XC40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
MikeXC40
T2

Re: XC40

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 27 Αύγ 2020, 16:23

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον τεχνικό σύμβουλο που είπε ότι δεν βλέπει κάποια βλάβη και το αυτοκίνητο παίρνει κανονικά μπροστά. Όσο για τα άλλα δεν το έψαξαν ακόμα. Τους είπα να το κρατήσουν μέχρι να βρούνε
τι έχει.
XC40 T3 AT8 Momentum MY2020

thanoolhs
T2

Δημοσίευσηαπό thanoolhs » 27 Αύγ 2020, 17:46

MikeXC40 έγραψε:
thanoolhs έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Χθες αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Βάζοντας το αυτοκίνητο μπροστά έσβηνε μόνο του, αυτό έγινε 3 με 4 φορές. Κάποια στιγμή πήρε και άναψε το check engine(σύστημα καυσαερίων). Ήρθαν από την Volvo το πήρανε και σήμερα περιμένω αποτελέσματα. Τους ενημέρωσα επίσης για τον θόρυβο που κάνει η μηχανή όταν αφήνεις γκάζι αλλά και για τα δισκόφρενα μιας και το αυτοκίνητο έχει μόλις 2000 χιλιόμετρα. Θα ήθελα όμως την συμβουλή σας για το πως θα προχωρήσω μιας και είναι η πρώτη μου εμπειρία με καινούργιο αυτοκίνητο.

καλημέρα, εάν έχεις κάτι νεότερο σχετικά με το θόρυβο που κάνει η μηχανή όταν αφήνεις γκάζι αλλά και για τα δισκόφρενα ενημέρωσέ με σε παρακαλώ.
Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα και έχω 7.500 χιλιόμετρα.

Επίσης σε ποια αντιπροσωπεία το πήγες;

Στο σαρακακη εκεί που το αγόρασα.

μεγάλη προσοχή να πιέσεις για τον ήχο και τα φρένα.
θα σου πουν για τα φρένα ότι έχεις κάνει λίγα χιλιόμετρα και δεν έχουν στρώσει, όμως και εγώ που έχω 7.500 δεν έχει αλλάξει τίποτα.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 28 Αύγ 2020, 13:48

Λοιπόν οι απαντήσεις που είχα είναι η εξής. Για τον θόρυβο της μηχανής μου είπαν ότι όλα τα
3-κύλινδρα λόγο δονήσεων το κάνουν αυτό (δεν αναφέρθηκαν σε σπιράλ και τέτοια όπως έχω διαβάσει σε άλλα ποστ) αλλά έχουν βρει τρόπο να το εξομαλυνουν... Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες γιατί δεν με έκαιγε τόσο πολύ. Για τα φρένα που είπαν πως η Volvo χρησιμοποιεί νέα πιο μαλακά μέταλλα με αποτέλεσμα οι δίσκοι να έχουν κάνει δόντια. Θα καθαρίσουν τους δίσκους να δούμε πως θα πάει αλλιώς πάμε σε αντικατάσταση. Όσο για το πρόβλημα που το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά αλλά έσβηνε δεν βρήκαν κάτι οπότε και εγώ δεν δέχτηκα να το πάρω (το πρότειναν και αυτοί). Θα το δει διεξοδικά από Δευτέρα ηλεκτρολόγος. Εξυπηρέτηση σωστή και από τον τεχνικό αλλά και τον μηχανικό. Στα αρνητικά το ότι δεν μου βρήκαν αμάξι αντικατάστασης.

stratus
T2

Δημοσίευσηαπό stratus » 30 Αύγ 2020, 17:32

Χαιρετίζω .Δυστυχως δεν μπορώ να το χαρώ το αυτοκίνητο .Συνεχως η εφαρμογή μου πετάει μήνυμα ότι είναι ξεκλείδωτο ,αλλά το λιγότερο είναι αυτό .Για κάμποσες μέρες οταν ξεκίναγα μου έβγαζε μήνυμα για καμένε λάμπες ,για αισθητήρες ,μπρος - πίσω .Πολλες φορές οταν είμαι σε υψηλή ταχύτητα κάνει κάτι σκορτσάρισμα (αυτόματα κιβώτιο ) και η αντιπροσωπεία δεν βρίσκει κάτι
Σήμερα μήνυμα για συμπλήρωση ενός λίτρου λαδιού .Κανω λιγότερο από 5 χλμ επιστρέφω κοιτάζω στάθμη λαδιών και ουσιαστικά δείχνει να μην έχει .Το σβήνω ,το αφήνω να κρυώσει το βάζω μπρος κανένα μήνυμα αλλά η στάθμη παραμένει απελπιστικά χαμηλά .Αυριο ξανά αντιπροσωπεία .
Είχα s60 10 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά τώρα σε 3 μήνες δεν μπορώ να το χαρώ .

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 30 Αύγ 2020, 19:27

:q
Δυστυχως, δεν βγηκε "σωστο" το 40αρι.
Και το ξερουν και στην αντιπροσωπεια αλλα... :whistling
Ολες οι εταιριες ασχετος κατηγοριας και τιμης εχουν προβληματα με καποια αυτοκινητα που ουτε και οι ιδιοι δεν μπορουν να τα δικαιολογησουν, απλα τα αποκαλουν "Monday cars" (και καλα τσαγκαροδευτερα...)
Εδω βεβαια εχουν ξεφυγει τα πραγματα, το εβγαλαν βιαστικα χωρις πολλες δοκιμες (?), μειωση κοστους, και τα δυο μαζι :q
Κριμα!
Τους το αφηνεις, απαιτεις αυτοκινητο αντικαταστασεις, και δεν παραλαμβανεις αν δεν σου λυσουν τα προβληματα και να στο δωσουν γραπτος.
Δλδ, εγιναν αυτες οι εργαισες, 1η... , 2η... , 3η... κ.τ.λ. για να λυθουν τα προβληματα που θα εχεις γραψει αναλυτικα στο δελτιο παραδοσεις-παραλαβεις τις εκαστοτε αντιπροσωπειας!
ΠΑΝΤΑ θα απαιτειται να γραφουν στην παραλαβη ολες τις βλάβες - παρατηρησεις σας, και φυσικα θα απαιτειται εγγραφη απαντηση για την καθε μια απο αυτες!
Αλλιως αντικατασταση αυτοκινητου στην περιπτωση σου!
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 31 Αύγ 2020, 00:56

Εγω μιας και είμαι καινούργιος με Volvo περιμένω να δω πως θα πάει. Από την μία έχω απογοητευτεί από την άλλη θα συμφωνήσω με τον Thanosgr ότι όλες η αντιπροσωπίες έχουν προβλήματα ειδικά με ένα start up μοντέλο (XC40). Και εγώ είμαι ακόμα στο περίμενε. Να συμπληρώσω ότι τελικά την ίδια μέρα μεσημεράκι με πήραν τηλέφωνο για να μου δώσουν αυτοκίνητο αντικατάστασης αφού τους πίεσα αρκετά. Πήρα λοιπόν το ίδιο αλλά με χειροκίνητο κιβώτιο και έχει 4000 χιλιόμετρα. Κάνει και αυτό τον ίδιο θόρυβο και ακόμα πιο έντονο στην μηχανή. Στα φρένα δεν ακούω τίποτα, βέβαια δεν έχω κάνει μεγάλες αποστάσεις για να ζεσταθουν. Τέλος να πω ότι τελικά δεν το μετανιώνω στιγμή που το πήρα αυτόματο μιας και χειροκίνητο δεν μου αφήνει ωραία αίσθηση!!!!

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 31 Αύγ 2020, 14:40

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα με ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμο και να πάω να το πάρω. Στα φρένα έκαναν αυτό που είχα γράψει παραπάνω και να το δοκιμάσω να δούμε πως θα πάει. Για το τρίξιμο της μηχανής απλά στάθηκαν στο ότι είναι 3 κύλινδρο και έχει κάποιες δονήσεις.
Όσο αφορά τώρα το ότι έπαιρνε μπροστά και έσβηνε δεν μπορούν να βρούνε κάτι. Μου είπαν ότι όλα φαίνονται σωστά (ρεύματα, πιέσεις, αναλογία καυσίμου αέρα κλπ). Και ρωτάω τώρα εγώ... Πως προχωράμε σε αυτή την περίπτωση;;;

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 31 Αύγ 2020, 16:11

MikeXC40 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα με ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμο και να πάω να το πάρω. Στα φρένα έκαναν αυτό που είχα γράψει παραπάνω και να το δοκιμάσω να δούμε πως θα πάει. Για το τρίξιμο της μηχανής απλά στάθηκαν στο ότι είναι 3 κύλινδρο και έχει κάποιες δονήσεις.
Όσο αφορά τώρα το ότι έπαιρνε μπροστά και έσβηνε δεν μπορούν να βρούνε κάτι. Μου είπαν ότι όλα φαίνονται σωστά (ρεύματα, πιέσεις, αναλογία καυσίμου αέρα κλπ). Και ρωτάω τώρα εγώ... Πως προχωράμε σε αυτή την περίπτωση;;;

Οπωσδηποτε στα χαρτια που θα παραλαβεις θα πρεπει να αναφερεται τα προβληματα που ειχες και τις εργασιες αποκατασταση τους. Να προχωρησεις σε υπαναχωρηση αγορας χωρις να τσεκαρεις πρωτα εαν διορθώθηκαν τα θεματα δεν νομιζω οτι γινεται. Επισης θα σου προτεινα σε περιπτωση ξανα-εμφανισης προβληματων να πας σε αλλο εξ. συνεργειο...(προτεινω την Bελμαρ ΓΕΡΑΚΑ :whistling )
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 31 Αύγ 2020, 18:39

Λοιπόν το αυτοκίνητο το παρέλαβα... Οι δίσκοι στα φρένα καθαριστηκαν και εκ πρώτης όψεως (ή καλύτερα να πω ακουστικής) :) φαίνονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τα έχουν ψεκάση και με κάποιο σπρέι το οποίο το είδα αργότερα.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα δεν βρήκαν κάτι και βεβαιώς ακολούθησα τις συμβουλές σας και τα πήρα όλα γραπτά. Βλέπουμε!!!!

Άβαταρ μέλους
billviper
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό billviper » 01 Σεπ 2020, 09:37

Χθες έκλεισα 2800 χιλιόμετρα σε 3 μήνες παρά μια εβδομάδα. Κάνοντας και μεγάλος ταξίδι 1000+ χιλιομέτρων Καλαμάτα - Λευκάδα και τούμπαλιν, το αμάξι ήταν απολαυστικότατο. Cruise control στα 150 km/h, και τα πάντα να τα κάνει αυτόματα, κιβώτιο ταχυτήτων, φώτα στα τούνελ, εναλλαγές μεσαίας και μεγάλης σκάλας, υαλοκαθαριστήρες...
Κάνεις ταξίδι μεγάλο και βγαίνεις ατσαλάκωτος.
Το σφύριγμα από τα φρένα το έχω από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα. Ακούγεται ΜΟΝΟ με τα παράθυρα ανοικτά. Μετά από λίγο το ξεχνάς ότι υπάρχει.
Ο 3κυλινδρος σαφώς κι έχει κάποιες παραπάνω δονήσεις σε σχέση μ'ένα 4κυλινδρο μοτέρ, αλλά τίποτα το ανησυχητικό ή κουραστικό (που πάλι με κλειστά παράθυρα δεν καταλαβαίνεις τίποτα).

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 01 Σεπ 2020, 13:17

billviper έγραψε:Χθες έκλεισα 2800 χιλιόμετρα σε 3 μήνες παρά μια εβδομάδα. Κάνοντας και μεγάλος ταξίδι 1000+ χιλιομέτρων Καλαμάτα - Λευκάδα και τούμπαλιν, το αμάξι ήταν απολαυστικότατο. Cruise control στα 150 km/h, και τα πάντα να τα κάνει αυτόματα, κιβώτιο ταχυτήτων, φώτα στα τούνελ, εναλλαγές μεσαίας και μεγάλης σκάλας, υαλοκαθαριστήρες...
Κάνεις ταξίδι μεγάλο και βγαίνεις ατσαλάκωτος.
Το σφύριγμα από τα φρένα το έχω από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα. Ακούγεται ΜΟΝΟ με τα παράθυρα ανοικτά. Μετά από λίγο το ξεχνάς ότι υπάρχει.
Ο 3κυλινδρος σαφώς κι έχει κάποιες παραπάνω δονήσεις σε σχέση μ'ένα 4κυλινδρο μοτέρ, αλλά τίποτα το ανησυχητικό ή κουραστικό (που πάλι με κλειστά παράθυρα δεν καταλαβαίνεις τίποτα).

Θα συμφωνήσω μαζί σου.... Εγώ το έχω 1 μήνα και τώρα έχει 2300. Σε μεγάλο ταξίδι που έκανα είναι ευχάριστο και απολαυστικό. Κατανάλωση 9 έως 10 με air condition. Η καμπίνα "σβήνει" κάθε είδος θορύβου. Όσο για τους θορύβους από φρένα και μηχανή όντως ακούγονται μόνο με ανοιχτά παράθυρα αν και όταν αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο δεν θες να ακούγεται τίποτα ειδικά τα φρένα. Τώρα για το 3 κυλίνδρο εντάξει δεν έχω να πω κάτι... Όλα οκ.

Berry
T2

Δημοσίευσηαπό Berry » 01 Σεπ 2020, 17:55

Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος για το κόστος των service του XC40; Τόσο τα "απλά" για φιλτρα λαδιού κτλ, όσο και για τα "μεγάλα".
Για να γνωρίζουμε κι εμείς που είμαστε στο ψήσιμο :-)

Ευχαριστώ!

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 02 Σεπ 2020, 15:28

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να βάλω έναν συναγερμό της Metasystem. Έχει κάποιος βάλει κάτι παρόμοιο; Δουλεύει σωστά; Επίσης θα έχω κάποιο πρόβλημα με την εγγύηση του αυτοκινήτου;;

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 02 Σεπ 2020, 20:06

Δεν εχει αναφερει κανεις για τον συγκεκριμενο συναγερμο.
Οτι και να θες να βαλεις θα πρεπει να εχει συμβατοτητα με το αμαξι σου.
Δλδ, να λεει η εταιρια οτι εχει "εγκριση" για το XC40, οχι αοριστολογιες "κανει σε ολα" γιατι παλιοτερα υπηρχαν θεματα..

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 02 Σεπ 2020, 22:25

Thanosgr έγραψε:Δεν εχει αναφερει κανεις για τον συγκεκριμενο συναγερμο.
Δλδ, να λεει η εταιρια οτι εχει "εγκριση" για το XC40, οχι αοριστολογιες "κανει σε ολα" γιατι παλιοτερα υπηρχαν θεματα..

Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα... Είναι 100% συμβατό με Volvo και με χειρισμό από τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εάν γίνει κάτι στο αυτοκίνητο εάν θα χάσω την εγγύηση.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 03 Σεπ 2020, 09:24

Δεν χανεις εγγυηση.
Πρεπει ομως ο τεχικος να ειναι πτυχιουχος με ολες τις αδειες.
Και βεβαια να εχει τα σχεδια για να ξερει που και πως θα παρεμβει.

NIK25
T2

Δημοσίευσηαπό NIK25 » 03 Σεπ 2020, 10:13

Γενικά στην αντιπροσωπεία αφού ρώτησα μου είπαν για το Τ3 ότι βγάζει αρκετά προβλήματα.
Εγώ έχω το D3 με περίπου 28000κm και δεν έχω κάποιο πρόβλημα ακόμα ευτυχώς.

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 03 Σεπ 2020, 10:43

MikeXC40 έγραψε:
Thanosgr έγραψε:Δεν εχει αναφερει κανεις για τον συγκεκριμενο συναγερμο.

Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα... Είναι 100% συμβατό με Volvo και με χειρισμό από τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εάν γίνει κάτι στο αυτοκίνητο εάν θα χάσω την εγγύηση.

Εδω διαφωνω 100% με τον Θανο. Θα επεμβει καποιο συνεργειο (μη εξουσιοδοτημενο) στο αμαξι και σε περιπτωση βλαβης θα δεχτει η Volvo
να το επισκευασει μεσα στα πλαισια της εγγυησης.....? Ουτε στα ονειρα σας. Πως το συνεργειο εχει τα σχεδια του XC40...? Ουτε τα "εξειδικευμένα" συνεργεια εχουν τα σχεδια αυτα......
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 03 Σεπ 2020, 12:50

Haralambosg συγνωμη εγω φταιω.
Δεν εγινα σαφης.
Εννοητε οτι αν κανουν :whatever στην εγκατασταση δεν θα την φτιαξει η αντιπροσωπεια τζαμπα!
Γι'αυτο θα πρεπει να εχει τα σχεδια, απο την δικη του εταιρια, για να μην εχει προβληματα...
Γιατι αν ο καθε "τεχνιτης" ψαχουλευει να βρει στα τυφλα... :doh

NIK25
T2

Δημοσίευσηαπό NIK25 » 03 Σεπ 2020, 15:37

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν ζάντες (volvo) εκτός της αντιπροσωπείας; ; όπως για παράδειγμα έχει η bmw;

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 03 Σεπ 2020, 18:09

Thanosgr έγραψε:Haralambosg συγνωμη εγω φταιω.
Δεν εγινα σαφης.
Εννοητε οτι αν κανουν :whatever στην εγκατασταση δεν θα την φτιαξει η αντιπροσωπεια τζαμπα!
Γι'αυτο θα πρεπει να εχει τα σχεδια, απο την δικη του εταιρια, για να μην εχει προβληματα...
Γιατι αν ο καθε "τεχνιτης" ψαχουλευει να βρει στα τυφλα... :doh

Ευχαριστώ... Θα το ψάξω καλύτερα και θα δω.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 03 Σεπ 2020, 19:01

NIK25 έγραψε:Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν ζάντες (volvo) εκτός της αντιπροσωπείας; ; όπως για παράδειγμα έχει η bmw;

Αν ξερεις ποια ζαντα θελεις, goolαρεις.
Θα βρεις καινουργιες, μεταχειρισμενες και ιμιτασιον.
Ελλαδα λιγο δυσκολα...
Τα σχεδια τα βρισκεις στο site της Volvo στα αξεσουαρ.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 03 Σεπ 2020, 19:43

Thanosgr έγραψε:
NIK25 έγραψε:Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν ζάντες (volvo) εκτός της αντιπροσωπείας; ; όπως για παράδειγμα έχει η bmw;

Ελλαδα λιγο δυσκολα...

Ψάξε και το car. gr.... Χτες που χάζευα που έβγαλε replica ζάντες για Volvo με τιμή από 600 έως 800 €.

thanoolhs
T2

Δημοσίευσηαπό thanoolhs » 06 Σεπ 2020, 21:50

MikeXC40 έγραψε:Λοιπόν το αυτοκίνητο το παρέλαβα... Οι δίσκοι στα φρένα καθαριστηκαν και εκ πρώτης όψεως (ή καλύτερα να πω ακουστικής) :) φαίνονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τα έχουν ψεκάση και με κάποιο σπρέι το οποίο το είδα αργότερα.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα δεν βρήκαν κάτι και βεβαιώς ακολούθησα τις συμβουλές σας και τα πήρα όλα γραπτά. Βλέπουμε!!!!

Είδες καμία διαφορά με τα φρένα και τα υπόλοιπα;

Εγώ έχω ραντεβού την Πέμπτη για τους ίδιους λόγους..

NIK25
T2

Δημοσίευσηαπό NIK25 » 07 Σεπ 2020, 09:06

MikeXC40 έγραψε:
Thanosgr έγραψε:

Ελλαδα λιγο δυσκολα...

Ψάξε και το car. gr.... Χτες που χάζευα που έβγαλε replica ζάντες για Volvo με τιμή από 600 έως 800 €.

Ευχαριστώ τις είδα και εγώ στο car.gr αυτές είναι ιμαντασιον σωστά; είναι αξιόπιστες όμως;

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 08 Σεπ 2020, 11:06

NIK25 έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:
Thanosgr έγραψε:

Ελλαδα λιγο δυσκολα...

Ευχαριστώ τις είδα και εγώ στο car.gr αυτές είναι ιμαντασιον σωστά; είναι αξιόπιστες όμως;

Ιμιτασιον είναι ναι.... Δεν ξέρω εάν είναι καλές. Εγώ προσωπικά δεν θα τις έβαζα.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 08 Σεπ 2020, 11:09

thanoolhs έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:Λοιπόν το αυτοκίνητο το παρέλαβα... Οι δίσκοι στα φρένα καθαριστηκαν και εκ πρώτης όψεως (ή καλύτερα να πω ακουστικής) :) φαίνονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τα έχουν ψεκάση και με κάποιο σπρέι το οποίο το είδα αργότερα.

Με τα φρένα είδα μεγάλη διαφορά. Έχει ένα μικρό θόρυβο όταν ζεστάνουν αλλά δεν ενοχλεί. Και να πω ότι το αυτοκίνητο σταματάει ακαριαία οπότε όλα καλά. Όσο για το "τρίξιμο" στην μηχανή δεν έκαναν κάτι στάθηκαν στο ότι είναι 3 κυλίνδρο και έχει δονήσεις. Δεκτό από την στιγμή που το κάνει και σε άλλους αλλά και σε πιο παλιά μοντέλα όπως V40.
Γράψε μετά εάν θέλεις τι σου είπαν και τι έκαναν.

Alexandros422
T2

Δημοσίευσηαπό Alexandros422 » 08 Σεπ 2020, 16:32

Μην τραιλενεσται . δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να μην εμφανίσει κάτι …άλλο θόρυβο άλλο τρίξιμο ….αλλο παίρνει φωτά στα καλά καθούμενα ( βλέπε BMW) . εγώ μια χαρά το βλέπω το αμάξι μέχρι τώρα . κοιτάξτε και λίγο τι βγάζουνε τα αλλά ανάλογης κατηγορίας κα τιμής ……

andreaspa
T2

Δημοσίευσηαπό andreaspa » 10 Σεπ 2020, 20:57

MikeXC40 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να βάλω έναν συναγερμό της Metasystem. Έχει κάποιος βάλει κάτι παρόμοιο; Δουλεύει σωστά; Επίσης θα έχω κάποιο πρόβλημα με την εγγύηση του αυτοκινήτου;;

Αλλο ψαχνω να βρω στο forum, αλλα επεσα επανω στο post σου.
Ασε τους ΜΕΤΑ. Ψιλοαπαρχαιωμενοι ειναι. Κοίτα σε Pandora με cloud εφαρμογη κλπ.
Θανασης Μοσχος στην καλογρεζα. 2102772762

andreaspa
T2

Δημοσίευσηαπό andreaspa » 10 Σεπ 2020, 20:58

Στο θέμα μας τώρα.

Ενδιαφέρομαι για αγορά νεόυ XC40 1500cc αυτόματου. Σήμερα προχώρησα σε test drive. Εφυγα απο Βελμάρ Βαρυμπόπης, πήγα Ορωπό, δεξιά, Κάλαμος και πίσω απο Καπανδρίτι. Εχω τις εξης παρατηρήσεις.

Μόλις το παρέλαβα , μου έβγαζε χαμηλή πίεση ελαστικού πίσω αριστερά. Σταμάτησα βενζινάδικο, αλλά τα λάστιχα ήταν μια χαρά. Λιγο παράτερα , του στυλ 38 τα 3 ελαστικά και 35 το επίμαχο. Εβαλα σε όλα 36 λίμπρες.

Σε ολο το ανηφορικο κομματι του Ορωπου αλλα και στο ανέβασμα απο Κάλαμο, το αμάξι κρέμαγε εκει στις 2000-2200rpm. Το γκάζι μέχρι την μέση αλλά το κιβώτιο δεν έκανε kick down. Τελικά στην σανίδα γκάζι, έριχνε ταυτόχρονα 2-3-4 ταχύτητες κάτω, και πεταγόταν άσταλα μπροστά.

Γενικά έβλεπα μια πολύ αργή ανταπόκριση του κιβωτίου. Μιλάω για πολύ! αργή. Καμία απολύτως επαφή με το Mercedes GLB που έκανα επίσης test drive. Μην πω οτι μου θύμησε Cherokee του 1980 με αυτόματο 4αρι κιβώτιο.

Ταυτόχρονα σε μία φάση ανεβαίνοντας για καπανδρίτι , πριν απο μία δεξιά στροφή με πλάκωσε στα φρένα απο τα 80 στα 30 χιλιομετρα, άναβε και μια ενδειξη "ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ". Οσο γκάζι και να πάταγα , αυτό φρενάριζε.

Μιλάω για φρενάρισμα που κοίταξα τον καθρέφτη πίσω γιατί φοβήθηκα μην ειναι κανείς και με καρφώσει.

Για άσχετο λόγο σταμάτησα δεξιά μετά απο λίγο, και έσβησα κινητήρα. Απο την ώρα που ξαναέβαλα μπροστά , και ταυτόχρονα έσβησα ότι μπορούσα απο την οθόνη του στυλ "Αφυπνιση οδηγού", "φρεναρισματα" και γενικα οτι αλλο βρηκα εκτός απο τον έλεγχο της λωρίδας κυκλοφορίας, το αμάξι γύρισε πίσω λίγο καλύτερα.

Κάνω κάτι λάθος? Εχει καποιος αλλος αντίστοιχα πρόβληματα ? Μου διαφεύγει κάτι?

Τα χοντρά χοντρά ήταν η αδυναμία - καθυστέρηση Kick down του κιβωτίου, και εκείνο το πλάκωμα στα φρένα που μου έκανε στα καλά καθούμενα. Εντωμεταξύ μετά απο αυτό το φρενάρισμα, άναψε και επιλογή Off Road στα driving style, καθώς και πέρα απο το PND ενα -M+ ή κάπως έτσι.

Με τον κ. Κανέλη που μίλησα στην γυρισμό μου είπε ότι το αμάξι έχει διάφορα συστήματα, που μπορεί να σε φρενάρουν αν αντιληφθούν πιθανό ατύχημα, ανατροπή, ή οτιδήποτε. Με ρώτησε αν πέρασε κανένα ζώο απο μπροστά μου εκείνη την στιγμή που φυσικά δεν πέρασε τίποτα.

Για το κιβώτιο μου είπε ότι θέλει μία καλή γκαζιά για να κατεβάσει. καλή γκαζιά του έριξα και εγώ... αλλά 2-3-4 κατέβασε και όχι 1.

Γενικά η απάντηση ήταν ότι το volvo δεν ειναι κάποιο sport αυτοκίνητο, αλλά ασφαλές οικογενειακό όχημα.

thanoolhs
T2

Δημοσίευσηαπό thanoolhs » 11 Σεπ 2020, 00:00

MikeXC40 έγραψε:
thanoolhs έγραψε:

Με τα φρένα είδα μεγάλη διαφορά. Έχει ένα μικρό θόρυβο όταν ζεστάνουν αλλά δεν ενοχλεί. Και να πω ότι το αυτοκίνητο σταματάει ακαριαία οπότε όλα καλά. Όσο για το "τρίξιμο" στην μηχανή δεν έκαναν κάτι στάθηκαν στο ότι είναι 3 κυλίνδρο και έχει δονήσεις. Δεκτό από την στιγμή που το κάνει και σε άλλους αλλά και σε πιο παλιά μοντέλα όπως V40.

Καλησπέρα,
έχω νεότερα..

Λοιπόν για το θόρυβο μου έκαναν και εμένα καθαρισμό στις δισκοπλακές, αλλά επειδή δεν διορθώθηκε θα μου αντικαταστήσουν τα πίσω τακάκια - δίσκους.
Στη περίπτωση τη δικιά μου είχα και πρόβλημα με το φρενάρισμα. Συγκεκριμένα το πενταλ του φρένου αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο φρεναρίσματος, ενώ από τη πλευρά μου ασκούσα την ίδια πίεση.

Επίσης μου είχε βγάλει ένα σφάλμα με τα φώτα Headlamp System Failure Service required.
Μου έκαναν για αυτό αναβάθμιση, αλλά μου το ξανα έβγαλε.

Πάλι θα μιλήσω μαζί τους να δω τι θα μου πουν.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 11 Σεπ 2020, 12:18

thanoolhs έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:
thanoolhs έγραψε:

Καλησπέρα,
έχω νεότερα..

Λοιπόν για το θόρυβο μου έκαναν και εμένα καθαρισμό στις δισκοπλακές, αλλά επειδή δεν διορθώθηκε θα μου αντικαταστήσουν τα πίσω τακάκια - δίσκους.
Στη περίπτωση τη δικιά μου είχα και πρόβλημα με το φρενάρισμα. Συγκεκριμένα το πενταλ του φρένου αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο φρεναρίσματος, ενώ από τη πλευρά μου ασκούσα την ίδια πίεση.

Επίσης μου είχε βγάλει ένα σφάλμα με τα φώτα Headlamp System Failure Service required.

Πάλι θα μιλήσω μαζί τους να δω τι θα μου πουν.

Για τον θόρυβο στην μηχανή σου είπαν κάτι;
Και εμένα κάνουν πάλι αλλά όταν ζεσταθουν και είναι ανεπαίσθητος θόρυβος οπότε μιας και το αυτοκίνητο φρενάρει μια χαρά δεν θέλω να μπλέξω πάλι με καθυστερήσεις.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 11 Σεπ 2020, 12:18

andreaspa έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να βάλω έναν συναγερμό της Metasystem. Έχει κάποιος βάλει κάτι παρόμοιο; Δουλεύει σωστά; Επίσης θα έχω κάποιο πρόβλημα με την εγγύηση του αυτοκινήτου;;

Αλλο ψαχνω να βρω στο forum, αλλα επεσα επανω στο post σου.
Ασε τους ΜΕΤΑ. Ψιλοαπαρχαιωμενοι ειναι. Κοίτα σε Pandora με cloud εφαρμογη κλπ.
Θανασης Μοσχος στην καλογρεζα. 2102772762

Σε ευχαριστώ.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 11 Σεπ 2020, 12:31

andreaspa έγραψε:Στο θέμα μας τώρα.

Ενδιαφέρομαι για αγορά νεόυ XC40 1500cc αυτόματου. Σήμερα προχώρησα σε test drive. Εφυγα απο Βελμάρ Βαρυμπόπης, πήγα Ορωπό, δεξιά, Κάλαμος και πίσω απο Καπανδρίτι. Εχω τις εξης παρατηρήσεις.

Μόλις το παρέλαβα , μου έβγαζε χαμηλή πίεση ελαστικού πίσω αριστερά. Σταμάτησα βενζινάδικο, αλλά τα λάστιχα ήταν μια χαρά. Λιγο παράτερα , του στυλ 38 τα 3 ελαστικά και 35 το επίμαχο. Εβαλα σε όλα 36 λίμπρες.

Σε ολο το ανηφορικο κομματι του Ορωπου αλλα και στο ανέβασμα απο Κάλαμο, το αμάξι κρέμαγε εκει στις 2000-2200rpm. Το γκάζι μέχρι την μέση αλλά το κιβώτιο δεν έκανε kick down. Τελικά στην σανίδα γκάζι, έριχνε ταυτόχρονα 2-3-4 ταχύτητες κάτω, και πεταγόταν άσταλα μπροστά.

Γενικά έβλεπα μια πολύ αργή ανταπόκριση του κιβωτίου. Μιλάω για πολύ! αργή. Καμία απολύτως επαφή με το Mercedes GLB που έκανα επίσης test drive. Μην πω οτι μου θύμησε Cherokee του 1980 με αυτόματο 4αρι κιβώτιο.

Ταυτόχρονα σε μία φάση ανεβαίνοντας για καπανδρίτι , πριν απο μία δεξιά στροφή με πλάκωσε στα φρένα απο τα 80 στα 30 χιλιομετρα, άναβε και μια ενδειξη "ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ". Οσο γκάζι και να πάταγα , αυτό φρενάριζε.

Μιλάω για φρενάρισμα που κοίταξα τον καθρέφτη πίσω γιατί φοβήθηκα μην ειναι κανείς και με καρφώσει.

Για άσχετο λόγο σταμάτησα δεξιά μετά απο λίγο, και έσβησα κινητήρα. Απο την ώρα που ξαναέβαλα μπροστά , και ταυτόχρονα έσβησα ότι μπορούσα απο την οθόνη του στυλ "Αφυπνιση οδηγού", "φρεναρισματα" και γενικα οτι αλλο βρηκα εκτός απο τον έλεγχο της λωρίδας κυκλοφορίας, το αμάξι γύρισε πίσω λίγο καλύτερα.

Κάνω κάτι λάθος? Εχει καποιος αλλος αντίστοιχα πρόβληματα ? Μου διαφεύγει κάτι?

Τα χοντρά χοντρά ήταν η αδυναμία - καθυστέρηση Kick down του κιβωτίου, και εκείνο το πλάκωμα στα φρένα που μου έκανε στα καλά καθούμενα. Εντωμεταξύ μετά απο αυτό το φρενάρισμα, άναψε και επιλογή Off Road στα driving style, καθώς και πέρα απο το PND ενα -M+ ή κάπως έτσι.

Με τον κ. Κανέλη που μίλησα στην γυρισμό μου είπε ότι το αμάξι έχει διάφορα συστήματα, που μπορεί να σε φρενάρουν αν αντιληφθούν πιθανό ατύχημα, ανατροπή, ή οτιδήποτε. Με ρώτησε αν πέρασε κανένα ζώο απο μπροστά μου εκείνη την στιγμή που φυσικά δεν πέρασε τίποτα.

Για το κιβώτιο μου είπε ότι θέλει μία καλή γκαζιά για να κατεβάσει. καλή γκαζιά του έριξα και εγώ... αλλά 2-3-4 κατέβασε και όχι 1.

Γενικά η απάντηση ήταν ότι το volvo δεν ειναι κάποιο sport αυτοκίνητο, αλλά ασφαλές οικογενειακό όχημα.

Για το φρενάρισμα που λες μάλλον κάτι θα "είδε" εκτός και εάν κατά λάθος ενεργοποίησες το περιοριστεί ταχύτητας από τα αριστερά πλήκτρα στο τιμόνι. Εκεί έχεις 3 επιλογές ανάλογα με τον εξοπλισμό:
1. Περιορισμό ταχύτητας ανάλογα με το όριο ταχύτητας που έχει διαβάσει.. Όσο γκάζι και να πατήσεις δεν υπερβαίνει αυτό το όριο.
2. Κλασσικό Cruise control και τέλος
3. Cruise control ανάλογα με την απόσταση και την ταχύτητα του προπορευομενου οχήματος.
Επίσης στο μενού έχεις επιλογή εάν το αυτοκίνητο θέλεις να φρενάρει άμεσα, πιο αργά ή ακόμα πιο αργά. Εγώ το έχω στη μέση γιατί στο άμεσο μου έκοβε την χολή με το απότομο φρενάρισμα.
Για το kick down που ανέφερες εάν πατήσεις τέρμα γκάζι θα κατεβάσει 1-2 και 3 ταχύτητες αναλόγως της κατάστασης. Εάν θες μόνο μια το πατάς πιο απαλά. Όντως κάνει μεγάλο τιναγμα όταν κατεβάσει αρκετά. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει ίσα ίσα που μου παρέχει εμπιστοσύνη στο ότι εάν θέλω να κάνω ένα γρήγορο προσπέρασμα θα το έχω. Όντως δεν είναι sport αυτοκίνητο αλλά στο γρήγορο πρόγραμμα οι αλλαγές είναι πιο γρήγορες.
Επίσης άποψη μου είναι ότι τα αυτοκίνητα test drive ειναι κάπως κακοποιημένα. Εγώ δεν έχω συναντήσει τέτοια προβλήματα που αναφέρεις και νομίζω κανένας δεν έχει γράψει κάποιο τέτοιο σχόλιο. Μπορείς να το ξανακάνεις test drive εάν θες. Εγώ το έκανα 2 φορές γιατί ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Χ1.

andreaspa
T2

Δημοσίευσηαπό andreaspa » 11 Σεπ 2020, 21:59

Μαλλον το 1ο που λες ηταν. Τωρα που το λες, θυμαμαι οτι σκαλιζα τα αριστερα κουμπιά του τιμονιού.
Θα έπρεπε να έιχε έρθει ένας πωλητής μαζί μου.
Οσο αφορά το kick down, το συγκεκριμενο κιβωτιο ΔΕΝ εκανε kick down.
Μεχρι την μεση το γκαζι, και το κιβωτιο δεν κατεβαζε. 2000rpm , πνιγμενο το αμαξι και να σερνεται.
Τερμα γκαζι, 2-3-4 κάτω και σφαλιάρα.
Θα ξαναδοκιμάσω στην Βελμαρ στον γέρακα να πάρω κάποιο άλλο.
Πόσο κακοποιημενο να ειναι ομως ενα αμαξι με 5000χλμ ?
Πολυ νωρις για να δειξει οτιδηποτε. ή τουλαχιστον... θα επρεπε να ειναι νωρις για να δειξει κατι.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 11 Σεπ 2020, 22:21

andreaspa έγραψε:Μαλλον το 1ο που λες ηταν. Τωρα που το λες, θυμαμαι οτι σκαλιζα τα αριστερα κουμπιά του τιμονιού.
Θα έπρεπε να έιχε έρθει ένας πωλητής μαζί μου.
Οσο αφορά το kick down, το συγκεκριμενο κιβωτιο ΔΕΝ εκανε kick down.
Μεχρι την μεση το γκαζι, και το κιβωτιο δεν κατεβαζε. 2000rpm , πνιγμενο το αμαξι και να σερνεται.
Τερμα γκαζι, 2-3-4 κάτω και σφαλιάρα.
Θα ξαναδοκιμάσω στην Βελμαρ στον γέρακα να πάρω κάποιο άλλο.
Πόσο κακοποιημενο να ειναι ομως ενα αμαξι με 5000χλμ ?
Πολυ νωρις για να δειξει οτιδηποτε. ή τουλαχιστον... θα επρεπε να ειναι νωρις για να δειξει κατι.

Εμένα κατεβάζει κανονικά εάν έχει μεγάλη σχέση.... Στις 2000 στροφές που αναφέρεις εάν έχει χαμηλή σχέση δεν θα κατεβάσει με μισό γκάζι αλλά θα αρχίσει να φορτώνει ικανοποιητικα μιας και είναι turbo. Κάτι παίζει με το συγκεκριμένο. Πες τους να σου δώσουν κάποιο άλλο.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 12 Σεπ 2020, 20:00

Συγνώμη που γράφω εδώ για κάτι άσχετο αλλά το φόρουμ από ότι βλέπω είναι λίγο πεσμένο γιατί το έχω γράψει στην κατάλληλη κατηγορία αλλά απάντηση δεν έχω πάρει.

Θέλω να σφραγισω το χρώμα και τα πλαστικά μιας και είναι καινούργιο το αυτοκίνητο. Πήγα σε γνωστό detailing στη Νίκαια και άκουσα εξωφρενικά ποσά εκτός και εάν όντως έτσι είναι δεν ξέρω. Έχουμε και λέμε 5 έτη προστασία σε όλο το αυτοκίνητο συν πλαστικά, ζάντες, παράθυρα και φώτα 900€, 3ετη πάλι τα ίδια 700€ και 1 έτος 500€ και όλα αυτά μετρητά....αλλιως ξέφευγε παραπάνω.
Μου φάνηκαν πολλά δεν ξέρω...Όντως τόσο παίζουν; Έχετε να προτείνετε κάποιον που να είστε ευχαριστημένοι;

andreaspa
T2

Δημοσίευσηαπό andreaspa » 12 Σεπ 2020, 22:03

Τι σημαίνει "σφραγιζω το χρωμα" ?

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 12 Σεπ 2020, 22:29

andreaspa έγραψε:Τι σημαίνει "σφραγιζω το χρωμα" ?

Προστασία ώστε να μην φθαρεί γρήγορα.

thanoolhs
T2

Δημοσίευσηαπό thanoolhs » 13 Σεπ 2020, 00:05

MikeXC40 έγραψε:Με τα φρένα είδα μεγάλη διαφορά. Έχει ένα μικρό θόρυβο όταν ζεστάνουν αλλά δεν ενοχλεί. Και να πω ότι το αυτοκίνητο σταματάει ακαριαία οπότε όλα καλά. Όσο για το "τρίξιμο" στην μηχανή δεν έκαναν κάτι στάθηκαν στο ότι είναι 3 κυλίνδρο και έχει δονήσεις. Δεκτό από την στιγμή που το κάνει και σε άλλους αλλά και σε πιο παλιά μοντέλα όπως V40.

Καλησπέρα,
έχω νεότερα..

Πάλι θα μιλήσω μαζί τους να δω τι θα μου πουν.[/quote]
Για τον θόρυβο στην μηχανή σου είπαν κάτι;
Και εμένα κάνουν πάλι αλλά όταν ζεσταθουν και είναι ανεπαίσθητος θόρυβος οπότε μιας και το αυτοκίνητο φρενάρει μια χαρά δεν θέλω να μπλέξω πάλι με καθυστερήσεις.[/quote]

Θα σου πω να γελάσεις...
Για το θόρυβο μου είπαν πως η Volvo έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί όπως το lag που έχει ο t3 και διορθώνεται μόνο με 100άρα βενζίνη.

Τραγικοί απλά....

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 13 Σεπ 2020, 18:53

thanoolhs έγραψε:Θα σου πω να γελάσεις...
Για το θόρυβο μου είπαν πως η Volvo έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί όπως το lag που έχει ο t3 και διορθώνεται μόνο με 100άρα βενζίνη.

Τραγικοί απλά....

:lol: Πραγματικά είναι για γέλια... Που το πήγες εάν επιτρέπεται;; 100αρα σε ένα αυτοκίνητο με σχέση συμπίεσης 11:1 εάν θυμάμαι καλά και αυτό όταν "φουσκώσει" η τουρμπίνα δεν το θεωρώ λύση η διόρθωση. Εγώ το αυτοκίνητο το έχω 1.5 μήνα με 3000 χιλιόμετρα και δούλεψα και 100αρα και απλή αλλά και 98αρα...δεν είδα κάποια διαφορά.

thanoolhs
T2

Δημοσίευσηαπό thanoolhs » 14 Σεπ 2020, 01:00

MikeXC40 έγραψε: :lol: Πραγματικά είναι για γέλια... Που το πήγες εάν επιτρέπεται;; 100αρα σε ένα αυτοκίνητο με σχέση συμπίεσης 11:1 εάν θυμάμαι καλά και αυτό όταν "φουσκώσει" η τουρμπίνα δεν το θεωρώ λύση η διόρθωση. Εγώ το αυτοκίνητο το έχω 1.5 μήνα με 3000 χιλιόμετρα και δούλεψα και 100αρα και απλή αλλά και 98αρα...δεν είδα κάποια διαφορά.

Από εκεί που το πήγες και εσύ.

Σκέψου πως το αμάξι αντικατάστασης που σου δώσανε ήταν δικό μου πριν μου δώσουν τον καινούργιο(υπάρχει ολόκληρη ιστορία που μου κάνανε αντικατάσταση το αμάξι με καινούργιο).

Για να το γνωρίζετε ο t3 κινητήρας έχει πρόβλημα και όταν πατάς απότομα γκάζι π.χ. στις 2.000 στροφές κάνει λοξιγκα.
Αυτό δεν παρατηρείται στα αυτόματα διότι κατεβάζουν ταχύτητα και δεν εμφανίζουν το λαγκ.

Είναι πολύ επικίνδυνο το συγκεκριμένο πρόβλημα ειδικά σε προσπέραση.

Ενημέρωση για τα φρένα, εμένα ακόμα κάνουν θόρυβο ειδικά όταν ζεσταθούν. Περιμένω τηλέφωνο για να αντικαταστήσουν τις δισκόπλακες και τα τακάκια.
Επίσης κάποιες φορές ενώ πατάω φρένο πιάνει πολύ απότομα και κάποιες πολύ χαλαρά.

Δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου, με τόσα που έχουν συμβεί σε αυτό το αυτοκίνητο αρχίζω και τα χάνω... :chair

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 14 Σεπ 2020, 02:13

thanoolhs έγραψε:Από εκεί που το πήγες και εσύ.

Σκέψου πως το αμάξι αντικατάστασης που σου δώσανε ήταν δικό μου πριν μου δώσουν τον καινούργιο(υπάρχει ολόκληρη ιστορία που μου κάνανε αντικατάσταση το αμάξι με καινούργιο).

Για να το γνωρίζετε ο t3 κινητήρας έχει πρόβλημα και όταν πατάς απότομα γκάζι π.χ. στις 2.000 στροφές κάνει λοξιγκα.
Αυτό δεν παρατηρείται στα αυτόματα διότι κατεβάζουν ταχύτητα και δεν εμφανίζουν το λαγκ.

Είναι πολύ επικίνδυνο το συγκεκριμένο πρόβλημα ειδικά σε προσπέραση.

Ενημέρωση για τα φρένα, εμένα ακόμα κάνουν θόρυβο ειδικά όταν ζεσταθούν. Περιμένω τηλέφωνο για να αντικαταστήσουν τις δισκόπλακες και τα τακάκια.
Επίσης κάποιες φορές ενώ πατάω φρένο πιάνει πολύ απότομα και κάποιες πολύ χαλαρά.

Δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου, με τόσα που έχουν συμβεί σε αυτό το αυτοκίνητο αρχίζω και τα χάνω... :chair

Ναι έχω διαβάσει τα σχετικά ποστ σου... Τραβήχτηκες πολύ από ότι έχω καταλάβει. Αυτόματο έχεις ή χειροκίνητο; Εγώ οδήγησα δύο αυτοκίνητα αντικατάστασης... Ένα χειροκίνητο από test drive και μετά μου έδωσαν αυτόματο.
Πάντως στο δικό μου δεν έχω καταλάβει lag.
Υπομονή και βλέπουμε. Εγώ έφυγα από BMW για να αποφύγω τα προβλήματα και από ότι βλέπω θα βρω παραπάνω. :lol:

thanoolhs
T2

Δημοσίευσηαπό thanoolhs » 14 Σεπ 2020, 11:25

MikeXC40 έγραψε:Ναι έχω διαβάσει τα σχετικά ποστ σου... Τραβήχτηκες πολύ από ότι έχω καταλάβει. Αυτόματο έχεις ή χειροκίνητο; Εγώ οδήγησα δύο αυτοκίνητα αντικατάστασης... Ένα χειροκίνητο από test drive και μετά μου έδωσαν αυτόματο.
Πάντως στο δικό μου δεν έχω καταλάβει lag.
Υπομονή και βλέπουμε. Εγώ έφυγα από BMW για να αποφύγω τα προβλήματα και από ότι βλέπω θα βρω παραπάνω. :lol:

Δυστυχώς χειροκίνητο. Εάν μου έλεγες τώρα θα έπαιρνα αυτόματο.

Ο συμπλέκτης που έχει είναι λες και έχει πρόβλημα.. για τόσο σκληρό μιλάμε και έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 14 Σεπ 2020, 15:57

Και εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Σκληρός συμπλέκτης, ο λεβιές ταχυτήτων δεν με βόλευε καθόλου άσε μου εάν είχα ποτήρια στις ποτήροθήκες κάθε φορά που άλλαζα ταχύτητες έβρισκε το χέρι μου στα ποτήρια. Επίσης λόγω του ότι δεν ακούς την μηχανή πρέπει να κοιτάς συνέχεια στροφόμετρο για να αλλάζεις ταχύτητες. Βέβαια πιστεύω αυτό το συνηθίζεις γιατί εγώ το είχα μόνο 2 μέρες το χειροκίνητο.

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 46 επισκέπτες