Καλημέρα σε όλους. Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου volvo v40 D2 1.6 του 2016 με κάτι παραπάνω απο 100.000 χιλιομετρα. Κάλεσα τεχνικό από γνωστή εταιρεία για να επιθεωρήσει το όχημα και μου είπε τις εξης παρατηρήσεις:
- Το αυτοκίνητο έχει μια ανεπαίσθητη διαρροή από τη φλάτζα του κάρτερ, μικρό κόστος επισκευης και συνηθισμένο πρόβλημα σύμφωνα με τον μηχανικό.
- "κουρασμένη" βάση μηχανής (όπως κοιτάμε τον κινητήρα η αριστερή, στη μεριά του συνοδηγού.
- Το πρώτο μπεκ έχει μια πολύ μικρή διαρροή η οποία φαινοταν στο ρελαντί με φακό, αφου έβγαζε καπνό σε ποσότητα όσο βγάζει ένα κεράκι που είναι αναμμένο. Ο εγκεφαλος δεν βγάζει κανενα σφάλμα.
Εξωτερικά έχει λίγο φανοποιεία σε μια πόρτα η οποία ειναι ξαναβαμμένη, αλλα έχει γίνει τρομερή δουλεια και δεν με απασχολει.
Για τα μηχανικα προβλήματα, τι έχετε να πείτε? Έχετε ξανασυναντήσει αυτές τις ζημιές? Είναι σοβαρές?
Σας ευχαριστώ πολύ!!
Υ.Γ Μόλις ενημερώθηκα ότι παρουσίασε φλάτζα κεφαλής στα 74.000 χιλιομετρα και επισκευαστηκε στον Παντοπίκο. Από τοτε έχει σχεδόν αλλα 40.000. Απο τη στιγμη που εχει επισκευαστει μια φορα, ενδεχεται να το ξαναεμφανίσει?
Μεταχειρισμενο volvo v40
Re: Μεταχειρισμενο volvo v40
Ας τα παρουμε αναποδα:
Φλαντζα δεν εχει ακουστει για δευτερη φορα, αυτο ομως δεν το αποκλειει.
Η λαμαρινο δουλεια αφου δεν σε πειραζει, και δεν φαινεται, Ο.Κ.
Το (τα) μπεκ θα πρεπει να τα δεις αμεσα, ειναι διαροη πετρελαιου απο το σωληνακι?
Την βαση και την διαρροη εφοσον δεν δημιουργουν προβλημα αστα για τωρα, σε δευτερη φαση αν δεν σε πειραζει...
Εμενα θα με πειραζε και θα τα εφτιαχνα...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες
Καλώς σας βρήκα!! Όσο αφορά το μπεκ είδαμε απλα με φακό ότι έβγαζε λίγο καπνό και μου είπε ο μηχανικός ότι ίσως δεν εχει πατησει καλα το μπεκ και χάνει απο μια χαλκινη ροδέλα.
Έχω σκοπο αν το παρω να αλλαξω και τη βάση και ναλύσω το θέμα με τη διαρροή.
Κάτι ακόμα, ο μαντράς λεει ότι ειναι euro 6, το αυτοκίνητο εχει άδεια πρώτης ταξινομησης 01/2016, είναι δυνατόν να μην ισχύει και να είναι euro 5? Θα του ζητήσω αύριο να μου στείλει αντίγραφο της άδειας, απλά μου κάνει εντύπωση να λεει τοσο μεγάλη ανακρίβεια. Από οτι είδα όμως euro 6 v40 είναι μονο αυτα με τον διλιτρο diesel?
Κάτι ακόμα, ο μαντράς λεει ότι ειναι euro 6, το αυτοκίνητο εχει άδεια πρώτης ταξινομησης 01/2016, είναι δυνατόν να μην ισχύει και να είναι euro 5? Θα του ζητήσω αύριο να μου στείλει αντίγραφο της άδειας, απλά μου κάνει εντύπωση να λεει τοσο μεγάλη ανακρίβεια. Από οτι είδα όμως euro 6 v40 είναι μονο αυτα με τον διλιτρο diesel?
-
- D2
stack έγραψε:Καλώς σας βρήκα!! Όσο αφορά το μπεκ είδαμε απλα με φακό ότι έβγαζε λίγο καπνό και μου είπε ο μηχανικός ότι ίσως δεν εχει πατησει καλα το μπεκ και χάνει απο μια χαλκινη ροδέλα.
O κινητηρας D2 1.6 ειναι Euro 5 . Οσο αφορα την αξιοπιστια το σοβαροτερο θεμα ειναι με την φλατζα κεφαλης. Καποιες αλλες βλαβες οχι ομως τοσο συχνες είναι : στο κλαπετο του a/c που επιλεγεις σε ποιους αεραγωγους θα βγαινει ο αερας, στις ηλ. κλειδαριες . Υπαρχουν αρκετα D2 μεταχειρισμένα,γιατι δεν κοιτας και καποιο αλλο.....
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
- ManosVolvo
- T2
Γεία σου φίλε μου,
το V40 είναι ένα αυτοκίνητο που είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα.
Εκτός του ότι είναι ένα απο τα πιό πετυχημένα μοντέλα της Βόλβο, πούλησε καλά και στις εταιρίες ενοικιαζόμενων αλλά και δούλεψε πολύ η μακροχρόνια μίσθωση εταιριών στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Σιγά σιγά αυτά τα αυτοκίνητα, εκτός των ιδιωτών βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά μεταχειρισμένων.
Το μοντέλο που αναφέρεις είναι όντως Euro 5 και στα χιλιόμετρα που λές ότι έχει, συχνά εμφανίζεται το πρόβλημα αντικατάστασης Αντλίας Νερού και σέτ χρονισμού, άντε και λουρί δυναμού.
Την φλάντζα που αναφέρεις, μην δίνεις και τόσο σημασία, όσο και για τα βάψιμο μιας πόρτας......
Μην περιμένεις αυτοκίνητο απο μάντρα με 100+ χιλ.χιλιόμετρα επι το πλείστον απο χρονομίσθωση να μην έχει τέτοια φαινόμενα...
Τσέκαρε επίσης εάν το αυτοκίνητο είναι Ελληνικής αντιπροσωπείας και εάν τα χιλιόμετρα που σου λένε είναι τα πραγματικά,αυτά είναι δυό βασικά σημεία (παίζουν και μοντέλα εισαγωγής βλέπεις...).
Να είναι μια έκδοση που θα σε πληρεί εσένα, εγώ πχ δεν θα μπορούσα χωρίς το ψηφιακό καντράν,αλλά αυτά είναι γούστα.
Καλά λέει ο συναγωνιστής παραπάνω, θα μπορούσες να κοιτάξεις και άλλα μοντέλα δίνωντας σημασία στις πωλήσεις απο ιδιώτες που εμφανίζονται ανα τακτά...εκτός εαν πραγματικά βιάζεσαι...
Ποιό είναι το μοντελάκι παρεπιπτόντως? Το μαύρο απο το Παλαιό Φάληρο?
Ελπίζω να κάνεις την καλύτερη επιλογή και σου εύχομαι καλοτάξιδο όποτε το πάρεις
το V40 είναι ένα αυτοκίνητο που είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα.
Εκτός του ότι είναι ένα απο τα πιό πετυχημένα μοντέλα της Βόλβο, πούλησε καλά και στις εταιρίες ενοικιαζόμενων αλλά και δούλεψε πολύ η μακροχρόνια μίσθωση εταιριών στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Σιγά σιγά αυτά τα αυτοκίνητα, εκτός των ιδιωτών βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά μεταχειρισμένων.
Το μοντέλο που αναφέρεις είναι όντως Euro 5 και στα χιλιόμετρα που λές ότι έχει, συχνά εμφανίζεται το πρόβλημα αντικατάστασης Αντλίας Νερού και σέτ χρονισμού, άντε και λουρί δυναμού.
Την φλάντζα που αναφέρεις, μην δίνεις και τόσο σημασία, όσο και για τα βάψιμο μιας πόρτας......
Μην περιμένεις αυτοκίνητο απο μάντρα με 100+ χιλ.χιλιόμετρα επι το πλείστον απο χρονομίσθωση να μην έχει τέτοια φαινόμενα...
Τσέκαρε επίσης εάν το αυτοκίνητο είναι Ελληνικής αντιπροσωπείας και εάν τα χιλιόμετρα που σου λένε είναι τα πραγματικά,αυτά είναι δυό βασικά σημεία (παίζουν και μοντέλα εισαγωγής βλέπεις...).
Να είναι μια έκδοση που θα σε πληρεί εσένα, εγώ πχ δεν θα μπορούσα χωρίς το ψηφιακό καντράν,αλλά αυτά είναι γούστα.
Καλά λέει ο συναγωνιστής παραπάνω, θα μπορούσες να κοιτάξεις και άλλα μοντέλα δίνωντας σημασία στις πωλήσεις απο ιδιώτες που εμφανίζονται ανα τακτά...εκτός εαν πραγματικά βιάζεσαι...
Ποιό είναι το μοντελάκι παρεπιπτόντως? Το μαύρο απο το Παλαιό Φάληρο?
Ελπίζω να κάνεις την καλύτερη επιλογή και σου εύχομαι καλοτάξιδο όποτε το πάρεις
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες