XC40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Alexandros422
T2

Re: XC40

Δημοσίευσηαπό Alexandros422 » 14 Σεπ 2020, 23:20

αυτόματο για 2500 ευρω? …όχι ….προτιμώ να τα δοσω σε άλλο εξοπλισμό δεν αξίζει για τόσα χρήματα . εκτός του ότι καθυστερεί πολύ οδήγησα ένα test drive …δεν με κέρδισε …..μόνο για gadget κάνει ….αλλα για 2500???

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 15 Σεπ 2020, 08:44

Alexandros422 έγραψε:αυτόματο για 2500 ευρω? …όχι ….προτιμώ να τα δοσω σε άλλο εξοπλισμό δεν αξίζει για τόσα χρήματα . εκτός του ότι καθυστερεί πολύ οδήγησα ένα test drive …δεν με κέρδισε …..μόνο για gadget κάνει ….αλλα για 2500???

Τοποθέτηση εκτός τόπου και χρόνου.

Το ξέρεις ότι σε 3 μήνες μπαίνουμε στο 2021?
Το ξέρεις ότι μιλάμε για αμάξι 1600+ κιλών στεγνό;
Το ξέρεις ότι μιλάμε για SUV και όχι για sport υλοποίηση;
To ξέρεις ότι το ΑΤ8 είναι ένα εξαιρετικό κιβώτιο με αλλαγές ταχυτήτων που δεν καταλαβαίνεις; Και στο Dynamic τρως σφαλιάρα όταν βυθίζεις το γκάζι από το kick down.
Το ξέρεις ότι σε μια 2ετία-3ετία τα χειροκίνητα ούτε να τα πουλήσεις δε θα μπορείς...;

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 15 Σεπ 2020, 11:55

billviper έγραψε:
Τοποθέτηση εκτός τόπου και χρόνου.

Το ξέρεις ότι σε 3 μήνες μπαίνουμε στο 2021?
Το ξέρεις ότι μιλάμε για αμάξι 1600+ κιλών στεγνό;
Το ξέρεις ότι μιλάμε για SUV και όχι για sport υλοποίηση;
To ξέρεις ότι το ΑΤ8 είναι ένα εξαιρετικό κιβώτιο με αλλαγές ταχυτήτων που δεν καταλαβαίνεις; Και στο Dynamic τρως σφαλιάρα όταν βυθίζεις το γκάζι από το kick down.
Το ξέρεις ότι σε μια 2ετία-3ετία τα χειροκίνητα ούτε να τα πουλήσεις δε θα μπορείς...;

:offtopic
Λιγο χαμηλα την μπαλα....

Εδω εκφραζουμε προσωπικες αποψεις και γουστα.

Και εμενα δεν μου αρεσουν τα αυτοματα, κι ας δουλευω 17+ χρονια με αυτα!
Δες και την υπογραφη κατω απο τα ποστ μου.
Πως να το πω, μου αρεσει να εχω εγω τον ελεγχω και οχι ο Η/Υ.
30 χρονια και 4 εκατ. χιλ νομιζω οτι εχω κατασταλαξει :q
Θελω " να ανακατευω εγω την φασολαδα" οπως λενε για τον λεβιε μερικοι... :lol:

Και για αντιλογο, δες αλλα ποστ με βλαβες και κοστος χιλιαδων € για τα αυτοματα... :lipssealed
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

Alexandros422
T2

Δημοσίευσηαπό Alexandros422 » 15 Σεπ 2020, 12:41

Συμφωνο απολυτα ...και ξαναλεω προσωπικα δεν προτιμω τα αυτοματα για τους λογους που ανεφερα ...τιμη ( σημαντικο ) και αισθηση . οσο γαι τα προβληματα και το κοστος επισκευης ...αλλο πακετο αυτο.. Και για τον εαν σε ενα - δυο χρονια χειροκινητα δεν θα μπορουν να πουληθουν .... το ακουω δεκα χρονια τωρα...:).

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 16 Σεπ 2020, 08:35

Άρα ουσιαστικά κανένα επιχείρημα. Το να ανακατεύω εγώ την φασολάδα δεν είναι επιχείρημα.

Όπως και τα περί ζημιών δεν είναι επιχείρημα. Ζημιές βγάζουν τα πάντα. Σε καινούριο BMW του 2015 μου βάρεσε γρανάζι το χειροκίνητο 6αρι. Άρα τι σημαίνει; Ότι τα χειροκίνητα είναι ζημιάρικα;

Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες προς τους εαυτούς μας για να υποστηρίξουμε την επιλογή μας. Όποιος βρίσκεται εντός αγοράς με συχνές αλλαγές αυτοκινήτων ας πάει να πουλήσει ένα χειροκίνητο XC40 μέσα στο 2021 να δούμε τι διαφορά θα έχει μ'ένα αυτόματο, και πόσο γρήγορα θα φύγει το πρώτο σε σχέση με το δεύτερο.

Τα παραπάνω που ανέφερα είναι αντικειμενικά κριτήρια και η ωμή πραγματικότητα. Αν κάποιοι εθελοτυφλείτε να τη δείτε λόγω υποκειμενικών κριτηρίων it's up to you.

Alexandros422
T2

Δημοσίευσηαπό Alexandros422 » 16 Σεπ 2020, 09:45

Αυτα.....
https://alivizatos-cars.gr/grb-automati ... gearbox--8

Οσον αφορα τις ζημιες..... διαβασε καλα ...για το κοστος επισκευης μιλαει ...ειναι πολυ πιο ακριβο στα αυτοματα...Εκτος απο το κοστος συντηρησης.

https://www.asteros.gr/el/use.html

Αντικειμενικα...

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 16 Σεπ 2020, 12:00

Και εγώ είμαι fan του χειροκίνητου αλλά πραγματικά το αυτόματο σου λύνει τα χέρια.
Σαν πρώην κάτοχος BMW 320i Coupe χειροκίνητο έχω να πω ότι πρόβλημα δεν έβγαλε και η αίσθηση που είχα στις αλλαγές και στον έλεγχο του αυτοκινήτου ήταν πολύ ωραία. Γενικά έχεις άλλη σχέση με το αυτοκίνητο όταν είναι χειροκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι για το XC40 και εγώ δεν ήθελα να δώσω τα 2500 € παραπάνω αλλά μακράν το αυτόματο του πάει γάντι. Και το λέω γιατί οδήγησα και τα δύο και ανέφερα παραπάνω γιατί στο συγκεκριμένο δεν μου άρεσε το χειροκίνητο. Εάν μιλάγαμε για Coupe και όχι SUV πάλι θα πήγαινα σε χειροκίνητο.
Όπως και να έχει ο καθένας επιλέγει ότι γουστάρει. Όσο αναφορά το κόστος επισκευής πιστεύω είναι αναλόγως της ζημιάς που έχεις πάθει. Και σίγουρα το κόστος συντήρησης είναι ακριβότερο.
XC40 T3 AT8 Momentum MY2020

Άβαταρ μέλους
click
T2

Δημοσίευσηαπό click » 24 Σεπ 2020, 12:40

Να πω και εγώ την άποψή μου. Χειροκίνητο από χειροκίνητο διαφέρει όπως και αυτόματο από αυτόματο. Δεν είναι όλα τα ίδια. Είχα παλιότερα χειροκίνητο σε BMW και οι αλλαγές ήταν σκέτη απόλαυση. Έπειτα είχα χειροκίνητο σε VW, δεν τρελαινόμουν με την κλιμάκωση αλλά πάλι έχεις τον έλεγχο καλύτερα από ένα αυτόματο. Από την άλλη υπάρχουν αυτόματα που σε manual mode έχεις άψογο έλεγχο, σαν χειροκίνητο και ακόμα καλύτερο με πιο άμεσες αλλαγές. Το αυτόματο του XC40 όμως δεν είναι τέτοιο. Είναι ένα εξαιρετικό αυτόματο αλλά για χρήση ως αυτόματο, όχι σε manual mode, εκεί απογοητεύει.

Και εγώ είμαι φαν του χειροκίνητου ελέγχου στις ταχύτητες, όχι απαραίτητα όμως και του χειροκίνητου κιβωτίου. Από την άλλη η αλήθεια είναι πως στο 80% της χρήσης ενός αυτοκινήτου δεν χαίρεσαι τόσο τα πλεονεκτήματα της χειροκίνητης αλλαγής, εκεί ένα καλό αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πολύ πιο εύχρηστο και βολικό. Σε αυτές τις συνθήκες το αυτόματο του XC40 σε αυτόματη χρήση είναι πραγματικά πολύ ξεκούραστο και το προτιμάω από ένα χειροκίνητο. Για το υπόλοιπο 20% της χρήσης, θα ήθελα το manual mode του να ήταν λίγο καλύτερο ώστε να σου επιτρέπει αυτό το παιχνίδι με τις ταχύτητες, αλλά και πάλι για τέτοιο παιχνίδι μάλλον κάποιο αυτοκίνητο άλλης φιλοσοφίας θα ταίριαζε περισσότερο παρά ένα SUV όπως το XC40.

Άβαταρ μέλους
andym
T2

Δημοσίευσηαπό andym » 24 Σεπ 2020, 19:17

Νέος στο forum και ακόμη εν αναμονή T3 AT8 μέχρι -ελπίζω τέλος Νοέμβρη- τουλάχιστο αυτό ισχυρίζεται ο πωλητής.
Σχετικά με το αυτόματο-manual: Για manual ξεκινήσαμε, αλλά όταν οδήγησα δύο διαφορετικά αυτοκίνητα σε test drives με το αυτόματο (ιαπωνικό κιβώτιο της AISIN , νομίζω AWF8G30 σύμφωνα με το site της Volvo https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/models/xc40/2020/specifications ) ενθουσιαστήκαμε, το ξανασκεφθήκαμε το επιλέξαμε και πιστεύω δε θα το μετανοιώσουμε....

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 28 Σεπ 2020, 00:14

andym έγραψε:Νέος στο forum και ακόμη εν αναμονή T3 AT8 μέχρι -ελπίζω τέλος Νοέμβρη- τουλάχιστο αυτό ισχυρίζεται ο πωλητής.
Σχετικά με το αυτόματο-manual: Για manual ξεκινήσαμε, αλλά όταν οδήγησα δύο διαφορετικά αυτοκίνητα σε test drives με το αυτόματο (ιαπωνικό κιβώτιο της AISIN , νομίζω AWF8G30 σύμφωνα με το site της Volvo https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/models/xc40/2020/specifications ) ενθουσιαστήκαμε, το ξανασκεφθήκαμε το επιλέξαμε και πιστεύω δε θα το μετανοιώσουμε....

Δεν θα το μετανιώσεις. Οδήγησα και τις δύο εκδόσεις και μακράν το αυτόματο του πάει καλύτερα.

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 02 Οκτ 2020, 10:46

Πριν μερικές μέρες μου έβγαλε κίτρινο προειδοποιητικό κινητήρα. Η απόδοση του κινητήρα ήταν και είναι μια χαρά. Το πήγα στη Volvo και το διαγνωστικό έδειξε "φτωχό μίγμα" σύμφωνα με τον τεχνικό. Του είπα ότι χρησιμοποιώ απλή αμόλυβδη και μου συνέστησε να το κατεβάσω στο μισό και να γεμίσω με 100άρα. Γέμισα με 100άρα από διαφορετικό βενζινάδικο και περιμένω να δω αν το μήνυμα θα εξαφανισθεί.
Περισσότερα σε καμιά βδομάδα...

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 02 Οκτ 2020, 10:49

wolfmandim έγραψε:Πριν μερικές μέρες μου έβγαλε κίτρινο προειδοποιητικό κινητήρα. Η απόδοση του κινητήρα ήταν και είναι μια χαρά. Το πήγα στη Volvo και το διαγνωστικό έδειξε "φτωχό μίγμα" σύμφωνα με τον τεχνικό. Του είπα ότι χρησιμοποιώ απλή αμόλυβδη και μου συνέστησε να το κατεβάσω στο μισό και να γεμίσω με 100άρα. Γέμισα με 100άρα από διαφορετικό βενζινάδικο και περιμένω να δω αν το μήνυμα θα εξαφανισθεί.

Μην ανησυχείς, κλασσικό δείγμα κακής βενζίνης.

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 06 Οκτ 2020, 09:32

billviper έγραψε:
wolfmandim έγραψε:Πριν μερικές μέρες μου έβγαλε κίτρινο προειδοποιητικό κινητήρα. Η απόδοση του κινητήρα ήταν και είναι μια χαρά. Το πήγα στη Volvo και το διαγνωστικό έδειξε "φτωχό μίγμα" σύμφωνα με τον τεχνικό. Του είπα ότι χρησιμοποιώ απλή αμόλυβδη και μου συνέστησε να το κατεβάσω στο μισό και να γεμίσω με 100άρα. Γέμισα με 100άρα από διαφορετικό βενζινάδικο και περιμένω να δω αν το μήνυμα θα εξαφανισθεί.

Όπως το είπες. Μετά από δυο μέρες έφυγε το μήνυμα... :-P

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 07 Οκτ 2020, 08:52

wolfmandim έγραψε:
billviper έγραψε:

Όπως το είπες. Μετά από δυο μέρες έφυγε το μήνυμα... :-P

Όλα καλά, απόλαυσε το θηριάκι σου τώρα. :)

stavrop
T2

Δημοσίευσηαπό stavrop » 07 Οκτ 2020, 10:02

Καλημέρα,

έκανα πρόσφατα το 2ο service, και παρατήρησα το εξής στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου (αφού μου πέρασε λίγο ο πόνος από πίσω :-P :dizzy )

Έχω συνήθως ενεργοποιημένη την αυτόματη συγκράτηση (πράσινο Α) που δεν χρειάζεται πατάς συνέχεια το φρένο στα φανάρια κλπ καθώς και το start/stop.
Μέχρι πριν το service, όταν έσβηνε ο κινητήρας, αν άφηνα το φρένο έμενε σβησμένος.
Μετά το service, όταν αφήνω το φρένο παίρνει μπρος (χωρίς φυσικά να φεύγει το αμάξι)

Το παρατήρησε κανείς άλλος;

Απ' τη μία με χάλασε καθώς σε φανάρια που αργούν πρέπει να έχω το ποδι στο φρένο, ουσιαστικά ακυρώνοντας την αυτόματη συγκράτηση, αλλά απ' την άλλη, σε περιπτώσεις μικρού σταματήματος (π.χ. διαστραυρώσεις) όπου πριν έσβηνε για 1-2 δευτερόλεπτα βολεύει αρκετά.
Νομίζω ότι μπορείς να έχεις πλέον καλύτερο έλεγχο πότε ενεργοποιείται το start/stop, αλλά χάνεις το κομμάτι του να περιμένεις σε φανάρι ή στην κίνηση χωρίς να πατάς το φρένο.
mixed feelings γενικά...

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 07 Οκτ 2020, 18:41

stavrop έγραψε:Καλημέρα,

έκανα πρόσφατα το 2ο service, και παρατήρησα το εξής στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου (αφού μου πέρασε λίγο ο πόνος από πίσω :-P :dizzy )

Έχω συνήθως ενεργοποιημένη την αυτόματη συγκράτηση (πράσινο Α) που δεν χρειάζεται πατάς συνέχεια το φρένο στα φανάρια κλπ καθώς και το start/stop.
Μέχρι πριν το service, όταν έσβηνε ο κινητήρας, αν άφηνα το φρένο έμενε σβησμένος.
Μετά το service, όταν αφήνω το φρένο παίρνει μπρος (χωρίς φυσικά να φεύγει το αμάξι)

Απ' τη μία με χάλασε καθώς σε φανάρια που αργούν πρέπει να έχω το ποδι στο φρένο, ουσιαστικά ακυρώνοντας την αυτόματη συγκράτηση, αλλά απ' την άλλη, σε περιπτώσεις μικρού σταματήματος (π.χ. διαστραυρώσεις) όπου πριν έσβηνε για 1-2 δευτερόλεπτα βολεύει αρκετά.
Νομίζω ότι μπορείς να έχεις πλέον καλύτερο έλεγχο πότε ενεργοποιείται το start/stop, αλλά χάνεις το κομμάτι του να περιμένεις σε φανάρι ή στην κίνηση χωρίς να πατάς το φρένο.
mixed feelings γενικά...

Δεν χρησιμοποιώ την αυτόματη συγκράτηση και δεν ξέρω να σου απαντήσω. Θα το δοκιμάσω και όταν έχω θα ενημερώσω.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 08 Οκτ 2020, 20:24

MikeXC40 έγραψε:

mixed feelings γενικά...

Δεν χρησιμοποιώ την αυτόματη συγκράτηση και δεν ξέρω να σου απαντήσω. Θα το δοκιμάσω και όταν έχω θα ενημερώσω.

Το δοκίμασα. Παίρνει κανονικά μπροστά μόλις αφήσεις φρένο χωρίς να τσουλαει.

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 09 Οκτ 2020, 08:45

mixed feelings γενικά...

Συμβαίνει και σε άλλους στο εξωτερικό, όπως σωστά είπες μετά από update.

Εικόνα

Εικόνα

stavrop
T2

Δημοσίευσηαπό stavrop » 09 Οκτ 2020, 09:39

billviper έγραψε:Συμβαίνει και σε άλλους στο εξωτερικό, όπως σωστά είπες μετά από update.

Εικόνα

Εικόνα

Μάλιστα... άρα δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά άλλαξε η Volvo τον τρόπο λειτουργίας.
Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο... θα φανεί στην πορεία.

Θενξ!

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 09 Οκτ 2020, 09:59

stavrop έγραψε:Μάλιστα... άρα δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά άλλαξε η Volvo τον τρόπο λειτουργίας.

Θενξ!

Προσωπικά δε το χρησιμοποιώ ποτέ το start/stop, η πρώτη κίνηση που κάνω μπαίνοντας στο αμάξι είναι swipe left στην οθόνη και απενεργοποίηση.
Είναι τέτοια η καταπόνηση της μπαταρίας που δεν αξίζει ούτε τα ελάχιστα δευτερόλεπτα ησυχίας που σου προσφέρει, ούτε και η μηδαμινή διαφορά κατανάλωσης.

MariosL
T2

Δημοσίευσηαπό MariosL » 09 Οκτ 2020, 12:04

Ο αντίλογος για τη χρήση του start/stop είναι η τιτάνια προσπάθεια μείωσης των ρύπων που έχουν επιδοθεί όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οπότε πάει περίπατο το κόστος αλλαγής (αλλά και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα κατασκευής) μιας μπαταρίας.

wolfmandim

Δημοσίευσηαπό wolfmandim » 09 Οκτ 2020, 12:10

billviper έγραψε:
stavrop έγραψε:Μάλιστα... άρα δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά άλλαξε η Volvo τον τρόπο λειτουργίας.

Θενξ!

Προσωπικά δε το χρησιμοποιώ ποτέ το start/stop, η πρώτη κίνηση που κάνω μπαίνοντας στο αμάξι είναι swipe left στην οθόνη και απενεργοποίηση.
Είναι τέτοια η καταπόνηση της μπαταρίας που δεν αξίζει ούτε τα ελάχιστα δευτερόλεπτα ησυχίας που σου προσφέρει, ούτε και η μηδαμινή διαφορά κατανάλωσης.

Το ίδιο κι εγώ !

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 09 Οκτ 2020, 12:46

wolfmandim έγραψε:
billviper έγραψε:

Θενξ!

Το ίδιο κι εγώ !

Και εγώ τα ίδια με τη μία swipe και κλείσιμο

KOSTAS123
T2

Δημοσίευσηαπό KOSTAS123 » 13 Οκτ 2020, 10:14

Καλημέρα .
Καινούργιος στην ομάδα κάτοχος xc 40 inscrιption .
Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να αναβαθμισουμε το ηχητικό κοματι ?
Επίσης αν μπορούμε να βάλουμε το pilot assist after .
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 13 Οκτ 2020, 17:50

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος για το αμαξι σου, γενικα στα Volvo δεν μπαινουν πολλα πραγματα μετα.
Το pilot assist...
Για το ηχοσυστημα ισως κατι να γινεται, αλλα θα ειναι ακριβο!

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 13 Οκτ 2020, 22:21

KOSTAS123 έγραψε:Καλημέρα .
Καινούργιος στην ομάδα κάτοχος xc 40 inscrιption .
Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να αναβαθμισουμε το ηχητικό κοματι ?
Επίσης αν μπορούμε να βάλουμε το pilot assist after .
Ευχαριστώ.

Οτι μπορει να μπει ειναι εδω...

https://accessories.volvocars.com/en-gr
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

KOSTAS123
T2

Δημοσίευσηαπό KOSTAS123 » 15 Οκτ 2020, 10:47

Μετα από έρευνα βρήκα αυτό το σαι τ.https://www.gelisound.gr/ViewShopArticl ... leId=23094
Γνωρίζει κανείς κάτι?
Ευχαριστώ :?: :?: .

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 16 Οκτ 2020, 01:08

KOSTAS123 έγραψε:Μετα από έρευνα βρήκα αυτό το σαι τ.https://www.gelisound.gr/ViewShopArticl ... leId=23094
Γνωρίζει κανείς κάτι?
Ευχαριστώ :?: :?: .

Δεν γνωρίζω εάν γίνεται ή όχι αλλά για να το λέει κάτι θα ξέρει. Προσωπικά το έχω επισκεφθεί το μαγαζί για το BMW και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.

KOSTAS123
T2

Δημοσίευσηαπό KOSTAS123 » 25 Οκτ 2020, 21:28

Καλησπέρα στην ομάδα.
Πρώτο service xc40.Κάποιο καλό συνεργείο κατά προτίμηση νότια προάστια.
:geek: Ευχαριστώ

jeejee
T2

Δημοσίευσηαπό jeejee » 28 Οκτ 2020, 20:53

Παιδια, τελικα εβαλε καποιος συναγερμο aftermarket χωρις προβληματα με την εγγυηση και απο εμπιστο εγκατασταση;

MikeXC40 έγραψε:
Thanosgr έγραψε:Haralambosg συγνωμη εγω φταιω.
Δεν εγινα σαφης.
Εννοητε οτι αν κανουν :whatever στην εγκατασταση δεν θα την φτιαξει η αντιπροσωπεια τζαμπα!
Γι'αυτο θα πρεπει να εχει τα σχεδια, απο την δικη του εταιρια, για να μην εχει προβληματα...
Γιατι αν ο καθε "τεχνιτης" ψαχουλευει να βρει στα τυφλα... :doh

Ευχαριστώ... Θα το ψάξω καλύτερα και θα δω.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 31 Οκτ 2020, 23:58

jeejee έγραψε:Παιδια, τελικα εβαλε καποιος συναγερμο aftermarket χωρις προβληματα με την εγγυηση και απο εμπιστο εγκατασταση;

MikeXC40 έγραψε:
Thanosgr έγραψε:Haralambosg συγνωμη εγω φταιω.
Δεν εγινα σαφης.
Εννοητε οτι αν κανουν :whatever στην εγκατασταση δεν θα την φτιαξει η αντιπροσωπεια τζαμπα!
Γι'αυτο θα πρεπει να εχει τα σχεδια, απο την δικη του εταιρια, για να μην εχει προβληματα...
Γιατι αν ο καθε "τεχνιτης" ψαχουλευει να βρει στα τυφλα... :doh

Ευχαριστώ... Θα το ψάξω καλύτερα και θα δω.

Κάποιος από την ομάδα μου έστειλε που να πάω... Μίλησα με τον άνθρωπο μου είπε ότι έχει τα σχέδια και ότι έχει βάλει σε άλλο ένα xc40 αλλά λόγο περιορισμενου χρόνου δεν έχω προβάλει ακόμα να πάω να μιλήσω από κοντά.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 31 Οκτ 2020, 23:59

Υπάρχει κάποιος που να έκανε το πρώτο σέρβις;. Αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα; Πόσο πήγε το μαλλί και σε πιο συνεργείο;

Berry
T2

Δημοσίευσηαπό Berry » 01 Νοέμ 2020, 20:16

Καλησπέρα.
Η απομακρυσμένη εκκίνηση του συστήματος προθέρμανσης με την εφαρμογή Volvo On Call, ειναι στον βασικό εξοπλισμό ή χρειάζεται να προστεθεί σαν extra εξοπλισμός;

Άβαταρ μέλους
Philkal
T2

Δημοσίευσηαπό Philkal » 02 Νοέμ 2020, 13:16

MikeXC40 έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να έκανε το πρώτο σέρβις;. Αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα; Πόσο πήγε το μαλλί και σε πιο συνεργείο;

Καλησπέρα. Εγώ έχω το xc40 t3 του 2018. Το πρώτο σέρβις το έκανα με 260 ευρώ στα 12000 το 2019. Το δεύτερο το έκανα με 300 στα 25000. Όλα έγιναν στην αντιπροσωπεία στο Μαρούσι.

brekisdimk
T2

Δημοσίευσηαπό brekisdimk » 04 Νοέμ 2020, 20:52

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην ομάδα σας.
Είμαι κάτοχος ενός VOLVO XC 40 T3 MOMENTUM 156hp 2018 τέλειο αυτοκίνητο.
Στις τελευταίες διαδρομές μου εντόπισα πρόβλημα στον κλιματισμό με τον ζεστό αέρα, δεν ζεσταίνει ποτέ, ούτε κρύα, ούτε ζεστή μηχανή.
Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι ....... απορώ δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτό το αυτοκίνητο.
Παρακαλώ για τις εμπειρίες σας και τις ιδέες σας

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 05 Νοέμ 2020, 09:56

brekisdimk έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην ομάδα σας.
Είμαι κάτοχος ενός VOLVO XC 40 T3 MOMENTUM 156hp 2018 τέλειο αυτοκίνητο.
Στις τελευταίες διαδρομές μου εντόπισα πρόβλημα στον κλιματισμό με τον ζεστό αέρα, δεν ζεσταίνει ποτέ, ούτε κρύα, ούτε ζεστή μηχανή.
Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι ....... απορώ δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτό το αυτοκίνητο.
Παρακαλώ για τις εμπειρίες σας και τις ιδέες σας

Από τη στιγμή που είσαι ακόμα στην εγγύηση η αντιπροσωπεία είναι μονόδρομος. Ότι και να σου πει ο καθένας εδώ μέσα, μόνο με επίσκεψη στο συνεργείο θα βρεις το πρόβλημα.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Tsport
T2

Δημοσίευσηαπό Tsport » 13 Νοέμ 2020, 17:45

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην ομάδα σας.
Σκέφτομαι και εγώ να παραγγείλω το Xc 40 R Design T3 σε αυτόματο αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς και θα ήθελα την βοήθειά σας. Σχετικά με τη συντήρηση του αυτόματου σασμαν. Έχει κάνει κανεις σε κάποιο servis αλλαγή ( λαδιων η φίλτρου σασμαν) ; Και αν όχι μήπως γνωρίζεται κάθε πότε γίνεται;

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 13 Νοέμ 2020, 19:03

Καλος ηρθες στο club!
Η συντηρηση του αυτοματου (λαδια & φιλτρο) γινεται καθε 90.000χλμ.
Για το αν σου αρεσει ή οχι ενα τεστ ντραιβ θα σε πεισει, αν και μαλλον θα σου αρεσει οπως και στους περισσοτερους... :whistling

Tsport
T2

Δημοσίευσηαπό Tsport » 13 Νοέμ 2020, 20:04

Σε ευχαριστώ πολύ. Ευτυχώς είχα την τύχη για ένα 2μερο test drive αυτόματο T3... Μπορώ να πω ότι το ερωτεύτηκα.. :lol: :lol: Έψαχνα να βρω κάποιο ελλατωμα αλλά δεν βρήκα. Η ποιότητα κυλησης είναι κορυφαία :vow

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 23 Νοέμ 2020, 02:07

Philkal έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να έκανε το πρώτο σέρβις;. Αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα; Πόσο πήγε το μαλλί και σε πιο συνεργείο;

Καλησπέρα. Εγώ έχω το xc40 t3 του 2018. Το πρώτο σέρβις το έκανα με 260 ευρώ στα 12000 το 2019. Το δεύτερο το έκανα με 300 στα 25000. Όλα έγιναν στην αντιπροσωπεία στο Μαρούσι.

Και τι περιλαμβάνει μήπως θυμάσαι;

vasim
T2

Δημοσίευσηαπό vasim » 02 Δεκ 2020, 22:07

Παίδες σήμερα στα καλά καθούμενα μου πέταξε ένα σφάλμα "Headlamp system malfunction, service required" μία μόνο φορά και δεν το ξαναέκανε και μετά τρεμόπαιξε 2 φορές σε επόμενα restart της μηχανής το Active Bending Lights σύμβολο. Μετά απο κει και πέρα δεν το ξαναέκανε όσες φορές και αν το πήγα γύρους και σταμάτα ξεκίνα.

Το πρώτο δέ μήνυμα μέχρι το σβήσιμο της μηχανής εμφανιζόταν και στα μηνύματα. Μετά μόλις έσβησα και έβαλα ξανά μπρος τον κινητήρα, δεν ξαναεμφανίστηκε.

XC40 2020. Λέτε να το πάω στην αντιπροσωπεία;

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 03 Δεκ 2020, 07:18

Καλημερα.
Επιδει εισε στην εγγυηση πηγαινε να το "μπριζοσουν".
Κατι παραπανω θα ξερουν.
Αυτσ που εγραψες εδω γραψτα και στο χαρτι παραλαβης και κρατατω σε μια ακρη αρχειο.
Ας υπαρχει η αναφορα στο ιστορικο.

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 03 Δεκ 2020, 11:34

vasim έγραψε:Παίδες σήμερα στα καλά καθούμενα μου πέταξε ένα σφάλμα "Headlamp system malfunction, service required" μία μόνο φορά και δεν το ξαναέκανε και μετά τρεμόπαιξε 2 φορές σε επόμενα restart της μηχανής το Active Bending Lights σύμβολο. Μετά απο κει και πέρα δεν το ξαναέκανε όσες φορές και αν το πήγα γύρους και σταμάτα ξεκίνα.

Το πρώτο δέ μήνυμα μέχρι το σβήσιμο της μηχανής εμφανιζόταν και στα μηνύματα. Μετά μόλις έσβησα και έβαλα ξανά μπρος τον κινητήρα, δεν ξαναεμφανίστηκε.

XC40 2020. Λέτε να το πάω στην αντιπροσωπεία;

Καλωδιωση μου μυριζει.... ελπιζω να μην το ξαναεμφανισει.
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

vasim
T2

Δημοσίευσηαπό vasim » 04 Δεκ 2020, 16:41

Έτσι κι αλλιώς κοντεύει το πρώτο service οπότε θα τα γράψω να τα δουν.

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 47 επισκέπτες