Καλησπέρα σε όλη την ομάδα και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Πριν λίγες ημέρες απέκτησα και εγώ ένα Volvo V40 Cross country d2 2005 μοντέλο αυτόματο με 77.000 χιλ. μέσα από την αντιπροσωπία Παντόπικος (από ιδιώτη πουλημένο). Μετά από πολλά χρόνια ευχαριστημένης κατοχής μόνο αυτοκινήτων Opel (βενζίνη) είπα και εγώ να κάνω την αλλαγή με ένα Volvo. Αν και είναι πολύ πρόσφατη η αγορά μπορώ να πω, πως είμαι πολύ ευχαριστημένος (και ελπίζω να παραμείνω ) με το αυτοκίνητο, άλλη οδική συμπεριφορά και ακόμα το ψάχνω. Για να μην μακρολογώ και σας ζαλίζω θα ήθελα να με βοηθήσετε σε αρκετές απορίες που έχω ( έχω διαβάσει τα πάντα μέσα στο σαιτ που έχει να κάνει με το αυτοκίνητο), φυσικά αν έχετε τον χρόνο και μπορείτε.
1. Σέρβις στον Φατούρο με δικά μου ανταλλακτικά, το προτείνετε ή σε κοιτάνε με στραβό μάτι;
2. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια τσεκαρισμένα ανταλλακτικά (λάδια κινητήρα-σασμάν, φίλτρο λαδιού-πετρελαίου-καμπίνας,
τακάκια); Γίνονται ακόμα κάποιες μαζικές παραγγελίες;
3. Λάδια κινητήρα 0W-30 ή 5W-30; (Σαρακάκης που έχουν γίνει όλα τα σέρβις, στο πρώτο σέρβις που τα γράφει πιο αναλυτικά είναι
5W-30.
4. Διάβασα μέσα στο σαιτ ότι υπάρχει κάποια έκπτωση στον Φατούρο αν αναφέρεις την Volvo Club ισχύει κάτι τέτοιο;
5. Επειδή πρώτη φορά οδηγώ πετρέλαιο, είναι φυσιολογικό τα λάδια να είναι τελείως μαύρα; Το αυτοκίνητο έχει κάνει μέχρι ώρας
10.000 χιλ. από την τελευταία αλλαγή.
6. Όταν το πήγα για έλεγχο το αυτοκίνητο στον μηχανικό μου πριν την αγορά, στο Κάρτερ από κάτω υπήρχαν λίγα λάδια, καθώς και
αρκετά επάνω στην ποδιά. Ο μηχανικός μου καθώς και ο μηχανικός της αντιπροσωπείας μου είπαν πως είναι από αναθυμιάσεις του
τούρμπο και τα λάδια επάνω στην ποδιά μπορεί να συμβεί κατά την αλλαγή του φίλτρου. Εσάς σας έχει συμβεί; το έχετε ξανακούσει;
7. Επειδή κάνω ποιο συχνά μικρές αποστάσεις, το φίλτρο μικροσωματιδίων D.P.F. από την πείρα σας, υπάρχει κάποιος τρόπος
οδήγησης για να ενεργοποιείς τον καθαρισμό του; Και γενικά κάθε πότε περίπου κάνει από μόνο του καθαρισμό; Όταν το καταλάβω
ότι έχει ενεργοποιηθεί πρέπει να συνεχίσω οπωσδήποτε την οδήγηση;
8. Για σέρβις μόνο σε συνεργείο με διαγνωστικό VIDA; Πιστεύεται ότι άλλα διαγνωστικά δεν επαρκούν για την σωστή διάγνωση; Έχει πάρει κάποιος κάποιο διαγνωστικό από EBAY που θα μπορούσα να αγοράσω και εγώ να το χρησιμοποιήσω με ασφάλεια για μια απλή διάγνωση π.χ. έλεγχο D.P.F;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων μόνο και μόνο που καθίσατε και διαβάσατε τις πάρα πολλές απορίες που σας έγραψα, συγνώμη που σας κούρασα και ελπίζω έστω και μερικές να απαντηθούν.
Παύλος.