Επιλογή ελαστικών

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Re: Επιλογή ελαστικών

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 27 Οκτ 2020, 18:48

JimV60 έγραψε:Φοράω στο V60 εδώ και 5000 χλμ το Falken Azenis FK510!!! Το λάστιχο είναι...αλλού! Πραγματικά δεν έχω φορέσει πιο καλό λάστιχο, ούτε michelin, ούτε conti, ούτε good year. Είμαι τρομερά ικανοποιημένος από την επιλογή τους. Θα επανέλθω με αναλυτικό review!

Καλος ηρθες στο club!!! :applause
Εδω λιωσαμε το πρωτο σετ και παμε για το 2ο...
:lol:
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

Athamas
T2

Δημοσίευσηαπό Athamas » 10 Ιαν 2021, 20:13

Ορμώμενος από τον ενθουσιασμό του Jim για τα νέα του ελαστικά Azenis FK510 και το ότι και ο Θάνος τα έχει ήδη φορέσει σε έκδοση SUV έψαξα να τα γνωρίσω.
Πρέπει να θυμίσω πως, η όποια αλλαγή φθαρμένων ελαστικών με νέα μας ενθουσιάζει, γιατί είναι εντυπωσιακή η διαφορά υπέρ των νέων ακόμα και αν αυτά δεν είναι η κορυφή κάποιας κατηγορίας.
Η πρώτη δοκιμή είναι από το Auto Motor und Sport και η δεύτερη από την ADAC.

1Α. https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
1Β. (https://www.auto-motor-und-sport.de/ver ... telklasse/)

2. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/t ... 25-40-r18/

Στη δοκιμή καλοκαιρινών ελαστικών UHP της ADAC (με αυτοκίνητο ένα Golf GTi) βλέπουμε νικητή το PC6, αλλά αν παρατηρήσουμε προσεκτικότερα την ανάλυση του κάθε ελαστικού θα δούμε ότι οι Γερμαναράδες πάλι ευλογούν τα γένια τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το PC6 δεν ανήκει στα κορυφαία.
Κάθε δοκιμή ελαστικών στοχεύει σε κάτι που η αγορά θέλει ή τέλος πάντων σε αυτό που οι εταιρείες κατευθύνουν την αγορά να θέλει…
Αυτό δεν σημαίνει ότι εκτός των πρωταγωνιστών, τα υπόλοιπα ελαστικά είναι επικίνδυνα. Αντιθέτως βλέπουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ισάξια ή και καλύτερα των πρωταγωνιστών.
Από εκεί και μετά ο καθένας από εμάς βάζει τα δικά του θέλω-μπορώ και η επιλογή είναι υποκειμενική.
Κραυγαλέα περίπτωση η δωδέκατη θέση του εκπληκτικού P-Zero που το κατατάσσουν εκεί γιατί έχει μεγάλη αντίσταση κύλισης δηλαδή κατανάλωση καυσίμου και φθείρετε γρήγορα.
Από τα υπόλοιπα φθηνά τιμολογιακά ελαστικά ξεχωρίζω το φθηνότερο αλλά όχι χειρότερο Sava Intensa UHP 2.

Πρέπει όμως να συμμεριστώ τη χαρά του Jim να του ευχηθώ καλοφόρετα με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Γιατί τελικά το καλύτερο είναι αυτό που σε ικανοποιεί!
V50 D2 SPORT

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 11 Ιαν 2021, 07:17

Πολυ σωστες οπως παντα οι παρατηρησεις σου.
Αν μου επιτρεπεις μια παρεμβαση.
Η μεγαλη διαφορα που εχει η ελληνικη ασφαλτος σε σχεσει παντα με αυτη στην ευρωπη!
Γι'αυτο και ταιριαζει καλητερα σε εμας το Falken.
Οταν το εβαλα για την τιμη το εκανα, παντα ομως σε σχεσει με τα τεστ!
Ηταν σταθερα στην 1η τριδα παλευοντας με τα θηρια (michelin, Goodyear κ.τ.λ)

Athamas
T2

Δημοσίευσηαπό Athamas » 11 Ιαν 2021, 17:44

Θάνο ευχαριστώ. :oops:
Σήμερα είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με ένα ανήσυχο φίλο για ελαστικά.
Οδηγεί μεταξύ άλλων και ένα miata 1.8 που το θεωρεί το δικό του αυτοκίνητο.
Και ενώ ο ίδιος φορά F1A5, μου λέει για κάποια ελαστικά που φορά άλλος από το miata club
και έχει ενθουσιαστεί με αυτά ειδικά στο βρεγμένο και αναφέρει τα Falken Azenis FK510. :o
Ανέφερε μάλιστα ότι είναι πρώτα σε πωλήσεις στην UHP στην Ιαπωνία.
Έτσι μπήκαμε στη δική μας λέσχη και του έδειξα την αναφορά του Jim αλλά
και ότι άλλος ένας «ψαγμένος» τα χρησιμοποιεί ήδη και πάει για δεύτερη τετράδα. ;-)
Μπράβο λοιπών στη Falken και σε κάθε εταιρεία που μας δίνει εξαιρετικά προϊόντα χωρίς να κοστίζουν μια μικρή περιουσία.
Σημαντικό είναι, ότι μέσα από τη λέσχη μας και τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με όλους,
μαθαίνουμε και ενημερωνόμαστε. :applause
V50 D2 SPORT

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 29 Ιαν 2021, 17:28

Κυριοι καλησπέρα σας, είμαι πρόσφατος κάτοχος καινουργιου XC40 momentum. Θέλω να του βάλω άλλες ζάντες 19" Τώρα φοράει 18". Γνωρίζει κάποιος αν πρεπει υποχρεωτικά να αλλάξω και λάστιχα ή μπορώ να αφήσω αυτά που εχω τώρα ? Οι ζάντες που θέλω να βάλω είναι αυτές παρακάτω στο λινκ.

https://accessories.volvocars.com/en-gr ... /Automatic

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 29 Ιαν 2021, 20:49

Καλος ηρθες στο club και καλοταξιδο!
Οχι δεν μπορεις να βαλεις τα ιδια λαστιχα.
Εχει σχεσει με την "τρυπα" στο κεντρο του ελαστικου που μπαινει η ζαντα.
Θα ειναι μικρη με λιγα λογια για να μπουν οι 19"αρες.

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 29 Ιαν 2021, 21:07

Α οκ κατάλαβα ευχαριστώ! Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Επειδή τις 19αρες θα τις βάλω στην αντιπροσωπεία από την οποία είχα παρει το αυτοκινητο πριν μια εβδομάδα, γνωρίζει κανείς αν τις "παλιες" μπορώ να τις δώσω σε αυτους μαζί με τα λάστιχα και να μου κόψουν κάποια χρήματα? Θα τους παρω ενα τηλέφωνο να τους ρωτήσω βέβαια, ρωτάω έτσι, κουβέντα να γίνεται.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 29 Ιαν 2021, 22:13

Δυσκολο το βλεπω...
Δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις!

Petros
T2

Δημοσίευσηαπό Petros » 03 Μαρ 2021, 17:22

Καλησπέρα σας.
Θέλοντας να αλλάξω τα Michelin λάστιχα λόγω φθοράς, στο S40 1,8 R-DISIGN (2009) που φοράει 205/50/R17, διάβασα στο club μας για τα FALKEN.
Πριν λοιπόν να τα αγοράσω, ρωτάω την ομάδα αν είναι αξιόπιστα στην απόσβεση των κραδασμών από ανωμαλίες δρόμου-λακκούβες-σαμαράκια κλπ. Αν ναι, τι μοντέλο FALKEN να αγοράσω; Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεισφορά σας.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 03 Μαρ 2021, 20:58

Για την αποσβεση τον κραδασμων δεν υπαρχει θεμα ειναι πολυ μαλακά λαστιχα.
Οσο για το πιο τυπο να βαλεις, μπες στο site της Falken και στο παραθυρο που λεει βρειτε τα ελαστικα βαση μοντελου, βαζεις τις λεπτομερειες
του μοντελου σου και βλεπεις τι σου προτεινει η εταιρια που οπως και να το κανουμε ξερει κατι παραπανω!

Petros
T2

Δημοσίευσηαπό Petros » 05 Μαρ 2021, 17:56

Thanosgr έγραψε:Για την αποσβεση τον κραδασμων δεν υπαρχει θεμα ειναι πολυ μαλακά λαστιχα.
Οσο για το πιο τυπο να βαλεις, μπες στο site της Falken και στο παραθυρο που λεει βρειτε τα ελαστικα βαση μοντελου, βαζεις τις λεπτομερειες
του μοντελου σου και βλεπεις τι σου προτεινει η εταιρια που οπως και να το κανουμε ξερει κατι παραπανω!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Athamas
T2

Δημοσίευσηαπό Athamas » 05 Μαρ 2021, 19:02

Τι να πω εγώ τώρα για τα Falken Azenis FK510 του Θάνου και του Jim!
Ας δούμε άλλο ένα τεστ των Γερμαναράδων.
ADAC Test 2021: Sommerreifen 225/50 R17
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/t ... 25-50-r17/

:respect στην επιλογή σας!
Βέβαια δεν υπάρχουν στο τεστ τα πολύ ακριβά Michelin Pilot Sport 4 ;-)
Τελευταία επεξεργασία από Athamas σε 05 Μαρ 2021, 19:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
V50 D2 SPORT

Athamas
T2

Δημοσίευσηαπό Athamas » 05 Μαρ 2021, 19:24

Geomomentum έγραψε:Κυριοι καλησπέρα σας, είμαι πρόσφατος κάτοχος καινουργιου XC40 momentum. Θέλω να του βάλω άλλες ζάντες 19" Τώρα φοράει 18"...

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι υπάρχει επισήμανση από την Volvo ότι δεν συνίσταται η χρήση ζάντας 19 ιντσών σε όλα τα σασί εκτός αυτών που χαρακτηρίζονται ως σπορ σασί.
Θάνο τη βοήθειά σου μιας και έχεις σειρά XC.
V50 D2 SPORT

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 05 Μαρ 2021, 20:51

Απ' οσο ξερω το σπορ σασι δεν ειναι τιποτα αλλο απο πιο σφιχτη - σπορ αναρτηση.
Επισεις το δικο μου XC δεν εχει καμια σχεση πια με τα δικα σας!
Εφοσον η Volvo τα δινει ως επιλογη δεν τιθεται θεμα, σε καμια περιπτωση δεν βαζουμε αλλη διασταση ζαντας (αλλα και ελαστικου) απο αυτη που λεει ο εκαστοτε κατασκευαστης.
Εγω που απο τα μαμα 17"αρια (τωρα εχω επανω τα χειμερινα) πηγα στα 19"αρια, ναι το αμαξι δειχνει πιο "μουρατο" αλλα χανει σε ανεση.
Οχι κατι δραματικο.
Βεβαια για αλλη μια φορα να πω οτι εχω χειροποιητα αμορτισερ και οπως εχω γραψει επανειλλημενα (και γινομαι βαρετος) κανουν την μεγαλη διαφορα...
Απαντησα στην ερωτηση σου?
Παρακαλω αν δεν σας καλυπτουν οι απαντησεις μου να μου το λετε γιατι εχω την εντυπωση οτι πολλες φορες κατι δεν λεω καλα.
Συγνωμη για αυτο αλλα πολλα τα θεωρω αυτονοητα επειδη ταχα μου ξερω κατι παραπανω... :doh :whatever

Geomomentum
T2

Δημοσίευσηαπό Geomomentum » 05 Μαρ 2021, 22:37

Η Volvo βγάζει το Momentum με τα 163ps και με 19 και με 18 χωρίς να έχει σπορ σασι. Για την ιστορία , εχω αλλαξει ήδη ζαντολαστιχα και εχω βάλει αυτά που ήθελα τα οποία κ αυτά είναι genuine Volvo για το XC40 συγκεκριμένα. Επίσης να πω ότι το αμάξι το πήγα στην αντιπροσωπεία από όπου το αγόρασα και μου τοποθέτησαν τα ζαντολαστιχα και έγινε και το σχετικό update στο αμάξι που προβλέπει η Volvo λόγω αλλαγής των διαστάσεων.

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 05 Απρ 2022, 15:24

Στο V40 που αγοράστηκε , είχε καινούργια ελαστικά . Συγκεκριμένα έχει ζάντες απο S60 17 άρες .
Ελαστικό έχει τα uniroyal rainsport 5 225/45 /17 , δε είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να είναι θυγατρική της Continental.
Δέ είχα ξανα τέτοια εταιρεία , αλλα ευχαριστημένος είμαι .
Volvo V40 d2 2014 optimum

KRC
T2

Δημοσίευσηαπό KRC » 08 Οκτ 2022, 18:43

Χθες αντικατασταθηκαν τέσσερα λάστιχα Dunlop sport Maxx με τα Continental Premium Contact 6 διαστάσεων 205/50/17 σε volvo v40....Παρατηρησα μεγάλη διαφορά σε θέματα ποιότητας κυλισεως... Κυρίως μείωση θορύβου σε ταχύτητες άνω των 120...Αυτα

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 11 Οκτ 2022, 00:17

Καλοριζικα, το θέμα με τα καινούργια ελαστικά, είναι πως ότι και να βάλεις, καλύτερα θα είναι από τα φαγωμένα παλιά. Μετά από πολύ καιρό θα ξέρεις αν όντως ήταν καλύτερα…
Πηγαίνοντας από ένα sport ελαστικό σε ένα touring, λογικό είναι να έχει περισσότερη άνεση…
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

KRC
T2

Δημοσίευσηαπό KRC » 15 Οκτ 2022, 10:18

Όταν αγοράστηκε το αυτοκίνητο, τα Dunlop ήταν ολοκαίνουρια (είχαν γράψει κοντά στα 1000 χλμ) άρα σίγουρα έχω μέτρο σύγκρισης με τα τωρινά... Επιπρόσθετα τα Dunlop δεν θα τα χαρακτήριζα sport ελαστικα καθώς είχαν δείκτη ταχύτητας V όπως κ τα Continental.....

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 15 Οκτ 2022, 14:40

Θυμάσαι τι απόκριση είχαν τα ελαστικά σου πριν τόσο καιρό;

Συγκρίνουμε πάντα καινούργια ελαστικά με… καινούργια ελαστικά. Μόνο όταν περάσουν χιλιόμετρα θα μπορείς να πεις ότι άντεξαν περισσότερο, είχαν καλύτερη απόκριση, άνεση, ησυχία σε σχέση με αυτά που είχες.
Εκτός εάν κρατάς σημειώσεις με πόσα χιλιόμετρα περνάς μια στροφή, πόσα db είχε το αμάξι με σταθερή ταχύτητα κλπ……

Εγώ πχ τώρα που έκανα αρκετά χιλιόμετρα με τα crossclimate+, κατέληξα στο ότι δεν θα ξανά βάλω all season στο αμάξι, καθώς το abs ενεργοποιείται πολύ πιο συχνά και νιώθω ότι έχουν χειρότερο κράτημα σε σχέση με τα προηγούμενα. Όταν τα είχα βάλει, νόμιζα ότι ήταν τέλεια, αθόρυβα, πίστευα ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή… Ενδιάμεσα, έχω αλλάξει και τακάκια και υγρά, άρα δεν μιλάμε για θέμα φθοράς.

V δείκτη ταχύτητας έχουν και τα eco contact για το S40 μου, λες να είναι το ίδιο με τα premium contact; Θα προτιμούσα premium κι ας είχαν δείκτη H.

Τέλος πάντων, απόψεις είναι αυτές.

Όπως και να έχει, έβαλες πολύ καλά ελαστικά, αλλά κι αυτά που είχες ήταν επίσης πολύ καλά. Καλοριζικα!

KRC
T2

Δημοσίευσηαπό KRC » 15 Οκτ 2022, 17:24

Οι δείκτες ταχύτητας των ελαστικών έχουν να κάνουν με την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξουν ασφαλώς.. Και εάν θυμάμαι καλά είχαν και τον ίδιο δείκτη φορτίου... Άρα από εκεί κ πέρα αλλάζει μόνο η χάραξη.. Τώρα εκεί εμπλέκονται πολλες μελέτες και δεδομένα που δεν τα γνωρίζει κανείς μας για να αντιληφθεί τι πρέπει να αγοράσει... Άρα η ονομασία sport των Dunlop στη συγκεκριμένη περίπτωση προσδιορίζεται μόνο από την χάραξη αυτού σε σύγκριση με την ονομασία Premium Contact των Continental .... Σίγουρα και τα Dunlop ήταν καλά ελαστικα.. Δεν το συζητώ.....Παντως θέλω να προσθέσω ότι ναι ειχα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που αγόρασα μεταχειρισμένο και μπορώ να πω μ σιγουριά ότι θυμάμαι καλά το χαζοβουητο από το πάτημα των ελαστικών μετά τα 120...Θα δείξει ο χρόνος...

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2022, 21:15

https://www.youtube.com/@tyrereviews

κανάλι στο youtube, με αξιολογο περιεχόμενο για ελαστικά.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

gtferrari
T2

Δημοσίευσηαπό gtferrari » 14 Δεκ 2022, 09:34

Καλημέρα στο forum. Ήρθε ο καιρός μου να αλλάξω ελαστικά και θα ήθελα καμία γνώμη να ακούσω. Καταρχήν έχω ένα S60 T4 2010 και τα λάστιχα που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν 205/55/16. Πριν λίγο χάζευα σε ένα site για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου και έλεγε για διάσταση 215/55/16. Τελικά τι φοράει το αυτοκινήτου μου κανονικά; Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία; Και στην συνέχεια (αφού μάθω τελικά την διάσταση) έχει κάποιος να προτείνει κανένα ελαστικό;
Ευχαριστώ!

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 16 Δεκ 2022, 21:11

Από ότι βλέπω στο site της continental, τα s60 t4 φοράνε σε 16¨ τις παρακάτω διαστάσεις:
205/60R16 ή 215/55R16.
Ο προηγούμενος προτίμησε αυτή τη δημοφιλή διάσταση προφανώς για οικονομία.
Εσυ λογικά θα το επαναφέρεις στη σωστή.
Για επιλογές, έχεις πολλές
Michelin, Continental, Falken, Vredestein, Goodyear, όπως και Hankook, Nokian.
Μπες στο tyrereviews.com να δεις τεστ, και στα sites των κατασκευαστών για βαθμολογίες των ελαστικών.
Ελαστικό θα επιλέξεις ανάλογα με το στυλ οδήγησης, τις συνθήκες, αν θέλεις να είναι άνετα ή σπορτίφ, να κρατήσουν πολύ ή επίσης, να είναι πιο αθόρυβα από άλλα. Κάποια τα καταφέρουν όλα αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό και φυσικά είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα.

vapoli2003
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό vapoli2003 » 29 Ιαν 2023, 01:04

Εγώ με S60 2009 180 HP, φοράω το 205x55x16 Michelin CROSSCLIMATE εδώ και 6 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια ζω βόρεια Ελλάδα, Έβρο. Είναι εγκεκριμένο χιονολαστιχο 4 εποχών και δεν είναι υποχρεωτικό να έχω αλυσίδες μαζί μου. Άσχετα βέβαια εάν τις κουβαλάω όλο το χειμώνα. Δεν θέλω να το ρισκάρω. Πάντως τα τελευταία 6 χρόνια που τα φοράω δεν χρειάστηκε να τις βάλω.

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 29 Ιαν 2023, 22:54

Το crossclimate όπως διαβάζω είναι στη δεύτερη γενιά τους, λιγότερο «καλοκαιρινά» από τα προηγούμενα (πρώτη γενιά και plus).
Εγώ φοράω τα + εδώ και δυο χρόνια. Πρόσφατα τα άλλαξα μπρος πίσω.
Δυστυχώς φοράω 15αρες ζάντες, οπότε κάποιες επιλογές μου δε θα είναι διαθέσιμες όταν έρθει πάλι η ώρα για αλλαγή. Οι 16” θεωρούνται πλέον οι ελάχιστες για πολλά νέα ελαστικά. Ίσως αν βρω κανένα φθηνό σετ Cordelia 16” να κάνω την αλλαγή, όχι παραπάνω όμως.
Κινούμαι στη βόρεια Ελλάδα, με έδρα την Ημαθία.

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 25 Φεβ 2023, 11:25

Αλλάχτηκαν ελαστικά στο V40 καθώς πέταξε εξόγκωμα το δεξί εμπρός - συνοδηγού , πιθανόν να χτυπήθηκε σε λακούβα .
Ο προηγούμενος έχει ζάντες από s60
Μπήκα ξανά uniroyal 225/45/17 rainsport

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 25 Φεβ 2023, 15:26

Αν επιτρέπεται, τι φορούσες και πέταξε εξόγκωμα;

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 25 Φεβ 2023, 20:08

Thanosgr έγραψε:Αν επιτρέπεται, τι φορούσες και πέταξε εξόγκωμα;

Τη ίδια εταιρεία ξανά. Δυστυχώς ειμαι επαρχία και υπάρχουν 2 κέντρα ελαστικών . Δε είχε άμεσα καποια άλλη μάρκα σε αυτές τίς διαστάσεις . Ο ίδιος ισχύρίζεται απο λακούβα προκλήθηκε .
Τουλάχιστον είδα και ενα σωστό που τα μπουλόνια τα κάνει με δυναμόκλειδο και οχι όπως οι περισσότεροι που το πλακώνουν με αερόκλειδο .

DimitrisAAA
T2

Δημοσίευσηαπό DimitrisAAA » 26 Φεβ 2023, 22:54

Τα michelin pilot sport 4 σε 235/40 r18 σαν πρώτη επαφή αρκετά μαλακά, σε απότομο φρενάρισμα πολύ καλή απόκριση, σε στροφές με απότομα "κοψίματα" του τιμονιού φαίνεται να γλυστράνε λιγο,επίσης σε ενα χρόνο τα μπροστά ειναι στα 4.5 χιλιοστά τα πίσω στα 6.5 χιλιοστά.
Στο βρεγμένο οδόστρωμα ή και λιγο χιόνι δεν με απογοήτευσαν.
:arrow: Volvo v40 d2 momentum

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες