου.
Τους το αφηνεις, στο δελτιο παραδοσεις στο συνεργειο γραφεις αναλυτικα τι παρατηρησεις εχεις, απαιτεις αυτοκινητο αντικατασταστασεις.
Λες και σε αυτον που σου πουλησε το αμσξι οτι θελεις πισω τα € η αλλο αμαξι.
Θα στο φτιαξουν αμεσα!
Και πριν ρωτησεις ναι το περνουν πισω και σου επιστρεφουν τα χρηματα.
Ρωτα ενα δικηγορο.
Δεν θυμαμε ποσο καιρο μετα την αγορα εχεις δικαιωμα να το κανεις αυτο...
Στειλε και email στην VCH και στην VOLVO Σουηδια.

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 10 Ιουν 2021, 09:00

Thanosgr έγραψε::q
Γνωμη μου.
Τους το αφηνεις, στο δελτιο παραδοσεις στο συνεργειο γραφεις αναλυτικα τι παρατηρησεις εχεις, απαιτεις αυτοκινητο αντικατασταστασεις.
Λες και σε αυτον που σου πουλησε το αμσξι οτι θελεις πισω τα € η αλλο αμαξι.
Θα στο φτιαξουν αμεσα!
Και πριν ρωτησεις ναι το περνουν πισω και σου επιστρεφουν τα χρηματα.
Ρωτα ενα δικηγορο.
Δεν θυμαμε ποσο καιρο μετα την αγορα εχεις δικαιωμα να το κανεις αυτο...
Στειλε και email στην VCH και στην VOLVO Σουηδια.

Καλημέρα! Τα νέα απο την χθεσινή βόλτα στο συνεργείο ήταν τα εξής:

1) Όσο αφορά τον θόρυβο (ένας θόρυβος σα να τρέμει κάποιο έλασμα) που ακούγεται όταν το αμάξι είναι στο ρελαντί και αφήνω το φρένο (είναι αυτόματο) για να κινηθεί είτε μπροστά είτε πίσω μου είπαν ότι είναι νορμάλ λόγω τρικύλινδρου κινητητήρα. Αυτό μπορώ να το διαπιστώσω μόνο αν πάω και σε κάποιο άλλο συνεργείο ή αν πάρω κάποιο άλλο T3 για να οδηγήσω.

2) Όσο αφορά το τιμόνι κι οτι «παίρνει» δεξιά, μετα από μισή ώρα οδήγηση με τον τεχνικό, μου είπε οτι δεν υπάρχει θέμα με την ευθυγράμμιση αλλά το τιμόνι από το εργοστάσιο έχει τοποθετηθεί λάθος. Δηλαδή οπντως αν βάλεις το τιμόνι ακριβώς στην ευθεία το αμάξι αρχίζει και παίρνει δεξιά. Αυτό φτίαχνεται είτε βγάζοντας το τιμόνι και πηγαίνοντας το ένα δοντάκι πιο κει, είτε θα το φτιάξουν από το μεταξόνιο, που τελικά αποφάσισε το δευτερο.

3) Για τα πλαστικά έκανα μια απλή αναφορά καθώς πιστεύω ότι το πρόβλημα προκλήθηκε απο την G4S που μου το έλυσαν προκειμένου να μου βάλουν το tracker. Οπότε ίσως πάω σε καποιοβ ηλεκτρολόγο να μου το λυσει να δει μήπως συντονίζει κάποιο καλώδιο. Αν και ανοιξε κλείσε τα πλαστικά φοβάμαι μήως τελικά γινει χειροτερο αντί καλύτερο.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 10 Ιουν 2021, 10:25

Το 1ο μπορει να ειναι σημτοση και στην ουσια τιποτα.
Αν θυμαμε καλα κατι ειχε αναφερθη εδω για εναν θορυβο απο τα παιδια χωρις να ειναι κατι.

Το 3ο εχει μια βαση, οπως ειπα, ανοιγμα λιγο ταινια και ολα καλα.

Το 2ο ομως.... :o :dizzy :q :doh
500χλμ αμαξι και ηθελε ευθυγραμμιση; :dizzy
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!
Πρωτα το εργοστασιο, μετα η VCH και φυσικα τα σκηπτρα περνει το εξουσιοδοτημενο που πηγες για ελεγχο και ευθυγραμμιση... :whatever
Δυο πραγματα εχουν συμβει εδω
1)τους εχει "φυγει" η γραμμη παραγωγης, που σημαινει οτι επρεπε να χτυπησει συναγερμος στο εργοστασιο και ανακληση για ελεγχο οτι εχει βγει απο εκει....
2) το αμαξι ειναι χτυπημενο!!!

Και το κερασακι σε ολα αυτα ειναι ο :whatever που εκανε την ευθυγραμισση.
ΑΣΧΕΤΟΣ!!!
Απαραιτητη ενεργεια πριν ξεκινηση η διαδικασια ειναι να φερει το τιμονι στην ευθια και μετα να αρχησει απο κατω να ρυθμιζει.
Ετσι θα εβλεπε οτι το αμαξι ειναι αλλου για αλλου οπως και το τιμονι.
Θα εκανε οτι επρεπε και δεν θα ξανα ασχολιοσουν...

Τι να πω;
Συγνωμη εκμερους της VOLVO

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 10 Ιουν 2021, 11:17

Thanosgr έγραψε:Το 1ο μπορει να ειναι σημτοση και στην ουσια τιποτα.
Αν θυμαμε καλα κατι ειχε αναφερθη εδω για εναν θορυβο απο τα παιδια χωρις να ειναι κατι.

Το 3ο εχει μια βαση, οπως ειπα, ανοιγμα λιγο ταινια και ολα καλα.

Το 2ο ομως.... :o :dizzy :q :doh
500χλμ αμαξι και ηθελε ευθυγραμμιση; :dizzy
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!
Πρωτα το εργοστασιο, μετα η VCH και φυσικα τα σκηπτρα περνει το εξουσιοδοτημενο που πηγες για ελεγχο και ευθυγραμμιση... :whatever
Δυο πραγματα εχουν συμβει εδω
1)τους εχει "φυγει" η γραμμη παραγωγης, που σημαινει οτι επρεπε να χτυπησει συναγερμος στο εργοστασιο και ανακληση για ελεγχο οτι εχει βγει απο εκει....
2) το αμαξι ειναι χτυπημενο!!!

Και το κερασακι σε ολα αυτα ειναι ο :whatever που εκανε την ευθυγραμισση.
ΑΣΧΕΤΟΣ!!!
Απαραιτητη ενεργεια πριν ξεκινηση η διαδικασια ειναι να φερει το τιμονι στην ευθια και μετα να αρχησει απο κατω να ρυθμιζει.
Ετσι θα εβλεπε οτι το αμαξι ειναι αλλου για αλλου οπως και το τιμονι.
Θα εκανε οτι επρεπε και δεν θα ξανα ασχολιοσουν...

Τι να πω;
Συγνωμη εκμερους της VOLVO

Τι να πω! κι εγω αυτό ρώτησα! λέω δεν περνάνε από ποιοτικό έλεγχο τα αυτοκίνητα στο εργοστάσιο; Η απάντηση ήταν ότι για κάτι τόσο μικρό αποκλείεται να γινόταν ανάκληση. Με λίγα λόγια αν το παρατηρήσεις όπως εγώ εχει καλως, αν όχι τότε το τρως όπως είναι. Περίεργη απάντηση για ένα αυτοκίνητο τόσο ακριβό πάντως.

Όσο για το το τρακαρισμένο που λες, δε νομίζω επειδη με το που το αγόρασε πήγα να του κάνω κεραμικό κι ο τυπος μέτρησε το χρώμα σε διάφορα σημεία. Δε βρηκε κάτι περίεργο απλά οπως μου είπε λογικα το είχαν γυαλίσει.

Φύσικα και θα επρεπε να το ειχαν βρει απο την πρωτη φορά στο συνεργείο το γεγονός ότι ήταν στραβό το τιμόνι, αλλα αφου το κατάλαβαν κ τωρα και ικανοποιημένος θα πρεπει να πω οτι ειμαι… Απλά με αυτα και αυτά έχω το αμάξι κάτι λιγότερο από μηνα κι αλόμη δεν το έχω χαρεί.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις αμεσες απαντήσεις!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 10 Ιουν 2021, 18:38

Το χτυπημα δεν ειναι αναγκη να περιλαμβανει λαμαρινες η πλαστικα.
Ενα χτυπημα ( π.χ. στην ραμπα του πλοιου...) με αποτελεσμα στραβο ψαλιδι, ημιμπαρο κ.τ.λ.
Και ενα γρηγορο φτιαξιμο "στο ποδι" αρκει.

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 13 Ιουν 2021, 09:53

georgetks έγραψε:Καλημέρα! Τα νέα απο την χθεσινή βόλτα στο συνεργείο ήταν τα εξής:

1) Όσο αφορά τον θόρυβο (ένας θόρυβος σα να τρέμει κάποιο έλασμα) που ακούγεται όταν το αμάξι είναι στο ρελαντί και αφήνω το φρένο (είναι αυτόματο) για να κινηθεί είτε μπροστά είτε πίσω μου είπαν ότι είναι νορμάλ λόγω τρικύλινδρου κινητητήρα. Αυτό μπορώ να το διαπιστώσω μόνο αν πάω και σε κάποιο άλλο συνεργείο ή αν πάρω κάποιο άλλο T3 για να οδηγήσω.

2) Όσο αφορά το τιμόνι κι οτι «παίρνει» δεξιά, μετα από μισή ώρα οδήγηση με τον τεχνικό, μου είπε οτι δεν υπάρχει θέμα με την ευθυγράμμιση αλλά το τιμόνι από το εργοστάσιο έχει τοποθετηθεί λάθος. Δηλαδή οπντως αν βάλεις το τιμόνι ακριβώς στην ευθεία το αμάξι αρχίζει και παίρνει δεξιά. Αυτό φτίαχνεται είτε βγάζοντας το τιμόνι και πηγαίνοντας το ένα δοντάκι πιο κει, είτε θα το φτιάξουν από το μεταξόνιο, που τελικά αποφάσισε το δευτερο.

3) Για τα πλαστικά έκανα μια απλή αναφορά καθώς πιστεύω ότι το πρόβλημα προκλήθηκε απο την G4S που μου το έλυσαν προκειμένου να μου βάλουν το tracker. Οπότε ίσως πάω σε καποιοβ ηλεκτρολόγο να μου το λυσει να δει μήπως συντονίζει κάποιο καλώδιο. Αν και ανοιξε κλείσε τα πλαστικά φοβάμαι μήως τελικά γινει χειροτερο αντί καλύτερο.

Καλημέρα φιλε μου. Πρωτα απο ολα καλοταξιδο το αμαξι.Για τα θεματα σου..:

1) Οσο αφορα το θορυβο,υπαρχει καποιο θεμα απο το Τ3 με τον 4 κυλ. κινητηρα που εχω εγω (V40CC MY18) και φαινεται οτι συνεχιζεται το ιδιο και στον 3 κυλ. Εννοείται οτι θα προτιμουσα να μην υπαρχει αλλα στα 50.000km δεν υπαρχει τεχνικο προβλημα .Εαν διαβασεις λιγο στο forum το αναφέρουν και αλλοι (spyral εξατμισης, αντλια υψηλης, δεν ξερουν τι ειναι ακριβώς...)

2) Αυτο δεν θα το δεχομουνα σε καμια περιπτωση . Θα σου προτεινα να επισκεφτεις και την Βελμαρ - Γερακα.
Εαν δεν βγει ακρη , κριμα αλλά οπως λεει ο Θανος θα κοιταζα για επιστροφη του οχηματος πισω..

3) Συγνωμη , αλλα αυτα ειναι πρακτικες τουλαχιστον 2 δεκαετιες πισω. Προσωπικα εαν ειχα δυνατοτητα δεν θα τους αφηνα ουτε τις πινακιδες να βιδωσουν. Τιποτα εξτρα εκτος απο του εργοστασιου. Δεν εχεις ασφαλεια ολικης & μερικης κλοπης ? Ας το παρουν οι κλεφτες,χαρισμα τους....

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 13 Ιουν 2021, 10:06

haralabosg έγραψε:Καλημέρα φιλε μου. Πρωτα απο ολα καλοταξιδο το αμαξι.Για τα θεματα σου..:

1) Οσο αφορα το θορυβο,υπαρχει καποιο θεμα απο το Τ3 με τον 4 κυλ. κινητηρα που εχω εγω (V40CC MY18) και φαινεται οτι συνεχιζεται το ιδιο και στον 3 κυλ. Εννοείται οτι θα προτιμουσα να μην υπαρχει αλλα στα 50.000km δεν υπαρχει τεχνικο προβλημα .Εαν διαβασεις λιγο στο forum το αναφέρουν και αλλοι (spyral εξατμισης, αντλια υψηλης, δεν ξερουν ακριβώς...)

2) Αυτο δεν θα το δεχομουνα σε καμια περιπτωση . Θα σου προτεινα να επισκεφτεις και την Βελμαρ - Γερακα.....
Εαν δεν βγει ακρη , κριμα αλλά οπως λεει ο Θανος.....

3) Συγνωμη , αλλα αυτα ειναι πρακτικες τουλαχιστον 2 δεκαετιες πισω. Προσωπικα εαν ειχα δυνατοτητα δεν θα τους αφηνα ουτε τις πινακιδες να βιδωσουν. Τιποτα εξτρα εκτος απο του εργοστασιου. Δεν εχεις ασφαλεια ολικης & μερικης κλοπης.....? Ας το παρουν οι κλεφτες,χαρισμα τους....

Καλημερα και σε ευχαριστω πολυ!

Για το 3) που λες ισως εκανα βλακεια. Εχω παρατηρησει βεβαια οτι ακουγεται κι ενας θορυβος απο το παραθυρο τους συνοδηγου οταν αυτο ειναι κλειστο. Βεβαια ολα ειναι σχετικα. Με μουσικη δεν ακουγεται τιποτα κ η αληθεια ειναι οτι εχω εκπαιδευσει το αυτι μου να ακουει τα παντα.

Για το 2) με πηραν τηλεφωνο να παω στο συνεργειο την Τεταρτη να μου το φτιαξουν απο κατω, απο τα ακρομπαρα, να λυσουν το ενα και να μαζεψουν το αλλο για να ερθει. Δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι απο την στιγμη που το αμαξι ειναι στην εγγυηση κ υποστηριζουν οτι μπορουν να το φτιαξουν. Εχεις καυι αλλο να προτεινεις;

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 13 Ιουν 2021, 10:43

georgetks έγραψε:Καλημερα και σε ευχαριστω πολυ!

Για το 3) που λες ισως εκανα βλακεια. Εχω παρατηρησει βεβαια οτι ακουγεται κι ενας θορυβος απο το παραθυρο τους συνοδηγου οταν αυτο ειναι κλειστο. Βεβαια ολα ειναι σχετικα. Με μουσικη δεν ακουγεται τιποτα κ η αληθεια ειναι οτι εχω εκπαιδευσει το αυτι μου να ακουει τα παντα.

Για το 2) με πηραν τηλεφωνο να παω στο συνεργειο την Τεταρτη να μου το φτιαξουν απο κατω, απο τα ακρομπαρα, να λυσουν το ενα και να μαζεψουν το αλλο για να ερθει. Δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι απο την στιγμη που το αμαξι ειναι στην εγγυηση κ υποστηριζουν οτι μπορουν να το φτιαξουν. Εχεις καυι αλλο να προτεινεις;

Σε ποια επισημο service πηγες.....?

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 13 Ιουν 2021, 15:49

haralabosg έγραψε:Σε ποια επισημο service πηγες.....?

Στην Velmar στην Αργυρούπολη. Όσο αφορά τον θόρυβο επειδη μόλις τωρα γυρισα απο μια μεγαλη βολτα, η κατασταση ειναι ανυποφορη. Δε μπορω να καταλαβω αν συντονιζει το ντουλαπακι ή το πλαινο πλαστικο που βρισκεται το κουμπί για τους αεροσακους απο την μερια του συνοδηγου αλλά σίγουρα ειναι πολυ εκνευριστικό!

MichaelP
T2

Δημοσίευσηαπό MichaelP » 16 Ιουν 2021, 01:09

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Θάνο, σε σχέση με όσα αναφέρεις, έχοντας παραλάβει μόλις ένα μήνα νωρίτερα από εσένα το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο (Τ3 R Design AT8), θα ήθελα να ενημερώσω ότι δεν παρατηρώ το θόρυβο που αναφέρεις κατά την εκκίνηση. Ωστόσο, όπως έχει επισημανθεί, όντως έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές, δίχως όμως να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
Όσον αφορά τους τριγμούς, ορθότατα επισημάνθηκε ότι δεν έπρεπε να αγγίξει ξένο χέρι το αυτοκίνητο -μία ασφάλεια κλοπής είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση- καθώς τώρα υπάρχουν αμφιβολίες και ως προς τον υπεύθυνο. Πάντως, με αφορμή κάποιους περιστασιακούς τριγμούς που άκουσα κι εγώ σε διαδρομή με τραχύ οδόστρωμα, έχω την πεποίθηση ότι η συναρμογή δεν είναι και από τα καλύτερα στοιχεία του αυτοκινήτου. Από την άλλη, αν εξαιρέσει πιστεύω κανείς, ορισμένες αδυναμίες στη σχεδίαση (είσοδος-έξοδος πίσω επιβατών, χειρολαβές θυρών), τον σχετικά υψηλό θόρυβο κύλησης στον αυτοκινητόδρομο και την μη επαρκή πλευρική στήριξη των καθισμάτων, το αυτοκίνητο σίγουρα ικανοποιεί τις προσδοκίες.
Ελπίζω λοιπόν να λυθούν σύντομα όλα τα προβλήματα και να το απολαύσεις.

MichaelP
T2

Δημοσίευσηαπό MichaelP » 16 Ιουν 2021, 14:51

Συγνώμη Θάνο για την εμπλοκή του ονόματός σου, τα παραπάνω απευθύνονται στον georgetks.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 16 Ιουν 2021, 18:38

MichaelP έγραψε:Συγνώμη Θάνο για την εμπλοκή του ονόματός σου, τα παραπάνω απευθύνονται στον georgetks.

;-) Μην στεναχωριεσε!
Καλος ηρθες στην παρεα!

georgetks
T2

Δημοσίευσηαπό georgetks » 16 Ιουν 2021, 22:47

MichaelP έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Θάνο, σε σχέση με όσα αναφέρεις, έχοντας παραλάβει μόλις ένα μήνα νωρίτερα από εσένα το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο (Τ3 R Design AT8), θα ήθελα να ενημερώσω ότι δεν παρατηρώ το θόρυβο που αναφέρεις κατά την εκκίνηση. Ωστόσο, όπως έχει επισημανθεί, όντως έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές, δίχως όμως να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
Όσον αφορά τους τριγμούς, ορθότατα επισημάνθηκε ότι δεν έπρεπε να αγγίξει ξένο χέρι το αυτοκίνητο -μία ασφάλεια κλοπής είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση- καθώς τώρα υπάρχουν αμφιβολίες και ως προς τον υπεύθυνο. Πάντως, με αφορμή κάποιους περιστασιακούς τριγμούς που άκουσα κι εγώ σε διαδρομή με τραχύ οδόστρωμα, έχω την πεποίθηση ότι η συναρμογή δεν είναι και από τα καλύτερα στοιχεία του αυτοκινήτου. Από την άλλη, αν εξαιρέσει πιστεύω κανείς, ορισμένες αδυναμίες στη σχεδίαση (είσοδος-έξοδος πίσω επιβατών, χειρολαβές θυρών), τον σχετικά υψηλό θόρυβο κύλησης στον αυτοκινητόδρομο και την μη επαρκή πλευρική στήριξη των καθισμάτων, το αυτοκίνητο σίγουρα ικανοποιεί τις προσδοκίες.
Ελπίζω λοιπόν να λυθούν σύντομα όλα τα προβλήματα και να το απολαύσεις.

Καλως όρισες Μιχάλη! Η αλήθεια είναι οτι όντως δεν έπρεπε να είχα μπει στην διαδικασία να «ανοίξουν» το αμάξι αλλά τότε μου φάνταζε εντελώς τυπική διαδικασία. Θα το ψάξω λίγο ακόμα με τους τριγμούς σε κανα δυο συνεργεία αν κ δε νομίζω να βρω άκρη. Καλορίζικο και καλοτάξιδο και το δικό σου αυτοκίνητο!

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες