Dimitris3 έγραψε:Καλησπέρα, theisland μπορείς να με ενημερώσεις λίγο για την κατανάλωση περίπου και τα τέλη κυκλοφορίας; Είσαι ευχαριστημένος με το αυτόματο κιβώτιο; Σκέφτομαι κι εγώ για ένα παρόμοιο αυτοκίνητο αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα είναι Τ3 ή Τ4, μηχανικό ή αυτόματο. Κάθε πληροφορία θα είναι πολύτιμη, ευχαριστώ
Δημήτρη δεν έχω το αυτόματο κιβώτιο, οπότε δεν έχω άποψη. Τέλη κυκλοφορίας επίσης δεν ξέρω, περιμένω τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κάπου στα 260€ θα ειναι σαν τάξη μεγέθους.
Γενικά έχω να πω τα εξής από την 3μηνη χρήση του:
- ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, στιβαρό αυτοκίνητο, σου δίνει την αίσθηση της premium κατηγορίας
- στα ταξίδια είναι απίθανο. Το μονο που με ενοχλεί είναι κάποιος αεροδυναμικός θόρυβος που δεν τον περίμενα από τετοιο αυτοκίνητο, αλλά αν εχεις λίγη μουσική δεν το καταλαβαίνεις. Είναι φτιαγμένο για αυτοκινητόδρομο.
- Οι χώροι είναι μέτριοι και στο εσωτερικό και στο πορτ παγκάζ (είχα Avensis...)
- Η κατανάλωση στο ταξίδι είναι πολύ ικανοποιητική (γύρω στα 7.5-8 λίτρα αν πας με 140) αλλά μέσα στην πόλη, σε βαρυ μποτιλιάρισμα, πιάνει τα 13-14. Ευτυχως εσύ στα Γιαννιτσα δεν θα το δεις ποτέ αυτό, και ευτυχως κι εγω στην Αθήνα δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα σε τετοιες συνθήκες.
- μηχανή: έχει πολλά αποθέματα ισχύος, αλλά δεν σε κολλάει στο κάθισμα, όπως φανταζόμουν ότι θα έκανε, όταν πήγα από τα 110 στα 180 άλογα. Και την Τ3 να βρεις πάντως, θα έλεγα να την πάρεις, θα έχεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Στο ταξίδι δεν πιστευω οτι θα έχεις θέμα.
- οι τιμές στο σέρβις είναι τσιμπημένες
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, θεωρώ ότι είναι value for money το αυτοκίνητο αυτό, και πολύ περισσότερο στα μεταχειρισμένα (δεν διατηρεί την αξία του όπως τα γερμανικά και το βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές).
Ό,τι άλλο θες, ρώτα.
Αυτά
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)