Ποδαρικό
Re: Ποδαρικό
Καλως σας βρηκα. Κατοχος S90 D4 inscription εδω και εναμιση χρονο.
Φοβερο οχημα, πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα 55.000 χλμ.
Δυο μονο παρατηρησεις, δεν ξερω αν καποιος εχει εμπειρια, στο σερβις στα 42.000 χλμ μου αλλαξαν τα μπροστινα τακακια με συνετη χρηση και τωρα τελευταια τριζει το ντουλαπακι του συνοδηγου καποιες φορες(δεν ειναι οτι καλυτερο για premium αυτοκινητο 67.000ε).
Δυο μονο παρατηρησεις, δεν ξερω αν καποιος εχει εμπειρια, στο σερβις στα 42.000 χλμ μου αλλαξαν τα μπροστινα τακακια με συνετη χρηση και τωρα τελευταια τριζει το ντουλαπακι του συνοδηγου καποιες φορες(δεν ειναι οτι καλυτερο για premium αυτοκινητο 67.000ε).
Καλος ηρθατε και καλοταξιδο το "Εργαλιο"!
Εναμιση χρονο 55.000χλμ...???
Τακακια, 42.000χλμ σε ενα βαρη και αυτοματο αυτοκινητο, ουτε πολλα ουτε λιγα.
Σκεφτονται οτι πρεπει να αντεξουν μεχρι το επομενο service ανετα εστω και αν αυτο καθυστερηση και λιγο.
Καλα το τραβανε και λιγο...
Για το ντουλαπακι, προσεξτε τι εχετε βαλει μεσα, δλδ στιλο, φορτιστες, κερματα κ.τ.λ.
Ολα αυτα κανουν φασαρια, ιδικα σε ενα αμαξι που δεν ακουγετε τιποτα μεσα ακομα και μια διαφανια - ζελατινα κανει φασαρια!
Καντε το εξης πειραμα, βγαλτε ολα τα αντικειμενα απο μεσα και αφηστε μονο τα χαρτια του αυτοκινητου, αδεια βιβλια service κ.τ.λ.
Αν συνεχισει να το κανει περαστε απο την αντιπροσωπεια, εχετε ακομα εγγυηση και ειναι υποχρεωμενοι να το φτιαξουν.
Εναμιση χρονο 55.000χλμ...???

Τακακια, 42.000χλμ σε ενα βαρη και αυτοματο αυτοκινητο, ουτε πολλα ουτε λιγα.
Σκεφτονται οτι πρεπει να αντεξουν μεχρι το επομενο service ανετα εστω και αν αυτο καθυστερηση και λιγο.
Καλα το τραβανε και λιγο...
Για το ντουλαπακι, προσεξτε τι εχετε βαλει μεσα, δλδ στιλο, φορτιστες, κερματα κ.τ.λ.
Ολα αυτα κανουν φασαρια, ιδικα σε ενα αμαξι που δεν ακουγετε τιποτα μεσα ακομα και μια διαφανια - ζελατινα κανει φασαρια!
Καντε το εξης πειραμα, βγαλτε ολα τα αντικειμενα απο μεσα και αφηστε μονο τα χαρτια του αυτοκινητου, αδεια βιβλια service κ.τ.λ.
Αν συνεχισει να το κανει περαστε απο την αντιπροσωπεια, εχετε ακομα εγγυηση και ειναι υποχρεωμενοι να το φτιαξουν.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες
Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα τα εχω κανει ολα αυτα, εχω αδειασει το ντουλαπι και καμια βελτιωση. Πηγα στην αντιπροσωπεια Σαρακακη, για σερβις το ανεφερα, υποτιθεται το λαδωσαν!!! αλλα το προβλημα παραμενει. Βεβαια δεν τριζει συνεχεια αλλα κατα διαστηματα.
Paps έγραψε:Καλως σας βρηκα. Κατοχος S90 D4 inscription εδω και εναμιση χρονο.
Προσπάθησε να εντοπίσεις απο που ακούς τον θόρυβο .
Το πιο πιθανό είναι να είναι δεξιά στην ένωση κολώνα με ταμπλό , κανε ενα τσεκ και ενημέρωσε μας .
-
- T2
Καλημέρα σας από Βέροια
Νέος κάτοχος σπάνιου σχετικά Volvo V50 1,6 diesel που έχω πλέον στην κατοχή μου μετά από ανταλλαγή με Peugeot 207 και διαφορά. Ελπίζω να έκανα σωστή επιλογή (3κνος).
Κάποιο tip?
Νέος κάτοχος σπάνιου σχετικά Volvo V50 1,6 diesel που έχω πλέον στην κατοχή μου μετά από ανταλλαγή με Peugeot 207 και διαφορά. Ελπίζω να έκανα σωστή επιλογή (3κνος).
Κάποιο tip?
Καλος ηρθες!
Καλοταξιδο το αμαξι σου.
Tip: προσεχε με το πετρελαιο, που βαζεις κ.τ.λ.
Διαβασε και τα διαφορα post που υπαρχουν σχετικα με τα πετρελαια.
Οτι αποριες εχεις εδω ειμαστε.
Καλοταξιδο το αμαξι σου.
Tip: προσεχε με το πετρελαιο, που βαζεις κ.τ.λ.
Διαβασε και τα διαφορα post που υπαρχουν σχετικα με τα πετρελαια.
Οτι αποριες εχεις εδω ειμαστε.
Χαιρετώ όλους στο forum,
Από Θεσσαλονίκη, πρώτη φορά κάτοχος Volvo. Μεταχειρισμένο XC60 T6 3L 2009, 160.000χμ. Νομίζω ότι θα χρειαστώ λίγο βοήθεια με το νέο μου απόκτημα. Βέβαια έβαλα αέριο με τη μία, καθότι με τη βενζίνη πρέπει να αγοράσω και βενζινάδικο μαζί.
ΜΦΧ
FanisH
Από Θεσσαλονίκη, πρώτη φορά κάτοχος Volvo. Μεταχειρισμένο XC60 T6 3L 2009, 160.000χμ. Νομίζω ότι θα χρειαστώ λίγο βοήθεια με το νέο μου απόκτημα. Βέβαια έβαλα αέριο με τη μία, καθότι με τη βενζίνη πρέπει να αγοράσω και βενζινάδικο μαζί.
ΜΦΧ
FanisH
Καλως το καρντασι!
Καλοταξιδο.
Τολμηρη επιλογη το 3λιτρο!
Αλλα αεριο...

Καλοταξιδο.
Τολμηρη επιλογη το 3λιτρο!
Αλλα αεριο...

Καλώς σας βρήκα συνφορουμίτες,
Είχα ένα τρίλιτρο που δεν πουλιόταν με τίποτα, καθότι διθέσιο.... τέλος πάντως ουσιαστικά το αντάλλαξα. Η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη γιατί έχω κορυφαίο αυτοκίνητο και μπορώ να το κυκλοφορώ. Το άλλο ήταν στο γκαράζ μερικά χρόνια τώρα .... το έβγαζα μόνο σε εθνικές επετείους....και αργίες..... Το κόστος με βενζίνη πολύ μεγάλο, για τα χμ που κάνω ετησίως. Αέριο έχω βάλει και σε ένα rav που έχω και για 140χιλ χμ προβλήματα σχεδόν μηδέν. Αν βγάλει προβλήματα το αέριο, το συνεργείο που μου το έβαλε είναι δικός μου άνθρωπος και κανονίζει τα πάντα.
Πάντως χάρηκα που υπάρχει το forum και μπορώ να μαθαίνω και να μοιράζομαι εμπειρίες για το volvo.
ΜΦΧ
FanisH
Είχα ένα τρίλιτρο που δεν πουλιόταν με τίποτα, καθότι διθέσιο.... τέλος πάντως ουσιαστικά το αντάλλαξα. Η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη γιατί έχω κορυφαίο αυτοκίνητο και μπορώ να το κυκλοφορώ. Το άλλο ήταν στο γκαράζ μερικά χρόνια τώρα .... το έβγαζα μόνο σε εθνικές επετείους....και αργίες..... Το κόστος με βενζίνη πολύ μεγάλο, για τα χμ που κάνω ετησίως. Αέριο έχω βάλει και σε ένα rav που έχω και για 140χιλ χμ προβλήματα σχεδόν μηδέν. Αν βγάλει προβλήματα το αέριο, το συνεργείο που μου το έβαλε είναι δικός μου άνθρωπος και κανονίζει τα πάντα.
Πάντως χάρηκα που υπάρχει το forum και μπορώ να μαθαίνω και να μοιράζομαι εμπειρίες για το volvo.
ΜΦΧ
FanisH
Καλημερα παιδια ειμαι καινουργιος στο club.καταρχην χαιρετω ολη την ομαδα και να μαστε παντα καλα.
-
- T2
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα σε όλους! Νέος στο Club και νέος στα VOLVO. Ιδιοκτήτης εδώ και 2 μήνες ενός VOLVO XC40 T3 Mom
(προερχόμενος από Γερμανικά αυτοκίνητα τα τελευταία 25 έτη)...
Χαιρετώ όλα τα μέλη του club!

georeferee έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Νέος στο Club και νέος στα VOLVO. Ιδιοκτήτης εδώ και 2 μήνες ενός VOLVO XC40 T3 Mom(προερχόμενος από Γερμανικά αυτοκίνητα τα τελευταία 25 έτη)...
Καλώς ήρθες στην παρέα. Γιατί λυπημένος; Είναι κάτι που σε δυσαρεστεί στο xc40;
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
-
- T2
- Επικοινωνία:
JimV60 έγραψε:georeferee έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Νέος στο Club και νέος στα VOLVO. Ιδιοκτήτης εδώ και 2 μήνες ενός VOLVO XC40 T3 Mom(προερχόμενος από Γερμανικά αυτοκίνητα τα τελευταία 25 έτη)...
Καλώς ήρθες στην παρέα. Γιατί λυπημένος; Είναι κάτι που σε δυσαρεστεί στο xc40;
Καλώς σας βρήκα! Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα και είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την επιλογή μου

Δημοσίευσα στο ΧC40.
Γειά σας και από εμένα!!!
Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή σας στο club. Πρώτη φορά VOLVO (S60 D2 2015) και για να πω την αλήθεια αν και το έχω 1 μήνα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά. Όσο το ψάχνω θα γεννιούνται ερωτήσεις αρκετές, αλλά πρώτα ας κάνω μια για να σπάσει ο πάγος. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρέψω το μενού της οθόνης και το navi στα Ελληνικά με κάποια αναβάθμιση;;;; σήμερα έκανα αναβάθμιση στο navi
μέσω volvo, αλλά δεν είχε και πάλι κάποια επιλογή για Ελληνικά. Ευχαριστώ πολύ!!!!
Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή σας στο club. Πρώτη φορά VOLVO (S60 D2 2015) και για να πω την αλήθεια αν και το έχω 1 μήνα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά. Όσο το ψάχνω θα γεννιούνται ερωτήσεις αρκετές, αλλά πρώτα ας κάνω μια για να σπάσει ο πάγος. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρέψω το μενού της οθόνης και το navi στα Ελληνικά με κάποια αναβάθμιση;;;; σήμερα έκανα αναβάθμιση στο navi
μέσω volvo, αλλά δεν είχε και πάλι κάποια επιλογή για Ελληνικά. Ευχαριστώ πολύ!!!!
Καλησπέρα σε όλους. Ηρθα κι εγώ να σας βρώ.
Καλησπερα κυριοι!
Καλος ηρθατε στην παρεα μας!
Καλος ηρθατε στην παρεα μας!
-
- T2
Καλημέρα σε όλους απο Ρόδο.
Νεός κάτοχος V40 cc D2 μετά απο ανταλλαγή με Toyota Corolla 04 και καταβολή διαφοράς .Κάποια συμβουλή για αρχη?
Νεός κάτοχος V40 cc D2 μετά απο ανταλλαγή με Toyota Corolla 04 και καταβολή διαφοράς .Κάποια συμβουλή για αρχη?
Καλος ηρθες!
Καλοταξιδο, μεγαλη αλλαγη απο το Corolla.
Κατι το ιδιετερο οχι μονο πολυ προσοχη απο που βαζουμε πετρελαιο!
Οτι αλλο χρειαστη εδω ειμαστε.
Καλοταξιδο, μεγαλη αλλαγη απο το Corolla.
Κατι το ιδιετερο οχι μονο πολυ προσοχη απο που βαζουμε πετρελαιο!
Οτι αλλο χρειαστη εδω ειμαστε.
Καλησπέρα στη παρέα.
Σίγουρα πρώτα ο Θεός θα γίνω κάτοχος ενός volvo αλλα κάποιες λεπτομέρειες θα καθορίσουν με ποιο μοντέλο.
Αν κάποιος χρήστης έχει S60 2.0 163 ps diesel θα ήθελα να του κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν.
Σίγουρα πρώτα ο Θεός θα γίνω κάτοχος ενός volvo αλλα κάποιες λεπτομέρειες θα καθορίσουν με ποιο μοντέλο.
Αν κάποιος χρήστης έχει S60 2.0 163 ps diesel θα ήθελα να του κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν.
-
- T2
Kαλησπέρα.Κάτοχος S60 2004 Έχω αρκετές απορίες τις οποίες θα τις παραθέσω
Καλος ηρθες!
Οτι μπορουμε - ξερουμε θα βοηθησουμε.
Γι'αυτο ειμαστε εδω.
Οτι μπορουμε - ξερουμε θα βοηθησουμε.
Γι'αυτο ειμαστε εδω.
Καλησπερα. Εδω και λιγες μερες κατοχος ενος V60 D2 '14 momentum αγορασμενο απο Ολλανδια. Θα χαρω να γνωρισω ατομα απο το φορουμ οπως και στο 4Τ.
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα σας.!!!!Είμαι ο Βασίλης και πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός Volvo xc60 2.0 D3 summer 2014.Περιττό να σας πω το πόσο ενθουσιασμένος είμαι με το αυτοκίνητο μου, μια και για πρώτη φορά οδηγό SUV και πόσο μάλλον όταν αυτό είναι και volvo.!!!!!!Ευχαριστώ πολύ που με δεχτήκατε στην παρέα σας θα τα λέμε μέσα από το forum....
Καλος ηρθες Billy4444 και καλοταξιδο το "εργαλειο"!
Οτι θελεις εδω ειμαστε, οπως και για ολους τους αλλους νεου και... μη νεους!
Οτι θελεις εδω ειμαστε, οπως και για ολους τους αλλους νεου και... μη νεους!

-
- T2
Καλημέρα σε όλο το club ,
εδώ και 7 μήνες περίπου κάτοχος ενός v40 T3 2014 momentum , προερχόμενος από ένα vw eos 1.6 fsi 2007 !
αρκετά ευχαριστημενος και αγχωμένος ταυτόχρονα με την επιλογή μιας και έχω αντιμετωπισει προβληματακια με τριγμούς στους μπροστά τροχούς (δεν θα επεκταθώ διότι τα αναφέρω στην κατηγορία προβλήματα /βλάβες )
καλός σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω και εγώ να βοηθήσω σε θέματα που ίσως αντιμετωπίζω και εγώ !
μακάρι το forum να το κρατάμε "ζωντανό" και δυνατό γιατί μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους του κατόχους volvo !
(δεν γνωρίζω γίνεται donation στο forum , αν γίνεται ενημερώστε με )
εδώ και 7 μήνες περίπου κάτοχος ενός v40 T3 2014 momentum , προερχόμενος από ένα vw eos 1.6 fsi 2007 !
αρκετά ευχαριστημενος και αγχωμένος ταυτόχρονα με την επιλογή μιας και έχω αντιμετωπισει προβληματακια με τριγμούς στους μπροστά τροχούς (δεν θα επεκταθώ διότι τα αναφέρω στην κατηγορία προβλήματα /βλάβες )
καλός σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω και εγώ να βοηθήσω σε θέματα που ίσως αντιμετωπίζω και εγώ !
μακάρι το forum να το κρατάμε "ζωντανό" και δυνατό γιατί μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους του κατόχους volvo !
(δεν γνωρίζω γίνεται donation στο forum , αν γίνεται ενημερώστε με )
Καλησπέρα σας.
Εϊμαι ο Μάριος και πριν 5 ημέρες απέκτησα ένα μεταχειρισμένο αλλά μάλλον (κατά τη Spotsmechanic) προσεγμένο V40 D2 του 2014, με σχεδόν 106 χιλιάδες χλμ. Πρώτη φορά Σουηδικό και πρώτη φορά diesel.
Διαμένω και εργάζομαι Αθήνα, πρώτες ημέρες η συνολική κατανάλωση αποκλειστικά μέσα στη πόλη πέρι τα 8 lt/100km (η μια ημέρα με απεργια ΜΜΜ και τρομερή κίνηση, η άλλη με πολλή βροχή...), ενώ χθες σε μονοήμερο ταξίδι στο Ναύπλιο 4,6 lt/100km.
Μετά από γαλλικό σπορ χατσμπακ 200+ ίππων, πολύ αθόρυβο το D2, πολύ ωραία ποιότητα κύλισης, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και μέτριοι χώροι πίσω.
Θα ήθελα πιο πλούσιο εξοπλισμό (ενδεικτικά δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος καθώς δεν έχω συνηθίσει σε >4 μέτρα, θύρα USB, φώτα ξένον, αισθητήρες βροχής) γιατί η "γαλλίδα" με καλόμαθε, χώρους πίσω και κυρίως καλύτερη αίσθηση από το τιμόνι.
Νομίζω θα έχω μια καλή συμβίωση με το αυτοκίνητο αυτό.
Εϊμαι ο Μάριος και πριν 5 ημέρες απέκτησα ένα μεταχειρισμένο αλλά μάλλον (κατά τη Spotsmechanic) προσεγμένο V40 D2 του 2014, με σχεδόν 106 χιλιάδες χλμ. Πρώτη φορά Σουηδικό και πρώτη φορά diesel.
Διαμένω και εργάζομαι Αθήνα, πρώτες ημέρες η συνολική κατανάλωση αποκλειστικά μέσα στη πόλη πέρι τα 8 lt/100km (η μια ημέρα με απεργια ΜΜΜ και τρομερή κίνηση, η άλλη με πολλή βροχή...), ενώ χθες σε μονοήμερο ταξίδι στο Ναύπλιο 4,6 lt/100km.
Μετά από γαλλικό σπορ χατσμπακ 200+ ίππων, πολύ αθόρυβο το D2, πολύ ωραία ποιότητα κύλισης, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και μέτριοι χώροι πίσω.
Θα ήθελα πιο πλούσιο εξοπλισμό (ενδεικτικά δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος καθώς δεν έχω συνηθίσει σε >4 μέτρα, θύρα USB, φώτα ξένον, αισθητήρες βροχής) γιατί η "γαλλίδα" με καλόμαθε, χώρους πίσω και κυρίως καλύτερη αίσθηση από το τιμόνι.
Νομίζω θα έχω μια καλή συμβίωση με το αυτοκίνητο αυτό.
Καλος ηρθες και καλοταξιδο!
Οσο για τα αλλα θα τα λεμε εδω.
Για τις αποριες που τυχον θα εχεις διαβαζεις παλια ποστ ή ρωτας.
Οσο για τα αλλα θα τα λεμε εδω.
Για τις αποριες που τυχον θα εχεις διαβαζεις παλια ποστ ή ρωτας.
-
- T2
Καλησπέρα σε όλους
Το όνομα μου είναι Δημήτρης , είμαι εδώ και 2 εβδομάδες κάτοχος ενός XC60 Β5
Δεν έχω ακόμα τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί του αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω στην σχετική ενότητα .
Θα τα λέμε συχνά
Δημήτρης
Το όνομα μου είναι Δημήτρης , είμαι εδώ και 2 εβδομάδες κάτοχος ενός XC60 Β5
Δεν έχω ακόμα τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί του αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω στην σχετική ενότητα .
Θα τα λέμε συχνά
Δημήτρης
Καλος ηρθες Δημητρη και καλοταξιδο το XC60!
Καλησπέρα και από εμένα!
Εδώ και μία εβδομάδα κάτοχος ενός V60 T3 Ocean race 2016 με αυτόματο κιβώτιο. Εξαιρετικές οι πρώτες εντυπώσεις αν και ακόμα δεν έχω συνηθίσει το κιβώτιο σαν αίσθηση.
Οι πρώτες απορίες... έρχονται!
Εδώ και μία εβδομάδα κάτοχος ενός V60 T3 Ocean race 2016 με αυτόματο κιβώτιο. Εξαιρετικές οι πρώτες εντυπώσεις αν και ακόμα δεν έχω συνηθίσει το κιβώτιο σαν αίσθηση.
Οι πρώτες απορίες... έρχονται!
Καλησπέρα και από εμένα.
Ονομάζομαι Δημήτρης... Τρίτη παραλαμβάνω Volvo 1,6 d2 summum μοντέλο 6/14..με 44.000km.Σε λίγο καιρό έρχονται οι πρώτες απορίες... Εκτέλεση service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή μη κ. α...
Ονομάζομαι Δημήτρης... Τρίτη παραλαμβάνω Volvo 1,6 d2 summum μοντέλο 6/14..με 44.000km.Σε λίγο καιρό έρχονται οι πρώτες απορίες... Εκτέλεση service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή μη κ. α...
Καλος ηρθες και με το καλο να παραλαβεις το αμαξι σου!
D2 60αρι ή 40αρι?
5 χρονον αμαξι δεν εχεις κανενα ιδιαιτερο λογο να πας αντιπροσωπεια.
Εξαρτατε και που μενεις.
D2 60αρι ή 40αρι?
5 χρονον αμαξι δεν εχεις κανενα ιδιαιτερο λογο να πας αντιπροσωπεια.
Εξαρτατε και που μενεις.
Καλησπέρα Thanos,
Το αμάξι είναι 1.600 κυβικά με 115ps...Τι service έχουν αυτά (χιλιόμετρα, έτη;) και πόσο κοστίζουν; Έχω ακούσει ότι τα εξουσιοδοτημενα
ειναι ακριβά... Ισχύει;
Το αμάξι είναι 1.600 κυβικά με 115ps...Τι service έχουν αυτά (χιλιόμετρα, έτη;) και πόσο κοστίζουν; Έχω ακούσει ότι τα εξουσιοδοτημενα
ειναι ακριβά... Ισχύει;
Η αντιπροσωπεια παντα ειναι ακριβη οτι μαρκα αυτοκινητο και αν εχεις...
Οσο για το κοστος τον service θα σου απαντησουν τα παιδια που εχουν τον ιδιο κινητηρα.
Οσο για το κοστος τον service θα σου απαντησουν τα παιδια που εχουν τον ιδιο κινητηρα.
Thano,
Να σ απαντήσω σε αυτό ότι πριν ήμουν κάτοχος ford focus 1,0l ecoboost έκδοση titanium.... Με τα 125ps...ολα τα service τα έκανα σε εξουσιοδοτημένο... Αλλαγή λάδι ν, φίλτρων και γενικός έλεγχος περί τα 160ευρω...Για το volvo έχω ακούσει αντίστοιχα πόσα άνω των 240 ευρώ... Πιστεύω επομένως ότι είναι λίγο τσιμπημένα... Βέβαια άλλο ford άλλο volvo....
Να σ απαντήσω σε αυτό ότι πριν ήμουν κάτοχος ford focus 1,0l ecoboost έκδοση titanium.... Με τα 125ps...ολα τα service τα έκανα σε εξουσιοδοτημένο... Αλλαγή λάδι ν, φίλτρων και γενικός έλεγχος περί τα 160ευρω...Για το volvo έχω ακούσει αντίστοιχα πόσα άνω των 240 ευρώ... Πιστεύω επομένως ότι είναι λίγο τσιμπημένα... Βέβαια άλλο ford άλλο volvo....
Μόλις παρέλαβα το αυτοκίνητο.... Όντως το αμάξι έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης.... Είναι πραγματικά σε επίπεδο ακριβοτερων αυτοκινήτων... Ο κινητήρας..... Με μια λέξη αξιοπρεπεστατος για το βάρος που έχει να διαχειριστεί... Το αυτόματο κιβώτιο... Εκτελεί γλυκές αλλαγές... Αλήθεια αυτό ειναι το geartronic ή το powershift,? Συντήρηση σε αυτό τι απαιτείται;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
KRC έγραψε:Μόλις παρέλαβα το αυτοκίνητο.... Όντως το αμάξι έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης.... Είναι πραγματικά σε επίπεδο ακριβοτερων αυτοκινήτων... Ο κινητήρας..... Με μια λέξη αξιοπρεπεστατος για το βάρος που έχει να διαχειριστεί... Το αυτόματο κιβώτιο... Εκτελεί γλυκές αλλαγές... Αλήθεια αυτό ειναι το geartronic ή το powershift,? Συντήρηση σε αυτό τι απαιτείται;
Καλορίζικο, καλές βόλτες!
Το σαζμαν σου είναι το 6DCT450 της Getrag, με την ονομασία Powershift ή MPS6 και φυσικά χρειάζεται συντήρηση. Μην ακούς τις βλακειες περί lifetime υγρών, γιατί θα το καταστρέψεις.
Σου παραθέτω ποσταρισμα μου από το θέμα "Transmission performance low" του φόρουμ:
GTV40CC έγραψε:Επειδή βλέπω ότι πολλά χαζά γίνονται με τα αυτόματα σαζμαν, παραθέτω τη διαδικασία αλλαγής λαδιών και φίλτρου, όπως την κατέγραψα κάνοντας απομαγνητοσκοπιση του video της Volvo (https://vimeopro.com/completemedia/volv ... o/29488374).
Το κόστος κυμαίνεται κάπου στα 150€, τη στιγμή που στη Volvo ζητάνε 300-350€.
Οποίος θέλει το υιοθετεί ΜΕ ΔΙΚΉ ΤΟΥ ΕΥΘΎΝΗ.
Προσωπικά, ύστερα από έρευνα, επέλεξα λάδια Castrol Transmax Dual (7lt x 12,5 €/lt), τα οποία νομίζω λόγω χρωματικού κώδικα (πράσινα), είναι αυτά που περιλαμβάνονται και στο μπουκάλι της volvo (το οποίο πουλάνε 25-30 €/lt...). Άλλωστε Volvo recommends Castrol...
Την επόμενη φορά θα πάρω 8lt, γιατί με τη διαδικασία ελέγχου στάθμης μέσω υπερχείλισης, χύνεται αρκετή ποσότητα. Εμένα μου έμειναν μόλις 100ml και φοβήθηκα ότι θα ξέμενα από λάδι. Οπότε +1lt και το κεφαλι ήσυχο.
Φίλτρο πήρα από τη Ford με 35€ (κωδικος 1589089). Της Volvo κοστίζει 60€. Και τα 2 είναι της Filtron, όπως ακριβως αυτό που φοράει εργοστασιακά.
Εχω κάνει 12.500χλμ από την αλλαγή και το σαζμαν δουλεύει μια χαρά.
Προσωπικά επιλέγω να τα αλλάζω ανα 3 χρόνια η 45.000χλμ.
Αλλαγή λαδιών σασμάν MPS6 (Getrag 6DCT450)
VOLVO V40 CROSS COUNTRY 1.6 D2 AUTO
1. Αφαίρεση ποδιάς κινητήρα.
2. Εκκίνηση κινητήρα.
3. Σύνδεση διαγνωστικό. Έλεγχος θερμοκρασίας σαζμάν. Θέλει μεταξύ 35C και 45C. Ρελαντί έως τους 40C.
4. Όταν πιάσει 40C, μετακινούμε το λεβιέ σε όλες τις θέσεις, αφήνοντάς τον σε κάθε θέση για 20sec. Στο Μ, κάνουμε και στιγμιαία 1+. 5. Επιστρέφουμε στο P κάνοντας την ίδια διαδικασία.
6. Σβήσιμο κινητήρα.
7. Αφαίρεση καπάκι κινητήρα / φιλτροκούτι.
8. Λύσιμο (πάνω) τάπας πλήρωσης.
9. Λύσιμο 2 τάπες αποστράγγισης.
10. Αφαίρεση φίλτρου σαζμάν (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΛΙΠΣ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΞΕΒΙΔΩΜΑ).
11. Αναμονή να στραγγίσει πλήρως.
12. Βίδωμα τις 2 τάπες αποστράγγισης (35Nm).
13. Ρίχνουμε 100ml υγρό μέσα στο νέο καπάκι (με το φίλτρο μέσα) πριν βιδωθεί.
14. Βίδωμα φίλτρου στο σαζμάν (45Nm).
15. Συμπλήρωση 5,5lt λάδι.
16. Βίδωμα (πάνω) τάπας πλήρωσης (35Nm).
17. Τοποθέτηση φιλτροκούτι.
18. Αφαίρεση εμπρός αριστερά τροχού και πλαστικού θόλου.
19. Εκκίνηση κινητήρα.
20. Έλεγχος θερμοκρασίας σαζμάν. Θέλει μεταξύ 35C και 45C. Ρελαντί έως τους 40C.
21. Όταν πιάσει 40C, μετακινούμε το λεβιέ σε όλες τις θέσεις, αφήνοντάς τον σε κάθε θέση για 20sec. Στο Μ, κάνουμε και στιγμιαία 1+.
22. Επιστρέφουμε στο P κάνοντας την ίδια διαδικασία.
23. Σβήσιμο κινητήρα.
24. Αφαίρεση φιλτροκούτι.
25. Λύσιμο (πάνω) τάπας πλήρωσης.
26. Λύσιμο (πλαϊνής) τάπας ελέγχου, θα τρέξει λάδι.
27. Αναμονή μέχρι να σταματήσει να τρέχει.
28. Συμπληρώνουμε λάδι από την (πάνω) τάπα πλήρωσης, λίγο λίγο, μέχρι να αρχίσει να τρέχει από την (πλαϊνή) τάπα ελέγχου.
29. Μόλις αρχίσει να τρέχει, σταματάμε το γέμισμα και περιμένουμε 3min μέχρι να σταματήσει να τρέχει.
30. Όταν σταματήσει, βιδώνουμε την (πλαϊνή) τάπα ελέγχου.
31. Τοποθέτηση τροχού / πλαστικού θόλου / ποδιάς κινητήρα.
32. Βίδωμα (πάνω) τάπας πλήρωσης (35Nm).
33. Τοποθέτηση καπάκι κινητήρα / φιλτροκούτι.
V40 Cross Country D2 Powershift Momentum
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να αλλάξω τα λάδια του σασμάν... Το θέμα τώρα είναι η σωστή επιλογή συνεργείου.. Προτείνετε κάτι συγκεκριμένο;... Διαμενω Νέα Σμυρνη
KRC έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να αλλάξω τα λάδια του σασμάν... Το θέμα τώρα είναι η σωστή επιλογή συνεργείου.. Προτείνετε κάτι συγκεκριμένο;... Διαμενω Νέα Σμυρνη
Δε μένω Αθηνα οπότε δυστυχώς δεν έχω κάτι να προτείνω.
Προσωπικά, εμπιστεύτηκα το συνεργείο μου (εκτός αντιπ/πειας), καθώς πρόκειται για τυποποιημένη διαδικασία by the book, η οποία απαιτεί απλά τήρηση των παραπάνω σταδίων. Φυσικά προϋποθέτει σωστή επιλογή ανταλλακτικών.
Γεια σε όλους απο Ρόδο! Πήρα πρόσφατα μεταχχειρισμένο v40 d2 και θα ήθελα να πώ ένα μπράβο σε όσους τρέχουν το forum. Ειδικά για όσους βρίσκονται μακριά απο εξουσιοδοτημένα συνεργεία το forum είναι ένα μαξιλάρι ασφαλειας δεδομενου οτι εδω οι μηχανικοί σε γενικές γραμμες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
volvo v40

Καλημέρα,
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή περί αλλαγής λάδι ν σε σασμάν powershift... Το φίλτρο ήταν γεμάτο βρώμα και συνθλιμμενο... Στα 44000 χλμ..... Ποιότητα Λαδιού καλή αφού το χρωμα δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα {από πράσινο ανοιχτό είχε γίνει πράσινο σκούρο προς καφέ} άρα είχες δίκαιο στα 40000 χλμ θέλουν άλλαγμα λάδια και φίλτρο.... Σύνολο τιμής 250 ευρώ στον Φατουρο... Εξαιρετική δουλειά... Πρόσεχα step by step ΤΙΣ εργασίες... Εκτελέστηκαν όπως στο βίντεο που έχεις επισυνάψει.... Και πάλι ευχαριστώ για τη συμβουλή... Επιπλέον μου είπε ότι επειδή τα πετρέλαια στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ είναι πολύ κακής ποιότητας να αλλάζω φίλτρο πετρελαίου μια φορά το χρόνο... Τι λέτε γιαυτό; Ισχύει; Τη τιμή έχει το φίλτρο πετρελαίου;
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή περί αλλαγής λάδι ν σε σασμάν powershift... Το φίλτρο ήταν γεμάτο βρώμα και συνθλιμμενο... Στα 44000 χλμ..... Ποιότητα Λαδιού καλή αφού το χρωμα δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα {από πράσινο ανοιχτό είχε γίνει πράσινο σκούρο προς καφέ} άρα είχες δίκαιο στα 40000 χλμ θέλουν άλλαγμα λάδια και φίλτρο.... Σύνολο τιμής 250 ευρώ στον Φατουρο... Εξαιρετική δουλειά... Πρόσεχα step by step ΤΙΣ εργασίες... Εκτελέστηκαν όπως στο βίντεο που έχεις επισυνάψει.... Και πάλι ευχαριστώ για τη συμβουλή... Επιπλέον μου είπε ότι επειδή τα πετρέλαια στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ είναι πολύ κακής ποιότητας να αλλάζω φίλτρο πετρελαίου μια φορά το χρόνο... Τι λέτε γιαυτό; Ισχύει; Τη τιμή έχει το φίλτρο πετρελαίου;
KRC έγραψε:Καλημέρα,
Χαρά μου που βοήθησα! Εξάλλου γι αυτό είμαστε εδώ, για να ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες.
Τσιμπημένη η τιμή, αλλά αφού δεν είχες εναλλακτική, όλα οκ.
Φίλτρο πετρελαίου εγώ βάζω aftermarket της MANN με 26€.
Έχω βάλει όριο max τα 2 χρόνια ή 30.000 χλμ. Νωρίτερα νομίζω δε χρειάζεται.
Το Volvo έχει μαζί και το πάνω καπάκι με τον αισθητήρα, που δε θεωρώ απαραίτητο να τον αλλάζω και κοστίζει 80€.
Προσεχε που θα πας για αλλαγή, να σου κάνουν σωστή εξαερωση, αλλιώς μπορεί να σου κάνουν ζημιά στην αντλία πετρελαίου.
Εχουμε όμως βγει εντελώς off topic, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο, οτιδήποτε περαιτέρω, να συζητηθεί στο αντίστοιχο θέμα.
Έχεις απόλυτο δίκαιο.. Συγγνώμη απλά δεν έχω συνηθίσει ακόμα την πλοήγηση στο forum..
Και πάλι ευχαριστώ για τη συμβουλή για το σασμάν.
Και πάλι ευχαριστώ για τη συμβουλή για το σασμάν.
Επιστροφή σε “Διαδικτυακός χώρος www.volvoclub.gr”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες