XC40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Vag88
T2

Re: XC40

Δημοσίευσηαπό Vag88 » 23 Φεβ 2022, 21:09

Και εγώ παρήγγειλα το XC40 T3 τον Σεπτέμβριο. Μέσα Μαρτίου θα το πάρω μου είπανε..Όσον αφορά το Τ2 που έχουν πλέον αντί του Τ3, αν μου έλεγαν να διαλέξω δεν νομίζω να τον επέλεγα..Και λόγω ίππων και λόγω τιμής (Και δεν είναι μικρή η διαφορά τους).

Berry
T2

Δημοσίευσηαπό Berry » 27 Φεβ 2022, 12:42

Καλησπέρα!
Μόλις πήρα μετά από αναμονή 7 μηνών ένα XC40 T4 Recharge. Εντυπώσεις κάτι παραπάνω απο θετικές, μόνο 150 χλμ έχω κάνει μέχρι στιγμής :-)

Ήθελα να ρωτήσω αν προτείνετε κάποιο extension cable για το καλώδιο φόρτισης, διαπίστωσα οτι το καλώδιο που δίνει η Volvo δεν φτάνει από το μπαλκόνι του σπιτιού μέχρι το αυτοκίνητο. Ποιά είναι η γνώμη σας για τέτοια καλώδια;

Ευχαριστώ πολύ!!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 27 Φεβ 2022, 20:19

Berry καλοταξιδο!
Δυσκολη ερωτηση, ρωτησες την Volvo για αυτο;
Εδω μεσα δεν εχει αναφερει καποιος κατι.
Εναλλακτικά μπορεις να πας σε ενα μαγαζί με ηλεκτρολογικά, κατα προτίμηση βιομηχανικά, και να τους ρωτήσεις.
Αλλα αν το φορτίζεις στο σπιτι με μπαλαντεζα ποσες ωρες θα θελει;;;
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

Berry
T2

Δημοσίευσηαπό Berry » 27 Φεβ 2022, 21:44

Σε ευχαριστώ Θάνο! Να είσαι καλά!

Το δοκίμασα σε άλλο σπίτι και σε 4 ώρες είχε φορτίσει πλήρως. Αλλιώς θα πρέπει να εγκαταστήσω wallbox, γνωρίζετε μήπως τι παροχή ρευματος χρειάζεται για το wallbox, μονοφασική ή τριφασική;

Ευχαριστώ πολύ!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 28 Φεβ 2022, 05:19

Όχι.
Θα πρέπει να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία.
Αν ξέρει κάποιος άλλος θα σου πει.

vasim
T2

Δημοσίευσηαπό vasim » 28 Μαρ 2022, 23:41

Έχω ένα πρόβλημα, πολύ χαζό αλλά ανησύχησα.

Κράταγα στα χέρια 3 μπαλάκια ναφθαλίνης στο πλαστικο το οποίο μου έφυγε από το χέρι και έπεσε στην ποδια της μηχανής.

Το έβλεπα και πήγα να το πιάσω με μία τσιμπίδα και το έσπρωξα προς τα μέσα και τώρα δε το βλέπω. Πήγε κάπου πίσω.

Πως θα το βγάααααλω ρε παιδιά; Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης;

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 29 Μαρ 2022, 09:24

Έπεσε το σακουλάκι με ή χωρίς τις ναφθαλίνες;
Αν έπεσαν και η ναφθαλίνες καλο είναι να τις βγάλεις.
Ο σίγουρος τρόπος ειναι να ξεβιδωσεις την ποδια απο κάτω.
Ο πιο εύκολος τρόπος ειναι να βάλεις την μια πλευρά επάνω στο πεζοδρόμιο για να μπορέσεις να χωθείς απο κάτω να ξεβιδωσεις τα torx που την κρατούν.

;-) Τις ναφθαλίνες τι τις ήθελες...;;; :whistling

vasim
T2

Δημοσίευσηαπό vasim » 29 Μαρ 2022, 10:34

Thanosgr έγραψε:Έπεσε το σακουλάκι με ή χωρίς τις ναφθαλίνες;
Ο πιο εύκολος τρόπος ειναι να βάλεις την μια πλευρά επάνω στο πεζοδρόμιο για να μπορέσεις να χωθείς απο κάτω να ξεβιδωσεις τα torx που την κρατούν.

Έπεσε αυτό το πλαστικό (σκληρό) με τις 3 ναφθαλίνες μαζί μέσα. (Εικόνα)
Πήγα να το πιάσω και τις έσπρωξα πιο μέσα. Λές να πάρει καμία φωτιά;

Την Παρασκευή θα το πάω στην αντιπροσωπεία στο φαναρτζίδικο να μου αλλάξουν κάτι πίσω. Θα τους πω να το σηκώσουν για να τη βγάλουν. Θεωρώ πως στο φανατρίζδικο θα το κάνουν.

Τις κράταγα για να τις βάλω γύρω από το αμάξι γιατί κάτι γάτες μου έφαγαν την μόνωση του καπώ και στοίχισε 250 ευρώ!

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 29 Μαρ 2022, 16:18

vasim έγραψε:

Την Παρασκευή θα το πάω στην αντιπροσωπεία στο φαναρτζίδικο να μου αλλάξουν κάτι πίσω. Θα τους πω να το σηκώσουν για να τη βγάλουν. Θεωρώ πως στο φανατρίζδικο θα το κάνουν.

Τις κράταγα για να τις βάλω γύρω από το αμάξι γιατί κάτι γάτες μου έφαγαν την μόνωση του καπώ και στοίχισε 250 ευρώ!

Mήπως δεν ηταν γάτες και ηταν ποντικια...? Εγω εβαλα αυτο και ηρεμησα..

https://www.xristoueshop.gr/ana-etaireia/wurth/sprey-prostateytiko-kalwdiwn-apo-trwktika-250ml-wurth-0892077150.html

- Προσοχη ,δεν ψεκάζουμε τα πάντα διοτι αφηνει μια κολλωδη επιστρωση μετα...
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

vasim
T2

Δημοσίευσηαπό vasim » 29 Μαρ 2022, 18:28

haralabosg έγραψε:
vasim έγραψε:

Mήπως δεν ηταν γάτες και ηταν ποντικια...? Εγω εβαλα αυτο και ηρεμησα..

https://www.xristoueshop.gr/ana-etaireia/wurth/sprey-prostateytiko-kalwdiwn-apo-trwktika-250ml-wurth-0892077150.html

- Προσοχη ,δεν ψεκάζουμε τα πάντα διοτι αφηνει μια κολλωδη επιστρωση μετα...

Όχι το έψαξα καλά. Γάτα που είτε μαλωνε με άλλη για τη θέση του κάπω είτε εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να βγει. Οι ναφθαλινες έχουν κάνει δουλειά γύρω γύρω και ένα υγρό αποθολ και τώρα μόνο πρόβλημα είναι εκείνη η ναφθαλίνη που έπεσε μέσα. Φαντάζομαι να τσουλήσει και να φύγει μην έχουμε άλλα. Και να μην έχει πάει κοντά στην εξάτμιση

vasim
T2

Δημοσίευσηαπό vasim » 20 Μάιος 2022, 10:41

Καλημέρα.

Παρατηρείτε και εσείς πολύ ψιλά σημαδάκια στο χρώμα? Έχω το μαύρο και κάθε τόσο βλέπω κάτι πολύ ψιλά πιο μικρά και απο κεφάλι καρφίτσας σε διάφορα σημεία και ειδικά σε σημεία που σίγουρα δεν είναι πετραδάκια (στην πίσω αεροτομή π.χ καθώς και στο φτερό δίπλα απο το φανάρι το πίσω)

Άβαταρ μέλους
click
T2

Δημοσίευσηαπό click » 08 Ιουν 2022, 09:34

vasim έγραψε:

Το έπαθα και εγώ αλλά δεν ήταν γάτες, ήταν νυφίτσες. Μένω σε περιοχή κοντά σε δάσος και είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Η μόνωση μου στοίχισε εμένα 330 ευρώ και έχω κανονίσει τώρα να το πάω να μου βάλουν συσκευή που παράγει υπερήχους και τις διώχνει.

MikeXC40
T2

Δημοσίευσηαπό MikeXC40 » 28 Αύγ 2022, 22:35

wolfmandim έγραψε:
MikeXC40 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Σε περίπου 20 μέρες κλείνω ένα χρόνο και 8κ χιλιόμετρα οπότε όπως καταλαβαίνετε ετοιμάζομαι για το πρώτο service. Μπορεί κάποιος να μου πει τι περιλαμβάνει και σε τι κόστος περίπου. Επίσης θα κάνω και μια ανάλυση λαδιού να δούμε που βρισκόμαστε και να δούμε πως βασίζει η Volvo τα 30κ χιλιόμετρα που φαίνεται να παραείναι αρκετά.

Πρώτο service στη Velmar 232 ευρώ.
Στο δεύτερο service μου άλλαξαν και τακάκια πίσω (34500 χλμ στο κοντέρ).

Πρώτο σέρβις 9κ 235€, δεύτερο σέρβις πριν λίγες μέρες 19κ 248 χωρίς αλλαγή Τακάκια. Και τα 2 Σαρακάκη
XC40 T3 AT8 Momentum MY2020

kostis72
T2

Δημοσίευσηαπό kostis72 » 22 Οκτ 2022, 18:53

Καλησπέρα σε όλους,
εδώ και 4 μήνες είμαι κατοχος ενός XC40 Momentum Pro. Αγοράστηκε από Θεσσαλονίκη και αντικατέστησε το οικογενειακό μας Mazda 6 του 2005. Σαν extra πρόσθεσα μια πανοραμική κάμερα 360 την οποίια βρήκα εξαιρετικά χρήσιμη και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον το σκέφτεται. Το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό, απιίστευτα άνετο στο ταξίδι και μεταδίδει απόλυτη αίσθηση ασφάλειας. Ευτυχώς, δεν είχα κανένα από τα προβλήματα που καποιες φορές προκύπτουν στα καινούρια αυτοκινήτα και δεν έχει χρειαστεί να επισκεφτώ κάποιο συνεργείο. Χρειάστηκα βέβαια αρκετή μελέτη του manual (με τόσα τεχνολογικά "καλούδια" που κουβαλάει στον standard εξοπλισμό). Και δύο αρνητικά: 1. Δεν έχει πλαφονιέρα στα πίσω καθίσματα (δεν με πολυενοχλεί, απλώς μου φαίνεται "φτηνιάρικο" εκ μέρους της Volvo), και 2. Τα πλαστικά του στις πόρτες μου φαίνονται (σε σύγκριση με το Mazda) πολύ ευαίσθητα (κάνουν σημάδι με το παραμικρό).

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 22 Οκτ 2022, 19:02

Καλοταξιδο και με πολλά ασφαλή χλμ!
Πολύ καλά έκανες και διάβασες το μανουαλ.
Είναι πολύπλοκο μηχανημα.
Μακάρι να το έκαναν και άλλοι...
Έχεις δίκιο για τις ταπετσαρίες στις πίσω πόρτες!
Για μπλαφονιερα... :q
Έχει ηλιοροφή;

kostis72
T2

Δημοσίευσηαπό kostis72 » 23 Οκτ 2022, 13:08

Ευχαριστώ πολύ!
Οχι, δεν έχει ηλιοροφή.
Και πράγματι, η volvo δεν εχει φωτα στα πισω καθίσματα στον standard εξοπλισμό. Ξανακοίταξα την προσφορά που μου είχαν κάνει από τη volvo όπου αναφέρονταν αναλυτικά ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου. Στο πακέτο φωτισμού mid δεν τα περιλαμβάνει. Γράφει: "φωτισμός και φώτα ανάγνωσης εμπρός καθισμάτων". Πιθανότατα περιλαμβάνονται σε πιο ακριβές εκδόσεις με πακέτο φωτισμού high ή ηλιοροφή.
Απλώς μου φαινόνταν τόσο αυτονόητο ότι θα έχει, που δεν το είχα προσέξει.

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 25 Οκτ 2022, 07:06

Δυστυχώς η πλαφονιέρα στα πίσω καθίσματα χρεώνεται έξτρα και ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

kostis72
T2

Δημοσίευσηαπό kostis72 » 28 Οκτ 2022, 14:45

Πάντως, από ότι βλέπω στην επίσημη ιστοσελίδα της volvo, ο φωτισμό High που περιλαμβάνει φώτα ανάγνωσης στα πίσω καθίσματα ανήκει πλέον στον standard εξοπλισμό, ανεξαρτήτως έκδοσης. Όπως επίσης και η ασύρματη φόρτιση κινητού, το πτυσσόμενο δάπεδο φόρτωσης και το δίχτυ προστασίας ανάμεσα σε χώρο αποσκευών και πίσω καθίσματα. Όλα τα παραπάνω, περύσι τον Οκτώβριο που παρήγγειλα το δικό μου Momeum Pro ανήκαν στον προαιρετικό εξοπλισμό. Βέβαια, κατήργησε τον Τ3 με τα 163 άλογα και την επιλογή για χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, και τα δύο κακώς κατ΄ εμέ.
Τελευταία επεξεργασία από kostis72 σε 29 Οκτ 2022, 21:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 28 Οκτ 2022, 17:31

Οχτώ μήνες αναμονή ... :doh :dizzy
Τρεις περίμενα και μου φάνηκαν πολλοί :lol: :whatever
Είχε αλλαγές στον στάνταρ εξοπλισμό και στον κινητήρα.
Προς το καλύτερο βέβαια!

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 07 Νοέμ 2022, 08:09

Έχουμε και τη νέα βασική έκδοση….
https://www.carandmotor.gr/dokimes/volv ... -15-litroy

Ενώ το T3 αντικαταστάθηκε από το B3.
https://www.carandmotor.gr/dokimes/volv ... tin-ellada
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

giannaras4
T2

Δημοσίευσηαπό giannaras4 » 13 Νοέμ 2022, 00:24

Καλησπερα στην παρεα και απο εμενα.
Ειμαι κοντα στην αποκτηση ενος VOLVO XC40 INSCRIPTION 2020 40.000km Manual.
Την Δευτερα θα παμε σε συνεργειο να το τσεκαρουμε και να το κανω και ενα test drive καλο.
Με προβληματιζει λιγο ο 3κυλινδροσ κινητηρας λογο αξιοπιστιας(οντας καινουριο μοτερ)και για το τρεμουλο που διαβασα στο forum(αν δεν το διαβαζα εδω μπορει να μην το καταλαβαινα καν :-P :-P ).
Οποιαδητε συμβουλη για το τι να προσεξω τι να τσεκαρω στο συνεργειο στην οδηγηση κτλ καλοδεχουμενη. . . . .

tpsathas
T2

Δημοσίευσηαπό tpsathas » 16 Νοέμ 2022, 19:52

Καλησπέρα στην ομάδα.

Επειδή είμαι στην αγορά νέου αυτοκινήτου και θέλω να είναι στην κατοχή μου για τα επόμενα ~10 χρόνια, θέλω να καλύπτει 3 βασικούς τομείς.

1. Να έχει πολλά συστήματα ασφαλείας και να είναι και ασφαλές, καθώς θα είναι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει την οικογένεια μου και ο γιος μου θα "μεγαλώσει μέσα σε αυτό" (είναι τώρα 3)
2. Υψηλή αξία μεταπώλησης κοντά στη 10ετία
3. Να μπορούμε να κάνουμε ταξίδια και εκδρομές άνετα, ξεκούραστα και ήσυχα (θόρυβοι από έξω)

Το xc40 λοιπόν νομίζω τα καλύπτει και τα 3 παραπάνω. Να συμπληρώσω ότι κοιτάω ελαφρώς μεταχειρισμένο, ~1 έτους. Απλά έχω κάποιες ερωτήσεις, οι οποίες με "κρατάνε" από την αγορά του.

1. Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης είναι αξιόπιστο; Μπορείς να δεις live δεδομένα κίνησης (απ' όσο έχω διαβάσει όχι); Έχει συνδέσει κάποιος το αυτοκίνητο με το internet και αν ναι αυτό βοηθάει ή συμπληρώνει στοιχεία στους χάρτες; Συνεργάζεται με το app google search; Κάπου είδα ότι μπορείς να εγκαταστήσεις τέτοια εφαρμογή!
    2. Το Android Auto σε αυτό το μοντέλο, ξέρω ότι δεν θα πάρει τη νέα έκδοση με την full screen (και δεν ελπίζω για μελλοντικά). Είναι usable; Ρωτάω γιατί εκτός του ότι είναι αρκετά μικρό, είναι και στο κάτω σημείο της οθόνης.
    3. Θεωρώ οτι η μη ύπαρξη του BLIS στο βασικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μην είναι σε κανένα μεταχειρισμένο που έχω δει, είναι μεγάλο αρνητικό, μιας και θα το έχω πολλά χρόνια, και ενώ άλλα αυτοκίνητα (πχ KIA Niro & Sportage*) τα έχουν στον στάνταρ εξοπλισμο, και είναι ένα σύστημα ασφαλείας αρκετά χρήσιμο (βέβαια μέχρι και σήμερα δεν είχα κάτι τέτοιο). Θα μπορούσε να προτεθεί κάπως μετά (αν και νομίζω ότι η απάντηση είναι όχι);
    4. Οι ασθητήρες παρκαρίσματος μπροστά, εάν μπουν μετά, μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα του αυτοκινήτου ώστε να εμφανίζονται στην κεντική οθόνη ή θα πρέπει να είναι κάτι το οποίο θα δουλεύει ανεξάρτητα;

*Ανέφερα τα συγκεκριμένα γιατί ουσιαστικά αυτά δημιουργούν την 3άδα αυτοκινήτων που έχω καταλήξει.

Θα αναμένω τις απαντήσεις σας

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θοδωρής

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 16 Δεκ 2022, 15:08

Καλησπέρα,
Έχω μία απορία, κάθε φορά που περνάω σαμαρακι ακούγεται ένα τρίξιμο από την ανάρτηση μπροστά θεωρώ. Έχει συμβεί σε άλλο κάτοχο? Επίσης, όταν στρίβω το τιμόνι όλο αριστερά ή δεξιά ακούγεται ένας θόρυβος συνεχόμενα μέχρι να γυρίσει όλο το τιμόνι και μετά μέχρι να επανέλθει πάλι, που δεν μου φαίνεται φυσιολογικός για καινούργιο αυτοκίνητο. Θα το πάω και αντιπροσωπεία μια μέρα να το ακούσουν και αυτοί κ να μου πουν . Πρόκειται για Momentum 2021 Auto T3

kpremetis
T2

Δημοσίευσηαπό kpremetis » 23 Φεβ 2023, 19:15

Καλησπέρα σας…. Πρώτο ποστ στην ομάδα και δυστυχώς δεν είναι για καλό! Κάτοχος Volvo XC40 πετρέλαιο με κινητήρα D3 απο τις 19/1 , μεταχειρισμένο μοντέλο του 2019. Όταν το αγόρασα είχε ένδειξη για service ετήσιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπου και έγινε στο επίσημο service της Πάτρας. Μετά απο 12 ημέρες περίπου παρατήρησα χαμηλή στάθμη λαδιού. Επισκέφθηκα το σέρβις και μου συμπλήρωσαν 1lt λάδι. Εκεί άρχισαν και οι πρώτες συζητήσεις για βλάβη στον κινητήρα όπου ούτε η εταιρεία που είχα βάλει να ελέγξει το αυτοκίνητο ούτε το διαγνωστικό της Volvo εντόπισε. Έκανα αλλα 500km και ήδη εχει πέσει πάλι η στάθμη στα 2/3 περίπου. Δεν παρατηρείται καμμία διαρροή. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν κατευθείαν για αντικατάσταση κινητήρα όπου μου ήρθε και το πρώτο εγκεφαλικό!!! Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή κάποια πρόταση?

Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 24 Φεβ 2023, 00:10

Καλησπέρα!

Μέτρησες συμπίεση; Μέτρησες ρύπους; Είναι καθαρά τα λάδια στο κάρτερ; Βγάζει μπλε-λευκό καπνό από την εξάτμιση;

Επίσης, όταν λες αντιπροσωπεία, εννοείς το Λαζανά στη Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών; Αν ναι, για αντικατάσταση κινητήρα σου είπε ο κ. Νίκος;

Πάντως, μια υψηλή ή έστω αυξημένη κατανάλωση λαδιού δεν θα τη δείς με ένα τυπικό τεχνικό έλεγχο, ούτε μπορεί να τη "δει" ένα διαγνωστικό που απλά μετράει τις στάθμες των υγρών με αντίστοιχους αισθητήρες. Την κατανάλωση λαδιού μπορεί να την καταλάβει μόνο ο οδηγός, παρατηρώντας και ελέγχοντας το αυτοκίνητο του.

Κατανάλωση λαδιού, πάντως, μπορείς να έχεις από πολλές μεριές, μεταξύ των οποίων και από τα τσιμουχάκια στον άξονα της τουρμπίνας (με αντίστοιχο σύμπτωμα, παχιά λαδούρα στην εισαγωγή). Μπορείς βέβαια να θέλεις και κανούρια ελατήρια πιστονιών. Πάντως δεν είναι απλή διάγνωση, και όποιος αμολάει έτσι απλά "άλλαξε μοτέρ" χωρίς σχετική τεκμηρίωση, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται.

kpremetis
T2

Δημοσίευσηαπό kpremetis » 24 Φεβ 2023, 01:43

Σωστά, στον Λαζανά αναφέρομαι. Μιλάω με τον Παναγιώτη από το Σέρβις όχι με τον κ. Νίκο. Η πρόταση του συνεργείου ήταν να μείνει το αυτοκίνητο για αρκετές ημέρες ( καμία 20) μέσα ώστε να γίνει η διάγνωση. Όμως εμπειρικά μου ανέφεραν ότι δύσκολα «πιάνεται» μια τέτοια βλάβη και το κόστος θα είναι μεγάλο και δίχως σίγουρο αποτέλεσμα ( αυτό βέβαια δεν μου ακούστηκε και τόσο επαγγελματικό) οπότε η προτροπή τους είναι και καινούργιο μοτέρ. Και δεν φτάνει αυτό δεν υπάρχει και η δυνατότητα παραχώρησης αυτοκινήτου εξυπηρέτησης όταν σε άλλες αντιπροσωπείες ακόμα και για το σέρβις σου δίνουν αυτοκίνητο για να μην χάσεις την ημέρα …. Δεν ξέρω, πραγματικά έχω απογοητευτεί!!! Επικοινώνησα με τα κεντρικά της Volvo και αναμένω ενημέρωση .
Υ.Γ.: Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με την Βελμαρ οπου εδώ και 4 ημέρες περιμένω τηλέφωνο από τεχνικό σύμβουλο όπου το θέμα μου έχει μπει σε προτεραιότητα λόγω σοβαρότητας της βλάβης…

Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 24 Φεβ 2023, 13:41

Είμαι και εγώ πελάτης του Λαζανά, με ανάμεικτα συναισθήματα. Είτε θα φύγω από εκεί τρομερά ικανοποιημένος, είτε που θα φεύγω βγάζοντας καπνούς από τα αυτιά. Έχω ακούσει κατά καιρούς διάφορες διαγνώσεις (κατ' αυτούς), μ@λακίες (κατ' εμέ) που δε βγάζουν νόημα.

Από το συγκεκριμένο συνεργείο εμπιστεύομαι μόνο τον κ. Νίκο, λόγω της εμπειρίας του, ειδικά στα παλαιότερα μοντέλα, όπως το δικό μου και αρνούμαι να αξιολογήσω "διαγνώσεις" από νέους μαστόρους, που έρχονται και φεύγουν, ή από κάποιον που είναι στα ανταλλακτικά.

Έχεις δίκιο πάντως, ότι λείπει ένα αυτοκίνητο εξυπηρέτησης και μια αμεσότητα στην ανταπόκριση!

Ελπίζω να βγάλεις άκρη σύντομα!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 24 Φεβ 2023, 17:01

Να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά.
Δεν πάμε κατευθείαν στο " πονάει κεφάλι, κόψε κεφάλι"...
Πόσα χλμ έχει το αμάξι;
Οπως σου είπαν παραπάνω, ξεκινήστε με έλεγχο της τουρμπίνας!
Να μετρήσετε μετά συμπίεση.
Αυτά οι δύο ελεγχει, και με δεδομένο οτι δεν υπάρχει διαρροή, θα δείξουν που είναι το πρόβλημα.
Βέβαια αυτα καλό είναι να γίνουν σε εξειδικευμένο συνεργείο.
Το αμάξι το έχεις ενα μήνα, ο πωλητής τι λέει για όλα αυτά;;;

Για εμένα, αν δεν είναι τουρμπίνα, θα άνοιγα κινητήρα...

Και όπως λεω πάντα, εσύ πληρώνεις εσύ αποφασίζεις...

kpremetis
T2

Δημοσίευσηαπό kpremetis » 24 Φεβ 2023, 21:16

Το αυτοκίνητο το αγόρασα με 130.000km. Ο πωλητής περιμένει να δει τι θα μας πει η Volvo γιατί πιστεύει ότι το αυτοκίνητο όταν μου το έδωσε δεν είχε πρόβλημα, που αυτό δεν στέκει γιατί στο ιστορικό των σέρβις έδειξε ότι είχε κάνει αντικατάσταση αισθητήρα μέτρησης λαδιού και μέσα στον Δεκέμβριο δλδ λίγες ημέρες πριν μου το πουλήσει είχε συμπληρώσει πάλι 1lt λάδι…σήμερα που με πήραν από την Βελμαρ μου είπαν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να καίει μέχρι και 800gr λάδι ανά 1000 km …. Δλδ στα 30000km που είναι το σέρβις πρέπει να συμπληρώσει 30lt λάδι!!! Τραγικό!!! Μέσα στην εβδομάδα έχω ραντεβού στον Λαζανά στην Πατρα μετά από παρέμβαση της Volvo Hellas για να προγραμματίσουμε την διαδικασία ελέγχου και αποκατάστασης( ελπίζω) .

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 24 Φεβ 2023, 21:30

Απο προσωπική εμπειρία, πρίν προχωρήσεις σε "δύσκολες αλλαγές", δοκίμασε να κάνεις μια αλλαγή λαδιών με Liquid Molly με προδιαγραφές Volvo βέβαια!
Με τα "μαμα" Castrol έκαιγε 0,8lt κάθε 15.000χλμ. στις χλμ 200.000
Άλλαξα σε Liquid Molly!
Στις 354.000 χλμ που έχει τώρα δεν καίει τίποτα!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 28 Φεβ 2023, 11:34

kpremetis έγραψε:Το αυτοκίνητο το αγόρασα με 130.000km. Ο πωλητής περιμένει να δει τι θα μας πει η Volvo γιατί πιστεύει ότι το αυτοκίνητο όταν μου το έδωσε δεν είχε πρόβλημα, που αυτό δεν στέκει γιατί στο ιστορικό των σέρβις έδειξε ότι είχε κάνει αντικατάσταση αισθητήρα μέτρησης λαδιού και μέσα στον Δεκέμβριο δλδ λίγες ημέρες πριν μου το πουλήσει είχε συμπληρώσει πάλι 1lt λάδι…σήμερα που με πήραν από την Βελμαρ μου είπαν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να καίει μέχρι και 800gr λάδι ανά 1000 km …. Δλδ στα 30000km που είναι το σέρβις πρέπει να συμπληρώσει 30lt λάδι!!! Τραγικό!!! Μέσα στην εβδομάδα έχω ραντεβού στον Λαζανά στην Πατρα μετά από παρέμβαση της Volvo Hellas για να προγραμματίσουμε την διαδικασία ελέγχου και αποκατάστασης( ελπίζω) .

https://www.youtube.com/watch?v=8yJoHgwiwio

https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=316027

https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=310632

μοντέλο του 2019, δεν θα έπρεπε να είχε θέμα.

DTC Diagnostic Trouble Codes
Text
DESCRIPTION:
If an engine still has a high level of oil consumption despite following TJ30087, follow the actions
described under SERVICE.
SERVICE:
From engine serial number: 1501327, engines have been modified from engine factory.
For service: Change to new pistons + piston rings according the attached service method.
VEHICLE REPORT:
Yes, please submit a Vehicle Report if the service solution described in this TJ has no effect. Use
concern area “Vehicle Report” and sub concern area “Support not needed”, use function group 2200.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

kpremetis
T2

Δημοσίευσηαπό kpremetis » 28 Φεβ 2023, 14:23

Το γνωρίζω… εκτός και αν τους είχαν μείνει στοκ ελατήρια και δαχτυλίδια και τα έβαλαν σε κάποια παραγωγή…Σε κάθε περίπτωση στην Αμερική η Volvo ανακοίνωσε παράταση της εγγύησης για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος… μόλις το ανέφερα εδώ έβαλαν τα γέλια.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 01 Μαρ 2023, 10:35

kpremetis έγραψε:Το γνωρίζω… εκτός και αν τους είχαν μείνει στοκ ελατήρια και δαχτυλίδια και τα έβαλαν σε κάποια παραγωγή…Σε κάθε περίπτωση στην Αμερική η Volvo ανακοίνωσε παράταση της εγγύησης για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος… μόλις το ανέφερα εδώ έβαλαν τα γέλια.

το δικό μου v60 D4 / D4204T14 με αρ.κινητήρα 17χ.χχχ μετά από 175.000χλμ δεν καίει καθόλου λάδι.

δες ποιος είναι ο αριθμός του κινητήρα σου.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 12 Μαρ 2023, 10:37

Κάνει κάποιος κάτοχος service εκτός αντιπροσωπείας? Μπορεί να γίνει αυτό και να ισχύει η εγγύηση? Σκέφτομαι να το πάω για το δεύτερο service εκτός αντιπροσωπείας. Μου ζήτησαν 350 ευρώ για το δεύτερο service του αυτοκινήτου με 20Κ χλμ. Δλδ λάδια, φίλτρα, και υγρά φρένων μου είπαν.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 12 Μαρ 2023, 17:35

Μπορείς να πάς σε άλλο συνεργείο, εκτός αντιπροσωπείας, εφόσον το εν λόγω συνεργείο είναι αναγνωρισμένο απο τον πανελλήνιο σύλλογο διπλωματούχων μηχανικών αυτοκινήτου.
Πολλοί εχουν και ανάλογο σήμα απ'εξω, και χρησιμοποιήσουν τα σωστά αναλώσιμα που προβλέπει ο κατασκευαστής.
Μπορείς να πάς και σε ενα Bosch car service, ψάχνοντας στο site τους το πλησιέστερο.

Πάντως, για αλλαγή ολα τα φίλτρα με λάδια + υγρά φρένων δεν είναι πολύ ακριβή τιμή.

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 13 Μαρ 2023, 11:13

Thanosgr έγραψε:Μπορείς να πάς σε άλλο συνεργείο, εκτός αντιπροσωπείας, εφόσον το εν λόγω συνεργείο είναι αναγνωρισμένο απο τον πανελλήνιο σύλλογο διπλωματούχων μηχανικών αυτοκινήτου.
Πολλοί εχουν και ανάλογο σήμα απ'εξω, και χρησιμοποιήσουν τα σωστά αναλώσιμα που προβλέπει ο κατασκευαστής.
Μπορείς να πάς και σε ενα Bosch car service, ψάχνοντας στο site τους το πλησιέστερο.

Πάντως, για αλλαγή ολα τα φίλτρα με λάδια + υγρά φρένων δεν είναι πολύ ακριβή τιμή.

Οκ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όσο για την τιμή, έβλεπα εδώ μέσα για δεύτερο σέρβις τιμές που είχαν αναφέρει κάποιοι γύρω στα 270 ευρώ και γι'αυτό υπέθεσα ότι είναι ακριβό.

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 19 Μαρ 2023, 15:45

Σε περίπτωση που καθυστερήσεις το ετήσιο service 3-4 μήνες χωρίς φυσικά να έχεις συμπληρώσει τα χιλιόμετρα που απαιτούνται για το service, υπάρχει περίπτωση να χάσεις την εγγύηση? Γνωρίζει κανείς? Δουλεύω στο εξωτερικό και τώρα που πρέπει να κάνω το ετήσιο service θα πρέπει να φύγω από Ελλάδα για ένα διάστημα και θα γυρίσω καλοκαίρι, και λέω να το αφήσω για όταν γυρίσω. Γιατί το αμάξι θα βρίσκεται σε ακινησία όλο αυτό το διάστημα. Έχω κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα. 20Κ σε 2 χρόνια που το έχω στην κατοχή μου.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 19 Μαρ 2023, 18:06

Έχεις κάνει ενα σέρβις και αυτό είναι το 2ο;
Αν ναι μάλλον δεν έχεις θέμα.
Καλού κακού παρε ενα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία που είναι να πάς και ρώτα τους.

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 21 Μαρ 2023, 16:51

Ναι, έχω κάνει το 1ο σέρβις και τώρα πέρασε ο 2ος χρόνος άρα ήρθε και το 2ο σέρβις. Θα πάρω ένα τηλέφωνο αν κ νομίζω θα προσπαθήσουν να με πείσουν να το πάω αλλά είναι κρίμα να το πάω και να το αφήσω σε ακινησία τόσο καιρό με φρέσκο σέρβις.

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 19 Απρ 2023, 18:14

Το πήγα τελικά για το 2ο σέρβις, κόστος 325 ευρω. Αλλά δεν άλλαξα μπουζί και φίλτρο καμπίνας αν θυμάμαι καλά, λόγω του ότι εχω πολύ λίγα χιλιόμετρα. Μαζί με μπουζί το κόστος ειναι στα 467 ευρώ. Επίσης τους είπα και για το τρίξιμο - θόρυβο που ακουγόταν από μπροστά και αριστερά όταν πέρναγα από σαμαρακια με χαμηλή ταχύτητα. Το ακουσε και ο μηχανικός αφού το πήγαμε μαζί για δοκιμή μετά το πέρας της εργασίας και το επιβεβαίωσε και αυτός. έσφιξαν διάφορες βίδες στην αριστερή πλευρά μπροστά και το ξανά πήγαμε και ο θόρυβος δεν είχε εξαλειφθεί. Μετά ξέπλυνε με νερό (με λάστιχο) στο σημείο που βρίσκεται το μπροστινό αριστερό ελατήριο και ο θόρυβος σταμάτησε, τελικά μου είπε ότι μπορεί να είχε μαζέψει βρωμιά από το δρόμο και να έκανε θόρυβο. Ελπίζω να μην το ξανά εμφανίσει.

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες