Καλησπέρα σας παιδιά.
Η μπαταρία του start /stop έχει αρχίσει να εξαντλείται. Αν δεν την αλλάξω υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα σε βάθος χρόνου στη λειτουργία του αυτοκινήτου;;
Ο χρόνος ζωής της μπαταρίας που έχει επάνω τώρα είναι 4 ετών, δλδ τν έβαλε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης λίγο πριν το αγοράσω, (νομίζω ότι η διάρκεια ζωής της είναι αρκετά μικρή.. ή κάνω λάθος;;)
Επίσης η τιμή σε κάνα δυο που ρώτησα μου είπαν κοντά στα 190€
Αναφέρομαι σε ένα volvo v40 d2 του 2015 αυτόματο.
Μπαταρία start/stop
Re: Μπαταρία start/stop
Μπορείς να βάλεις πάνω μια μπαταρία μοτοσυκλέτας και συγκεκριμένα την Bosch M6 010 η οποία είναι ακριβώς η ίδια και να λύσεις το θέμα σου με 35€. Την έχω βάλει πάνω στο δικό μου από το 2018 και είναι εξαιρετική. Μη δώσεις σε καμία περίπτωση τα 190 που σου ζητούν.
Βλάβη δεν θα δημιουργήσεις, όμως δεν θα σου δουλεύει start stop κλπ. Άλλαξέ την και βάλε αυτή που σου είπα.
Βλάβη δεν θα δημιουργήσεις, όμως δεν θα σου δουλεύει start stop κλπ. Άλλαξέ την και βάλε αυτή που σου είπα.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
καλημέρα!
Start Stop εννοείται όταν σβήνει και ανάβει ο κινητήρας π.χ στο φανάρι?
Start Stop εννοείται όταν σβήνει και ανάβει ο κινητήρας π.χ στο φανάρι?
Ναι αυτό Σάκη.
Αλλα αν θέλεις να κρατήσεις αρκετά χρόνια το αμάξι σου, ιδικά τον κινητήρα, καλύτερα να το κλείνεις...
Αλλα αν θέλεις να κρατήσεις αρκετά χρόνια το αμάξι σου, ιδικά τον κινητήρα, καλύτερα να το κλείνεις...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες
Γειά σου Θάνο εγγύηση!
Δεν το έχω Θάνο αυτό το σύστημα ευτυχώς κιόλας!
Απλά ρωτώ γιατί πάντα είχα απορία αν έχω και μικρή μπαταρία!
Δεν το έχω Θάνο αυτό το σύστημα ευτυχώς κιόλας!
Απλά ρωτώ γιατί πάντα είχα απορία αν έχω και μικρή μπαταρία!
JimV60 έγραψε:Μπορείς να βάλεις πάνω μια μπαταρία μοτοσυκλέτας και συγκεκριμένα την Bosch M6 010 η οποία είναι ακριβώς η ίδια και να λύσεις το θέμα σου με 35€. Την έχω βάλει πάνω στο δικό μου από το 2018 και είναι εξαιρετική. Μη δώσεις σε καμία περίπτωση τα 190 που σου ζητούν.
JimV60. Σ'ευχαριστώ πολύ !!
Σάκης έγραψε: είχα απορία αν έχω και μικρή μπαταρία!
Αν δεν εχεις start & stop δεν εχεις μικρη μπαταρια.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Σε ευχαριστώ Θάνο!
Σε v40 d2 2013 έχει ξεκινήσει και σβήνει αμέσως μόλις σταματώ με ενεργοποιημένο start stop .. Είναι σημάδια μπαταρίας ;
Μήνυμα δε έχει βγάλει .
Επειδή δε έχω ξανά αλλάξει στο συγκεκριμένο αμάξι , είδα ότι βρίσκεται αριστερά μπρος στο προφυλακτήρα του start stop η μπαταρία . .
Θα μετρηθεί αρχικά .
Κανει η μπαταρία Bosch M6 010 και στο v40 d2 που έχει αναφερθεί παραπάνω;
Μήνυμα δε έχει βγάλει .
Επειδή δε έχω ξανά αλλάξει στο συγκεκριμένο αμάξι , είδα ότι βρίσκεται αριστερά μπρος στο προφυλακτήρα του start stop η μπαταρία . .
Θα μετρηθεί αρχικά .
Κανει η μπαταρία Bosch M6 010 και στο v40 d2 που έχει αναφερθεί παραπάνω;
Volvo V40 d2 2014 optimum
Φυσικά και κάνει, ωστόσο είναι δύσκολη η αλλαγή της λόγω της θέσης της. Και το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι ένδειξη ότι η μικρή μπαταρία είναι χαλασμένη.
Καλή συνέχεια.
Καλή συνέχεια.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Γεια χαρά σε όλη την Volvoμάδα.
Κάτοχος V60 D2 του 2014 με αυτόματο κιβώτιο και η μπαταρία start-stop τα φτυσε.
Με βόλεψε μια χαρά αφού δεν χρειάζεται κάθε φορά να πατάω το κουμπί για να απενεργοποιώ το start-stop (για λόγους μακροβιότητας του κινητήρα) αλλά πλέον μου βγάζει μύνημα στην οθόνη των οργάνων "Start-Stop απαιτείται service" και επειδή σκέφτομαι σε λίγο να το δώσω το αυτοκίνητο, λέω να την αντικαταστήσω αποφεύγοντας το "γδάρσιμο" από την αντιπροσωπεία.
Παρατήρησα οτι η Bosch M6 010 δεν κάνει για το δικό μου. Σύμφωνα με την Volvo χρειάζομαι 12V 10A και CCA 180A. Η σελίδα της Volvo για το δικό μου V60 είναι εδώ https://www.volvocars.com/gr/support/car/v60/13w46/article/6c206d01c4f908dbc0a801e8016b913b?search=%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%20start%20stop&page=0
Βρήκα μια Yuasa και μια GS με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τις μπαταρίες αυτές τις εμπιστεύομαι γιατί τις χρησιμοποιώ στο TDM μου χρόνια και είναι πάντα αξιόπιστες.
Η Yuasa είναι αυτή: https://www.thebatteryshop.gr/mpataria-motosykletas-yuasa-ytx12-bs-12v-10ah-180cca-1-1-1-1-1
και η GS αυτή: https://automotobatteries.gr/mpataries-motosykletwn/gs-battery/gs/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-gs-agm-gtx12-bs-12v-10ah-180cca.html
Πιστεύετε ότι θα είναι εντάξει;
Τέλος, παρατήρησα ότι οι πόλοι των παραπάνω μπαταριών (είναι μπαταρίες για μηχανή εξάλλου) είναι διαφορετικοί από αυτούς της original μπαταρίας της Volvo και επίσης είναι κατά 1,5 πόντο πιο ψηλές. Θα υπάρξει άραγε κάποιο πρόβλημα στην εφαρμογή; Θα θέλει κάποια μόντα;
Συγχαρητήρια σε όποιον διάβασε τον τοίχο που ανάρτησα
Κάτοχος V60 D2 του 2014 με αυτόματο κιβώτιο και η μπαταρία start-stop τα φτυσε.
Με βόλεψε μια χαρά αφού δεν χρειάζεται κάθε φορά να πατάω το κουμπί για να απενεργοποιώ το start-stop (για λόγους μακροβιότητας του κινητήρα) αλλά πλέον μου βγάζει μύνημα στην οθόνη των οργάνων "Start-Stop απαιτείται service" και επειδή σκέφτομαι σε λίγο να το δώσω το αυτοκίνητο, λέω να την αντικαταστήσω αποφεύγοντας το "γδάρσιμο" από την αντιπροσωπεία.
Παρατήρησα οτι η Bosch M6 010 δεν κάνει για το δικό μου. Σύμφωνα με την Volvo χρειάζομαι 12V 10A και CCA 180A. Η σελίδα της Volvo για το δικό μου V60 είναι εδώ https://www.volvocars.com/gr/support/car/v60/13w46/article/6c206d01c4f908dbc0a801e8016b913b?search=%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%20start%20stop&page=0
Βρήκα μια Yuasa και μια GS με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τις μπαταρίες αυτές τις εμπιστεύομαι γιατί τις χρησιμοποιώ στο TDM μου χρόνια και είναι πάντα αξιόπιστες.
Η Yuasa είναι αυτή: https://www.thebatteryshop.gr/mpataria-motosykletas-yuasa-ytx12-bs-12v-10ah-180cca-1-1-1-1-1
και η GS αυτή: https://automotobatteries.gr/mpataries-motosykletwn/gs-battery/gs/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-gs-agm-gtx12-bs-12v-10ah-180cca.html
Πιστεύετε ότι θα είναι εντάξει;
Τέλος, παρατήρησα ότι οι πόλοι των παραπάνω μπαταριών (είναι μπαταρίες για μηχανή εξάλλου) είναι διαφορετικοί από αυτούς της original μπαταρίας της Volvo και επίσης είναι κατά 1,5 πόντο πιο ψηλές. Θα υπάρξει άραγε κάποιο πρόβλημα στην εφαρμογή; Θα θέλει κάποια μόντα;
Συγχαρητήρια σε όποιον διάβασε τον τοίχο που ανάρτησα
Volvo V60 D2 - 2014
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες